פיענוח אגן לכוון SIJ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיענוח אגן לכוון SIJ
    שירי
    29/11/2010

שלום רב אם תוכלו להסבר לי מה אומר הדבר הזה כי זה מדאיג אותי כי יש לי תור לרופאת ראומטולוגיה עוד 2 חודשים. לבן בן 8 כאבים איומים באזור האגן. תעודה מגנטית מכוון למפרקים איליאקלים. בשאלה של סקרו איליאיטיס. הבדיקה בוצעה בחתכים סמיקורונלים בסדרות T1 T2 עם דיכוי שומן, FSPGR ללא ולאחר הזרקת גדוליניום בתוספות בסדרות סגיטליות ב - T2 עם דיכוי שומן לעמ"ש המותני ו - FSPGR לאחר הזרקת גדוליניום. קיימים שינויים סקלרוטים סובכונדרלים באסקט האיליאקלי של מפרקים הסקרו איליאקלים מני צדדים. במידה מינימלית גם באספקט הסקראלי. אין בצקת של לשלד האצם. אין העשרה לאחר הזרקת חומר ניגוד של המפרקים הסקרו איליאקלים או של לשד העצם. הפורמינות הסקרליות נראות שמורות. חוליות עמ"ש המותני מודגמות חלקי בבדיקה זו אין לזיות על שם אנדרסון או רומנו היכולות להעיד על ספונדילוארטרופטיה מודגם בלט דיסק קל ב L5-S1. אין עדות לשינויים אנטזופיטרים. לסיכום : סקלרוזיס סובכונדרלי קל משני צידי המפרקים הסקרו איליאקלים כמתואר. אין עדות לשינויים היכולים להתאים לסקרו איליאיטיס אקוטית. באבחנה מבדלת של שינויים סקלרוטים אלו אוסטאיטיס קונדנסנס אילי. נא תעזרו לי מה אומרים פה כי לא הבנתי כלום. אודה לכם מראש שירי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח אגן לכוון SIJ

הוספת תגובה

• פיענוח אגן לכוון SIJ - תגובה

ד``ר אנדריי וולביץ`
    01/12/2010

לשירי שלום רב!
    ממליץ יעוץ ראומטולוג וגם אורטופד המתמחה במחלות מטבוליות של עצם. מתואר מצב של שינויים כרוניים קרוב לוודאי. המצב אכן יכול לגרום לכאבים. לא ברור לי למה זה קורה בילד בן 8 שנים. יש להמשיך ולהרחיב בירור.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו