דלקת גרון לילדה בת 5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת גרון לילדה בת 5
    אביטל
    29/01/2010

לילדתי יש דלקת גרון מזה שבוע (היום היא כבר במצב טוב ואין לה חום וכאבים בגרון).
    אתמול היינו אצל הרופאה והיא המליצה להתחיל טיפול אנטיביוטי. (מכיוון שראתה כתמי מוגלה).
    ביקשתי לעשות לה משטח גרון אך מכיוון שהיה יום חמישי בערב הרופאה טענה שצריך לקחת אנטיביוטיקה ללא משטח ע"מ להמנע מסיבוכים ואמרה שניתן לעשות משטח מהיר - כזה שנקנה בסופר פארם).
    תוצאות הבדיקה הייתה שלילית (גירדתי משטח ממש מהנקודה הלבנה).
    היום נאלמו הנקודות הלבנות והחום ירד (אבל יום שישי ואין לי אפשרות ליצור קשר עם הרופאה).
    האם יש צורך לקחת אנטיביוטיקה? (במידה ואכן הילדה קמה מחר בריאה לא חום ושום תלונה שהיא אחררת)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גרון לילדה בת 5

הוספת תגובה

• דלקת גרון

פרופ' חיים ביבי
    30/01/2010

טיפול אנטיביוטי בדלקת גרון הוא בעיקר למנוע סיבוכים, החום וכאב הגרון חולפים גם ללא טיפול. את הטיפול האנטיביוטי אפשר להתחיל עד שבוע מהתהליך. אם לא לקחה אנטיביוטיקה והילדה מרגישה טוב רצוי להתייעץ עם הרופאה המטפלת אם להתחיל אם התחילה רצוי להמשיך עד לקבלת תגובת הרופאה המטפלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה הכוונה ב"התהליך"?

אביטל
    30/01/2010

תודה על תשובתך המהירה על-אף סוף השבוע.
    האם הכוונה היא שניתן להתחיל את הטיפול האמטיביוטי תוך שבוע מתחילת המחלה או מסופה?
    האם על סמך משטח גרון קובעים באם לתת אנטיביוטיקה או לא או שתמיד כאשר יש "תפליט לבן" יש צורך במתן אנטיביוטיקה ללא התייחסות למשטח הגרון? (אני קצת מבולבלת ורוצה להחליט האם להתחיל או לא באנטיביוטיקה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך

פרופ' חיים ביבי
    30/01/2010

מדלקת השקדים שהוכח שבתרבית יש סטרפטוקוקוס .....אני מקוה שעכשיו ברור יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה הכוונה ב"התהליך"?

אביטל
    30/01/2010

תודה על תשובתך המהירה על-אף סוף השבוע.
    האם הכוונה היא שניתן להתחיל את הטיפול האמטיביוטי תוך שבוע מתחילת המחלה או מסופה?
    האם על סמך משטח גרון קובעים באם לתת אנטיביוטיקה או לא או שתמיד כאשר יש "תפליט לבן" יש צורך במתן אנטיביוטיקה ללא התייחסות למשטח הגרון? (אני קצת מבולבלת ורוצה להחליט האם להתחיל או לא באנטיביוטיקה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו