מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף!!!!אני20/02/2011
שלום,
הרופאה של הבת שלי התקשרה כדי לבקש שנחזור על ספירת הדם שהיא עשתה לפני מספר ימים כי היא רואה שם מספרים שהיא לא רגיילה לראות ושהיא מודאגת ולא רצתה לפרט מעבר לזה.
אלה התוצאות:
WBC - 8.7
RBC - 4.5
HB - 12.8
HCT - 37.8
PLT - 357
MCV - 85
MCH - 28.8
MCHC - 33.9
RDW - 12
LIC - 0.01
NEUTROPHILS%-DIF - 34
LYMPHOCYTES %-DIF -56
MONOCYTES%-DIF - 3
EOSINOPHILS%-DIF - 3
BLASTS %-DIF - 2
PLASMA CELLS%-DIF - 1
MYELOCYTES%-DIF - 1
NEUTROPHILS abs-DIF - 2.96
LYMPHOCYTES abs-DIF - 4.88
MONOCYTES abs-DIF - 0.262
EOSINOPHILS abs-DIF - 0.262
BLASTS abs-DIF - 0
PLASMA CELLS abs-DIF - 0
MYELOCYTES abs-DIF - 0.1
אשמח אם תוכל לבדוק את התוצאות ולהסביר לי מה לא בסדר...
אני ממש ממש ממש בלחץ....
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שהיא שלי בת שנה וחודשיי
אני20/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכנסי לקטגוריית פענוח בדיקות באתר
שי20/02/2011היי, חוץ מהתשובה של הרופאים את יכולה להכנס לכאן:
http://www.beok.co.il/exc/פענוח+בדיקות
יש שם הסברים על פענוח תוצאות+טווח ערכים נורמליים.
לדוגמה על בדיקת לימפוציטים כתוב:
בדיקת לימפוציטים מבוטאת כאחוז הלימפוציטים לסך תאי דם לבנים. גבולות הנורמה של בדיקת לימפוציטים הם 20%-40%. ערכי יחוס נורמלים משתנים בהתאם לגיל, בעיקר בילדים. ספירת לימפוציטים נורמלית למבוגרים בדרך כלל היא בין 1,000 ל-4,800 לימפוציטים לכל מיקרוליטר דם. ספירת לימפוציטים נורמלית אצל ילדים היא בדרך כלל בין 3,000 ל-9,500 לימפוציטים לכל מיקרוליטר דם.
עלייה כללית במספר הלימפוציטים מכונה לימפוציטוזיס - lymphocytosis - ואילו ירידה מכונה - לימפופניה - lymphocytopenia. ערכים גבוהים של ליפוציטים הם: אצל מבוגרים – מעל 4,000 לימפוציטים לכל מיקרוליטר דם, ואצל ילדים – מעל 7,000 לימפוציטים לכל מיקרוליטר דם. תוצאה גבוהה בבדיקת לימפוציטים עלולה להיגרם ממגוון מחלות וזיהומים, בעיקר זיהומים ויראליים. תוצאה גבוהה נפוצה בפעילות יתר של בלוטת התריס, שחפת, שעלת, הפטיטיס, טוקסופלזמוזיס ועוד. במקרים נדירים תוצאה גבוהה של לימפוציטים עלולה להעיד על לוקימיה ולימפומה (גידול סרטני של קשרי לימפה או של מערכת הלימפה בכללותה).
ערכים נמוכים של לימפוציטים הם פחות מ -1,000 לימפוציטים לכל מיקרוליטר דם במבוגרים או פחות מ -3,000 לימפוציטים לכל מיקרוליטר בילדים. ערכים נמוכים של לימפוציטים מופיעים לעתים עקב זיהום לאחר ניתוח או טראומה. ערכים נמוכים של לימפוציטים מכל סיבה שהיא, מעלים את הסיכוי של אדם להידבק במחלות. רמה נמוכה של לימפוציטים מסוג T מתרחשת, בין היתר, כאשר נגיף האיידס (HIV) מדביק והורס לימפוצטים מסוג זה (במיוחד את תאי CD4 שהם תת קבוצה של לימפוציטים). ללא ההגנה שמספקים לימפוציטים מסוג T הגוף הופך להיות רגיש לזיהומים שלא משפיעים על אנשים בריאים. מידת ההתקדמות של HIV נקבעת בדרך כלל על ידי מדידת האחוז של לימפוציטים מסוג T בדמם של החולים. בעזרת בדיקת לימפוצטים בהווה ניתן לעיתים להעריך את ההשפעות העתידיות של וירוסים ובעיות בלימפוציטים שקיימות בהווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף!!!! - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`20/02/2011אני חושב שהרופאה שלכם התכוונה ל-BLASTS %-DIF - 2
PLASMA CELLS%-DIF - 1
אלה תת קבוצות של תאי דם לבנות. עיקרונית לא אמורות להיות בזרם הדם. מה שמפריעה לי שבהמשך הבדיקה (פירוט תת קבוצות במספרים אבסולוטיים ולא באחוזים) מצויין :
BLASTS abs-DIF - 0
PLASMA CELLS abs-DIF - 0. זה סוטר אחד את השני: 0 לא יכול להיות 2%! זה 0....
בכל אופן רצוי לחזור על הבדיקה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות ספירת דם חוזרת
אני22/02/2011תודה על התשובה,
להלן תוצאות ספירת הדם החוזרת. ישנם מספר ערכים שסומנו כחורגים מהנורמה.
אשמח אם תוכל להסביר את התוצאות החדשות:
WBC - 7.6
RBC - 4.3
HB - 12.2
HCT - 36.7
PLT - 305
MCV - 84.8
MCH - 28.3
MCHC - 33.4
RDW - 11.4
LYMPHOCYTES abs-DIF - 5.5
LYMPHOCYTES %-DIF -72
NEUTROPHILS abs-DIF - 1.3
NEUTROPHILS%-DIF - 16.8
MONOCYTES abs-DIF - 0.5
MONOCYTES%-DIF - 7.1
EOSINOPHILS abs-DIF - 0.3
EOSINOPHILS%-DIF - 3.8
BASO abs - 0.0
BASO % - 0.3
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות ספירת דם חוזרת - תגובה
ד``ר אנדריי וולביץ`24/02/2011ספירת דם "ויראלית" לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)