פורום אטופיק דרמטיטיס, אסטמה של העור - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בבנזואיל פראוקסיד
    הילה
    13/12/2012

שלום, אני כבת 25 נוטלת גלולות למניעת הריון כבר כמעט 6 שנים. אין לי אקנה בעייתית ובתוך מתבגרת לא סבלתי מפצעי בגרות.
    אך בחודשים האחרונים הנני סובלת ממה שנקרא חצ'קונים על הפנים. בעיקר אדומים גדולים כואבים שאח"כ הופכים ל"ראשים לבנים" ויש לי מספר לא מבוטל מהם מפוזרים באופן אקראי, וגם מלא פצעים קטנים במצח שדיי מטרידים.
    בנוסף, שמתי לב שעור הפנים שלי מבריק מאוד וכאשר אני נוגעת בו, נדמה כאילו מפריש שמן. אני מרגישה את השמן בין האצבעות, האם זהו עור שומני?

בכל מקרה ניסיתי מספר תכשירי שטיפה לפנים עם Salicylic Acid מה שלא ממש עזר, ורכשתי תכשיר של CLEAN & CLEAR עם בנזואיל פראוקסיד 10%
    אך לפני שאני משתמשת חקרתי קצת וראיתי שזהו ריכוז קצת גבוה ויכול לגרום לייבוש/שריפה/קילוף של עור הפנים.

רציתי להתייעץ, מכיוון שכנראה יש לי עור שומני (בניגוד לעור יבש שלו פחות מומלץ בנזואיל פראוקסיד) האם כדאי להשתמש בתכשיר?
    האם מומלץ להשתמש ראשית רק באזור מסויים (למשל במצח) כמו מבחן רגישות?
    והאם חשוב לאחר השימוש להזין מיד את העור בקרם לחות לא שומני על מנת שלא יפגע בעור?

אשמח לתשובות ולעזרה, החצ'קונים מטרידים וכואבים :/

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בבנזואיל פראוקסיד

הוספת תגובה

• שימוש בבנזואיל פראוקסיד - תגובה

ד``ר סמדר שרייבר
    16/12/2012

את יכולה לנסות את התכשירים שרכשת-הם בטיחותיים. כמובן תעקבי אחר התגובה ותראי אם היא טובה. אם לא תאהבי את התוצאות תגשי לרופא שימליץ לך על אפשרות אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בבנזואיל פראוקסיד - תגובה

ד''ר להבית אקרמן
    21/12/2012

לא ניתן לתת ייעוץ אמיתי בלי לראות את המצב.
    התכשיר מייבש את העור ולכן יכול להתאים לך אם העור שמנוני, אולם לפי התיאור שלך יכול להיות שעדיף לשלב גם אנטיביוטיקה בתכשיר- כמו בנזמיצין, או אפילו להשתמש בתכשיר שמכיל אנטיביוטיקה וויטמין A- כמו אקנמיצין פלוס.
    לסיכום- את יכולה להשתמש בתכשיר. תנסי קודם על איזור קטן ותראי. במקביל תקבעי תור לרופא עור ובמידה ולא יחול שיפור הוא ימליץ על טיפול חלופי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת צסטה בגב- האם זה חיוני?
    אילן
    09/12/2012

שלום רב, אני גבר בן 45 מאד ומעולם הייתה לי בגב צסטה בחודש האחרון יש נפיחות כתוצאה מזיהןם. הלכתי לרופא עור נתן לי אנטביוטיקה והמליץ על ניתוח להסרת צסטה. יצוין כי לא מדובר בפגם אסתטי. שאלתי היא מדוע צריך להסיר ציסטה בגב, האם זה חיוני מבחינה רפואית? מה הסיכון אם לא מסירים?
    תודה.

הוספת תגובה

• הסרת צסטה בגב- האם זה חיוני? - תגובה

ד''ר להבית אקרמן
    13/12/2012

לא ניתן לקבוע אבחנות כולל הצורך בנחיצות ניתוח בלי לראות את הבעיה. לדעתי הניתוח מומלץ במידה והטיפול האנטיביוטי לא מטפל בזיהום. בכל מקרה ממליצה לך לשאול שוב את הרופא שהמליץ על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לשאלה ששאלתי כבר
    sus
    09/12/2012

אך השאלה לא הייתה מספיק מובנת.
    רציתי לשאול האם שמן שיזוף עלול לגרום לכתמי פיגמנטציה או לאיזה שהוא נזק לעור?
    הכוונה היא לשמן שיזוף שאמור לשזף את העור ולא לקרם הגנה מהשמש

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר לשאלה ששאלתי כבר

הוספת תגובה

• בקשר לשאלה ששאלתי כבר - תגובה

ד''ר להבית אקרמן
    13/12/2012

השאלה היא באם שיזוף תוך כדי מריחת שמן שיזוף מזיק??
    שיזוץ תמיד מזיק. שמן שיזוף מגביר את חדירת קרני השמש לעור ולכן לא מומלץ!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהן הסכנות בקרם שיזוף?
    דוד
    08/12/2012

האם ישנם סכנות או נזקים מסוימים בשימוש בקרם שיזוף? למשל קטמי פיגמנטציה כתוצאה מהשימוש בקרם?

לקביעת תור
    סגירה
    מהן הסכנות בקרם שיזוף?

הוספת תגובה

• מהן הסכנות בקרם שיזוף? - תגובה

ד''ר מיכאל שוחט
    08/12/2012

ניתן לפתח רגישות לקרמים וכמו כן יש לדעת שההגנה יעילה לשעתיים שלןש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעונים על הישבן
    אסנת
    06/12/2012

שלום,

אני בת 25 ורק לאחרונה שמתי לב לתופעה של פצעונים על הישבן, חלקם מוגלתיים מעט. האם יש משחה לטיפול בתופעה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פצעונים על הישבן

הוספת תגובה

• פצעונים על הישבן - תגובה

ד''ר מיכאל שוחט
    08/12/2012

מומלץ לגשת לרופא עור ניתן להשתמש מקומית בתמיסת נאומדרול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי יש שאלה. ..

יעל
    13/12/2012

גם לי יש את אותה הבעיה כבר כמה שנים ושום דבר לא עוזר ורופאי העור שביקרתי אצלהם נתנו לי כל מיני משחות אך ללא שום תוצאות!!!אני כבר חסרת אונים ומיואשת (עשיתי גם לייזר לא עוזר) ובזמן האחרון גם נשארו מלא קטמים חומים מה פצעים שכבר התייבשו..
    אשמח לקבל המלצות לרופא עור מומחה בנושא, אני מאיזור הצפון(עכו-חיפה)

תודה מראש וחג שמח :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני סבלתי מהתופעה

רינת
    17/01/2013

היי אוסנת
    גם אני סבלתי מהתופעה ולא עזרו כל המשחות למינהן.
    שני דברים שיפרו באופן ניכר את התופעה:
    1.תחתונים 100% כותנה בלבד.
    2. שימוש בסבון לקטופיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות חן-דחוף
    אור
    06/12/2012

נקודות חן
    מאת: אור
    תוכן: יש לי מספר כתמים חומים(רופא העור לא בטוח שהן נקודות חן)בשפתיים הגדולות של איבר המין.ישנם 4 כתמים קטנים ואחד קצת יותר גדול אך כולם חלקים ללא בליטות. שני רופאי עור אמרו שאולי כדאי להוריד כתם או שניים מהם לבדיקה היות וזה איזור שמשתפשף הרבה ומעצם השפשוף יש סיכון שזה יכול להפוך להיות מסוכן.ורופא אחר אמר שאין בזה שום סיכון ואין צורך לעשות סתם ניתוח.שאלותיי הן:
    1)האם באמת איזור זה(בשפתיים הגדולות של איבר המין)הוא איזור שמשתפשף הרבה(האם בהליכה או בקיום יחסי מין?)והאם דבר זה יכול להגביר את הסיכוי לסרטן?)
    2)האם הייתם ממליצים לעבור ניתוח להסרת הכתמים או חלקם?
    3)כמה זמן החלמה יש מניתוח כזה ומה אני מנועה מלעשות?
    אודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות חן-דחוף

הוספת תגובה

• נקודות חן-דחוף - תגובה

ד``ר סמדר שרייבר
    06/12/2012

אם הרופאים חלוקים בדעתם, אז כדאי לך לבצע בדיקת דרמוסקופיה. מעין זכוכית מגדלת, שנותנת לרופא תמונה טובה יותר. יש הרבה רופאי עור שמצוידים במכשיר הזה וגם מרפאות בבתי חולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• rf
    יעל
    06/12/2012

שלום,

אני מעוניינת לעבור טיפולים במכשיר גלי רדיו בפנים
    מעט למיצוק(בת 29) אבל ירדתי 15 קילו במשקל.
    הגעתי למכון קוסמטי שהציעו לי טיפולים עם מכשיר גלי רדיו של 5 מגה הרץ.
    רציתי בבקשה לברר: האם העוצמה הזאת היא מספיק מקצועית וטובה או שכדאי לחפש מקום עם מכשיר עם עוצמה יותר גבוהה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    rf

הוספת תגובה

• rf - תגובה

ד''ר להבית אקרמן
    06/12/2012

מה שם המכשיר?
    כל מכשיר עובד בשיטה אחרת. יש מכשירי RF שרק מחממים את העור- ואז התוצאה לרוב מזערית. יש מנגד, מכשירים שגם מחממים את העור וגם יוצרים בו חורים מיניאטוריים- ואז התוצאה הרבה יותר משמעותית.
    צריך לראות את הפנים על מנת לדעת מה מתאים לך. ממליצה לפנות לרופא שמבין בתחום לקבלת ייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ה רואקוטן
    מירי
    05/12/2012

האם יש רואקוטן בצורת משחה?
    וכמה בערך הוא עולה ? (לא משנה אם זה משחה או כדורים)

לקביעת תור
    סגירה
    ה רואקוטן

הוספת תגובה

• ה רואקוטן - תגובה

ד''ר להבית אקרמן
    06/12/2012

יש תכשירים שמכילים נגזרות של ויטמין A בקרם או גל. מקבלים את זה מרופא עור- נקרא רטביט, לוקסיד, אדפרין.
    במידה והם נרכשים עם מרשם רופא מהקופה אליה את שייכת- זה כלול בסל (12 שח בערך)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפטיגו ואבעובעות
    טליה
    04/12/2012

שלום, בני מטופל במוקסיפן מזה תשעה ימים באמפטיגו.
    נפצע מתחת לשפה עדיין קיים ולא יפה עדיין.
    היום חזר מהגן עם פצעים שנראים כמו אבעבועות רוח.
    האם השילוב של טיפול אנטיביוטי, קרמים לאמפטיגו ואבעבועות מסוכן שמו שכתוב באינטרנט???
    אני ממש דואגת ורק מחר יראה אותו רופא עור...

לקביעת תור
    סגירה
    אמפטיגו ואבעובעות

הוספת תגובה

• אמפטיגו ואבעובעות - תגובה

ד''ר להבית אקרמן
    06/12/2012

אימפטיגו זה לא מסוכן אבל מדבק מאד. אבעבועות רוח יכולה להיות מחלה משמעותית יותר, אם כי לרוב לא מסוכנת, מה גם שהוא אמור להיות מחודן (החיסון ניתן כיום לכל הילדים).
    בל מקרה ממליצה לפנות בהקדם לרופא עור ולא לשלוח את הילד לגן בינתיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחכתי להוסיף שאלה
    שחר
    04/12/2012

האם במקום כדורים יש משחה כזאת,?כי אם כן זה נורא יעזור לה קשה לה ליטול כדורים.
    בתודה שחר.

לקביעת תור
    סגירה
    שחכתי להוסיף שאלה

הוספת תגובה

• שחכתי להוסיף שאלה - תגובה

ד''ר להבית אקרמן
    06/12/2012

הקרם הרבה הרבה פחות יעיל- זה טוב בעיקר למצבים קלים יותר. בכל מקרה מציעה לך לשקול את אפשרויות הטיפול עם רופא העור שרשם אם המרשם (אני מניחה שאם הוא החליט לרשום רואקוטן הוא חשב שהטיפול בקרם לא יועיל)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רואקוטן
    שחר
    04/12/2012

שלום הבת שלי הולכת ליטול את הכדורים "רואקוטן" אז ברצוני לשאול מס' שאלות ואשמח אם תענו לי עליהם:
    1.האם זה בסדר לתת לילדה בת 15 רואקוטן לאחר ששום טיפול לא עזר לה?
    2.איזה תופעות לוואי יכולות להיות לה בערך מכול התופעות שיש?
    3.האם היא יכולה לעשות דיאטה עפ"י התפריט שלה בזמן שהיא נוטלת את הכדורים?
    4.האם יש מין תפריט אוכל מיוחד לכאלו שנוטלים את הכדורים(כולל שתייה)?
    5.האם היא יכולה לשים מייקאפ כאיפור בזמן שהיא נוטלת את הכדורים או לא מומלץ?
    6.שאלה שממש חשובה לי:האם אתם חושבים שזה באמת יכול לעזור ועד כמה זמן היא יכולה לראות תוצאות?
    מאוד מאוד אשמח אם תענו לי !! זה נורא חשוב לי בתודה שחר...(:

לקביעת תור
    סגירה
    רואקוטן

הוספת תגובה

• רואקוטן - תגובה

ד''ר להבית אקרמן
    06/12/2012

מבחינת הגיל אין בעיה ליטול את הרואקוטן בגיל 15. צריך לברר שהתרופה מתאימה לה מבחינת מצב האקנה, מצב רגשי ומחלות נוספות- אבל אני בטוחה שאת זה בירור רופא העור טרם שנתן את המרשם.
    תופעות לוואי הן יובש בעיקר בעיניים ושפתיים. כל שאר תופעות הלוואי נדירות הרבה יותר.
    מותר לאכול ולשתות הכל כרגיל (ללא אלכוהול!!), דיאטה רגילה ומאוזנת לא תשפיע על הטיפול. יש להיזהר מחשיפה לשמש.
    ניתן להשתמש במייקאפ. צריך לא לבצע פעילות גופנית מאומצת במהלך נטילת הכדורים ולשים לב לכאבי שרירים או כאבי ראש אם מופיעים במהלך נטילת הכדור.
    השיפור לרוב נצפה תוך חודש.
    זה הטיפול היעיל ביותר לאקנה עד היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שחר
    06/12/2012

תודה רבה להבית על תשובותייך.
    הבעיה זה החשיפה לשמש.
    כי את יודעת היא לא תישאר בבית לנצח היא גם תצא לכול מיני מקומות וגם יש לה בית ספר.
    אז איך מטפלים בבעיה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה 2

שחר
    06/12/2012

ושוב שחכתי להוסיף משהו.
    וגם יש לה שיעורי ספורט בבית הספר,שלפי מה שאני מבינה ממנה הם כן דורשים מאמץ גדול.
    אז מה היא לא תשתתף בהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שחר
    06/12/2012

ועוד הפעם שחכתי להוסיף משהו.
    כמו כן היא מרכיבה משקפיים כי יש לה בעיות ראייה.
    יהיה לזה נזק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

להבית אקרמן
    07/12/2012

ניתן להרכיב משקפיים תוך כדח נטילת רואקוטן, זה לא מזיק. משיערי ספורט יהיה לה פטור לחצי שנה, שמש מותר אך מאד בהזיהות- כלומר לא לצאת לשעות ארוכות לשמש- אבל תפקוד רגיל בחוץ מותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלזמה
    יעל
    04/12/2012

שלום,

אני בת 29 ועוד לא עברתי הריון, אך למרות זאת יש לי כבר כ- 8 שנים כתמי מלזמה בשני צידי הפנים.
    לאחר ייעוץ עם ד"ר אינס ורנר לפני כשנתיים נאמר לי על ידייה שהיא לא ממליצה לי לעשות פילינג בינוני כי לא יעזור ואף יחמיר, ובגיל שלי היא אמרה שבטח שלא עושים פילינג עמוק.
    רציתי בבקשהלברר: האם טיפול במכשיר עם גלי רדיו יכול לעזור למלזמה?
    ובמידה וכן, האם יש מכשירים ספציפים שעוזרים או שכל מכשיר שעובד על גלי רדיו בקליניקות רפואיות יהיה טוב?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מלזמה

הוספת תגובה

• מלזמה - תגובה

ד''ר מיכאל שוחט
    08/12/2012

טיפול בגלי רדיו אינו יעיל במלזמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה מבוגרים
    שיר
    02/12/2012

שלום,
    אני בת 29 סובלת מאקנה ברמה בינונית בפנים ובגוף. רציתי לדעת אם השיטה בלייזר/IPL שאני רואה באינטרנט הן שיטות יעילות וניתן לראות תוצאות ?

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה מבוגרים

הוספת תגובה

• אקנה מבוגרים - תגובה

ד``ר סמדר שרייבר
    06/12/2012

טיפולי לייזר/IPL לאקנה יכולים לעזור בחלק מהמטופלים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה בטכנולוגיית IPL

איריס לוי
    08/03/2013

האקנה, היא לא רק נחלתם של הצעירים...!

שלום רב,

בגיל 20,30 וגם בגיל 40 את/ה עדיין סובל/ת מאקנה, פצעי הבגרות - פצעים פצעונים פרונקלים שומנים קומודונים (שחורים) כתמים, עור מחוספס ומגרד, לא מתאים לגיל, לא מתאים לך, לא אסטטי, לא נעים וזה מתפשט לגב, לזרועות לעורף לחזה לעיתים גם לישבן... את/ה מתבייש/ת, זה משתלט על חייך, משפיע על המצב רוח, גורם לדכאון גורם לך להסתגר בבית...!

מהו טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL ?
    מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ב-80 אחוזים לעיתים גם יותר מנגעי האקנה פצעי הבגרות בגיל מבוגר.

קרני האור בהם משתמשים בטיפול בטכנולוגייתIPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין,כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט).

