שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • שלום
    ענת
    06/04/2010

    שלום, בני בן 12 וחצי בתדירות של פעם בחודשיים מופיע אצלו חום גבוהה וכאבי גרון או שיעול חזק לאחר בדיקה מרובה התגלה כי הוא אסמתי וכל האנטיביוטיקה שניתנה לו בשנה וחצי האחרונות היתה לחינם הוא היה צריך משאף. לפני חודשיים שוב היו את אותם סימפטומים והחלטתי לקחת אותו לייעוץ רופא ילדים אחר ששלח אותנו לרופא ריאות שאמר כי הוא סובל מאסטמה קלה. עשינו בדיקות דם כולל תפקוד כבד והסתבר שיש סימנים למחלת הנשיקה שהילד עבר. וגם התגלה במשטח גרון (למרות שהגרון לא היה אדום ואני התעקשתי לעשות משטח )שהיה סטריפטוקקוס. אני פשוט מיואשת מהתדירות של התופעות החוזרות ונישנות ופוחדת כבר לתת לילד אנטיביוטיקה. היום הוא שוב חולה וכבר שלושה ימים עם חום גבוהה אתמול בלילה היה לו 40 מעלות חום וכל פעם החום עולה ל39 עשינו היום ספירת דם שהיתה תקינה ומשטח גרון שעדיין לא הגיעו התוצאות. האם יש לילד שוב את מחלת הנשיקה? האם זה הגיוני שילד בגילו סובל מחום גבוהה בכזו תדירות? מה לעשות? איזה בדיקות היית ממליץ לי לעשות כדי להיות שקטה? האם הדאגה שלי מיותרת? שכחתי לציין כי בני ספורטאי ומתאמן 5 פעמים בשבוע ולפעמים אף יותר. אני חושבת לעשות הפסקה עם האימונים כדי שיתחזק ויחזור לעצמו. האם זה מוצדק?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • חום גבוה

    פרופ' חיים ביבי
    07/04/2010

    מדובר בתופעה מתמשכת וכלן יש חשיבות למעקב צמוד של הרופא המטפל.
    יש אפשרויות נוספות חוץ מאסטמה כגון PFAPA או תופעות מהסוג הזה ..אצל צפון אפריקאים יש אפשרויות נוספות...שאלי את הרופא המטפל מה דעתו.
    אם הילד מרגיש טוב בין ההתקפים ומתפקד בספורט טוב אין טעם להפסיק פעילות אלא לעקוב לבצע בדיקות חוזרות ולהתפלל שהתופעה תעבור.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו