רגישות לתחליפי חלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות לתחליפי חלב
    מירי כנען
    17/03/2010

בני בן 10 ח'. זה עתה נגמל מהנקה ועבר למטרנה, יש לי רושם שהוא לא מצליח לעכל אותה בצורה מיטבית, ומעל מינון מסויים הוא משלשל צואה אפורה עם ריח חזק של חלב חמוץ.
    1)האם יש בדיקה שיכולה לאשר או לשלול רגישות ללקטוז או למרכיב אחר במטרנה? או רק בדרך של ניסוי וטעיה?
    2)האם יש סכנה במינון של 180 מ"ל ביום, גם אם הוא רגיש לתמיסה?
    3)הוא שותה כ-500 עד 750 מ"ל מי ברז ביממה, האם יכול להוצר נזק לכליות או לאזיון המלחים?
    4)האם ידועה תמיסה קלה יותר לעיכול?
    יש לציין תגובה של הקאות לאחר שתיה של סימילק. וללא תופעות חריגות באכילה של גבינות ויוגוט.
    אודה לתשובתכם המקצועת
    מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לתחליפי חלב

הוספת תגובה

• ראשית אין דבר כזה תחליף חלב

17/03/2010

אין כזה דבר תחליף חלב, למרות כל השיפורים עדיין לא נוצרה התרכובת שתתקרב אפילו לאיכותו של חלב אם
    המינוח המקובל הוא מזון תינוקות, פורמולה, תמ"ל _תרכובת מזון לתינוקות)
    כעת לשאלות החשובות שהעלית
    ממה שאת מתארת לא מדובר באלרגיה לחלבון חלב שאם לא כן הילד לא היה ממשיך להיות אתנו בריא ושלם ובמיוחד שאת מתארת אכילת מוצרי חלב אחרים שאינם גורמים לתופעות הנ"ל
    מכאן עולה החשד לאי סבילות לסוכר החלב שהיא שונה מאדם לאדם
    יש היום תכשירים נטולי לקטוז
    אני הייתי מציע לפנות לרופא הילדים, לשקול את הילד מאחר ונראה לי שהוא מקבל יותר מידי נוזלים ופחות מידי אוכל (לא נתת נתונים) ולהמשיך את הברור והטיפול דרכו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו