מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחליף ל-esomedרועי10/07/2012
שלום
הייתי אצל רופא עור בקשר לכתם שקיים אצלי
והוא המליץ לי להשתמש ב-esomed . העניין הוא שאותו מוצר לא נמצא ברשתות הפארם עקב חוסר מהחברה (יהיה רק באוגוסט)
האם יש תחליף אחר לאותו מוצר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף ל-esomed - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ10/07/2012רועי שלום.
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אין תחליף מסחרי לתכשיר זה אלא רק תכשירים ברקיחה לפי מרשם רופא.
בברכה
דר' שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל לי מאוד.
רועי10/07/2012בכל אופן תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף ל-esomed - תגובה
ד''ר לריסה ברק10/07/2012הי, רוע
אני שמחה להודיע שקיים מוצר חדש מבוסס על טכנולוגיה מתקדמת וחדשנית מבית )SYNERONחברה ישראלית) שמו ELURE .תכשיר אנזימטי ראשון להבהרת עור ,בעל יעילות קלינית גבוהה.תוצאה-מראה עור אחיד יותר. אפשרי לרכוש את התכשיר רק בקליניקות רפויאות.מומלץ יותר מESOMED כאין תופעות לווי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על הבורות
רועי10/07/2012איזה יופי לדעת את זה.
רק שאלה אחת
רשתות הפארם אינם רשת רפואית?
לא כל כך הבנתי מאיפה ניתן לרכוש את המוצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני08/07/2012
לפני כשלושה שבועת הופיעו לי מספר נקודות על הפין ,רופאת המשפחה חשבה שמדובר בפטריה , לאחר שבועיים של טיפול במשחה נגד פטריות הייתי אצל רופאת עור - בבדיקה היא אמרה שאין מדובר בפטריה אלה
ב" פפולות זעירות בהירות על פני איבר המין" ולפי דבריה זה לא מסוכן ואין מה לעשות - ואני צריך להתרגל לזה שזה כנראה לא יעלם.
ברצוני לדעת ממה זה נגרם ?
האם ניתן להעלים את זה?
האם זה מדבק או מסכן את בת הזוג שלי
נ.ב
בסיכום והמלצות כתוב : ביקורת לפי הצורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ10/07/2012שלום רב.
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר
בברכה
דר' שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמיםגלית08/07/2012
שלום ד"ר,
לפני כחודשיים חליתי בפטריאזיס רוזאה. כבר לא גדלים פצעים חדשים וגם אין גרד. נראה כי זה הולך ודועך. אך יחד עם זאת הכתמים לא נעלמים לי וחלקם הפכו להיות בהירים יותר וחלקם כהים יותר. האם הכתמים נשארים לנצח? יש דרך להעלים אותם?
ושאלה נוספת, האם יש סיכוי שהמחלה תחזור בעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ10/07/2012גלית שלום.
הכתמים יחלפו לבד.
במקרים נדירים מאד התופעה עשויה לחזור.
בברכה
דר' צחי שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההרפס לא עוברלילי08/07/2012
היי,כבר כתבתי פה לפני כמה זמן
כתבתי שיצאו לי שני פצעי הרפס והם לא עוברים כבר מספר חודשים (בערך 5 חודשים)
אני לא יודעת מה לעשות! הייתי אצל רופאת עור,והיא אמרה שזה קורה. והיא נתנה לי זובירקס.
אני ממש מקפידה על המריחה וזה הראה תהליך של החלמה ועכשיו זה שוב מראה שהם חוזרים
אני כבר אבודה בקשר לזה,וממש ממש רוצה שהם יעלמו... מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההרפס לא עובר - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ10/07/2012לילי שלום.
