מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רמת נויטרופילים נמוכה - מדאיג?איילת09/03/2010
לתינוקת בת 8 חודשים בספירת הדם התקבלה רמה נמוכה של נויטרופילם (20%) לצד HCT נמוך (32) וMCV נמוך (71), BASO 0.2
כל שאר הערכים בנורמה.
האם צריך לעקוב, לגשת לרופא או שזה נורמלי בגיל הזה?
לאחותה התאומה HCT ו MCV נמוכים גם אבל נויטרופילים בנורמה.
תודה רבה. איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה - הסיבה לבדיקות הדם
איילת09/03/2010הקדמתי את הבדיקות של גיל שנה כי לא נותנת ברזל ורציתי לוודא רמה תקינה של ברזל. באיזור הזה אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנא לצרף את כל הערכים
10/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפירוט המלא - תודה
איילת10/03/2010WBC 12.4 K/ul 6.0
12.4
17.0
RBC 4.50 M/ul 4.10
4.50
5.10
HB 11.3 g/dl 10.5
11.3
13.5
HCT 32.2 %
32.2
36.0
32.2
46.0
MCH 25.1 pg 23.0
25.1
30.0
MCHC 35.1 g/dl 30.0
35.1
36.0
RDW 14.8 % 11.0
14.8
16.0
MCV 71.6 fL
71.6
78.0
71.6
102.0
NEUT% 20.2 %
20.2
30.0
20.2
50.0
LYM% 68.1 % 50.0
68.1
70.0
MONO% 7.6 % 2.0
7.6
12.0
EOS % 2.7 % 0.0
2.7
7.0
BASO % 1.4 % 0.0
1.4
2.0
NEUT.abs 2.5 K/ul 1.5
2.5
8.5
LYMP.abs 8.5 K/ul 3.0
8.5
9.5
MONO.abs 0.9 K/ul 0.2
0.9
1.0
EOS.abs 0.3 K/ul 0.0
0.3
0.6
BASO abs 0.2 K/ul 0.0
0.2
0.1
0.2
PLT 387 K/ul 150
387
450
MPV 10.1 fL 4.0
10.1
13* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפירוט המלא - יותר מסודר, סליחה
איילת10/03/201012.4 K/ul WBC
4.50 M/ul RBC
11.3 g/dl HB
32.2 % HCT
25.1 pg MCH
35.1 g/dl MCHC
14.8 % RDW
71.6 fL MCV
20.2 % NEUT%
68.1 % LYM%
7.6 % MONO%
2.7 % EOS %
1.4 % BASO %
2.5 K/ul NEUT.abs
8.5 K/ul LYMP.abs
0.9 K/ul MONO.abs
0.3 K/ul EOS.abs
0.2 K/ul BASO abs
387 K/ul PLT
10.1 fL MPV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחי ההבדל הקטן
10/03/2010הספירה תקינה כולל מספר הנויטרופילים אך יש רושם לחסר ברזל
למה בעצם את לא נותנת ברזל???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נותנת ברזל כי
איילת10/03/2010כל סוגי הברזל שניסינו לתת התקבלו מאוד גרוע אצל שתיהן מבחינת העיכול.
אני מעדיפה לא לתת אבל אם לפי הבדיקות עולה אנמיה מחוסר בברזל, כמובן שאתן.
האם זהו המצב לדעתך? יש בדיקות המשך שאפשר לעשות כדי לא לתת סתם?
(אני יודעת שזו הוראה גורפת לתת אבל אני מעדיפה לא לתת לבנות שלי משהו שממש עושה להן רע אם אני לא חייבת, אשמח לא לקבל ביקורת בנושא...)
תודה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל שלא פרטת
10/03/2010חסר ברזל שנראה שיש כאן בבדיקה הינו גורם להמון בעיות עתידיות בכל תחומי החיים
ואני כאן לא מדבר על אנמיה קשה אלא על חסר ברזל קל אפילו ללא אנמיה.
לדוגמא הפרעה בזיכרון, יכולת למידה, עיבוד מתמטי ועוד.
ההבדלים בין אוכלוסיית הילדים שטופלו בברזל לעומת אלו שלא טופלו נשמרים לרעת הךא מטופלים עד התיכון במחקרי מעקב של 13 שנים ויותר.
אני לא בא לתת ביקורת אלא לתת ידע
לכל תרופה ובכללן ברזל יש תופעות לוואי שאיתן ניתן להתמודד
אם היית מפרטת את תופעות הלוואי הייתי מנסה להציע פתרונות.
הספירה עצמה בהחלט תומכת אבל אם את רוצה להיות יותר ממשוכנעת ניתן לבצע בדיקה של פריטין (חשוב יחד עם בדיקת CRP כי כל צינון קל יכול לזייף מעלה את הפריטין), טרנספרין ורמות ברזל (בדיקה לא מאוד אמינה).
ההמלצה גורפת מסיבה פשוטה שכל הילדים עד גיל שנה (היום כבר דנים האם להמשיך עד גיל שנתיים או להעלות מינונים) מקבלים תזונה דלה מאוד בבזל בין אלו הניזונים מתמ"ל ואפילו הניזונים מחלב כך שההמלצה ה"גורפת" היא לא שרירותית אלא ניתנה לאחר דיונים רבים וממושכים ובדיקת עובדות ומעקבים אחר שיעורי האנמיה בזמנים שונים.
לכן, המלצתי היא כן לתת תוסף ברזל במיוחד לאור ממצאי ספירת הדם.
אין חובה לעשות שום דבר אבל להמלצות הנ"ל יש חשיבות מאוד מכרעת לבריאות הטובה של בנותייך והן לא נובעות מהתפרצות או גחמה של איש זה או אחר אלא מבדיקת האוכלוסיה במדינת ישראל.
ושוב, עם תופעות לוואי ניתן להתמודד ואין צורך לשפר בריאות ע"י סבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה הנעימה
איילת10/03/2010והבאמת לא ביקורתית.
אני לוקחת את דבריך לתשומת לבי ואשקול לתת שוב ברזל.
לגבי תופעות הלוואי - במשך שבועיים שהבנות קיבלו ברזל הייתה להן יציאה אחת ביום, שחורה ויבשה לגמרי. מאז שהפסקנו היציאות חזרו להיות רכות ונעימות ויחסית מרובות (2-3 ביום). האם יש מה לעשות עם זה או שמי שמקבל ברזל נגזרת עליו צואה קשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי שיש
11/03/2010הצבע השחור הוא חסר משמעות ונובע מחימצון חומרים בהשפעת הברזל
ניתן לחלק את המינון היומי, להקפיד על שתיית מים מרובה והרבה ירקות ופירות (בקיצור סיבים תזונתיים שפותרים את הבעיה)
בלי קשר גם בלי שום התערבות לאחר עד 3 שבועות אצל מרבית האנשים התופעה מסתדרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)