החלמה מוירוס בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלמה מוירוס בטן
    מאי
    12/10/2010

תינוק בן 5 וחצי חודשים.
    לפני כשבוע היינו לילה במיון עקב הקאות מרובות. חובר לעירוי לכמה שעות והבנו שיש וירוס שמסתובב( אחר כך גם אני בעלי הסבתא הסבא והדוד נדבקו....) לנו הגודלים זה עבר תוך יומיים והקטני נראה שהוא עדין סוחב משהו- לא מקיא וכבר לא כל כך משלשל- היציאות שלו רק שינו צבע (רק יונק) מהרגיל. חום כבר אין לו ובאופן כללי המצב רוח שלו בסדר למעט קצת דרישה יותר מהרגיל על הידים וקצת יותר "נודניקיות".
    השאלה שלי היא בקשר לאוכל- היה יונק כל 3 שעות ובהתלהבות ועכשיו ממש אין לו תאבון -מציעה לו ציצ כל איזה שעה וחצי ואוכל מאוד מעט, גם כשעשיתי מרחקים של זמן עדין אכל מעט.
    נותן שתן כרגיל פחות או יותר- קצת קשה לי לעקוב במאה אחוז.
    במקביל מרגישה שאני מייצרת פחות חלב כי הדרישה פוחתת.
    האם לא אוכל כי עדין חולה? איך אני יודעת שלא חסר לו אוכל- איך להגביר לו את התאבון?
    יכול להיות שאין לי מספיק חלב ואז הוא פשוט מפסיק לינוק אך לא ממש מרגיש רעב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלמה מוירוס בטן

הוספת תגובה

• החלמה מוירוס בטן - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    12/10/2010

למאי שלום!
    ילד רעב... לא מפספסים: הוא יתן לך לדעת.
    כאשר אנו חולים התאבון גם יורד וזה סביר.
    חוץ מזה בגילו המופלג (:-) כבר מגיע כל מיני טעימות: פרות או ירקות. זה בהחלט יכול לשפר את התאבון וגם לגוון מבחינת הטעמים.
    בהצלחה ובתאבון,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה...

מאי
    12/10/2010

האם כדאי לשאוב ולתת לו בבקבוק על מנת לראות כמה אוכל- או פשוט לסמוך עליו שאוכל כמה שהגוף שלו צריך כרגע?
    הוא כנראה עוד לא במיטבו- כדאי כבר היום להתחיל טעימות או עדיף לחכות כמה ימים נוספים עד שיבריא לגמרי.
    טעימות זה אומר כפית שתים ביום -נכון? נתתי לו כמה פעמיים והתלהב ורק רצה עוד האם לתת לו כבר ממש ארוחה שלמה?
    מה היתרון בעצם של טעימות או להתחיל לתת לאכול מוקדם- זה משנה אם אני אחכה עוד חודש או שיש צורך ממשי להתחיל?
    תודה רבה על היחס- כייף לדעת שיש אם מי להיוועץ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה... - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    12/10/2010

למאי שלום!
    תודה על מילות תודה:-)
    טעימות זה טעים :-) ואם ברצינות... זה חושף אותו לאבות מזון מגוונים יותר וגם ויטאמינים. ערך הקלורי של החלב שלך הולך ודועך וצריכתו של התינוק הולכת וגדלה.
    עדיף להתחיל מסוג אחד של פרי או ירק כך שבמידה וייפתח רגישות שלא תחפסו בין גורמים רבים.
    ניתן די במהרה (תוך שבוע) להחליף ארוחה שלמה במאיך ירקות\פירות. אכן כדאי לתת לו להבריא לגמרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי...

מאי
    12/10/2010

אז אני אחכה שיבריא לגמרי ואז נתחיל עם אוכל....
    עוד שאלה קטנה לסיכום- שכחתי להגיד שבאון כללי הוא פולט לא מעט( עלה יפה מאוד במשקל) אבל עכשיו זה נראה שממש כל מה שנכנס יוצא- יונק ממש איזה 5-10 דקות ופולט יש לאחר מכן. אחר לא ממשיך לאכול אלא רק אחרי עוד 3 שעות לפחות וגם זה כמעט בלי דרישה אלא כי אני מציעה לו.
    בקיצור זה נראה שהכל תקין ופשוט לתת לזמן ולגוף לעשות את שלהם או שיש צורך בהתערבות חיצונית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי... - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    12/10/2010

הקאה אחרי כל ארוחה? נשמע לי מוגזם.... כדאי שייבדק ע"י רופא מטפל בהקדם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

מאי
    12/10/2010

זאת לא הקאה אלא פליטה רגילה פשוט קצת יותר מהרגיל גם אחרי האוכל וגם כשעה אחרי אז מידי פעם יוצא לו עוד קצת אבל ממש פליטות לא הקאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו