מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץ רופא מומחה?מיכל07/10/2010
הבת שלי (מחר שנה) משתעלת כבר 3 שבועות, ללא חום, הייתי אצל הרופא כבר 3 פעמים הריאות שלה נקיות. הרופא שלי אמר שזה קשור לנזלת שלה, הליחה מציקה לה ולכן היא משתעלת.
הוא נתן לי מוקליט וזהו, אבל אני לא ממש מחבבת את התרופה הזאת, לא יודעת, פעם קראתי משהו לא חיובי , אבל אני נותנת לה, אבל אנחנו כבר בחצי הבקבוק, וזה לא עוזר.
אז מה עושים? מתייעצים עם רופא מומחה? כי אני מרגישה שאני לא ממש מקבלת תשובה לסיבת השיעול.
עוד דבר, החום גוף של הבת שלי מאוד גבוה, כלומר הראש שלה לפעמים ממש ממש חם, וגם הגוף , ואין לה חום. זה מאוד מטעה כולם חושבים שהיא בוערת מחום. הרופא שלי אמר שרק המד חום מראה את החום האמיתי ושאין מה לעשות.
זה פשוט נראה לי מוזר קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ רופא מומחה? - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`07/10/2010למיכל בוקר טוב!
מזל טוב ליום הולדת הראשון! בת שלי מחר גם בת שנה !
עכשיו לעיניין...
שיעול.
חשוב להבין מהו מקור לשיעול. האם זו באמת נזלת שיורדת על דופן בית הבליעה ומגרה אותה לשיעול? אז מתפלים בנזלת.
האם המקור הוא ראיתי: אסטמה, אלרגיה וכו. אז מתפלים כמו באסתמה.
חשוב מאוד לבדוק את הילד ולהחליט מהו הגורם.
חום...
המדידה הכי מדויקת של החום היא בפי הטבעת. כל השאר מקומות אני סומך עליהם פחות. טמפרטורה על פני העור היא מאוד משתנה. היא תלויה בחום ולחות סביבתי, לחץ דם, מאמץ גופני, אפילו שעות היום. לכן אני לא כל כך סומך על תחושה במגע במידה וילד לא מראה סימנים נוספים של מחלה כלשהי.
מחקרים אומרים שתחושת האם (חום במגע) אבל בילד חולה היא אמיתית עד 70 % מהמקרים.
הרבה בריאות ומזל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לאיזה רופא לגשת אם אני רוצה חוות
מיכל07/10/2010דעת נוספת? או שיבדקו אותה יותר לעומק?
מומחה אף אוזן גרון? מומחה נשמתי?
אני לא יודעת הרופא שלי קובע שזאת נזלת , אני רוצה להיות בטוחה שזאת אכן נזלת.
יש לה שיעולים באמצע הלילה שלא נותנים לה לישון.
תודה
ומזל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לאיזה רופא לגשת אם אני רוצה חוות - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`07/10/2010לחוו"ד של רופא ראות ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)