מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מס' ממצאים מדאיגים אצל תינוקעוד מעט אמא30/12/2009
שלום רב,
בני בן 7 שבועות בסה"כ וכבר מהבדיקה השנייה ע"י רופאת ילדים התגלו אצלו מספר ממצאים לא נעימים. הייתי מעוניינת לקבל מכם חוות דעת נוספת.
דבר ראשון ולא חדש, אגני הכליות שלו מורחבים כ-8 מ"מ (הממצא כבר קיים מאז ההריון).
שנית, התגלה שיש לו בקע בתבור.
שלישית, א.ס. פרקי ירכיים יצא מאד גבולי לדברי הרופאה, TYPE2A.
ולקינוח, לטענתה איבר המין של התינוק נראה מוזר אחרי ברית מילה שנעשה לפני חודש וחצי. נדמה לה, כי המוהל "חתך יותר מדי"...ללא דלקות או דימומים או הפרעה כל שהיא במתן שתן.
מה הן המשמעויות הרפואיות ואיזה דרכי טיפול ניתן לתת לו בעקבות התגליות?
קבעתי תורים למומחים, נפרולוג, אורטופד, כירורג ואורולוג, אבל עד שנגיע לשם - איני רגועה....
קצת רקע נוסף: התינוק נולד בשבוע 39, בלידת וואקום עקב ===לא מקןבל הסגנון===. במשקל 2,660 וביציאה מבי"ח שקל 2,450. נכון להיום, 7 שבועות לאחר מכן, הוא שוקל 5 ק"ג. יונק 60%, 40% תמ"ל.
בתודה מראש,
האם המודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלט בירורים
03/01/2010סה"כ נראה שמדובר בתינוק בריא
על שמע של פרקי ירכיים TYPE 2A היא תוצאה לרוב כשבודקים מעט מוקדם מידי לפני הופעת מרכזי התגרמות, יש לעקוב לאחר חודש שוב טלא הממצא בעל שמע של פרקי ירכיים ולרוב הבדיקה תקינה.
.
מוהל מוסמך ומורשה לא חותך יותר מידי, אך בלי בדיקה אין לי מושג על מה מדובר ומתאורך לא ממש ניתן להבין.
.
אגני כליה מורחבים דורשים מעקב בלבד באולטרא סאונד ובהתאם להתקדמות ממשיכים, גם כאן במרבית המקרים מספיק מעקב בלבד לא ציינת האם ההרחבה חד/דו צידית
.
בקע טבורי קטן הינו ממצא מאוד שכיח, אין צורך בשום מעקב או ביקורת עד גיל שנתיים אלא אם הוא הולך וגדל מול העיניים. בגיל שנתיים בודקים שוב ולרוב לא מנתחים לפני גיל 5 שנים כי מרבית הבקעים נסגרים ללא צורך בהתערבות כירורגית.
.
אני הייתי נזהר באמירות מסוג אלו שהשתמשת בהם ובוודאי ללא פרטי המידע והאפשרות לקבל את תשובת המושמץ האנונימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
עוד מעט אמא03/01/2010היא באמת הרגיעה אותי מעט.
אך ברצוני להבהיר נקודה אחת לגבי מה שנמחק מההודעה הקודמת : איני משמיצה שום גורם , אלה ציינתי עובדה קיימת. טעויות נעשות בכל תחום החיים וגם ברפואה.
הסיבה שרשמתי את העובדה, בכדי שהתמונה תהיה ברורה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעד מה והערה
04/01/2010אנחנו כאן בכדי לייעץ ולעזור במה שנוכל
לגבי הערה להערה - היא מהווה הוצאת דיבה במקרה הרע, השמצה לא הגונה במקרה הטוב.
טעות אינה רשלנות וההבדל ביניהן עצום.
המידע הזה אינו רלבנטי לשאלה כי לא היה בו שום נתון שיכול היה לתמוך או לא לתמוך במה שאמרת
אם היית מתארת את התהליך העניין היה הרבה יותר ברור
מקווה שהבהרתי יותר טוב את כוונתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)