מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת בליטה בקרקפת מאחורמוש24/01/2013
היי
כבר שנים שיש לי בליטה/גבשושית/נגע מאחורי הראש לא רחוק ממורדות הצוואר וכל פעם שאני מסתפר רואים אותה בברור וזה מאד מכוער.כשאני לא אז השיער מכסה טיפה. זה לא משהו מסוכן כמו שהבנתי.
רציתי לברר אם יש השפעה חיובית על הסרת הגבשושית מפני השמש ואם בכלל יכול להיווצר אי פעם גידול ממנה ואהם עדיף להסירה בכדי למנוע פגיעה עתידית מהשמש או שאין קשר?
כמו כן האם הסרתה יכולה להיות קשורה לבעיות גוף אחרות אולי? אולי גם נפש?
לאחרונה ביקרתי אצל רופא עור שמתמחה ברפואת לייזר -ד"ר משה לפידות בהרצליה פיתוח והוא לוקח על הסרה 960 ש"ח, חיכיתי חצי שעה בחר טיפולים אבל אף אחד לא הגיע,התחרטתי ועזבתי את המקום כי לא הייתי בטוח אולי מחשש שאחת האחיות תטפל בי ולא הד"ר כמו כן חששתי שמשו לא טוב יקרה.
שאלתי השניה האם יש מישהו נוסף שמתמחה בהסרת בליטות או לפידות היתה בחירה טובה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת בליטה בקרקפת מאחור - תגובה
ד''ר להבית אקרמן25/01/2013לא ניתן לדעת מהו סוג הנגע שיש לך בלי לראותו. צריך לראות את זה על מנת להסיק האם מדובר בבעיה אסטתית או רפואית והאם יש או אין קשר לחשיפה לשמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתכים בידיים-סובלת מאודרוית24/01/2013
שלום,
אני בת 31 שמונה חודשים אחרי לידה
תמיד בחורף סבלתי מיובש חזק בידים וחתכים,אבל השנה זה פשוט נורא,יורד לי ממש דם,מה ניתן לעשות,אני שמה קרמים והם לא עוזרים,זה נורא שורף,הרופא אמר לי לא לגעת במים,ברור שזה לא אפשרי.האם אתם יכולים להמליץ לי על קרם ידיים מיוחד לבעיה שלי?
אני ממש סובלת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתכים בידיים-סובלת מאוד - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן24/01/2013ממליצה לנסות קרם כמו אקסרה או פלקסיטול מהרופא כדאי לבקש קרם טיפולי על בסיס של סטרואידים לתקופה קצרה ותהיה לך.הקלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים על הזרועיובל23/01/2013
שלום! כבר כמה שנים שיש לי פצעונים על החלק העליון של הזרוע. רוב הפצעונים קטנים, פשוט נקודות אדומות, וחלק קטן מהם עם מוגלה, כמו אקנה. זה לא הפריע לי כ"כ, אבל לאחרונה שמתי לב שכמות הפצעונים גדלה משמעותית, אז החלטתי לשאול כאן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים על הזרוע - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן23/01/2013פצעונים יכולים להיות תמונה קלינית של סוג עור דלקת , שינוי של מזג אויר - עור יבש יותר יכול להחמיר .
כדאי להראות לרופא עור לקבל טיפול פרטני .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חורים באוזנייםעדי23/01/2013
שלום, החלטתי לעשות חורים באוזניים סוף סוף (בת 24), אבל אחרי כמה ימים התחרטתי והוצאתי את העגילים. החורים נסגרו, למרות שיש עוד תחושה של גולה קטנטנה במקום, אבל הבעיה האמיתי היא שהסימונים שעשו לפני שחוררו את האוזניים (בעט כחול) לא יורדים (וכבר עבר יותר מחודש). ניסיתי אלכוהול רפואי, מסיר לק, ומים וסבון, אבל זה נראה כאילו הצבע נמצא בתוך העור. מה לעשות?!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חורים באוזניים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן23/01/2013שלום עדי
כנראה שהצבע הוא כמו קעקוע קטן שהיה מקום הסימון
עם הזמן זה דוהה ואין צורך בטיפול נוסף . זה עשוי לקחת מספר חודשים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו שאני לא מבין על רואקוטן..מאיר23/01/2013
(1) שמעתי רופא עור שאומר שכדי באמת לרפא את האקנה (ושהיא לא תחזור אחרי הפסקת נטילת רואקוטן) לא מספיק לקחת מנה קטנה לאורך הרבה זמן אלא צריך מנות גדולות לאורך מעט זמן.
האם זה נכון? או שאולי זה בכלל לא משנה האם לוקחים מנה קטנה או גדולה אלא מה שמשנה זה כמה מ"ג הצטבר בגוף בסה"כ בכל משך הטיפול?
(2) ועוד שאלה קטנה - נניח שאני מפסיק לקחת רואקוטן אחרי 4 חודשים (במינון של 20 מ"ג) וזה אומר שלקחתי משהו כמו 2400 מ"ג במצטבר.
האם עכשיו כשארצה להתחיל קורס שני ברואקוטן זה ש"קטעתי את הרצף" יפגע במשהו וזה אומר שאני אצטרך לחכות יותר זמן כדי שהגוף שלי יתמלא שוב בתרופה עד הרמה המתאימה? יש ברואקוטן יתרון לרצף? או שזה שוב לא משנה ומשנה כמה מ"ג מצטבר בגוף בסה"כ בכל החיים?
מצטער על השאלות החופרות אבל זה ממש חשוב לי. תודה רבה רבה על העזרה שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו שאני לא מבין על רואקוטן.. - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן23/01/2013אקנה היא מחלה כרונית של העור ויכולה לחזור גם אחרי נטילת רואקוטאן
מינון טיפולי הוא לפי משקל גוף , אך גם לפי חומרת המצב לפי שיקול דעת של הרופא
מקובל לקבל טיפול בין 6-8 חודשים ברצף ,ןחשוב הרצף.
מנה מצטברת אינה מדד לאיכות הטיפול.
לעתים יש טיפולים חוזרים של 2-3 סדרות לפי חומרת האקנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימי דם בפניםאיה23/01/2013
שלום רב,
אני נמצאת בחודשי הריון מתקדמים.
לפני מספר שבועות התפוצץ לי נים דם בלחי וכתוצאה מכך נוצרה לי נקודה אדומה בגודל של פצעון. הדבר מפריע לי מאוד ורציתי לשאול האם יש משחה או קרם שאני יכולה להשתמש בהם להעלמתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימי דם בפנים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן23/01/2013בהריון ממליצה לא לעשות כל טיפול ו4 חודשים אחרי לידה אפשר לטפל עי צריבה במחט חשמלית או לייזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזומד לא עוזרא.א.22/01/2013
שלום
רופא עור רשם לי איזומד 2% לכתמי פיגמנטציה בפנים. אני שם בבוקר ובערב.עברו כחודשיים ואין שיפור. מה ניתן לעשות? האם ייתכן ששום דבר לא יעזור לי?
אני בן 37, יש לי עור כהה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזומד לא עוזר - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן23/01/2013אזונד היא משחה להבהרת כתמים לתקופה של 6 חודשים לפחות , ניתן לעבור למשחה עם ריכוז של 4% , תמיד בערב 4 פעמים בשבוע , וביום חובה מסנן קרינה וסבלנות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואוקוטן זה הורמונים?שני22/01/2013
היי
רואוקוטן זה הורמונים?
או רק ויטמין A?
כי אני מרגישה שינויים כמו עצבנות וגם התנפחתי טיפה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואוקוטן זה הורמונים? - תגובה
ד''ר להבית אקרמן22/01/2013רואקוטן מכיל ויטמין A בלבד ולא הורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא במקרה משפיע על ההורמונים?
שני25/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
להבית אקרמן27/01/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי נקודותשאלתיאל21/01/2013
יש לי כמו נקודות חן באיבר המין שלא הבחנתי בהן לפני,ואני חושב שיש חדשות הן לא בולטות הן קטנות כמו כתם או קעקוע.. מה זה יכול להיות? אוסיף שיש לי חברה קבועה ב3 השנים האחרונות ואני שוכב רק איתה ללא אמצעי מניעה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי נקודות - תגובה
ד''ר להבית אקרמן22/01/2013לא ניתן לאבחן את סוג הנגע בלי לראות. ממליצה לפנות לרופא עור. לא כל נגע על איבר המין בעייתי או נובע ממחלת מין..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער פנים באמצעות פינצטהאפרים21/01/2013
שלום ד"ר.
מכיוון שטיפול לייזר יקר מדי עבורי, אני מסיר שיער מאזור הלחיים באמצעות פינצטה.
לאחרונה שמתי לב כי בחלק מהאזורים בהם הוצאתי את השיער, נותרו גומות בתוך העור, מעין חורים המזכירים צלקות אקנה.
רציתי לדעת האם יש קשר בין הדברים ומה עלי לעשות על מנת שלא יתווספו עוד חורים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער פנים באמצעות פינצטה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן21/01/2013הסרת שיער ע"י מריטה - משאירה את הנקבובית פתוחה לתקופה מסוימת זה ,עם הזמן נקבוביות נשארות פתוחות בכל אזורי הפנים במיוחד באף , סנתר לחיים ובין הגבות מריטה אינה גורמת לצלקת ,רק במקרה שנשאר חלק מהשערה כלואה מריטה יכולה להשאיר נגע דלקתי שאינו נירפה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף העורליטל21/01/2013
שלום
בני בן ה-3 מקלף את העור סביב הציפורן ואת הציפורן עצמה בכל פעם שאינו עוסק במשהו
לאחרונה שמתי לב שהוא ממש פצע עצמו וכתוצאה מכך פיתח זיהום באצבע שבעקבותיו ניתן לו טיפול אנטיביוטי של אוגמנטין
האם יש קשר לאלרגיה ?
האם יש לך המלצה כיצד להפסיק הטבע הזה שכן יכול מן הסתם לגרום לעצמו נזק בכל פעם שכזו
אני מבקשת ממנו שלא לעשות זאת אך איני יודעת אם הוא שולט בזה
אשמח לכל עיצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילוף העור - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן21/01/2013קילוף העור סביב לציפורן גורם לנזק ואפשרות לחדירה של חיידקים עם דלקת עמוקה ,
כדאי למרוח משחה מתאימה ולסגור את המקום עד כמה שניתן ,עם גזה ורשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעווהאופיר21/01/2013
שלום יש לי שאלה ואשמח קצת להסבר..האם שעווה מגבירה את צמיחת השיער באזור הספציפי והאם היא מגבירה צמיחת שיער באזורים שונים..אציין שמדיע פעם אני עושה שעווה בגב ושמתי לב שהצמיחה מוגברת וגם בידיים יש צמיחה מסוימת..
בתודה אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעווה - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר21/01/2013למיטב ידיעתי שעוה אינה מגבירה צמיחת שיער, ויש אומרים שהיא מחלישה את שורשי השערות ומפחיתה את הצמיחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן חדשה על עטרת הפיטמהשלי21/01/2013
שלום,
אני בת 36, בהריון. עוד לפני ההריון יצאה לי נקודת חן חדשה על עטרת הפיטמה ... לאיזה רופא עליי לפנות על מנת לוודא שהיא בסדר? רופא עור או כירורג שד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן חדשה על עטרת הפיטמה - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר21/01/2013כדאי להבדק אצל רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע לכתמי עור והבהרת שיעררוית21/01/2013
שלום
רציתי לשאול 2 שאלות בנפרד:
1. האם יש סכנה לעור בחמצון פלומת שיער, למשל על הגב התחתון או הבטן? האם זה נכון שחמצון מגביר את צמיחת השיער?
2. השתמשתי במשך שבועיים בקרם איזומד להבהרת כתמים שנוצרו מצריבת חנקן על הרגל. לאחר שבועיים האיזור הפך לאדמומי והפסקתי את המריחה. האם ניתן להמשיך כשהאדמומיות יורדת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בנוגע לכתמי עור והבהרת שיער - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן21/01/2013שלום רוית
חימצון לא משפיע על צמיחת השערה
לאחר טיפול בחנקן יש להימנע מכל טיפול אחר למשך חודש לפחות .
מריחת אזומד הייתה מוקדמת מדי ולכן התגובה של האדמומיות יש לחכות ו,ןאז להתחיל שוב בהדרגה פעמיים בשבוע ,לחכות שבוע לעלות לשלוש-ארבע בשבוע, ותמיד בערב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה מסוג אחרבר20/01/2013
היי דוקטור
כבר שנים שאני נאבקת באקנה בכל הדרכים האפשריות, ניסיתי כל משחה וכל טיפול אפשרי, ארבעה סבבים של מינוציקלין ושלושה של ראקוטן (כן כן, שלמים) לא עזרו והאקנה תמיד חזרה.
בחודשיים האחרונים החלפתי את הגלולות שלי לגלולות מסוג דיאנה במטרה לשפר את מצב העור, התחלתי מינוציקלין מחדש (פעם ביום) ואקנה מיצין פעמיים ביום.
האקנה שלי התאפיינה בעיקר בפפולות ופוסטולות ואפשר להגיד שהטיפול הנ"ל שיפר את המצב מבחינת סוג זה של פצעים, הבעיה היא שכעת הופיעה אצלי אקנה שלא הייתה אצלי לפני כן- הרבה מאוד ראשים לבנים
(Whitehead) דווקא, כלומר כאלה שמתחת לפני העור. מדובר בפצעונים קטנים שמתבטאים כבליטות קטנות מעל העור אך הדלקת לא נראית לעין.
בנוסף, מופיעים לי פצעונים בקו השיער העליון בתדירות הרבה יותר גבוהה, יש לציין שלא החלפתי את מוצרי השיער בהם אני משתמשת ואני מקפידה מאוד שמוצרים שומניים לא יבואו במגע עם הקרקרפת או עם קו השיער.
השאלה שלי היא מדוע דווקא עכשיו הופיעה לי אקנה מסוג זה (לא זכור לי מצב כזה בעבר), איך ניתן לטפל בה ומדוע היא לא מגיבה לטיפול שהזכרתי?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה מסוג אחר - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן20/01/2013יש מצבים שאקנה הופך למצב כרוני עם התלקחות מדי פעם, הסיבות שונות , החל מנטייה גנטית ,מתח,עור שומני לעתים גם מזונות וקוסמטיקה כמו גם גורמים לא ידועים , ממליצה לנסות קרם על בסיס של רטין לתקופה של 4 חודשים ביחד עם משחת קלירקס { בנזואיל פרוקסיד 5% } .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה מסוג אחר - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן21/01/2013בר לאקנה אין גיל ,היא דלקת של העור בדרגות חומרה שונות וריבוי סיבות ,לכן יש דרכי טיפול רבות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)