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
דר' שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנטוזיס ניגריקנסלין03/07/2012
אני בת 17 ויש לי אקנטוזיס ניגריקנס, איבחנו אותי בשניידר כבר לפני 6 שנים,ואמרו לי שהפתרון לבעיה היא לרדת במשקל, אני לא אשקר, זה מאוד קשה לי אבל בינתיים אני לפחות שומרת עליו,לי מה שהבנתי, ואני מקווה שהבנתי נכון אין לי סכרת, אבל זה כמובן יכול להתפתח... אני לא יודעת למה לא שאלתי זאת לפני כן במהלך ששת השנים, אבל, אם אני אכן ארד במשקל, הכתמים יעברו, האם אני כבר לא יהיה בסיכון, או שאין מצב שזה יקרה אף פעם, שהכתמים אולי יתבהרו, ושאני תמיד אשאר בסיכון אבל מועט?....
אני יודעת שככל שאני ארד כמובן הם יתבהרו, והסיכון יפחת, אבל האם אני אוכל להפסיק לבקר בשניידר, ולהפסיק לחשוש לפחות לכמה שנים ( או יותר בבקשה )?....
והאם יש עוד משהו שאני אוכל לעשות חוץ מלהוריד במשקל ולאכול סיבים שיוכל להועיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנטוזיס ניגריקנס - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט03/07/2012ניתן לנסות מריחה מקומית של קרם הבהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לקרם
לין03/07/2012בהתחלה באמת ניסינו קרם, אבל זה לא עזר... יש משהו אחר, או בעצם קרם חדש שיצא בשנים האחרונות ואתה מכיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור מקומטקים02/07/2012
שלום
אני בת 27 ושנים נהגתי לעשות פילינגים ולא דאגתי לשמירת הלחות בעור. עכשיו העור יבש סדוק במקצת עם קמטים דקים בלחיים ומעט רפוי והוא מאוד דק. מה ניתן לעשות עכשיו בשביל להחזיר את העור שיהיה רווי לחות ועם נפח כמו שהיה קודם? האם ניתן להעלים את הקמטוטים ואת הסדקים בעור ? הקרמים סרומים מסיכות לחות וכדומה יכולים לעזור ? תודה רבה
קים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור מקומט - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט03/07/2012מומלץ שימוש יום יומי בקרם לחות ומסנן קרינה ובחורף ניתן להתחיל להשתמש ברטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
קים04/07/2012תודה רבה
השימוש ברטין יעניק לחות? כי העור שלי הוא ללא כתמים
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זאת פטרת ציפורנייםמעיין30/06/2012
מזה שנתיים יש לי כתם צהוב על ציפורן בוהן כף הרגל ובנוסף העור בכף הרגל יבש ומתקלף הרבה והאמת שהזנחתי את העניין אבל לפני יומיים שמתי לב שהכתם הפך לירוק כהה ונראה ממש לא טוב אז קבעתי תור לרופא עור אבל זה רק בעוד 3 שבועות ועד אז צירפתי פה תמונה והשאלה היא מה חומרת הפטריה כפי שנראה בתמונה? ומה הטיפול? כמה זמן יארך הטיפול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה 1
מעיין30/06/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה 2
מעיין30/06/2012
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת נקודות אדומותקרן30/06/2012
אני בת 25 ולאחרונה הופיעו לי בפנים שלוש נקודות אדמדמות שלא עוברות. הם נראות כמו פצעון אבל הן לא נעלמות.הופיעו לראשונה לפני כשנה. הן טיפה בולטות כשנוגעים בהן ובשמש הן נהיות יותר אדומות. האם התופעה מוכרת? יש דרך להסיר אותן? הן ממש באמצע הפנים. שתיים על האף ואחת ליד האף. זה ממש מציק לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת נקודות אדומות - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט03/07/2012כנראה מדובר בספיידר או קפילרי המנגיומה ניתן להסיר בלייזר בכל מקרה מומלץ לפנות לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן והחלקה יפניתשרון29/06/2012
שלום.
אני בת 16 ואני לוקחת רואקוטן במינון של 30 מ''ג ליום במשך 7 חודשים.
החודש הזה הוא האחרון שלי, ורציתי לדעת האם מותר לבצע בסיום הטיפול (כמה ימים אחרי) החלקה יפנית?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן והחלקה יפנית - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט03/07/2012מומלץ חודש אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתראורה28/06/2012
שלום,
אני מקווה שפניתי לפורום הנכון.
אני בת 21, סובלת משיעור יתר בכל הגוף (ידיים, בטן, גב, פנים, מסביב לפטמות וכו').
השיעור הופיע בתקופה בה קיבלתי מחזור לראשונה (גיל 11 בערך).
מדובר בתופעה מביכה ומגבילה מאוד שמורידה ביטחון עצמי.
שאלותיי- לאיזה רופא צריך לפנות? (משפחה/עור/אנדוקרינולוג...?)
הבנתי שצריך לעשות בדיקות דם- איזה סוג בדיקות אני צריכה לבקש מלבד טסטוסטרון?
שאלה נוספת- בגלישה באינטרנט נתקלתי במשחה VANIQA לשיעור בפנים. האם היא יעילה? מה תופעות הלוואי ולמי היא מתאימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט03/07/2012יש לפנות לרופא עור או אנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןשיר27/06/2012
היי, אני בת 25 שוקלת לקחת ראוקוטן בפעם הרביעית , כמה זמן אחרי ראוקוטן מותר לבצע פילינג בנוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט03/07/2012בין שלושה לשישה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקוטןליז27/06/2012
היי,
לקחתי רקוטן חצי שנה והטיפול הסתיים אתמול, רציתי לדעת מתי אוכל להיחשף לשמש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקוטן - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט03/07/2012לאחר חודש ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן על האףנאור26/06/2012
בן 17
אז ככה הייתה לי תמיד נקודה קטנה במרכז האף שגדלה לי טיפה וזה טיפה מגעיל אותי שאני מיסתכל במראה ואני רוצה בדחיפות להוריד אותה אני ממש מתבייש בה, יש לציין כי יש לי נטייה לנקודות חן ויש לי המון בפנים אך המקום הזה ביפרט מגעיל אותי, ניסיתי כמה פעמים לחתוך את העור שם ירד לי דם אבל איך שהפצע החלים הנקודה חזרה איתו ולא נעלמה, לייזר אני לא יכול כי ההורים שלי נורא כבדים לזה ולא ניראה לי שהם ירצו בישביל דבר כזה
תודה מראש נאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן על האף - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט03/07/2012מומלץ לפנות לבדיקת רופא עור בכל מקרה באם מדובר בהסרה מסיבה אסתטית מומלץ טיפול בלייזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לרסטילןנילי22/06/2012
רציתי לשאול מה דעתך בנוגע לרסטילן בהשוואה לחומרי מלוי קמטים אחרים .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לרסטילן - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט03/07/2012חומר מצויין נסיון של מעל 10 שנים מליוני הזרקות בעולם ואשור של fda
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בזוויות הפה- מפגשי השפתייםתומר21/06/2012
שלום רב,
יש לי כבר שנה וחצי אדמומיות מציקה בזוויות הפה, בחורף עם יובש בקיץ קצת פחות .רופא עור,רופאת משפחה ורופא אלרגיה לא יודעים בדיוק ממה זה נובע. נותנים לי משחות למניהן שעוזורת לקצת זמן ואז זה חוזר.
יש לך אולי איזשהו רעיון ממה זה יכול לנבוע ומהם הפתרונות? (לפי רופאת המשפחה בדיקות הדם הרלוונטיות תקינות) . קומפלקס ויטמין בי לא עוזר.
הרבה תודה, הנושא מאד מטריד אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דד
דד12/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדמומיות בזוויות הפה- מפגשי השפתיים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן12/12/2015לעתים בזויות הפה יש תהליך המלווה בדלקת פיטריתית ויש צורך בטיפול שיננית תקופתי , ממליצה בדיקה של אף אוזן גרון של חלל הפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)