חיסון צהבת B

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון צהבת B
    טל
    14/03/2011

שלום רב,

בתי בת 4 חודשים. ילדתי בארה"ב שם היא קיבלה את החיסון הראשון בבית החולים כאשר הייתה בת יומיים.
    את החיסון השני קיבלה אצל רופאת הילדים בגיל 3.5 שבועות.
    כעת אנו בישראל. בטיפת חלב אמרו לי שהחיסון השני שניתן לילדה היה צריך להיות בגיל חודש בדיוק ומפני שקיבלה את החיסון קודם לכן הוא בטל ואינו נחשב. הם מציעים לחסן אותה כעת שוב (בגיל 4 חודשים) ושזה ייחשב כפעם שנייה, ואת החיסון השלישי לתת בגיל 9חודשים (אך זו תהיה בעצם הפעם הרביעית שתקבל את החיסון).
    אני לא יודעת מה לעשות? רופאת הילדים בארה"ב אמרה לי שזה לא משנה אם החיסון ניתן שבוע לפני גיל חודש וכאן בארץ אומרים לי שזה כאילו לא ניתן בכלל...
    אני חוששת לתת לילדה עוד פעם חיסון, מה שבסופו של דבר יחשב כ 4 פעמים ולא 3 פעמים כמו בדרך כלל.
    אשמח לשמוע דעתכם בנושא? האם כדאי לחסנה שוב? והחשוב ביותר האם בגלל שסה"כ תקבל 4 פעמים את החיסון יכולים להיות אילו שהם סיכונים אות תופעות לוואי?

תודה מראש,
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון צהבת B

הוספת תגובה

• חיסון צהבת B - תגובה

פרופ' חיים ביבי
    15/03/2011

כשפונים ל 2 דעות ברפואה מקבלים תשובות שונות.
    דעה שלישית רק תבלבל. ככלל, כדאי להיות בקשר עם אותו הרופא ואותו גורם מחסן.
    אם הדעה הישראלית מעוגנת בהנחיות שמשרד הבריאות הרי שיש לכך גם בסיס מנתונים מארה"ב.
    הדבר היחיד שאפשר להגיד שהחיסון להפטיטיס B עם מיעטו תופעות לוואי והוא חיסון בטוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו