מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה על שמיעהפ.04/06/2010
שלום,
לאחרונה אני שומעת וקוראת הרבה על בעיית שמיעה כתוצאה מנוזלים באוזניים. הבנתי שזה יכול לעכב התפתחות דיבור וחשוב לשים לב לכך (גם מבחינת התפתחות וגם מבחינה רפואית). רציתי לשואל כיצד יודעים אם יש בעיה של נוזלים או לא? האם זה משהו שרואה רופא ילדים רגיל כשבודק אוזניים במהלך בדיקה גופנית שגרתית או שמדובר במשהו אחר?
בני בן 3 בדיוק ומבקר הרבה אצל רופא בגלל מחלות שונות ומשונות ועד כה לא נאמר לנו כלום. יש לו גם עיכוב בדיבור שאני מקשרת לפגות ולא לשמיעה, אבל אני לא מקצועית.
דבר נוסף, בעבר עשינו לו בדיקת שמיעה במכון כשהיה תינוק שיצאה לא תקינה ( היו כתוב 65DB ועוד כמה ערכים דומים) ולאחר מכן בגיל שנה עשינו BERA שיצא תקין ומאז זנחנו את הנושא. האם לדעתך עלינו להיות במעקב כלשהו? אני אישית לא מרגישה בעית שמיעה (אבל יש לי בעית שמיעה קלה כך שלפעמים נראה לי שהוא שומע ואני לא).
תודה רבה על התייחסות,
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על שמיעה
ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין05/06/2010במידה ויקיים איחור בדיבור חוץ מטיפול ע"י קלינאית תקשורת יש צורך בבדיקת שמעיה חוזרת כולל טימפנומטריה והערכה ע"י רופא א.א.ג.: יתכן ויש נוזלים באוזניים, נוכחותם יכולים לפגוע בשמיעת צלילים וקולות ולעקב התפתחות שפתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)