מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד רזה מאדאהובה08/11/2007
שלום רב, - בני בן שנתיים, נשקל לפני מספר ימים ונמצא שוקל 10.5 ק"ג, גובה 86 ס"מ.
נאמר לי שהכל תקין, יש לך ילד רזה...
זה לא נראה לי הגיוני שאין מה לעשות על מנת להעלותו מעט במשקל ולו רק ל"מחסנים מעטים" לזמני מחלה חורפיים שמביאים מהמעון - ויש כאלה בשפע בתדירות של פעם בשבוע-שבועיים בהם לא רק שלא עולה במשקל אלא גם יורד מהמעט שיש.
באופן כללי לא אוכל הרבה, בקבוק עם תמ"ל פעם ביום כ- 140cc דייסת אורז בערב, בבקר בבית כמעט כלום, בגן איני יודעת בדיוק מה הוא אוכל - לא נראה לי שמספרים את האמת.
באופן כללי כלכלה מאד לא מספקת לדעתי אך אי אפשר לדחוס בו.
מה ניתן לעשות? או - האם אני היסטרית מדי והמצב שפיר יחסית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון גיל פגות
אהובה08/11/2007שכחתי לציין כי ספירת הדם לפני 3 חד' תקינה מלבד רמה מעט נמוכה של פריטין שרופא הילדים לא נתן בגינה תוספת. מלבד זאת עשינו את כל בדיקות הנוגדנים לצליאק TTG - 0 , כימיה בדם תקינה, אימונוגלובולינים תקינים, תפקודי בלוטת התריס תקינים.
דבר נוסף - הילד נולד בשבןע 33 במשקל 1950 גרם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה שמשהו יגיד לי!!!
נועה18/08/2009היי אני בת 12.8 (כמעט 13) אני שוקלת 50 מטר 1.65 ואני לא יודעת אם אני באמת שמנה או לא פשוט הרגליים שלי כמו של פיל!!!! אני מנסה להרזות ואפילו אני שוחה ושום דבר לא קורה!! בבקשה שמשהו יגיד לי =(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נועה...
אורית21/08/2009נועה מתוקה אומנם אינני רופאה (ואפילו לא מתקרבת לזה..) לפי מה שאת רושמת את נראת נהדר אני בעצמי (ברגיל שלי..) גובה 1.60 ושוקלת 50 ( בת 33)ונראת מדהים היום אני אחרי לידה שלישית (סכ"ה 3 חודשים) שוקלת 55ק"ג מרגישה קצת כמוך....מה שאני עושה זה מנסה לאכול עד כמה שאפשר מסודר ומאוד משתדלת לעשות הליכות וזה ממש עוזר. ....אל תעשי משהו קיצוני כי זה לא מביא לתוצאות אמת את תסבלי , אומנם תרדי קצת במשקל (בסבל...)ואחר כך תעלי אותו ואפילו אף יותר. אני רושמת לך מנסיון..
ירידה במשקל צריכה להיות הדרגתית ואם המון מחשבה.
אם בכל זאת התשובה שלי לא מספקת אותך....בקשי מאמא או לכי לבד (את גדולה..) לקופת חולים שם יש מומחית לתזונה שתעזור לך לבנות תפריט מאוזן לגילך להורדת משקל בטוחה.
מאחלת לך המון הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי עליה במשקל
ד''ר מוטי חיימי09/11/2007שלום אהובה.
לצערי לא ניתן לתת את כל ההמלצות בנוגע למקרה זה כאן מאחר ומדובר בבעיה מורכבת.ישנן סיבות רבות לאי-עליה במשקל- החל מסיבות תזונתיות, בעיות ספיגה, בעיות הורמונליות, גנטיות ועוד ועוד.
יש צורך כמובן לבדוק את הילד ולהתרשם .כמובן שגם לפגות יש חלק בעניין.
בעקרון יש לערוך בירור אנדוקריני וגם בירור גסטרו-אינטסטינלי כדי לראות אם יש בעיה בספיגה, ועל רקע זה אי עליה במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ברור
אהובה09/11/2007תודה על תשובתך. הילד נבדק במסגרת מעקב פגים ורופאת הילדים שלו שאף לא אחד מהם המליץ על הברור שאתה המלצת . לגביהם זהו ילד רזה שנמצא באחוזון 3-10 ומבחינתם אין צורך בברור נוסף מלבד הברור לצליאק שכאמור ביצע ויצא TTG - 0.
האם לדעתך זוהי הזנחה מצד הרופאים אצלם היה או שמא באמת זהו דפוס וגנטיקה - בעלי וגם אנוכי היינו ילדים מאד רזים - כרגע כבר לא. גובהנו תקין 167/179.
האם עצם העובדה שמבחינת גובה והיקף ראש נמצא על אחוזון 50 אינה מצביעה על כך שהילד כן גדל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי10/11/2007לא חושב שזו הזנחה.הם אכן עשו את הבירור הראשוני.
ייתכן וזה אכן קשור לגנטיקה המשפחתית ולעובדה שהיה פג.
צריך לחכות קצת ולראות איך מתפתח. כל עוד הוא הולך בהתאם לאחוזון בו הוא נמצא באפן עקבי- המצב פחות מדאיג.
אם הוא יתחיל לרדת מהאחוזון הזה -הייתי ממליץ להרחיב את הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ברור
אהובה10/11/2007תודה שוב. שאלה נוספת - הילד גדל מתחילה על אחוזון 25 עד קרוב לגיל שנה+. מאז גיל שנה ושלושה חדשים העליה במשקל החלה לרדת (בגיל שנה ו-3 חדשים שקל 9.6 ק"ג, כיום בגיל 23 חודש כאמור 10.7
האם העליה האיטית (עם הירידות בזמני מחלה) לא יכולה לפגום בהתפתחותו השכלית או בהתפתחות אחרת? האם להתעקש ולברר הלאה או לחילופין ללכת לדיאטנית ולראות מה אפשר לתת לו עם קלוריות במעט שאוכל. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר מוטי חיימי11/11/2007אפשר בהחלט ללכת לדיאטנית כדי לקבל ייעוץ לגבי העשרת הכלכלה בקלוריות.
מאידך- אם אכן יש שבירה של אחוזונים במשקל- כדאי ללכת לרופא גסטרו שיערוך בירור יותר מקיף.
אין פגיעה מוחית או התפתחותית,ולראיה- היקף הראש ממשיך לגדול בקצב יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)