תינוק בן 9 וחצי חודשים מסרב לאכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 9 וחצי חודשים מסרב לאכול
    אמא
    14/10/2010

שלום רב,

הילד שלי בן תשעה וחצי חודשים, עד לפני שבוע אכל שתי ארוחות מוצקים ברצון רב ושאר הזמן קיבל את החלב שלי (נמצא באחוזון 25 במשקל). לפני שבוע חלה הדרדרות פתאומית בתזונה שלו - הוא אינו מוכן לאכול כלל את ארוחת המוצקים של הצהריים ובבוקר הוא אוכל רק כמה כפיות מהפירות. ניסינו בשבוע האחרון הכל, שינינו את האוכל שהצענו, את המרקמים ואת צורת ההגשה אבל כלום לא עוזר, כל פעם הוא טועם ומייד סוגר את הפה ועושה לא עם הראש. גם השינה שלו נפגעה בשלושה ימים האחרונים. בשעות היום נהג לישון בערך שלוש שעות אשר ירדו לחצי שעה בלבד ובלילה הוא התחיל לקום מספר פעמים כדי לינוק (מה שכבר חודשים לא קרה יותר מפעם אחת בלילה).ב אופן כללי מצב הרוח שלו טוב אבל אנחנו מאוד מוטרדים. לפני יומיים לקחנו אותו לרופא אשר ממש לא התרגש מהמצב. כרגע הרופא שלו לא עובד עד יום ראשון ואני ממש מוטרדת מחוסר האכילה.
    מה יכולה להיות הבעיה? מה עלינו לעשות?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוק בן 9 וחצי חודשים מסרב לאכול - תגובה

ד''ר טטיאנה לייבזון- פרלין
    15/10/2010

שלום לאמא מודאגת!
    לירידה בתאבון יש הרבה סיבות. חשוב להמשך מעקב ע"י רופא מטפל. במידה ובדיקה גופנית תקינה, אין מקור לביעה, תינוק עירני, חיוני, יונק טוב, נותן שתן טוב אין מקום לדאגה, יש תקופות כאלו, במיוחד בתקופת הוצאת שיניים. חשוב להמשך להצאיה לו אוכל מוצק בשעות קבועות אך לא להחריך. שום דבר בכוח! לא לתת נישנושים בין הארוחות. וכמובן להיות בקשר עם רופא מטפל. בד"כ זה מסתדר תוך מספר שבועות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו