מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת הנשיקה או אדמתשמרית19/09/2010
שלום בני בן כעשרה וחצי חודשים
לפני כשבועיים הופיעה אצלו חום וכאב באוזניים שהובחן ע"י הרופאה שלו כדלקת אוזניים וניתנה לו אנטיביוטיקה לאחר כמה ימים שהחום לא ירד ואפילו עלה ביקשתי לבצע בדיקת דם לטענת הרופאה הבדיקה מראה כי יש לו מחלת הנשיקה ובנוסף שינתה לו את האנטיביוטיקה לחזקה יותר אוגמנטין כמה ימים מאוחר יותר החלה להופיעה פריחה כבדה ממש כמו כוויות בכל הגוף וניגשתי למרפאה היות והרופאה שלו לא הייתה קיבל אותי רופא אחר שטען כי בבדיקות אין שום הוכחה למחלת הנשיקה וכי יש לו אדמדמת וטען כי אין צורך באנטיביוטיקה כלל ויש להפסיק אותה במיידי. כמה ימי לאחר מכן הפריחה אפילו החמירה ולכן חזרתי אל הרופאה שלו היא אמרה שוב שזו אכן מחלת הנשיקה והילד קיבל עוד וירוס ונתנה לו אנטיביוטיקה אזיתרומיצין . אני כבר ממש מבולבלת הילד עצבני מאוד בוכה מכל דבר כאילו משהו מציק לו ואנחנו לא ממש יודעים מה לעשות אני מעדיפה להפסיק עם האנטיקה.
אני אמשח לדעת את דעתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה או אדמת
ד``ר אנדריי וולביץ`19/09/2010לשימרית שלום!
ראשית כל בלי לראות את הילד, את הפריחה ותוצאות מעבדה קשה להגיע למסכנות... לכן אדבר באופן כללי...
גם מחלת הנשיקה וגם אדמת הן מחלות ויראליות ולא (!) מצריכות טיפול אנטיביוטי אלא טיפול תמיכתי (להורדת חום, אינפוזיה אם צריך וכו'). ישנם מקרים שמחלה ויראלית מסתבכת עם זיהום חיידקי במקביל (מסיבות רבות... לא אכנס לזה... ולצערי זה לא בשליטתנו) ואז חייבים אנטיביוטיקה.
פריחות בזמן מחלות ויראליות הן שונות וגם אנטיביוטיקות רבות יכולות לגרום לתופעה אלרגית=פריחה.
לכן ממליץ לפנות לרופא אחד שאתם סומכים עליו (במידת האפשר) בכדי לא לקבל דעות שונות שלא תמיד עקביות.
במידה ותוכלו לעלות על האתר צילום פריחה או תוצאות מעבדה אשמח לעזור.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)