במחקרים שנעשו נמצא שהמערכת הפחיתה משמעותית ובאחוזים ניכרים את נגעי האקנה הדלקתיים בכל הרמות ובכל אזורי הגוף, והבהירה את כתמי האקנה/פוסט אקנה הנילווים. הטיפול מוכח כיעיל מכל שאר השיטות. טיפול קצר, בטוח והתוצאות חד משמעיות.

מהי יעילות הטיפול הפוטותרפי בטכנולוגיית IPL לאקנה במבוגרים - לטווח הרחוק?

טיפולי אקנה בגיל 20, בגיל 30 ובגיל מבוגר בטכנולוגיית IPL נמצאו יעילים במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה (P. ACNE) ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. הריפוי מתבצע כאשר האור המוקרן פועל על חומר הפורפירין הנלווה לחיידקי האקנה. עם חשיפת חיידקי הפורפירין לאור המיוחד של המערכת הוא עובר שינוי כימי ומחסל באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה. התהליך כולל סידרת טיפולים בהתאם לאזור ומצבו.

במהלך הטיפול עובר האזור הנגוע ניקוי ניקוז חיטוי ושימור בתכשירים פרא-רפואיים והיפואלרגניים כטיפול ארוך טווח המונע את הצורך בשימוש בתרופות - רואקוטן ואנטיביוטיקה. נסיון מצטבר בארץ ובעולם מראה שניתן להגיע להטבה ניכרת לאחר כ-4 טיפולים בהפרש של שבוע בין הטיפולים.

טכנולוגיית IPL יעילה לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים (חומים/אדומים) הנלווים לעור אקנתי. חשוב מאוד לטפל באקנה, וכתמי האקנה הנילווים בזמן כדי למנוע החמרה של הדלקת וגרימת צלקות וסימנים בעתיד.

מהן היתרונות בטיפול פוטותרפי לאקנה, פצעי בגרות במבוגרים - לטווח הרחוק?
    אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה. מאחר והטיפול מבוסס על אורך גל מיוחד ללא קרינת UV הוא אינו גורם לכוויות או כל נזק אחר לעור כמו מערכות לייזר אחרות העלולות לגרום לכוויות וכתמי פיגמנטציה. למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.

כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדאפרין לעומת רטאויט
    תמר
    01/12/2012

שאלתי מלפני 3 ימים עדיין לא נענתה-
    בת 37, בחודש וחצי האחרונים מורחת אדאפרין שהרופא רשם בשל הופעת פצעונים, תוך ציון ההשפעות המיטיבות לטווח הארוך (ללא תופעות לוואי, עם הטבה מסויימת). לאחרונה עברתי לרופא אחר שרשם לי רטאויט (כי נמצאת בסל). האם אין בעיה לעבור מיידית לרטאויט? יש לצפות לתופעות לוואי כגון החמרה בפצעונים, יובש וכו' אפילו שלא סבלתי מתופעות אלו עם אדאפרין? האם יש יתרונות במעבר לרטאויט?
    נאמר לי למרוח רטאויט באופן הדרגתי. האם בימים שלא אמרח רטאויט, אפשר להמשיך במריחת אדאפרין?
    תודה מראש על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    אדאפרין לעומת רטאויט

הוספת תגובה

• אדאפרין לעומת רטאויט - תגובה

ד''ר להבית אקרמן
    02/12/2012

אדפרין ורטביט אלו נגזרות שונות של ויטמין A. בעיקרון אופן הפעולה זהה אלא שבאופן תירואטי אדפרין פחות מגרה את העור מרטביט (בעיני ומנסיוני אין כל הבדל משמעותי בין שני התכשירים).
    אין שום בעיה לעבור מתכשיר לתכשיר. ממליצה למרוח רק רטביט ולא לשלב את השניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראוקטן
    אנונימי
    30/11/2012

שלום.
    אני רוצה להתחיל להשתמש בראוקטן לאקנה בסנטר. הבנתי שראוקטן מייבש את העור וגילו לי לפני 3 שנים פסוריאזיס ומאז הוא לא חזר. השאלה שלי היא האם ראוקטן (שהוא מייבש) לא יהווה זרז לפסוריאזיס? (שוב, לא חזר לי הפסוריאזיס מאז ולכן אני לא רוצה לקחת סיכון).
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ראוקטן

הוספת תגובה

• ראוקטן - תגובה

ד``ר סמדר שרייבר
    30/11/2012

למיטב ידיעתי רואקוטן לא מהוה זרז לפסוריאזיס. כמובן שתידע את רופא העור שלך על הפסוריאזיס לפני שתחליטו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה