מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי פינסטרידפאבלו03/04/2013
שלום רב
אני נוטל פינסטריד 1 מ"ג במשך כמה שנים.
כרגע אני נמצא במדינה אחרת.
הרופא הסביר לי שבמדינה הזו אין אפשרות להשיג פרופסיה ונתן לי מרשם לפינסטריד 5 מ"ג.
אני אמור לחלק את הטבליה בעצמי ל 4 רבעים.
ועכשיו לעצם העניין: האם חלוקת טבליה של 5 מ"ג ולקיחת מינון לא מדויק של "בערך" 1 מ"ג זה קריטי כשמדובר בטפול בהקרחה גברית?
בברכה
פאבל נובוטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי פינסטריד - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר05/04/2013אני לא יכולה לענות לך על זה. אתה צריך לפנות לחברה שמיצרת את הטבליות ולשאול אם מותר לחלק אותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוקוטןנועם03/04/2013
לפני כשנה נטלתי ראוקוטן במשך 8 חודשים על מינון 40 מילגרם והתוצאות היו מצוינות והאקנה חזרה לי אמנם לא כמו שהייה לי פעם אבל יוצא פצעים בתדירות גבוהה הרופא נתן לי רואוקטן במינון 20 מילגרם למשך 4 חודשים אני לוקח אותם כבר חודש ו5 ימים וישלי התפרצות חזקה כול יום לפחות 3 פצעים קבוע מתי הרוקואטן יתחיל להשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראוקוטן - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר05/04/2013יכולים לעבור כחודשיים עד שרואקוטן מתחיל להשפיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בבית השחיאופיר03/04/2013
שלום רב רכשתי את הדאודורנט ההיפואלרגני בסופר פארם של SEBOCALM. רשום עליו שהוא היפואלרגני ונבדק דרמטולוגית לעור רגיש אבל ברכיבים רשום שהוא מכיל אלומיניום.
1.האם יש בעיה להשתמש בו?
2. הדיילת הציעה דאודורנט של קלרינס רשום שהוא ללא אלומיניום ואנטיפרספירנט. האם זה אומר שהוא היפואלרגני? (למרות שלא היה רשום עליו היפואלרגני, היה רשום שהוא נבדק דרמטולוגית)?
אשמח לתשובה מפורטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה בבית השחי - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר05/04/2013אם יש לך פריחה בבית השחי רצוי לא להשתמש כרגע באף דאודורנט עד שהעור יבריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימים ברגלאופיר03/04/2013
יש לי נימים בולטים ברגל שמאל בצד הפנימי. לאיזה רופא עלי לפנות על מנת לטפל בזה?
2 מהם דרכי הטיפול לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימים ברגל - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר05/04/2013אם מדובר בנימים קטנים ושטחיים אפשר לטפל בהם ע"י הזרקות של חומר מטרש. אם מדובר ברגליים מתנפחות וכואבות אז יש בעיה יותר עמוקה בורידים הגדולים, ואז הטיפולים יותר תוקפניים כמו הזרקות של קצף לורידים או ניתוח. אפשר לפנות לכירורג כלי דם והוא יאבחן באיזה סוג נימים מדובר ויציע פיתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם פניםמיכאל03/04/2013
אני יודע שצריך מקדם הגנה לפנים וגם קרם לחות (ללא שומן)
השאלה שלי היא כזאת האם שני הדברים ישנם בקרם אחד ?
או שזה שני קרמים נפרדים ?
וכמובן המלצות
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם פנים - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר05/04/2013קימים מוצרים שעונים לתיאור שלך כגון טריפל-קלם של חברת סבוקלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי בגרות וגלולותנעמה03/04/2013
למה ממליצים לבנות שסובלות מאקנה לקחת גלולות למניעת הריון? ראיתי בפורום אחר שזה מה שהרופא כתב ולא הבנתי את הקשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון
ארי04/04/2013היי נעמה..
לי היה אקנה, לא ממש רציני אבל כזה שממש הפריע לי וטיפולי פנים לא עזרו...
כשנבדקתי אצל רופא הסבירו לי שבעיקרון זה קשור למינון של הורמונים בגוף,
גם לי המליצו לקחת פמינט ותוך 3 חודשים בערך באמת ראיתי שיפור אז כנראה שזה עובד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעי בגרות וגלולות - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר05/04/2013כמו שכבר ענתה לך אחת הגולשות אחד הגורמים לאקנה זה המצב ההורמונלי והרמות הגבוהות בגיל ההתבגרות. הגלולות למניעת הריון יוצרות מצב הורמונלי מבוקר שאנחנו שולטים בו ע"י הגלולות. לחלק מהבנות זה נותן פיתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפוח העורספיר02/04/2013
האם שימוש במי פנים וגל פעמיים ביום ,ובנוסף לכך מריחת קרם פנים שנתן הרופא זה בסדר מבחינת שגרת טיפוח?
וכן פעמיים בשבוע פיליניג עדין?
מה ההבדל בין סבון רגיל לגל?
האם מי פנים מייבשים את העור?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפוח העור - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר05/04/2013באופן פשטני מאד מה שכתבת נשמע הגיוני לשגרת הטיפוח. באופן מעשי, יש הבדל בין מוצרים שונים והיכולת שלהם ליבש או לשמור על העור לח. אי אפשר לדעת מה מתאים לך אלא אם קיבלת ייעוץ מקצועי (רפואי/קוסמטי) וגם אז לא תדעי בבטחון לפני שניסית את המוצר. אותו דבר לגבי פילינג "עדין"- שם כללי שלא אומר הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על שיזוףדוקס02/04/2013
צריך לשים קרם שיזוף גם אחרי 4 בצהריים? זה תלוי לכמה זמן? או שבכל רגע אם חשיפה לשמש מומלץ לשים קרם שיזוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על שיזוף - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן02/04/2013קרם הגנה הוא אורך חיים ,חובה בכל שעות היום עד רדת החשיכה.
יש למרוח שעה לפני יציאה לשמש וכל שעתיים למרוח , פנים צוואר,עורף,אפרכסות אוזניים ,מחשוף , ידיים . ישראל מס 2 בסרטן העור בעולם לכן מודעות וזהירות ממש חשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל קראתי מאמר
דוקס03/04/2013שאומר שכן צריך כל יום לפחות רבע שעה של שמש בשביל הויטמין d מהשמש, אז לא צריך כל הזמן לשים את זה נכון?
ועוד שאלה אחת, יש קרם הגנה ללא ריח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסאן סייבר של מורז
שני07/04/2013אני משתמשת בו והוא נספג בקלות ואין לו ריח מציק כזה של מסננים אחרים (אולי בגלל שהוא טבעי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל קראתי מאמר - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן07/04/2013לגבי רבע שעה בשמש נכון , תלוי בשעה של עומס החם.
לגבי ריח זה ניסוי ותהייה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת של ה- fascia בעקבות שאיבת שומןJOY01/04/2013
שלום,
עברתי לפני 4 חודשים ניתוח שאיבת שומן מאיזו הבטן והגב התחתון.
ארבעה חודשים אחרי ואני מרגיש כאילו בתוך הבטן שלי יש מעיין חגורה שמחוצת אותי
ולא מאפשרת לי לנשום רגיל, יש איזורים שהעור/בטן ממש קשים
ורואים שיש אי רגולציה של העור ממש גבשושים וגבעות
הרופא אומר שיש לי דלקת של הפאציה/פאשיה/פאסיה - fascia
אשמח לדעת מה זה בדיוק? איך מטפלים בזה?
האם זה יעלם ואני אחלים או ששזה יראה רע בעתיד?
אני בן 52 בריא, עושה כושר
הערה נוספת: רופא המשפחה שלי איבחן לי עכשיו שיש לי לחץ דם גבוה
האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת של ה- fascia בעקבות שאיבת שומן - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן01/04/2013שאיבת שומן הוא תהליך פולשני אשר בעקבותיו באזור הטיפול נוצרת רקמה צלקתית
תת עורית , עם הזמן הדבר משתנה לטובה. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לקבל הסברים נוספים , לחץ דם לא קשור לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוציקליןאלינה01/04/2013
שלום
קיבלתי מהרופא מינוציקלין 100 מ"ג
ראיתי שאחת מתופעות הלוואי של התרופה היא עייפות ואכן השבוע (הראשון ללקיחתה) אני נורא עייפה וישנה רוב היום.
האם העייפות אמורה לעבור? האם הגוף מתרגל לזה או שזאת תופעת לוואי שלא עוברת?
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוציקלין - תגובה
ד''ר להבית אקרמן01/04/2013הי,
אם זה לא משתפר ואת לא יכולה לסבול את זה- אין ברירה אלא להפסיק.
זו לא תופעת לוואי שכיחה של התרופה ולא חייבים להפסיק את הטיפול אם יש שיפור בסמפטומים.
ממליצה לחכות עוד כמה ימים ואם אין שיפור- להפסיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש תמידי בשפתייםתמיר01/04/2013
שלום. מזה שנים יש לי יובש בשפתיים: ניסיתי המון משחות: קניתי בסופר פארם משחה לאם המניקה לשים על השפתיים, ואזלין ושמן זית. אלא אם כן אני לא מקפיד למרוח באופן תמידי יום יום היובש חוזר ובצורה די קיצונית: קילוף של השפתיים על כל שטחן. במידה ואני מפסיק, התוצאות מחזיקות כיום-יומיים עם קילוף העור הישן וחשיפה של עור השפתיים החדש ולאחר מכן השפתיים חוזרות ונהיות יבשות שוב. היובש קיים בעיקר בשפה התחתונה והוא נמצא ללא תלות בעונות השנה- קיץ וחורף כאחד. אני לא יודע אם זה קשור אך כשהייתי בן 16 נטלתי ראוקטן שאחד מתופעות הלוואי שלו הוא יובש בשפתיים ולפני שנטלתי תרופה זו אינני זוכר את עצמי סובל מיובש בשפתיים. כיום אני בן 21.
אשמח לעזרה, מכיוון שהנושא הזה ממש מציק וקיים המון שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש תמידי בשפתיים - תגובה
ד''ר להבית אקרמן01/04/2013אין קשר לרואקוטן מלפני 5 /שנים.
לא ניתן לאבחן את הבעיה בלי לראות אותה. יתכן ומדובר ביובש אולם יתכן ומדובר ברגישות למגע או במחלת עור אחרת. ממליצה לפנות לרופא עור לשקילת בירור כמו טסטים.
בינתיים עד אז- רק שימון ושימון כל הזמן ולהימנע מליקוק של השפתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיואו אצלי זה בדיוק ככה מהרואקוטן
אורי15/08/2013יש לי בדיוק את אותה הבעיה מאז שנטלתי רואקוטן לפני בערך 8 שנים ואני בגילך בערל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בפניםרוני01/04/2013
שלום ...
לאחרונה אני סובלת מגירודים ברצועת הלחי, והסנטר.
הגירוד הבלתי פוסק גורם להופעת פצעונים , וזה פשוט מוציא מהדעת זה מגיע בהתקפים וממש לא נעים . כמו כן לשוב לציין שלאחרונה החלפתי את סוג הגלולות והייתי רוצה לדעת האם יש קשר בין הדברים ? ומה עלי לעשות על מנת להרגיע את המקום כי לפעמים זה כבר שורף מרוב הגירודים .
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים בפנים - תגובה
ד''ר להבית אקרמן01/04/2013לא ניתן להמליץ על טיפול או לחוות דיעה בלי לראות את הפריחה. ממליצה לפנות לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחהגל31/03/2013
שלום רב,
אשמח לעזרתכם...
בשנתיים האחרונות העלתי עשרה קילוגרמים. כתוצאה מכך נהיו לי סימני מתיחה אדומים בבטן.
כרגע אני בדיאטה וירדתי חמישה קילוגרמים.
ברור לי שסימני המתיחה לא יעלמו. השאלה היא מדוע הם לא מתבהרים? האם הם לא אמורים להפוך ללבנים לפחות? הם באותו מצב קרוב לשנתיים...
מה אפשר לעשות כדי לשפר זאת והאם ירידה במשקל בשילוב פעילות גופנית יכולים לעזור גם לסימני המתיחה?
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה - תגובה
ד''ר להבית אקרמן01/04/2013סימני מתיחה שלא השתנו שנתיים כבר לא ישתנו לדעתי.
בדכ סימני המתיחה הופכים ללבנים עם הזמן אך לעיתים- הם נותרים בצבע ורוד-חום.
גם ירידה במשקל או ספורט לא תשפיע לצערי על סימני המתיחה הקיימים. הטיפול המומלץ ביותר לסימני מתיחה ישני הוא גלי רדיו או לייזר- הטיפול משפר את הסימנים אך לא מעלימם לחלוטין. במידה ויש סימנים חדשים- ניתן להשתמש בתכשיר כמו רטביט (במרשם רופא בלבד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעוניםרות30/03/2013
מזה שבעה חודשים אני סובלת מפצעים שטחיים מתחת לעור באזור הבטן וזה לא עובר . זה נראה יותר כמו כתמים אדומים על העור . בהתחלה מופעים פצעונים אבל הכתמים לא יורדים . אשמח לקבל תשובה . תודה רבה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים - תגובה
ד''ר להבית אקרמן01/04/2013לא ניתן לאבחן את הבעיה בלי לראות.
ממליצה לפנות לרופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס נוסף של ראוקוטןאיתי30/03/2013
שלום
בעבר לקחת ראוקוטן במינון 40 מילגרם למשך 8 חודשים התוצאות היו טובות מאוד עבר כבר שנה מאז והפצעים החלו לחזור כבר הרבה זמן שתים שלוש כול שבוע ולפעמים יותר הרופא נתן רוקווטן במינון של 20 מילגרם ליום והאשאיר אותי אם שאלות פתוחות האם תיהיה לי החמרה וכמה זמן זה ימשך?
האם הצלקות שנותרו לי מפעם יחמירו יותר?
והאם הכתמים האדומים שהיו לי בעקבות האקנה יחזרו שוב פעם בגלל הראווקטן ?
אשמח אם תענו לי על התשובות זה חשוב לי תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס נוסף של ראוקוטן - תגובה
ד''ר להבית אקרמן01/04/2013המינון הזה נשמע לי הגיוני לקורס שני של רואקוטן ומתאים למצב הפצעים שאת מתארת.
לא אמורה להיות החמרה במינון כזה.
הכתמים האדומים נוצרים בגלל פצעים שהחלימו ולא קשורים לטיפול כזה או אחר. הם חולפים לבד.
רואקוטן לא מחמיר צלקות ולא מטפל בצלקות. התרופה מטפלת בנגעים פעילים בעיקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)