מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שאלה על בני
סיון ג08/10/2010תודה רבה על התשובות המהירות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב, יש לי שאלה בנוגע לבניסיון ג08/10/2010
בוקר טוב,
הבן שלי בן שנה ובחודש ספטמבר עזבנו את ירושלים ועברנו למעלה אדומים, לא רחוק אבל מזג אוויר שונה .
מאז שעברנו הבן שלי סובל מקוצר נשימה, שיעול חזק ומלא ליחה,חום לפעמים, אתמול הוא גם הקיא עד שכבר לא היה מה להקיא אלא רק מים וליחה.
אני אציין גם שאני אסטמתית לשעבר כיום רק כשאני מקוררת משתמשת במשאף לא יותר מזה, אני מאוד מפחדת שזה יעבור גם לילד שלי חס ושלום , אני לא יודעת האם המעבר ושינוי מזג האוויר זה מה שמשפיע , אני מאוד מתוסכלת מזה והוא מאוד סובל. היינו במיון לפני שבוע ואישפזו אותו ללילה נתנו לו טיפול באינלהציה וסטרואידים וגם אחרי שעזבנו את הבי"ח עדיין היו ציפצופים, אין לו דלקת ריאות עפ"י הצילום, עשו לו בדיקת דם בטרם ומצאו 25000 כדוריות לבנות ובבדיקה במיון 18000 אחרי הטיפול באותו יום, ולא נתנו לו שום דבר אמרו שיש קצת דלקת אוזניים וגם הרופאה שלו שהלכתי לביקורת גם לא נתנה לדלקת שום דבר . עכשיו הנזלת שלו התגברה והיא ירוקה , הליחה צהובה ירוקה. השתמשתי אתמול בבריקלין ואולי זה מה שגרם לו להקיא כ"כ הרבה אולי זה עשה לו בחילה , ולפני כן השתמשתי ב- 1 בודיקורט 0.5 אירווונט ו- 1.5 מי מלח, זה פעם ראשונה שהשתמשתי בבודיקורט , לפני כן נצנו לו את זה גם בטרם ועשו לו אינלהציה כל 20 דק ' אני כמובן עשיתי כל 4 שעות. וגם אחרי שאני עושה לו אינהלציה אין ממש שיפור רק קצת בנשימה , אני ממש מתוסכלת יוצא שכל שבוע אני אצל הרופאה מה לעשות לאן לגשת לאיזה רופא מומחה שינחה אותי , זה הילד הראשון שלי ואני פשוט אובדת עצות אשמח אם תחזירו לי תשובה , סליחה מראש על המכתב הארוך.
תודה
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב, יש לי שאלה בנוגע לבני - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`08/10/2010לסיון ג שלום!
בהחלט שינוי במזג אוויר יכול להחמיר מצב בילדים אסטמטיים.חייבים גם לקחת בחשבון שהסביבה השתנתה: צמחיה, בעלי חיים (אולי) אשר גם יכולים להיות טריגר להתלקחות.
האם בנך מקבל טיפול מונע כלשהו?
האם נמצא במעקב רופא ראות ילדים?
אם לא כדי לגשת להערכה.
הרבה בריאות ונחת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי בני
סיון ג08/10/2010הטיפול היחידי שקיבל זה טיפול באינלהציה לדעתי הוא צריך אנטיביוטיקה בגלל הנזלת והליחה הירוקה , אבל בבי"ח העדיפו לא לתת טיפול באנטיביוטיקה. ואמרו לי להיות במעקב.
בכל אופן בעיקרון הבן שלי לא הוגדר כאסמטי אני מאוד מקווה שזה וויראלי ויחלוף במהירות אבל בכל מקרה אני אקח אותו לרופא מומחה, השאלה היא איך רופא יכול להבחין שאכן מדובר באסטמה ולא בסתם מחלת סתיו / חורף חולפת ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי בני - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`08/10/2010לסיון שלום!
ילד עם אירועים חוזרים של קוצר נשימה בכל מחלת חום\ויראלית, שמגיב לטיפול אנטיאסטמטי (אינהלציות וסטרוידים), שאימו סובלת מאסטמה בשלב זה או אחר יוגדר כאסטמטי או כמצפצף או דרכי נשימה עם תגובתיות יתר או אסטמת תינוקות או ..... אפשר למצוא לא מעט שמות ברפואה שבסופו של דבר מתארים אותו תהליך. נכון שבכ-80% מהמקרים לקרת גיל 3-4 זה חולף. לא בכל מקרים של נזלת ברפואה נותנים אנטיביוטיקה: וטוב שכך!
אם בנך באמת סובל מהתקפים תקופים כדאי לחשוב על טיפול מונע: זה לא חוכמה לטפל בהתקף אלא למנוע אותו.
הרבה בריאות ושבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)