שלשולים וחום אצל תינוקת בת שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלשולים וחום אצל תינוקת בת שנה
    יעל
    20/10/2010

שלום רב
    ביתי בת שנה
    נמצאת בגן החל מספטמבר
    מיום שישי האחרון (כ-5 ימים) סובלת משלשולים, ביומיים הראשונים השלשולים היו מימיים בתדירות של 3 פעמים ביום ומאז הם מוצקים יותר (כמעט לא מימיים)אבל עדיין באותה תדירות.
    בנוסף על כך החל מלפני שלושה ימים יש לה חום יחסית גבוה (38.8-39) שיורד רק עם אקמול.
    הייתי פעמיים בבדיקה אצל רופא הילדים (שני רופאים שונים), שניהם טענו שמתחילה לה התפתחות של דלקת אוזניים אבל שמוקדם לטפל באנטיביוטיקה ושסביר שהשלשולים הם ויראלים.
    שלחנו גם משטח צואה (עוד אין תשובה).
    אתמול בלילה היא התעוררה עם כאבי בטן נוראיים (כאילו שסובלת מעצירות) שנמשכו 20 דקות ואז עבר לה ונרדמה שוב.
    שלחנו היום גם בדיקות דם שלה (והרופא הבוקר נתן לי אנטיביוטיקה לתת לה) לטענת הרופא סובלת מדלקת באחת האוזניים.
    לציין שהילדה עם מצב רוח טוב, אוכלת ושותה היטב.
    התוצאות של בדיקות הדם מטרידות אותי:
    הכל תקין פרט ל:
    WBC 17.90 *10^3/ul
    MONO.abs 3.10 *10^3/ul
    MONO% 17.2 %
    STABS %-DIF 4 %
    ATYPICAL LYMPH.%-DIF 2 %

לפי הבנתי התוצאות יכולות להעיד על זיהום ויראלי/חיידקי?
    האם התוצאות חמורות?
    ממה יכולה לנבוע כזו עלייה בערכי המונוציטים?
    האם כדאי לתת אנטיביוטיקה או לתת לגוף לעשות את שלו (למרות שעברו כבר 5 ימים)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלשולים וחום אצל תינוקת בת שנה - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    20/10/2010

ליעל שלום !
    לפי תוצאות הבדיקה: WBC (תאי דם לבנים) גבוהים. בגיל הזא מעל 15000 לאיקוציטים מומלץ לטפל באנטיביוטיקה. מונוציטים גבוהים אכן יכולים להיות כתוצאה מזיהום ויראלי: VIRAL MONONUCLEOSIS (מחלת הנשיקה). ניתן לבדוק אם מדובר במחלת הנשיקה בבדיקות דם מסוימות. במידה וזה זה לא צריך טיפול אנטיביוטי.
    הרבה בריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו