פענוח בדיקות דם בילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח בדיקות דם בילדים
    ליאת
    07/09/2010

בני בן השש, ילד רזה ואקטיבי שלא אוכל כמעט כלום (אלא אם זה פיצה או ממתקים, אחרת הוא חי על אויר. 3 כפות אורז והוא שבע. חביתה אוכל חצי, בבשר כמעט ולא נוגע) עשה בדיקות דם (כי אני מאוד בלחץ)

התוצאות המדאיגות הן
    ברזל 36 כשהטווח מראה בין 50-120
    ALT GPT מראה 34 כשהטווח המצויין הוא 0-28.

כמו כן Lymphocytes בגבול התחתון 34.9 כשהגבול מתחיל ב 33 וכן THS מראה 0.51 כשהטווח בין 0.35-5.5

בשבועיים האחרונים הוא גם מריח מאוד מוזר, ותסלח לי על התאור הפוגע בקשישים, כמו זקן מאוד. אני מקווה שזה ברור מספיק.

אני כבר דואגת. האם אני צריכה לדאוג? לא נראה את הרופא לפני צאת החג לצערי.

תודה רבה,

ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקות דם בילדים

הוספת תגובה

• פענוח בדיקות דם בילדים

ד``ר אנדריי וולביץ`
    07/09/2010

לליאת שלום רב!
    ראשית כל עד לצאת חג לא נראה לי שנשקפת סכנה כלשהי.
    שנית כל נראה שיש לבנך מחסור בברזל .
    חשוב לי לראות את שאר הנתונים של ספירת דם ותפקוד בלוטת המגן.
    אשמח לסייע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה הבדיקות בשלמותן

ליאת
    07/09/2010

תודה רבה על ההתייחסות המהירה.

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדיקות בשלמותן

ד``ר אנדריי וולביץ`
    07/09/2010

מצטער מאוד. הקובץ לא קריא.... ניסיתי לשמורו במחשב ולהגדילת אך לא הצלחתי לראות חלק מהדברים. בנוסף לא ראיתי שעשו T3 ו-T4: תפקודי בלוטת המגן. מופיע רק TSH שנותן רק תמונה חלקית. הוא על סף הנמוך של הנורמה לכן חשוב לראות את הדברים הנוספים.
    אם יהיה לך זמן להקליד הכל ידנית.... אבל שוב... לא נראה לי משהו דחוף שלא יכול להמתין עד צאת החג.
    שנה טובה והרבה בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה הבדיקות שוב.

ליאת
    08/09/2010

ברור לי ששום דבר לא כל כך בהול אבל אני מודאגת ואשמח לקצת יותר מידע.

לא התחייסת בכלל לעניין הריח, האם השאלה שלי מעידה על משהו? הריח הוא ריח חזק מאוד, באמת כמו זה שנודף מגופם של זקנים מאוד.

תודה וחג שמח, ליאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה הבדיקות שוב

ד``ר אנדריי וולביץ`
    08/09/2010

לליאת שלום!
    כפי שהצלחתי לפענח (ואני מקווה שאנני טועה) רמת ברזל של בנך מעט נמוכה.
    כמו כן רמת VIT D גם כן מעט מאוד מתחת לנורמה. כל אלה ניתן לשפר עם דיאטה וחשיפה לשמש (כבובן לא לשכוח קרם הגנה!).
    כפי שכבר כתבתי TSH בגבול הנמוך של הנורמה. לכן חשוב לראות T3 ו-T4 : תפקוד בלוטת המגן להשלמת תמונה (זה כלל לא מופיע בתדפיס. יתכן ולא בוצע?)
    לגבי ריח.... תשאול קטן....
    האם ריח שאת מתארת הוא יותר בבוקר או בערב?
    האם זה כל הגוף או רק מחלל הפה?
    מה מצב השיניים של בנך? (עששת?)
    האם יש לו נזלת כרונית?
    האם מציין לפעמים כאבי בטן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות וחג שמח

ליאת
    09/09/2010

ד"ר אנדרי, תודה על תשובותיך. היינו אתמול במיון והיה נורא. הלכתי איתו לרופאת משפחה כי בלילה הוא הקיא והיה מעולף כל הבוקר (את כל זה גיליתי רק בעבודה כי בעלי היקר טיפל בו בלילה ולא ידעתי מכלום).

הרופאה ראתה אותו חסר אנרגיה מתקשה בנשימה (התבטא בדיבור) ומתלנון על כאבים בכל הגוף. ושלחה אותנו למוקד עם חשש למחלת הנשיקה.

במוקד מצבו קצת החמיר ואחרי שעה ארוכה שם בה רק אח ורופא ראו אותו (כולל ספירת דם שיצאה בסדר) הרופא שלח אותנו למיון ואמר שזו לא מחלת הנשיקה, אולי איזה חוסר איזון כימי או חומצתי.

הוא כל הזמן נרדם תוך כדי דיבור - חצי התעלף והתלונן על כאבים בכל הגוף.

בדרך הוא נמנמם או צרח נורא והתעוות מכאבים.

במיון עשו לו בדיקות דם ושתן ולא מצאו כלום נתנו לו אינפוזיה והוא התחיל להתאושש עד שאחרי 6 שעות ארוכות הלכנו הביתה. הם לא יודעים מה יש לו, אולי סוף או התחלה של מחלה (לפני כעשרה ימים הוא שלשל נורא עד כמעט התייבשות ועכשיו יש עוד "שאריות" מבחינת יציאות רכות.

הריח הוא מכל הגוף, לפעמים יש לו ריח לא טוב מהפה או מהאף ואני יודעת שהוא קצת מצונן. ויש לו קצת נזלת כרונית.

אבל זה ריח אחר, שיוצא מכל הגוף כמו של רקבון. אתמול אף רופא לא ידע להתייחס לעניין אבל גם היתה אתמול איזה הפוגה בריח ואחד לא הריח אותו על מנת לחפש את הריח - היה ריח אבל חלש מ הרגיל.

הוא ישן לא טוב כל הלילה, התהפך מצד לצד, אבל הלילה עבר בשלום.

תודה וחג שמחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות וחג שמח

ד``ר אנדריי וולביץ`
    09/09/2010

לליאת בוקר טוב!
    א' כל שמח לשמוע שכל הבדיקות שנעשו במיון יצאו תקינות. זה מבשר טובות. אגב, באיזה מיון היתם?
    ריח מחלל הפה יכול להיות כתוצאה מסינוסיטיס( תהליך זיהומי במערות הפנים), מעששת או מקורו בקיבה כאשר אנו מדברים על המצאות חיידק בקיבה ושמו HELYCOBACTER PILORY ( הליקובאקטר). החיידק הזה ניתן לאיבחון ע"י בדיקה פשוטה הנקראת "תבחין נשיפה". ניתן לבקש דרך רופא המטפל. פשוטה לביצוע, די אמינה ותוצאות תוך יומיים.
    שירגיש טוב.
    חג שמח ומועדים לשמחה!
    נ.ב. אגב , בעלך פשוט לא רצה להפחידך וטיפל בבנך במסירות במשך כל הלילה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה תודה וחג שמח

ליאת
    09/09/2010

אני מקווה שכל זה מאחורינו.. עזרת לי מאוד בעניין השקט הנפשי שלי...
    שנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו