מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטרת ציפורנייםלולי13/05/2014
שלום רב,
האם לאחר סיום טיפול תרופתי בפטרת בציפורניי הרגליים אסור לנעול את הנעליים ששימשו אותי עד היום ? כדי שהפטרת לא תחזור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת ציפורניים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן14/05/2014אין קשר, ניתן לחזור לנעול את הנעליים , ממליצה לא לנעול את אותה נעל , במיוחד אם הן סגורות בעיקר במזג אויר חם ולח כה בארץ, לתת לנעל להתאוורר למספר ימים
הפטרת עשויה לחזור ללא קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיערקרן12/05/2014
שלום
יש סיכוי ששיער באיזור השפם יעלם עם אינפרא? והאם זה מסוכן שבאיזור הזה יש לי נקודת חן? מורחים לי בעיפרון לבן אבל המכשיר חם מאד.
האם אפילציה יעילה יותר בהסרת שיער, כלומר היא לצמיתות?
ניתן להסיר איתה גם בנקודת חן אבל עם פולסים נמוכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן14/05/2014הסרת שיער באמצעות טכנולוגיה מדללת באופן משמעותי את השיער , אך יכולת הגוף ליצר שיער קיימת כל הזמן . אפילציה יעילה למקומות קטנים או שיער לבן , איטית ויעילה , לעתים משלבים בין האפשרויות לקבל תוצאה טובה יותר .
לגבי נקודת חן כדאי לרופא יאבחן אות אופי נקודת חן לפני הטיפול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות מינוציקליןמיטל12/05/2014
שלום רב
בני בן 14 נוטל מינוציקלין מזה כשמונה חודשים
בחצי שנה האחרונה סובל מקשיי שינה
האם יכול להיות קשר לתרופה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות מינוציקלין - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן12/05/2014לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבשושיות בעור הקרקפתאאא11/05/2014
שלום
אני סובל כבר כמה שנים מגבשושיות בעור הקרקפת.
ללא מוגלה, תמונה מצורפת.
לפני שנתיים פניתי לרופא עור שנתן לי רואקוטן - זה אכן עזר אבל נאלצתי להפיסק לקחת.
אני מגלח את הראש ומשתמש בסבון נוזלי רגיל.
אשמח לכל עצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבשושיות בעור הקרקפת - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן12/05/2014ניתן לנסות טיפול ע"י משחת רטין לתקופה של 6 חודשים יעזור , אין אפשרות להעלים אבל יהיה שיפור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה דרמה רולר 2.0בתאל10/05/2014
שלום,
יש לי בעיה מאוד רצינית ולא משנה לאן הלכתי לא מצאתי פיתרון.
אני סובלת מסימני מתיח הלבנים בכל אזור הישבן.
הלכתי לקוסמטיקאית שילמתי מלא כסף לא עזר.
הלכתי לעוד קוסמטיקאית ועשתה לי טיפול בדרמה רולר והיה שיפור קטן.
אבל מה שהיא עשתה יכולתי גם לעשות,פשוט להעביר את הדרמה רולר.
השאלה שלי אם ני עושה טיפול בדרמה רולר 2.0 ביתי זה מזיק או משפר?
כל כמה זמן לעשות את הטיפול ומה למרוח בסוף הטיפול?
אשמח אם תוכלו לעזור לי.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה דרמה רולר 2.0 - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן12/05/2014סימני מיחה לבנים אינם ניתנים להעלמה אפשר לעדן אותם באמצעות משחות , דרמרולר אינו טיפול , הוא פוצע את העור במטרה לעדן את יצרת הקולגן , טיפולי של גלי רדיו יעזרו , מספר טיפולים לתקופה ארוכה ושוב אין היעלמות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליקוטן בפניםטל10/05/2014
שלום,
יש לי אודם ומעין גלדים צהובים על הלחי והרופא רשם לי כדורי cefavit למשך 10 ימים
וכן משחת פוליקוטן למשך 10 ימים.
בעלון של התרופה רשום שאין להשתמש על עור הפנים, האם זה הגיוני?
ושאלה שנייה, לפני כשבועיים וחצי סיימתי טיפול של כשבוע בטבע קוטן, האם יש מניעה להשתמש כעת בפוליקוטן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליקוטן בפנים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן12/05/2014לעשות את הטיפול לפי הוראת הרופא , אין מניעה למרוח פוליקוליטן גם 10 ימים על העור , חשוב להיות בקשר עם הרופא המטפל לקבלת המשך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות אדומות בלשון ונפיחות בלוטותאשר10/05/2014
בן 19.סובל מזה חודשיים מקנדידה בלשון.הקנדידה מרוכזת יותר בחלקה האחורי של הלשון.שמתי לב לשני דברים:יש לי בחלקה הקדמי של הלשון בחלק הסמוך לרצפת הפה בלוטות קטנות מאוד.אין אינן כואבות.דבר נוסף ששמתי לב הוא הופעה של התנפחות בלוטות לימפה מתחת ללסת,הייתי אצל רופא שמשש והמליץ על US אם לא יעבור תוך שבועיים.האם יש סכנה באחד משני הדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות אדומות בלשון ונפיחות בלוטות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן12/05/2014ממליצה להמשיך בבירור לקבלת אבחנה כדאי להתייעץ עם מומחה אאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פניםאור09/05/2014
שלום רציתי לדעת בבקשה כל כמה זמן מומלץ לעשות טיפול פנים חודש חודש וחצי או יותר אם נגיד אני יעשה פעם בחודש זה יעשה לי נזק לפנים?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה
אור12/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פנים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן14/05/2014טיפול פנים הוא טיפול מאד אינדיבידואלי ,הוא נקבע על פי צורך אישי. מידת האקנה או קומדונים ועוד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת אקנה על האףיוני09/05/2014
היי , רציתי לשאול לגבי צלקת אקנה על האף , היא נוצרה לי בערך לפני חודש ממש לפני שהתחלתי את הטיפול ברואקוטן שאני כרגע מטופל דרכו
אני יודע שכרגע לא ניתן לטפל בצלקת בגלל הטיפול אבל רציתי לשאול בכל מקרה , האם ניתן לטפל ולטשטש צלקות על האף ? והאם ניתן להשיג טשטוש קרוב למלא כדי שהצלקת לא תיהיה מובחנת כמעט בכלל ?
אני מצרף תמונה לשאלה
תודה מראש , יוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת אקנה על האף - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר09/05/20146 חודשים אחרי שתפסיק רואקוטן תוכל לטפל בצלקת. אי אפשר להעלים. אפשר לטשטש ע"י טיפולים כגון: מילוי השקע, לייזר, שיוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשךלשאלה
יוני09/05/2014היי תודה על התשובה , אני יודע שאי אפשר להעלים אבל אני יכול לצפות לשיפור מאוד משמעותי שכמעט לא יהיה ניתן להבחין בה לאחר הטיפולים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחח זה יוני לא גיא
יוני09/05/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעון מוגלתי בשפה התחתונהרות08/05/2014
שלום,
אתמול צמח לי פצעון מוגלתי על השפה התחתונה.
מעולם לא היה לי דבר כזה ואני לא יודעת מה עלי לעשות.
הפצעון בלתי נסבל ובקוםת חולים אני יכולה להדיג תור לרופא רק בעוד חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעון מוגלתי בשפה התחתונה - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר09/05/2014כנראה הרפס. את יכולה לקבוע תור לרופא משפחה ולא חיבת לקבוע עור בעוד חודש. זו בעיה נפוצה שרופא משפחה מכיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהניסיון המר שיש לי
דבורה12/05/2014זה פשוט הרפס... פעם ראשונה שיש לך? את גם לא חייבת רופא בשביל זה.. את יכולה פשוט לקנות בבית מרקחת משחה כדי למרוח וזה עובר בדרך כלל תוך כמה ימים... אני משתמשת בסיליציאה ליפ הרפס ג'ל. זה מייבש את הנוזלים של הפצע יחסית מהר. לי אישית זה ממש טוב. אל תחכי לרופא... אגב, יש גם מדבקות אם את רוצה שמסתירות את זה... תשאלי גם כן בבית מרקחת כי ברח לי השם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרצים בשיער לפעוטיעל08/05/2014
שלום,
בני בן שנה ותשע חודשים ויש לו מפרצים בשיער משני הצדדים שלא נראה שהם עומדים לצמוח. נראה שיש שם זקיקים, שיער ממש ממש קצר אך לא נראה שצומח שם משהו. האם עליי לבדוק את העניין? זה יגדל? שאר שיער הראש שלו דיי מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרצים בשיער לפעוט - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר09/05/2014למען הסר ספק כדאי לפנות לרופא עור לילדים, לדוגמה במרכז שניידר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלו קטYASMIN08/05/2014
שלום רב. בתי בת שנה וחצי נפלה ופתחה מצח לפני כשבוע, שמו לה 4 תפרים, היום אנו הולכים להוציא אותם. הימליצו לי על ג'ל קלו קט נגד צלקות. ממתי אני יכולה להתחיל להשתמש בו שתהיי תוצאה מרבה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלו קט - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר09/05/2014אפשר כבר להתחיל קלוקוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזומדעירית07/05/2014
יש ברשותי ג'ל אזומד 4% שתוקפו אמור לפוג בחודש אוגוסט השנה (8/2014).
האם ניתן להשתמש בג'ל אזומד גם אחרי שהתוקף שלו פג?
(אני שואלת כיוון שקראתי שיש משחות וכדורים שגם אחרי תאריך התפוגה אינן מזיקות לשימוש).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזומד - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר09/05/2014צורת המחשבה שלך הגיונית ונכונה, אבל במקרה כזה כל אחד לוקח אחריות על עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה עמוקהמיה06/05/2014
שלום
האם פיגמנטציה עמוקה בעור בגוף יכולה להיעלם במצב בו נמרחת משחה ואני רואה שהעור מתקלף קילופים עדינים?
כלומר במידה ויש קילוף הוא מגיע לשכבה העמוקה וע"י זה מעלים או מטשטש כתמים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה עמוקה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן06/05/2014טשטוש כתמים באמצעות משחות בהחלט אפשרי , התמדה , וזהירות משמש חשובה ולא לשפשף את העור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פניםמריה06/05/2014
האם טיפולי פנים אצל קוסמטיקאית באמת מסייעים לשמירה על עור הפנים ולשיפור מראה העור, או שזו סתם פיקציה וניתן להגיע לתוצאות זהות בטיפול ביתי באמצעות תכשירים שנמכרים בפארמים/ ניתנים במרשם על ידי רופאי העור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פנים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן06/05/2014טיפולים קוסמטיים מקצועיים בהחלט משפרים ומתחזקים את העור .
ניתן להיעזר עי משחות מעל המדף , אחד משלים את השני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)