אנטיביוטיקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנטיביוטיקה
    לירון
    19/06/2010

שלום רב,
    אני אמא לילד בן שנה ו-4 חודשים. בלילה שבין שישי לשבת במקרה פתאום גיליתי שהוא רותח מחום (40). עד עכשיו (שבת צהריים) החום נע בין 39 ל-41, ולא יורד (ואף עולה) בעקבות מתן נובימול/נורופן. כרגע חזרנו מביקור במוקד, היינו אצל רופאה נחמדה, אך מאוד מבובלבת, ששינתה את האבחנה שלה כמה פעמים, לכן הייתי רוצה לוודא. היא אמרה שיש לו חיידק, על סמך התוצאות הבאות של בדיקת דם:
    NEUT 13.82 / 69.8%
    LYMPH 3.84 / 19.4%
    MONO 2.00 / 10.1%
    בדיקה גופנית, שתן ורנטגן יצאו תקינים.
    השאלה היא האם היא אכן לא התבלבלה, וכן האם יש משהו שצריך לדעת על טיפול של 5 ימים במוקסיפן שהיא נתנה (הילד אף פעם לא קיבל אנטיביוטיקה עד כה) - למשל, האם מותר לתת בתוך אוכל, האם צריך לתת אקטימל במקביל, האם זה באמת כל-כך נורא לתת לילד כזה קטן אנטיביוטיקה כמו שאמא שלי אומרת :), וכו'?
    תודה רבה, וסליחה על האורך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנטיביוטיקה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה

ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין
    19/06/2010

כדי לענות חסרים פרטים כלל ובס"ד. כמה WBC, HB, PLT? אך נראה ילד? איזה סימנים יש למעט חום? באופן כללי חום גבוה 41 דורש בדיקה ובירור זיהומי, לקחת תרביות דם ושתן - האם נלקחו תרביות? במידה וילד נראה לא טוב כדאי לפנות למיון להמשך בירור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרטים החסרים

לירון
    19/06/2010

סליחה,
    WBC 19.79
    PLT 319
    HB אין, אבל יש HGB 11.6
    בדרך כלל מדובר בילד שמח וחיוני, גם כשיש לו חום, אבל הפעם הוא די מסכן, נראה די הפוך, ובעיקר בא ונשכב עלי בלי לדבר (לא אופייני לו בכלל)... מעבר לכך אין סימנים אחרים. מתי אני מבינה שזה ה"נראה לא טוב" שמצריך לקחת אותו למיון? ומה יעשו איתו במיון?
    תרביות נלקחו, אבל התוצאות יהיו רק בעוד יומיים...
    החום עדיין לא ירד, כבר קרוב ליממה.
    זו פעם ראשונה שדבר כזה קורה לנו, ואני מודאגת, אבל לא הייתי רוצה לסחוב אותו לבתי חולים אם אפשר להימנע מזה...
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו