אנא עזרה לאבחן איזו אלרגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנא עזרה לאבחן איזו אלרגיה
    דנה
    21/02/2011

לי ולבעלי יש עור מאוד רגיש ולי יש גם אסטמה של העור שמתבטאת בפצעים מאחורי הברכיים והמרפקים שמטופלים בדרמובט.
    יש לי בן בן 8 חודשים שמאז הלידה תמיד סבל מעור מאוד רגיש- מקלחים אותו רק בשמן אמבט ולא בסבון רגיל ומורחים עליו קרם רפואי.

אנחנו גרים באזור מאוד חם מחוץ לארץ (אפריקה), הלחות פה 90% ושלושים מעלות חום. יש מזגן בבית אך הבן מעדיף להיות בחוץ (בצל כמובן).

מאז שהתחיל לאכול מוצקים האלרגיה החריפה ואנחנו לא יודעים אם זה כתוצאה ממאכל או אם הוא גם סובל מאסטמה של העור או משהו אחר. צירפתי תמונות.
    אני ייעץ כי אין פה רופאים שמבינים משהו :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אנא עזרה לאבחן איזו אלרגיה - תגובה

פרופ' חיים ביבי
    21/02/2011

יש בעיה האבחון אלרגיה על סמך פריחה.
    אם אתם רוצים לדעת למה הילד אלרגי השיטה הטובה היא ניסוי ותהיה.

מורידים מזון מסויים, חומר כביסה סבון או כל מה שנוגע בילד ממגע יום יומי ועוקבים
    אם יש ירידה בפריחה מחכים זמן מה וכשאין פריחה מוסיפים את אותו החומר
    אם הפריחה מופיעה שוב יש לכם את האבחנה. לקביעת הגורם המגרה - אפשר לצפות בפריחה ולחזור יום-יומיים לאחרו ולבדוק למה נחשף הילד.
    אם יש צורך לדעת אם מדובר באלרגיה - יש בדיקות דם פשוטות לקביעה האם יתכן ומדובר באלרגיה- אלרגיה באופן כללי ולא מדוייקת.
    רוב הבדיקות המתוחכמות לקביעת אלרגיה ממוקדת לא תמיד נותנות תשובה מדוייקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו