מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםענת06/04/2010
שלום, בני בן 12 וחצי בתדירות של פעם בחודשיים מופיע אצלו חום גבוהה וכאבי גרון או שיעול חזק לאחר בדיקה מרובה התגלה כי הוא אסמתי וכל האנטיביוטיקה שניתנה לו בשנה וחצי האחרונות היתה לחינם הוא היה צריך משאף. לפני חודשיים שוב היו את אותם סימפטומים והחלטתי לקחת אותו לייעוץ רופא ילדים אחר ששלח אותנו לרופא ריאות שאמר כי הוא סובל מאסטמה קלה. עשינו בדיקות דם כולל תפקוד כבד והסתבר שיש סימנים למחלת הנשיקה שהילד עבר. וגם התגלה במשטח גרון (למרות שהגרון לא היה אדום ואני התעקשתי לעשות משטח )שהיה סטריפטוקקוס. אני פשוט מיואשת מהתדירות של התופעות החוזרות ונישנות ופוחדת כבר לתת לילד אנטיביוטיקה. היום הוא שוב חולה וכבר שלושה ימים עם חום גבוהה אתמול בלילה היה לו 40 מעלות חום וכל פעם החום עולה ל39 עשינו היום ספירת דם שהיתה תקינה ומשטח גרון שעדיין לא הגיעו התוצאות. האם יש לילד שוב את מחלת הנשיקה? האם זה הגיוני שילד בגילו סובל מחום גבוהה בכזו תדירות? מה לעשות? איזה בדיקות היית ממליץ לי לעשות כדי להיות שקטה? האם הדאגה שלי מיותרת? שכחתי לציין כי בני ספורטאי ומתאמן 5 פעמים בשבוע ולפעמים אף יותר. אני חושבת לעשות הפסקה עם האימונים כדי שיתחזק ויחזור לעצמו. האם זה מוצדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה
פרופ' חיים ביבי07/04/2010מדובר בתופעה מתמשכת וכלן יש חשיבות למעקב צמוד של הרופא המטפל.
יש אפשרויות נוספות חוץ מאסטמה כגון PFAPA או תופעות מהסוג הזה ..אצל צפון אפריקאים יש אפשרויות נוספות...שאלי את הרופא המטפל מה דעתו.
אם הילד מרגיש טוב בין ההתקפים ומתפקד בספורט טוב אין טעם להפסיק פעילות אלא לעקוב לבצע בדיקות חוזרות ולהתפלל שהתופעה תעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)