זיהום אויר והשפעה על תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהום אויר והשפעה על תינוק
    מאי
    04/09/2010

התינוק שלי בן 4 חודשים ועברנו לאחרונה לבית חדש - אך יש בעיה של זיהום אויר הבית נמצא ממש קרוב לכביש 1 ולמסילת רכבת. ואני שמה לב שבתוך הבית יש נטיה מרובה לאבק-פיח(?)
    אנחנו מתכננים לעבור מפה תוך שנה שנתיים אך השאלה שלי אם יש דחיפות שנעבור כבר עכשיו?
    ברור לי שאויר מזוהם זה בעיה בכל גיל השאלה אם הוא יהיה חשוף לאויר כזה בשנה הראשונה שלו יכולות להיות לזה השפעות לעתיד- לאסטמה אלרגיות וכדומה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זיהום אויר והשפעה על תינוק

ד``ר אנדריי וולביץ`
    04/09/2010

למאי שלום!
    כידוע בעית זיהום אווירהיא לא רק שלנו אלא כלל עולמית. כתוצאה מכך מספר ילדים עם תופעות אטופיות\אלרגיות: אסטמה, אסטמה של העור, רגישויות למזונות, נזלות אלרגיות וכו' (רשימה לא קצרה) גדל בקצב מסחרר. ההשפעה של הסביבה היא אינדיבידואלית. אבל לאף אחד היא לא מוסיפה לבריאות.
    סקרים שנערכו בארץ ובארצות שונות בעולם הראו שכיחות גדולה יותר של אסטמה בערים מאשר באזורים לא עירוניים, יתכן עקב ריבוי גורמים מעוררי אסטמה בעיר. מעבר מאזור כפרי לאזור עירוני מגדיל את שכיחות האסטמה בקרב ילדים.
    המחקרים הרבים שנערכו בארץ מראים שילדים המתגוררים באיזור מפרץ חיפה נוטים לפתח אסטמה ואסטמה קשה יותר פי 2.5 מאוכלוסיה רגילה. המספרים מדברים בעד עצמם.
    ההחלטה לגבי מעבר בית בסופו של דבר שלכם.
    בהצלחה וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה וחידוד שאלה

מאי
    05/09/2010

תודה רבה על ההתיחסות והתשובה המעמיקה.
    השאלה העיקרית שלי היא כזו : אם לגיל הילד יש חשיבות? ז"א כרגע הוא בן 4 חודשים האם נעבור בית כשהוא יהיה בן שנה שנתיים הנזק כבר יכול להתקבע אצלו או שזה לוקח יותר זמן ?
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאי שלום!

ד``ר אנדריי וולביץ`
    05/09/2010

אין תשובה חד משמעית: התגובה של כל אחד ואחת לזיהום סביבתי מאוד אינדיבידואלית. לאחד זה לא יגרום נזק ... לאחר יגרום למחלה קשה. פרט לנתונים סביבתיים גן נטיות תורשתיות וגורמים נוספים הם חלקים של פהזל ששמו "מחלה". במצב אידאלי כולנו הינו חיים ביער בתולי, אוכלים מזונות אורגניים ... ואנני בטוח שהינו בריאים ב-100%...
    אם יש לכם סיפור משפחתי של אסטמה וקיימת אפשרות לעבור בית היתי עושה זאת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו