פעם בחודש חום לילד בן שנה ו10??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעם בחודש חום לילד בן שנה ו10??
    גיא
    20/10/2010

שלום רב.
    כבר קשה לי להגיד כן ששואלים אותי אם הילד שלי בריא בדרך כלל...

הבן שלי בן שנה ו10 חודשים. מאז שאני זוכר שהוא נולד יש לו חום (39 עד 40) פעם בחודש בממוצע. לפני כמה חודשים הוא גם סבל מהשתפלות מעי ובוצע לו חוקן אוויר.

כשאנחנו הולכים לרופא ברוב המיקרים מדובר בזיהום "ויראלי".

קצת קשה לי להבין למה הוא סובל מחום בתדירות גבוהה. האם זה נורמלי?? אולי יש בעיה במערכת החיסונית? אנחנו כבר ממש משתגעים מזה. כבר מיום שני בבוקר היה לו חום 39.5 ואנחנו מורידים לו,הוא מתפקד כרגיל ואז אחרי 8 שעות שוב 39.5..הינו אצל הרופא היום בדק-הכל בסדר.

האם מדובר בתופעה שכיחה בילדים בגילאים האלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פעם בחודש חום לילד בן שנה ו10?? - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    20/10/2010

לגיא שלום רב!
    לפי נתונים סטטיסטיים בעולם המערבי ילד שנמצא במסגרת וחולה פעם בחודש (קרי 12 פעם בשנה) בממוצע זה נחשב בסדר. (אולי "בסדר" לא המילה המתאימה לכאן אבל בכל אופן...). כמובן יש סטיות לכאן ולכאן: זה כבר " כל אחד והמזל שלו". וכמובן "זה בסדר" כאשר אנחנו מדברים על מחוללים "תקנים": אופיניים לגיל, עונה, מקום מגורים ומסגרת. במידה ומדובר בכל מיני "חיות נדירות" זה כבר סיפור אחר.
    בנוסף לחום איזו עד הסתמנות מתלווה לחום? לא צריך לשכוח על מחלות מקבוצת PERIODIC FEVER (חום חוזר): PFAPA, FMF,TNF Receptor–Associated Periodic Syndrome וכו'.
    בכל אופן כדאי להיבדק ע"י רופא בכל חום בגיל הזה.
    הרבה בריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו