איך מחזקים את המערכת החיסונית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מחזקים את המערכת החיסונית?
    אייל
    01/04/2007

שלום, בתי בת 4 חודשים ועוד כחודש היא נכנסת למשפחתון. ברור לי שברגע שנחשפים לילדים נוספים במסגרת זו יחלו המחלות. בהרצאה של נטורפטית נאמר לנו שמתן חיידקים פרוביוטיים עשוייה לעזור ולחזק את המערכת החיסונית. האם אפשר לתת חיידקים אלו לתינוקת בגילה? האם עלול להיות לכך תופעות לוואי? האם לדעתך כדאי לתת או שאין לכך כל בסיס וזה עלול להזיק?
    תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתן פרוביוטיקה לתינוקות עד גיל שנה

ד''ר יצחק סרוגו
    01/04/2007

החיזוק של המערכת החיסונית בגיל זה הוכחה בעיקר עלי ידי הנקה. וזה אמצעי שאני מעודד מאוד.
    עבודות שנעשו על מתן פרוביוטיקה בגיל צעיר כל כך לא נותנות תשובות חד משמעיות לגבי היעילות שלה. יש מספר עבודות שמצדיקות מתן פרוביוטיקה בזמן מחלה שלשלולית (מקצרת את מהלך השלשול) אולם חסרות עבודות גדולות עם עדויות יותר מוצקות. אני אישית לא ממליץ על מתן פרוביוטיקה בגיל כל כך צעיר. יש אמצעי בטוח ויעיל מאוד למניעת זיהומים בגיל צעיר והוא::חיסונים. כדאי מאוג לחסן את תינוקך ולא לדחות חיסונים. בקרוב יהיה חיסון חדש כנגד שלשלולים. והוא מאוד מומלץ.

פרט לכך הכנסת ילד למעון בעונה זו (לאחר החורף) הוא דבר סביר. זיהומים וירליים קלים שתינוקך ירכוש במעון יחסנו אותו במידה רבה ולא צריך לחשוש מהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תוכל לספר איזה חיסון נגד שילשול

עינת
    25/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ROTA

25/04/2010

החיסון נגד נגיף ה-ROTA
    ניתן בטי]ות דרך הפה
    אמור להיכנס לסל התרופות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו