גלי חום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלי חום
    דנית
    13/11/2009

דר' בולביק שלום רב,
    תודה רבה מקרב לב על תשובותיך!
    לגבי נשאות סטרפטוקוקוס - היום הגיעו תוצאות הבדיקות ולא נשא, Erythrocytes (U) – במקום בין 0 ל – 10 נמדד 25 ותרבית שתן שלילית, בדיקות צואה עדיין לא עשינו.

יש לי שאלה נוספת:
    כאמור בשאלתי הקודמת חום גופו עמד כשלושה ימים על ממוצע של 39 מעלות. בימים אלה לא נתתי לו תרופות להורדת חום אלא אפשרתי להתמודד טבעי, במאמר מוסגר - הסיבה המרכזית (בנוסף לזו של לתת לגוף להתמודד) הינה שגם אם אני לא נותנת את המינון המלא להורדת חום, חום גופו יורד עד (בד"כ) לכ - 35 מעלות בפעם הראשונה שזה קרה הלכתי למיון, ומאז שמוכרת לי התופעה בד"כ מעלה חום לאחר מס' שעות.

ביום הרביעי החום ירד ועמד בממוצע על 36 מעלות, יחד עם זאת לפתע מציפים את בני גלי חום מלווים בזיעה ומתלונן שחם לו למרות שלא חם. אתמול היו גלי חום מלווים בזעה אך לא בדקתי חום, מופיעים לפתע ונעלמים (ממש מפחיד). היום הופיעו שוב גלי זעה למשך זמן קצר ונעלמו כלא היו, מיד לאחר מכן מדדתי לו חום שעמד על 37.1 מעלות ולאחר כשלוש שעות ובזמן שנתו החל להזיע (לא גל חום אלא הזעה מתמשכת) וכעת חום גופו עומד על 35.3 מעלות. הפרשי חום משמעותיים למס' שעות בודדות.

כאמור, התופעה מוכרת לי רק לאחר מתן תרופות להורדת חום, ולא במקרה המתואר שאין למעשה חום גבוה כלל אך בכל זאת גופו מתנהג כאילו נלחם בחום גבוה, בנוסף והתחושה הכללית שלי שעדיין חלש למרות שכביכול החום ירד.

שינוי שהיה השבוע: ממים מינרלים שרגיל לשתות מלידתו כעת שותה מים מסוננים למרות ששותה מים מסוננים/מי ברז במקומות אחרים.

מה יכולות להיות הסיבות לתופעה כזו? האם מסוכן? אם ימשיך, איזה בדיקות עוד אפשר לערוך?
    אשמח להמלצותיך.

דנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלי חום

הוספת תגובה

• אני הייתי מחבק במקום לדקור

13/11/2009

הילד עבר מחלה
    צריך לתת לו זמן להתגבר על המחלה
    ברגע שהחום כפי שאת אומרת במגמץת ירידה והילד משתפר, למה צריך עוד לבדוק??
    במידה ומשהוא בהתנהגות עדיין לא תקין, מומלץ להיבדק אצל רופא הילדים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו