מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עור אפורדור13/03/2013
איך אפשר להפחית את העור "האפור" שנשאר אחרי גילוח הפנים?
יש לי את הבעיה הזאת בעיקר בשפם, ואני לא מרגיש נוח עם זה... זה גורם לי להרגיש מבוגר יותר.
מקריאה באינטרנט הבנתי שזה לא טוב להתגלח נגד כיוון הצמיחה, וככה התגלחתי עד היום... הבעיה היא שאם אני מנסה להתגלח עם כיוון הצמיחה לא יורד הרבה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור אפור - תגובה
ד''ר להבית אקרמן13/03/2013לא מצליחה להבין מה פירוש עור אפור. אולי תשלח תמונה. האם מדובר בשרידי שערות שלא גולחו מספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דור14/03/2013השערות בפנים אצלי גודלות מתחת לעור ואחרי גילוח קרוב עם סכין, נשאר עור "אפור" כמו בתמונה, רציתי לשאול איך אפשר להפחית את התופעה כי זה גורם לי להרגיש מבוגר.
והאם אפשר לעשות טיפול לייזר בפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד''ר להבית אקרמן15/03/2013אין לי פיתרון טוב לבעיה הזו, אולי לנסות להתגלח יותר קרוב לעור. הסרת שיער בלייזר לפני לרוב לא יעילה בעיקר בגברים. בקיצור אין לי פיתרון טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בפנים שנשארה לאחר אפילציהמישהי13/03/2013
שלום רב,
לפני שבועיים וחצי עברתי טיפול להסרת שיער בפנים ע"י אפילציה.
יש לי עור ממש עדין והתגובה הייתה קשה העור היה אדום כולו בצורה של כוויה.
כיום לאחר שבועיים וחצי רוב האדמומיות עברה אך עדיין נשארו סימנים שלא יורדים,
אני מפחדת שיכול להיות שאלו צלקות או אדמומיות שתעבור רק בעוד חודשים אם לא שנים.
מה עלי לעשות? להמשיך בטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בפנים שנשארה לאחר אפילציה - תגובה
ד''ר להבית אקרמן15/03/2013לא ניתן לקבוע אם מדובר בצלקות או בכתמים שיחלפו. תופעות כאלו לא נדירות לאחר אפליקציה. ממליצה לפנות לייעוץ אצל רופא עור לפני שממשיכים בטיפול כדי לוודא שהטיפול לא גורם לנזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפור קבוע,חשיפה לשמשלי13/03/2013
שלום רב,
לפני כשנה עשיתי איפור קבוע,ולפני כחודשיים התחלתי ליטול רואקוטן 40 מ"ג.
לפני ארבעה ימים עשיתי שעווה באזור השפם והפאות,באזור השפם נשאר לי סימן שמשום מה עכשיו הגליד..
ובלחי נשאר לי מעיין כתם כזה בהיר יותר מצבע הפנים הטבעי שלי.
אני מאד מודאגת-האם זה ישאר כך לתמיד?האם זה יפגע בקעקוע על השפה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפור קבוע,חשיפה לשמש - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן13/03/2013שלום לי בזמן טיפול ברואקוטאן יש להימנע משמש , ושעווה בפנים עקב אפשרות לכוויה .
בשלב זה כדאי להיבדק עי רופא לקבל עצה מקצועית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי ברזל לשיערשלומית13/03/2013
שלום, אני בת 33 וסובלת משיער קצת דליל. ילדתי לפני חצי שנה ובתקופת ההריון לקחתי פוריק הריון (ברזל) שעזר לי מאוד לשיער, הוא נעשה מלא יותר ובריא יותר. האם אפשר להמשיך לקחת כדורים אלו?
תודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
שלומית17/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי ברזל לשיער - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן17/03/2013שלום מיכל אין מניעה לקחת 6 חודשים ברזל ממליצה לבצע ספירת דם + ברזל , לפני התחלת טיפול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי ברזל לשיער - תגובה
ד''ר להבית אקרמן20/03/2013מספר חודשים לאחר הלידה מתחילה נשירת שיער. הנשיר מפסיקה גם ללא טיפול. בכל מקרה יש לבדוק המוגלובין ומחסני ברזל- במידה והם נמוכים ניתן לקחת כדורי ברזל (אם הרמות של הנל תקינות אין טעם בנטילת כדורי ברזל). ממליצה לפנות גם לייעוץ רופא עור לבדיקה והמלצות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בלחיים אצל מתבגררוני12/03/2013
לבני בן ה-16 יש כבר מספר שנים תופעה של לחיים אדומות. בעבר זה היה בא ונעלם אולם מזה מספר חודשים זה קבוע. מדובר באדמומיות עם גבולות לא אחידים על חלק גדול מהפנים.פשוט חלק לא קטן מהפנים, מהלחיים ולכיוון האזניים, אדמומי כאילו נשרף בשמש. יש הבדל ברור בין הצבע של החלק האדום וצבע העור הרגיל. התיעצות עם רופא העור אמרה שזו בעייה של נימים ושאין מה לעשות. קצת קשה לנו לקבל שאין מה לעשות. לא ראיתי תופעה כזו אצל אף אחד אחר ואני מחפשת כיוון או הסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בלחיים אצל מתבגר - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן13/03/2013שלום רוני
אדומיות של פניםאצל מתבגר לעתים מלווה פריחה עדינה מעט גרגירית בזרועות וירכיים .
זו תכונה שחוזרת בחיינו בתקופות שונות התבגרות , שינויים הורמונלים .
ממליצה לשמוע עוד עצה נוספת של רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה אדומה באצבעחלי12/03/2013
היי, לאחרונה כל פעם שאני שמה את טבעת הנישואים שלי ( זהב) ניהיה לי מעיין כוויה אדומה סביב האצבע איפה שהטבעת
אני נשואה שלוש שנים ורק עכשיו זה התחיל להיות לי
יכול להיות שבמזך הזמן הגוף מפתח אלרגיה לזהב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה אדומה באצבע - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן13/03/2013שלום חלי כנראה שסבונים גורמים לדלקת עור ממגע מתחת לטבעת . בזמן רחיצת כלים יש להסיר את כל התכשיטים , ולמרוח משחה מרגיעה לשבוע .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סולריוםתושב חוץ12/03/2013
היי,
אני גר בסקנדינביה מזה מספר שנים ולאחרונה שמתי לב שאני מתחיל להתגעגע לשמש.
גוון עורי דהוי מאוד. :)
האם מסוכן להשתזף בסולריום אחת לשבוע במשך 20 דקות?
כרגע אני מצונן - האם הביקור בסלוריום ישפיע על המערכת החיסונית?
הביקורים תורמים לשמחת החיים שלי, נשמע מגוחך אך נכון.
לתשובה אודה,
התושב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סולריום - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן13/03/2013סולריום כמו קרינת שמש אותו הדבר , לכן בעור בהיר יש להיזהר מאד .
ידוע שיש אנשים שמחסור בקרינת שמש גורם להם עייפות .
ממליצה להיות מאד זהירים ולא להגזים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים על העוררוית11/03/2013
שלום,
האם ניתן לטשטש כתמים על גבי השוק שנוצרו לאחר צריבת יבלות באמצעות חנקן נוזלי?
ניסיתי למרוח קרם אזומד במשך כחודשיים ואני לא רואה שיפור. האם יש דרך אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים על העור - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר22/03/2013הזמן מיטיב עם כתמים כאלו. וגם כדאי להמנע משיזוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קו בהיר בעור שחוםיואל10/03/2013
לבתי (בת 7) עור שחום. לפני כחודשיים הופיע על אפה קו בהיר ישר ארוך לרוחב האף. חשבתי שזה יעבור, אך הקו לא נעלם. היא לא קיבלה מכה ולא היה לה פצע באיזור. האם יש הסבר לכך?. צריך ללכת לרופא עור?. אשמח לדעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קו בהיר בעור שחום - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן10/03/2013שלום גילה
שינויים פיגמנטרים מתחילים מגיל צעיר מאד , כתמי עור שונים אשר מופיעים בילדות
ממליצה על בדיקה ואם יש תמונה של הנגע כדאי שהרופא יראה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים אצל ילד בן שלושצופנת10/03/2013
שלום רב.
בני בן 3. מזה כחודשים יוצאים לו פצעים בעיקר בגב, רגליים וצואר. היינו אצל רופא עור שרקח לו משחה שאכן עזרה אך לקח הרבה זמן עד שהפצעים עברו והם פשוט ממשיכים לצאת. יש לציין שלאחותו היה אימפטיגו שטופל והרופא טוען שמה שיש לבני אינו אימפטיגו.
הפצעים יוצאים עם כתם אדום מסביב , ללא שלפוחית נוזלית. הפצעים בולטים ולאחר בערך יום הופכים לפצעים מדממים. הם מאוד מגרדים. מה שעוד מאפיין אותם הוא שגם אם יש רגיעה בפצעים, מידי כמה ימים הם מתנפחים מעט ובולטים.
לפני שבוע היה עם חום גבוה מה שגרם להתפרצות מרובה של הפצעים.
אני מצרפת תמונות. אולי זה יעזור.
אשמח לקבל חוות דעתך בנושא.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים אצל ילד בן שלוש - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן10/03/2013לפי התיאור שלך כנראה מדובר באסטמה של העור עם זיהום משני
ממליצה שוב התיעצות עם רופא עור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלישת זיפים מהלחייםמחבר09/03/2013
שלום,
לעיתים אני תולש מספר שיערות סוררות שגודלות באיזור יותר גבוה בלחיים שלא כחלק מהזקן ומייד עובר עם טישו ספוג באלכוהול חיטוי 70 אחוז על המקום שממנו תלשתי. רציתי לשאול האם זה יכול להזיק לעור באיזשהי צורה? והאם תלישה של אותן שיערות פעם אחר פעם גורם להן להפסיק לצמוח בשלב מסויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
להבית אקרמן10/03/2013תלישה חוזרת לא גורמת להפסקת צמיחה של השיערות. אם מדובר בשיערות בודדות יש לשקול טיפול עי אפילציה. עצם המריטה עצמה לא תגרום לנזק- אך השימוש הקבוע באלכוהול לפנים עלול לייבש את האיזור ולגרום לכתמים או פריחה. בעיקרון יש לשטוף את האיזור עם מים וסבון לפני הפעולה- לא צריך אלכוהול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
מחבר10/03/2013לשטוף עם סבון רק לפני הפעולה?
וסבון גם מייבש לא? איזה סבון כדאי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם - תגובה
ד''ר להבית אקרמן11/03/2013אלכוהול מייבש הרבה הרבה יותר מסבון....צריך להשתמש בסבון פנים לא משנה של איזו חברה. אם יש בעיה של זיהום חוזר באיזור (לא נראה לי שזה המצב כאן) אפר להשתמש בסבון אנטי חיידקי כמו דרמקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראגוסדני09/03/2013
שלום,
לפני כשלושה שבועות בעשיתי פירסינג בחלק הסחוסי של פתח תעלת האוזן, המכונה טראגוס. לאחרונה שמתי לב שצצה מעין בליטה אדמומית קטנה ובועתית מעל לחור העגיל. אני מקפיד לנקות את האיזור לפחות פעמיים ביום במי מלח ושם סינטומצין לעור לפני השינה. כיצד אוכל להפתר מהנפיחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
להבית אקרמן10/03/2013יש לפנות בהקדם לרופא עור- יתכן ומדובר בהיווצרות צלקת- צלקות באיזור הזה עלולות לגדול ועדיף לטפל בהן בהקדם. בינתיים תמשיך עם המשחה האנטיביוטית ליתר ביטחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת נקודות חן ונמשים לבהיר עורירון09/03/2013
אני נער בן 17 ג'ינג'י.
יש לי נמשים בפנים (לא המון) וקצת ביידים.
נקודות חן יש לי כתומות כאלה משהו כמו 20-30 על הגוף.
מעבר לסכנה של השמש, אני משתדל לא להחשף לשמש בגלל סיבה קוסמטית שאני לא אוהב נמשים ונקודות חן.
השאלה שלי, האם בכל גיל הופעת נקודות חן מופיעות באותה תדירות ?
כלומר אם ילד נחשף לשמש למשך תקופה ארוכה, ולעומתו אותו ילד כאדם בוגר נחשף לשמש לאותה תקופה, לשניהם יצא נקודות באותו כמות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת נקודות חן ונמשים לבהיר עור - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר10/03/2013כדאי לך להמנע משמש אם אתה לא רוצה נמשים, או נגעים ופגיעות מהשמש, וגם להשתמש בקרם הגנה מקדם SPF30 לפחות. חשיפה לשמש תזיק לג'ינג'י צעיר או מבוגר, אבל בגיל הצעיר הנזקים יותר חמורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי הופעת הנקודות ?
ירון10/03/2013בזמן חשיפה לשמש יופיע בכל גיל באותו מידה או שצעירים יוצאים יותר נקודות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי הופעת הנקודות ? - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר22/03/2013ככל שהחשיפה לשמש החלה בגיל יותר צעיר יצאו יותר נקודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים מסביב לפיטמהתקווה09/03/2013
אני בת 24 ובמהלך ה 4 שנים האחרונות יש לי מין פצעים מסביב לפיטמה המפרישים נוזל לבן. ביקרתי אצל רופא שבדק לי עם יש לי גוש והוא טען שהפצועים האלה הם בלוטות חלב. אני לא בהריון וכמו כן לא הייתי. וממה שקראתי הם מופיעים שבהריון. זה לא אסטטי וגורם לי לאי נוחות. האם יש משהו שאני יכולה לעשות בשביל להסיר את זה? למה יש לי את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים מסביב לפיטמה - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר10/03/2013אם מדובר בבלוטות שמפרישות חומר שומני שמסכך את העור זה לא קשור להריון ויכול לקרות לכל אחת. אם את חוששת שמדובר בהפרשה כמו בהנקה, כדאי לפנות לרופא אנדוקרינולוג לבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמטים קטנים מתחת לעינייםהדר08/03/2013
שלום,
אני בת 22 ויש משהו שמציק לי מאוד. לפני בערך שנה היתה לי תקופה של 3 חודשים שבה לא הייתי ישנה הרבה והייתי עייפה רוב הזמן, קמתי בוקר אחד וראיתי שנהיו לי קמטים קטנים ועדינים מתחת לעייניים שלא היו לי פעם. חייבת לציין שבאותה תקופה הייתי שמה קרמים שנחשבו קרמים שמעלימים עיגולים כהים מתחת לעיניים והייתי שמה אותם כדי להעלים עיגולים כהים, אבל מאז שנהיו הקמטים הפסקתי להשתמש בקרמים כי חשבתי שאולי זה הסיבה להיווצרותם. מאז הקמטים הקטנים לא נעלמו ולמרות שרק כשמתקרבים רואים אותם הם מציקים לי. האם זה טבעי שבגיל צעיר כמו 21-22 מתחילים קמטים מתחת לעיניים? והאם יש דרך להעלים אותם? ומה אפשר לעשות כדי להעלים עיוגלים כהים?
אודה מאוד לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמטים קטנים מתחת לעיניים - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר10/03/2013קמטים יכולים להתחיל גם בגילך הצעיר. אם עייפות מחמירה את המצב, הקפידי על אורח חיים בריא ורגוע. עיגולים כהים קשה להעלים ובודאי, אם בכלל אפשרי, וחיבים בדיקה כדי לתת לך המלצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקמטים קטנים מתחת לעיניים - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר10/03/2013בנוסף תשתמשי במשקפי שמש. הכווץ של העפעפיים בסינוור יוצר קמטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)