מונו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מונו
    אמא מודאגת
    06/11/2010

שלום רב.

בני בן השנה ו - 11 חודשים העלה חום גבוה (40) בשבת שעברה (בדיוק לפני שבוע), במשך 3 ימים החום עלה בהפרשים בינוניים בעיקר בערב. ואז הפוגה של 36 שעות. ושוב עולה תכופות (עד 40) פעמיים ביום. אתמול היינו במוקד וביצענו ספירה:
    לימפוציטים 34%
    נויטרופילים 43%
    מונוציטים 18% (!!!)
    WBC - 15.5
    בבדיקה קלינית: כיב על שקד שמאל.
    ללא לימפאדנופתיה.

הרופא אמר שמדובר כמעט בוודאות במונונוקלאוזיס. לא נלקח דם לסרולוגיה.

1. האם נשמע מתאים?
    2. מה סביר? EBV או CMV? (בעלי ואני שליליים IGG ל - CMV וחיוביים IGG ל - EBV).
    3. בעלי לפני 3 שבועות עבר אפיזודה של חום 38.5 חד פעמי עם חולשה של יומיים וזהו.
    אני לפני שבוע וחצי הייתי עם כאב גרון קל וחולשה בת יום. לאחר כמה ימים הופיעה אצלי נזלת ממש. (האם מתאים לזיהום ב - CMV?)
    4. בתי בת ה - 3 וחצי עברה לראשונה בחייה אפיזודה קשה של צמרמורות וכיחלון סביב הפה ועליית חום ל - 40 (עליית חום ומחלות מהגן זה קורה כל שני וחמישי אבל תופעה של צמרמורות - לראשונה בחייה!!). האם סביר שזה היה אחד מהשניים וחלף ככ מהר? היא התלוננה על כאב גרון כיומיים לפני האפיזודה ועד יום לאחריה.
    5. האם ייתכן זיהום EBV בילדים שעובר בקלילות ובמהרה? מה בד"כ?
    6. במידה ובקטנצ'יק אכן עם מונו? כמה זמן צפויה המחלה להימשך?
    7. האם סביר שההפוגה בת ה - 36 שעות אומרת למעשה שמדובר בשתי מחלות שונות? הוא היה בבית כל הימים הללו.
    8. חשוב לציין שהאבחנה הראשונית היתה אוטיטיס מדיה ובמהלך כל השבוע האחרון נטל אוגמנטין שהופסק אתמול לאחר 7 ימים לפי המלצת הרופא במוקד. כך שזיהום סטרפ זה לא סביר, כנ"ל לגבי UTI.

אשמח לעזרתך להבנץ המצב.

תודה תודה
    ענבר.

==========================================
    חשוב לציין שספירת הדם תקינה (המוגלובין 11.5) למעט הערכים שציינתי מטה. הילד משחק כרגיל, מתרוצץ ומבסוט מהחיים למעט בדקות שיש לו חום ואז הוא אדום בלחיים ומתיישב.
    אני חרדה מאוד מאוד מלוקמיה (חס וחלילה וחס ושלום) לא שאני מבינה בזה יותר מדי רק שמעתי שיש מצב לחום שעולה בלי שום סממן נוסף ןכיבים בפה ובאוזן. עובדה שי לו כיב על שקד שמאל ובתחילת המחלה חשבו שמדובר בדלקת אוזן תיכונה ולכן ניתן טיפול אנטיביוטי.
    האם יש מקום לדרוש מיקרוסקופיה של הדם?
    אם אכן מדובר חלילה באחד מסוגי הלוקמיה בפעוטות האם תמונת הדם בבדיקה אחת שכזו מצביעה מיידית על בעיה? או שייתכן כי הכל ייראה בסדר ויהיה רק מונוציטוזיס ולימפופניה (34% לימפוציטים)?

אני מודאגת מאוד מאוד.

ענבר.

============================================
    שום תסמין נוסף (לא נזלת, לא שיעול...).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מונו

הוספת תגובה

• מונו - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    08/11/2010

לאמא מודאגת שלום רב!
    ממליץ לבצע בדיקות סרולוגיה ל-EBV ו-CMV. זה יכול לכוון לאבחנה.
    הרבה בריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו