פספוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פספוס
    ליאורה
    03/09/2010

הבת שלי בת שנה וחודשיים
    מתפתחת מצויין, אחוזון מאוד נמוך במשקל, אנמית (10.4) ומקבלת ברזל 20 טיפות ליום כבר חודש, אוכלת מוצק ויונקת 2 פעמים ביום, לא אוכלת בכלל דייסות וכאלה. היא מבקשת לאכול כל שעה ואוכלת יחסית מעט אבל אוכלת הכל.
    הבעיה שהיא משלשלת כבר הרבה זמן, אף פעם לא היה לה ממש יציאות קשות, תמיד רכות לכיוון שלשול אבל כבר תקופה זה ממש שלשול ולעיתים גם מתעוררת לפנות בוקר מכאבי בטן , מתפתלת ובוכה ואחרי שקמה עושה קקי וזה עובר

1. האם זה נשמע תקין ?
    2. האם יכול להיות שזה מהברזל ?
    3. האם בדיקה לרגישות לחלב עושים בבדיקת דם או שכדי לי לנסות לא לתת ולראות מה קורה ?
    4. מה לדעתך עוד זה יכול להיות

הרופא שלנו אמר שנחכה 3 חודשים עם הברזל ואז נחשוב, אני מפחדת שאנחנו מפספסים משהו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פספוס

הוספת תגובה

• פספוס

ד``ר אנדריי וולביץ`
    03/09/2010

לליאורה שלום רב!
    א' כל לא ציינת כמה בת שלך שוקלת. מקווה ש-20 טיפות ברזל (=50 מ"ג) מתאים למשקלה. וברזל דווקא עושה עצירות ולא שילשול. 2-3 חודשים טיפול בברזל וחוזרים על ספירת דם. הוראות נטילת ברזל ראה בתשובתי "המוגלובין בילד בן שנתיים" לפני כיומיים.
    עכשיו לגופו של עיניין. משקל באחוזון נמוך... ומה עם גובה? יכול להיות שזוהי רגישות לחלב : גם כאבי בטן וכל התמונה שאת מתארת... איך יודעים? הכי פשות מפסיקים מוצרי חלב לפחות לשבוע -10 ימים. לא מספיק יום יומיים!!! ואז רואים איך היא מרגישה ואיך היציאות.
    לגבי הנקה....אני הראשון שמעודד הנקה ונלחם על כל ילד במרפאתי! אבל... בגיל הזה גם החלב לא אותו חלב עשיר שהיה בתחילת הדרך וגם הצרכים של בתך גדלו!!!! לכן פער בין צורך להספקה הולך וגדל... מה עושים? מפסיקים הנקה!!! כן, כן! זה ממלא לה 2 (!) ארוחות שלמות לשווא: מינימום אבות מזון, מינימום קלוריות!
    בנוסף היתי משלים מעבדה לצליאק (אי סבילות לגלוטן), תפקוד בלוטת במגן , תפקוד לבלב והן בדיקת צואה לשומנים.
    עם כל אלה עדכני אותי אם יחול שיפור!
    בהצלחה וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלות ותשובות

ליאורה
    03/09/2010

תודה על התשובות.
    הנקה זה לא רק אוכל...וזה לא במקום אוכל...בסך הכל בוקר וערב, אני בטוחה שהטבע יצר את החלב כך שגם בגיל הזה החלב מתאים וחיוני עבורה. היא בסך הכל בת שנה....

משקלה 8.300

גובה תקין, ראש תקין.

לגבי הבדיקות, אני אכן אבקש מהרופאה את כל מה שציינת ואבדוק בעצמי את הרגישות לחלב

הרבה תודה על התשובות הארוכות והרציניות !!! באמת, לענות ככה לכל אחד דורש הרבה סבלנות ומקצועיות.
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלות ותשובות

ד``ר אנדריי וולביץ`
    03/09/2010

תודה על מילות הערכה!
    משקלה של בתך אכן מתחת לאחוזון ה-5. במקרים האלה חשוב לראות האם לאורך כל חייה היא היתה במקביל לאחוזון 5 או שבאיזה שהוא שלב קראה מה שנקראה "שבירת עקומות". זה חשוב. אם היא באמת שברה עקומות אז צריך לחפש סיבה: זה לא רק כמות קטנה של האוכל...
    לגבי ההנקה... אחזזור ואומר: אני מהצוות המעודד הנקה בכל דרך ובכל הזדמנות . ואני מודע לכך שזה הרבה יותר קשר בין האם לילד מאשר "רק מזון " . אבל אם הנקה זו ארוחה שלמה מבחינת הכמות חייבים להחליפה בארוחה עשירה יותר.
    הרבה הצלחה ובריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו