מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בנזמיציןשמחה17/11/2012
היי רציתי לדעת האם אפשר לשתות אלכוהול בזמן השימוש במשחה ׳בנזמיצין׳ ?
יש בזה סכנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנזמיצין - תגובה
ד''ר להבית אקרמן18/11/2012אין קשר בין צריכת אלכוהול לשימוש במשחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימוש במינוציקלין
שמחה07/12/2012רציתי לדעת גם האם יש קשר בין שתיית אלכוהול לבין שימוש במינוציקלין?
האם יש סכנה כלשהי? או שזה מותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתיים יבשותאורחת17/11/2012
זה כחודשיים השפתיים שלי יבשות ובעיקר מאוד יבשה השפה העליונה וגם אדמומית וגם קצת נפוחה. ניסיתי וזלין, שמן זית, שפתון "לו-בלו" פשוט לשפתיים יבשות, שום דבר לא עוזר. ברצוני לדעת ממה זה נובע ובאיזה משחה צריך להשתמש.(אני בת 63.8 שנים).תודה רבה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפתיים יבשות - תגובה
ד''ר להבית אקרמן18/11/2012הי,
קשה מאד לעזור בלי לראות את הבעיה. ממליצה לפנות לרופא עור (לעיתים משחה כמו טראולון יכולה להועיל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה שלא עוברתטליה17/11/2012
כבר חודשיים וחצי אני סובלת מפטריה על הזרוע. התחילה כטבעת אדומה, בפנים עור בהיר עם קשקשת. הייתי אצל הרופאה 3 פעמים! במהלך התקופה כנראה נדבקתי גם באזור המפשעה ובאזור המותן. המשחה השלישית- טרידרם עזרה, אבל במותן ובמפשעה נותר כתם (אין לי בעיה עם כתם הפחד הוא שזה עדיין מדבק) ובזרוע נשאר גם כן כתם אבל אחרי יומיים שוב נהיה אדום וכאילו עור יבש- לא נראה כמו הקקשת שהיתה בהתחלה אלא יותר כעור שהתייבש. הרופאה משיחה טלפונית אמרה שכנראה כבר לא מדבק. השאלה אם באמת זה לא מדבק?? יש לי ילדים בבית וממש לא בא לי להדביק/ להידבק בעוד אזורים. אני כבר עצבנית ומיואשת מהפטריה הזו שממש לא ברור לי למה נטפלה אלי (לא בעלת חיות בבית, הגיינית ביותר). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה שלא עוברת - תגובה
ד''ר להבית אקרמן18/11/2012לא נשמע לי שזה עדיין מדבק. בכל מקרה טרידרם זה לא טיפול מספק- יש למרוח לאחר השימוש בטרידרם תכשיר נקי נגד פטריה כמו אגיספור, ציקלודרם, מנטקס וכד- אחרת הפטריה עלולה לחזור שוב ושוב.
ממליצה לפנות (שוב..) לרופאת העור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקתלי15/11/2012
שלום
לפני 8 שנים היה לי פצע עמוק ופתוח ( יחסית קטן ) בפנים. נשארה צלקת קטנה אך עם השנים היא ממש התבהרה ( שמרתי משמש ) וכמעט ולא חשו בה. לאחרונה שמתי לב שהיא הופכת לאדומה. איך קרה כך לאחר 8 שנים וממה ? ומה ניתן לעשות עכשיו ? הדבר מאוד מפריע לי אשמח לפתרונות. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת - תגובה
ד''ר להבית אקרמן18/11/2012לא ניתן לעזור לך בלי לראות את הצלקת. ממליצה בשלב ראשון לפנות לרופא עור לצורך אבחון וטיפול- במידה ולא ניתן לשפר את המצב עם טיפול שניתן לבצע בקופת חולים יש לשקול טיפול כמו לייזר או גלי רדיו (בהנחה שאכן מדובר בצלקת ולא בבעיה אחרת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין עם עור כהה משאר הגוףגיא14/11/2012
שלום רב,
הפין שלי בצע כהה משאר הגוף. אני מבין שזה הפיגמנט, השאלה היא האם ישנה דרך בטוחה להבהרתו? בעזרת קרם למשל.
תודה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פין עם עור כהה משאר הגוף - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר15/11/2012לידיעתי אין אפשרות כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב- IPL להסרת שיער ומינוציקליןענבל14/11/2012
שלום,
ברצוני לשאול האם אוכל להמשיך בטיפולים להסרת שיער במכשיר IPL גם לאחר שהתחלתי לקחת מינוציקלין ולהשתמש ברוזקס (הג'ל השקוף)?
מזה זמן מה שאני סובלת מפריחה בפנים ובצוואר (ועד לא מזמן גם באוזניים!). תחילה האלרגולוג שאני מטופלת אצלו חשב שזו תופעה אלרגית ונתן לי כדורים ומשחות סטרואידיות. הן לא ממש עזרו (מעט בהתחלה, בעיקר להפחתת האדמומיות), ופניתי לרופא עור. הוא טען שהסימפטומים שאני מתארת ומראה העור מצביעים על רוזציאה ונתן לי אנטיביוטיקה (מינוציקלין) ורוזקס למשך חודש, על מנת לבחון אם יחול שיפור.
בקיצור, לבעית השיעור בפנים, נוספה גם בעית עור. האם אוכל להמשיך במקביל בשני הטיפולים?
תודה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב- IPL להסרת שיער ומינוציקלין - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר15/11/2012מינוציקלין עלול לגרום רגישות לIPL שתוביל לכויות ולכן אני לא ממליצה לשלב. ביחד עם זה, אני יודעת שיש רופאים שכן משלבים את הטיפולים, ולדבריהם לא נתקלו בבעיות בשטח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלה נוספת בענין
ענבל17/11/2012תודה רבה על תשובתך. יש לי שאלה נוספת: לאחר שימוש של חמישה ימים במינוציקלין וברוזקס, ראיתי שהמצב מחמיר: האודם התגבר, נוספו פצעים באזורים המעטים שעוד נותרו "נקיים" בעבר כשהפריחה התפרצה, הרגשתי שהמצח מתנפח ומתעבה, והיו לי כאבי ראש שהתחילו מיום חמישי (התחלתי בטיפול ביום שני). בשבת בבוקר המצב החמיר ופניתי למוקד של מכבי. נתנו לי עירוי של סטרואידים והרופא הורה לי להפסיק את הטיפול ולקחת (שוב) פרדניזון 20מ"ג בימים הקרוביםמולהוריד מינון בהדרגה. נוסף, הוא הפנה אותי לראומטולוג, לאחר שנראה שזו לא בעית עור וגם הטיפול שהציע האלרגולוג לא מוכיח את עצמו.
אשמח לשמוע את חוות דעתך ועצתך בענין, וכמובן לקבל הפניה לראומטולוג טוב, קשוב וסבלני, שיעזור לי לפתור את הבעיה
צרפתי דוגמא למצב המצח משבת בבוקר.
תודה, ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלה נוספת בענין - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר25/11/2012כנראה זו תגובה אלרגית למינוציקלין או רוזקס או שניהם. כל אחת עלולה לגרום פריחה אלרגית ואודם, ומינוציקלין עלול לגרום כאבי ראש. עלייך להפסיק אותם וכל תרופה אחרת עד שתבריאי- יכול לקחת ימים או שבועות. בעתיד אסור לך רוזקס/מינוציקלין ללא התיעצות רפואית. תוכלי להתיעץ עם רופא מומחה לאלרגיה ועם מרפאת עור שעוסקת בדלקת עור ממגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנה ועודלאיודע13/11/2012
אני כרגע בן 20 ועדיין סובל מאקנה.. אולי מאיזה גיל 14-13 כבר.. וזה כבר מוציא לי תחשק לחיות..
ניסיתי את כל התרופות חוץ מרוקוטאן כי פחדתי אז מהתופעות לוואי, ועכשיו אני מבין שעשיתי את טעות חיי, כי אם הייתי לוקח את זה בסביבות גיל 15-16 היום רוב הסיכויים שזה היה מאחורי..
כרגע יש לי מעט פצעים על הפנים , אבל יש לי גם בגב בכתפיים בחזה אפילו 2 על היד ובבטן איזה 1 פשוט בכל מקום אפשרי לאקנה..
בעקרון אני משתמש כבר מלא זמן (3-4 שנים אולי ) בBENZAMYCIN רק לפנים על הפצעים שבאים כי אני יאבד את השפיות מלטפל בכל פצע שיש לי בגוף.
אני מקפיד גם לשטוף פעם או פעמיים את הפנים עם סבון טוב..
עכשיו רק לאחרונה (שבועיים) התחלתי להשתמש באיזה קרם לחות נטול שומן שאני לא חושב שהוא עושה פצעים : זה PUREZONE LOREAL HYDRA PURE ANTI-REGREASING MOISTURISER ..
יעזור לי לדעת האם הוא באמת טוב ולא עושה פצעים וכדאי לי להשתמש בו?
הבעיה הכי גדולה שלי היא לא הפצעים אלא הצלקות שנשארו לי מכל המאות פצעים שהיו לי עד היום בפנים.. רובן כמו חורים קטנים כאלה אבל חלק חורים לא קטנים ואת כולן רואים בבירור... בעיקר ישלי באיזור הלחיים.
אני מתלבט עכשיו האם לקחת רוקוטאן? כי למרות שעל הפנים כרגע יש לי מעט פצעים יש גם את שאר הגוף שאין לי איך לטפל וגם הפצעים רק ימשיכו לבו לאט ועם הזמן סביר שיהיו עוד צלקות ויכול להיות שזה יפסיק לגמרי רק בעוד איזה 5 שנים או יותר אז אני לא יודע מה לעשות.. והייתי מאוד רוצה לדעת האם הרוקוטאן יכול לטפל בצלקות גם?? פשוט שומע איך אנשים עם מלא פצעים יצאו עם פנים חלקות וזה נשמע לי לא הגיוני כי מה עם הצלקות.. זה עוזר נגדם? כדאי לי להתחיל לקחת? (כמובן שאני יתייעץ גם עם רופא עור שאני ילך אליו לפני אבל אני רוצה לדעת מה ההמצלה מכאן)
ושוב לגבי הצלקות, ראיתי שיש כל מיני דרכים לטפל בהם אבל הבעיה זה שהם לא מומלצות למי שיש אקנה פעיל אז מה אני אמור לעשות? לחכות ולהמשיך לסבול שיהיו עוד ורק אולי בעוד כמה שנים לטפל בזה??
ראיתי שיש גם משהו חדיש יחסית של הסרת צלקות עם גלי רדיו שזה כאילו שדרוג של הלייזר ואני מעוניין לדעת קודם כל כמה זה בערך עולה ואיפה עושים את זה בארץ??
ועד כמה זה באמת עוזר? האם זה השיטה הכי טובה בשביל להפתר מהצלקות?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות אקנה ועוד - תגובה
ד''ר להבית אקרמן13/11/2012הי,
הגיע הזמן להתחיל לקחת רואקוטן, ויפה שעה אחת קודם.
בערך חצי שנה מתום הטיפול ניתן להתחיל טיפול לצלקות או עי גלי רדיו (לדעתי יעיל מאד) או עי לייזר.
על מנת לתת יעעוץ פרטני יותר יש לראות את המצב ולפי זה להחליט מה עדיף במקרה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני צריך לדעת גם לגבי זה
לאיודע14/11/2012תודה על המענה, אבל אפשר תשובה לגבי הקרם לחות שכתבתי ?
וכמה בערך עולה הטיפול הסרת צלקות עם הגלי רדיו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורן אפורהחסוי12/11/2012
שלום ..
לפני כמה ימים שמתי לב שברגל השמאלית שלי האצבע של הבוהן ואצבע שלידה ..
הציפורן החליפה צבע לאפור.
ואחרי כמה ימים גם ברגל ימין שני הציפורניים באותם אצבעות החליפות צבע לאפור.
כל שאר הציפורניים ברגליים רגיל, ציפורנן לבנה ..
לא קיבלתי מכה או משהו ..
ממה הדבר הזה?
ומה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורן אפורה - תגובה
ד''ר להבית אקרמן13/11/2012ממליצה לפנות לרופא עור. יתכן ומדובר בפטרת ציפורניים ויש לטפל בכך, אולם לא ניתן לאבחן את הבעיה בלי לראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חסוי13/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת כתמי עוראנונימית12/11/2012
יש לי כתמים בעור בצבע חום-אדמדם באזור:הירכיים,הזרוע והמחשוף-זאת כתוצאה מפצעים,אשמח לדעת על רופא/מרפאה לטיפול בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת כתמי עור - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר15/11/2012אולי אני אוכל לעזור לך. צריך לבדוק אותך. אבל בשלב ראשון כדאי לך לנסות אצל רופא עור בקופ'ח יתכן שימליץ לך על טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה שחלא חודלתנועם11/11/2012
אני כבר בן 20 וסובל מאקנה מגיל 16 ללא הפסקה שבגיל 18 זה יתפרץ בחוזקה הדרגה קשה מאוד אקנה ציסטי בזמן הזה לקחתי מינוציקלין ניסתי את כול המישחות לוקסיד רט אוויט מי פנים מישחות מייבשות גם טיפול באור כחול וכול התכשירים הכול מהכול בגיל 18 וחצי ניכנעתי ולקחתי ראווקטן למשך 8 חודשים במינון של 40 מילגרם ליום ובכך דחיתי את הגיוס הרוקוטן הוריד לי את הפצעים אבל כמובן שנישארו לי כתמים וצלקות לא קלותו שהפסקתי הפצעים לא חדלו גדלו כול שבוע בערך גדל לי אחד ולפעמים גם כמה והיום שאני שנה וקצת אחרי ועדין הפצעים גודלים לי כמובן שלא ברמה של אז הבעיה שלי שהפנים שלי ממש שומניות שאני מעביר את האצבע על הפנים כול היד לי שומן הפנים שלי ממש מפרישות שומן הרופא נתן לי מישחת בנזק לימרוח כול יום ואני כבר 6 חודשים מורח על כול הפנים וכלום לא עוזרמילבד לעשות לי יובש ואדמומיות אני מקפיד על שימוש בסבון פנים של דוקטור אור פעמיים ביום וכלום לא עוזר ואני מתגייס עוד 10 ימים אני פוחד שאני יצא מהצבא ביגלל האקנה שלא חודלת אני מתגייס לטירונות קרבית והצבא זה הכול בשבילי ואני גם ככה במצב נפשי לא טוב ביגלל האקנה וויתרתי על הכול בשביל הז וזה גם פגע לי בהכול אבל בצבא אני לא מוכן כי אני יודע שאם אני יצא אני פשוט ישתגע ביקשתי מהרופא עור שיתן לי לקחת רואקוטן 10 מילגרם ליום אבל הוא לא מסכים ביגלל הכושר שעושים בטירונות אז מה לעשות האם לקחת מינוציקלין או משהו יותר חזק בבקשה תעזור לי מזמן כבר התאיישתי אני רוצה ללכת לצבא בראש שקט תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה שחלא חודלת - תגובה
ד''ר להבית אקרמן12/11/2012הי, אכן מדובר בבעיה קשה.
אחרי הטירונות הטיפול המועדף יהיה רואקוטן במינון נמוך. עד אז שווה לנסות מינוצין בשילוב עם תכשיר מקומי כמו דואק או אקנמיצין פלוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטיליגושגיא11/11/2012
שלום רב היני סובל מויטיליגו ברמה נמוכה ,קיבלתי בעבר טיפול של פוטותרפיה, שאותו קיבלתי במשך חצי שנה .
באותו הזמן העור שלי בפנים ובכלל כל העור היה נראה טוב יותר מאשר היום
רציתי לשאול איזה תהליכים קורים לעור במהלך התהליך של הפוטותרפיה האם יש איזשהו התעוררות של ויטמינים מסויימים או משהו כזה ?
אם כן אשמח לדעת איזה ואולי אוכל לקחת ויטמנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטיליגו - תגובה
ד''ר להבית אקרמן12/11/2012לא כל כך מבינה את השאלה.
אין שום ויטמינים שאתה יכול ליטול במהלך הטיפול בפוטותרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפולעצה09/11/2012
שלום
האם יש צורך לקחת זמן הפסקה בין שימוש ברטאויט להתחלת קליגמן- ואם כן כמה זמן המתנה דרושה?
האם ניתן למרוח קליגמן גם על העפעפיים התחתונים והעליונים, על קו הצואר והחזה, על כפות הידיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת טיפול - תגובה
ד''ר להבית אקרמן12/11/2012במקרים בהם אין גירוי בעור (אודם או קילוף) לא צריך הפסקה בין קליגמן לרטביט.
גליגמן במינון של 4% אפשר למרוח גם על הידיים (בנוסף לפנים). אני לא ממליצה למרוח על הצוואר ועל העפעפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בירכיים הקדמיותאורטל09/11/2012
בת 23 לא מעשנת לא שותה ,משקל גוף תקין,ללא מחלות כרוניות מלבד אסטמה קלה.
בחודשים האחרונים,מבלי שום סיבה ברורה,החלו להופיע על הירכיים שלי פצעים אדומים יבשים די בולטים שלא עוברים . מעולם לא היה לי דבר כזה,אני לא רגישה לשום מזון ואין לי מושג מאיפה זה התחיל.
מצד שני,מאז ומתמיד סבלתי ממחזור לא סדיר,מדימום רב במהלך המחזור וכאבי בטן חזקים.(עדיין לא קיימתי יחסי מין).
האם יכול להיות קשר בין המצב ההורמונלי שלי למצב האסתטי שבו אני נמצאת כרגע?האם מדובר בתופעה חשוכת מרפא בנוגע לירכיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בירכיים הקדמיות - תגובה
ד''ר להבית אקרמן12/11/2012הי,
לא ניתן לדעת מה מהות הפריחה (פצעים) בעור בלי לראות. ממליצה לפנות לרופא עור על מנת לקבל טיפול (כיוון שבסבירות גבוהה לא מדובר בבעיה חשוכת מרפא...)
לא נראה לי סביר קשר בין הבעיה ההורמונלית לפריחה, על אף שבאופן תיאורטי זה יכול להיות קשור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות מסביב לפטמותmichal08/11/2012
שלום רב ותודה מראש,
אני פונה בשאלה שמטרידה אותי זה זמן רב,
אני בת 25 בריאה. החלה לי כבר מזמן צמיחת של שערות מסביב לפטמות, חלקן לא דקות אלא עבות ושחורות. הורדתי אותן ע"י פינצטה. עקב כך החלה לי צמיחה מתחת לעור - זה וההתעסקות שלי בזה גרמה לי לצלקות- ממש כמו פצעים שנרפאו, מסביב לפטמה..
בצד אחד יותר מבשני..
זה מאוד מפריע לי אסטטית ואשמח לקבל תשובה לשני היבטים:
1. האם יש משהו לעשות בנוגע לצלקות הללו?
2. מה ההמלצה בנוגע לצמיחת שערות עתידית במיקום זה?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות מסביב לפטמות - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט14/11/2012קשה לחוות דעה ללא בדיקה ואולם אם אכן מדובר בצלקות לא תהיה צמיחה מחודשת של שייער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבאודי08/11/2012
בן 35
שאלתי בנוגע לטיפול פנים עם תוצאות משמעותיות
סבלתי בעברי מאקנה ונשאר צלקות ככה שמראה עור הפנים לא אחיד וחסר ברק
בנוסף שקעים מתחת לעיניים ולכן מראה של עור עייף וחיוור
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט14/11/2012קשה לחוות דעה ללא בדיקה קלינית באופן כללי ניתן לטפל בצלקות אקנה גם עיי פילינג כימי עמוק וגם עיי טכנולוגיות לייזר וגלי רדיו שבהם בדכ מדובר בסדרה של טיפולים לגבי השקעים מתחת לעניים ניתן למלא בהזרקות של חומצה הילורונית או שומן עצמוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)