מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צלקות אקנהדוד25/07/2012
שלום רב אני בן 23 ונותרו לי קצת סימנים מהאקנה ביצעתי קצת מחקר בנושא ולמדתי קצת על טיפולי הלייזר פרקסל/פיקסל ויש לי כמה שאלות בנושא קודם כל חשבת י בהתחלה שטיפול פיקסל או פרקסל זה אותו הדבר אך ממה שהבנתי מקריאה באתרים אמריקאיים מדובר בשתי שיטות שונות והדבר השני שמבלבל אותי הוא שהייתי אצל כמה רופאי עור וחלקם מציעים סדרה של טיפולים בלייזר פיקסל וחלקם מציעים טיפול אחד בודד שאלתי אם מדובר באותו מכשיר ונאמר לי שהמכשיר נקרא co2 לייזר פיקסל אז אם מדובר באותה טכנולוגיה שלפי מה שהבנתי היא המתקדמת ביותר אז למה רופא אחד מציע סדרה של טיפולים ורופא אחר אומר לי שבמקרה שלי יספיק כנראה טיפול אחד האם מדובר בשימוש שונה במכשיר אולי כל רופא משתמש בו בעוצמות אחרות אני מאוד מבולבל וקשה לי להחליט אצל מי לעבור את הטיפול אני יודע שד'ר מיכאל הוא מומחה בנושא אשמח לתשובות מפורטות בנושא כי לפי מה שאני יודע יש הרבה כמוני שמבולבלים ולא הכי מבינים בנושא תודה רבה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות אקנה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט29/07/2012בדכ בצלקות אקנה יש צורך ביותר מטיפול אחד ברור שהדבר תלוי גם בסוג ואופי הצלקות ואיכות וגוון העור המטופל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהאביטל23/07/2012
שלום , שמי אביטל ואני בת 15 ואני סובלת מאקנה כבר כחמש שנים אמרו לי שראקוטן יכול מאוד לעזור השאלה שלי היא האם זה מתאים לילדה בגיל כמוני ואיזה תופעות לוואי יכולות להיות ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט24/07/2012במידה וטיפול מקומי אינו עוזר ניתן להתחיל הרואקוטן תוך המנעות מחשיפה ממושכת לשמש ופעילות ספורטיבית מאומצת ותוך מעקב בדיקות דם בדכ תופעת הלוואי העיקרית היא יובש בעור והריריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימי דם קטנים בפניםהילה23/07/2012
אני בת 32, עם עור עדין, דג וג'ינג'י. בשנים האחרונות התחלתי לסבול מנימי דם קטנים בפנים, ועכשיו אני בהריון והבעיה החריפה. האם יש פתרון יעיל לבעיה האסטטית הזו? פלסטיקאי אמר לי שאין פתרון יעיל ועדיף לא להתעסק בזה. לצערי הבעיה מאוד מפריעה לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימי דם קטנים בפנים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט24/07/2012ניתן לטפל עיי קרן אור או לייזר מדובר בסידרה של טיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- xxxwsdמישהו19/07/2012
שלום,
לפני שבוע בדיוק קיבלתי מכה במותן ותחילה היה פס כחול שכאב..
העניין הוא שבמקום להיעלם אחריי שבוע זה התנפח וגדל למשהו ענקי...עם תחושת עיקצוץ לרוב...ובאמצע יש פס שמרגיש מוצק וכמו סוג של בועה...
מה אני עושה?.?
יש טעם ללקחת למוקד רפואי? רופא עור?
יש משחה שאפשר \ כדאי להשתמש בה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר xxxwsd - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט24/07/2012מדובר בהמטומה מומלץ לגשת לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטינול Aיערה18/07/2012
שלום!
קראתי כתבה שרטינול A יעיל במניעת הזדקנות העור.
האם אתם ממליצים לקחת? מאיזה גיל? אני בת 33* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטינול A - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט24/07/2012מומלץ להתחיל להשתמש עדיף להתחיל בחורף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויות ממכשיר אינפרא אדוםדניאל17/07/2012
שלום,
אני מסירה שיער במכשיר אינפרא אדום אצל קוסמטיקאית מזה זמן רב.
לאחר הטיפול האחרון שכנראה נעשה בחום גבוה מדיי, נוצרו לי כוויות חומות/ שחורות על העור.
חלקן עכשיו מתקלפות ומשאירות סימן בהיר מעין פיגמנטציה.
מה אפשר למרוח על הכוויות כדי שלא ישאירו צלקות ו/או סימנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויות ממכשיר אינפרא אדום - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט24/07/2012מומלץ לפנות לבדיקת רופא עור ניתן למרוח קרם ביאפין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקינודרם בהריוןהדס17/07/2012
שלום,
רציתי לדעת אני יכולה להשתמש במשחה סקינודרם?
אני בתחילת ההריון, חודש שני.
תודה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקינודרם בהריון - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט24/07/2012כן ניתן להשתמש גם בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמה שלישית ?מיכאל16/07/2012
שלום,
יש לי באיזור הבטן מתחת לאחת הפטמות, פטמה שלישית קטנה.
האם ניתן להסיר אותה? ובאילו דרכים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמה שלישית ? - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ23/07/2012מיכאל שלום.
ראה תשובתי לשאלתך בפורום דוקטורס.
בברכה
דר' שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור מתחת לעינייםקורין16/07/2012
שלום
אני בת 24 ואני נוהגת למרוח כל לילה קרם עיניים מתחת לעיניים.
רק לאחרונה גליתי שאני מורחת לא נכון.
יש לי הרבה קמטוטים מתחת לעיניים כשאני מחייכת (אולי כתוצאה מהמריחה הלא נכונה).
האם יש דרך להעלים את הקמטוטים?
והאם מותר למרוח קרם הגנה מתחת לעיניים לפני יציאה לשמש?
או שלא למרוח כלום מתחת לעיניים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור מתחת לעיניים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ23/07/2012קורין שלום.
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
ברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר והסרת נקודות חןמיכאל16/07/2012
שלום,
רציתי לברר 2 דברים:
1) אני בן 24 וסובל מחום...אני תמיד באיזור ממוזג אבל נוטה מאוד להזיע בבית השחי אפילו בהליכה של כמה דקות בחוץ ובמאמץ של פעילות ספורטיבית אני מזיע מאוד גם באיזור הראש.
הבנתי שיש טיפולים של בוטוקס, האם הם תקפים גם לאיזור הראש/מצח ?
במידה ואני עושה זאת בבית השחי, האם זה לא כולא את הזיעה בפנים? האם זה לא מסוכן ? בכל זאת זוהי דרך הקירור של הגוף.
2) דבר נוסף, יש לי נקודות חן, נקודות אחרות וצלקות של פצעים באיזורים שונים בגוף.
האם יש דרך להסיר את אלו ? בייחוד אם במקום אחד שעושה הכל ?
תודה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר והסרת נקודות חן - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ23/07/2012מיכאל שלום.
ראה תשובותי לשאלתך בפורום דוקטורס.
בברכה
דר' שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי עורסמדר16/07/2012
שלום לבתי היו פטריות שמש בגב העליון וכרגע נשארו צלקות זה מפריע לה ורוצה להפטר מהן לאן עלי לפנות או מה לעשות
תודה סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי עור - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ23/07/2012סמדר שלום.
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר , יתכן ואת מתכוונת לכתמים לבנים שנשארו. אם אכן זאת הבעיה , יש לשזף את האזור על מנת להעלים אותם.
בברכה
דר' שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגתרנית 115/07/2012
אני בשבוע 19 אני כהת עור . שמתי לב שהחזה לי יותר כהה יש כול מיני נקודות . הפטמות כהות וגם בית השחי כהה יותר. האם צריכה לדאוג? מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגת - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט24/07/2012מדובר בפיגמנטציה נורמלית בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה משולב פוליקוליטיסישי14/07/2012
שלום אני סובל מאקנה בצוואר ובעורף. וגם צמיחה הפוכה מדי פעם באותם מקומות.
קיבלתי מספר סוגי משחות ומספר פעמים מינוצקלין ללא הועיל. המצב לא קשה אך מציק.
רגע לפני רקוטאן שוהמלץ לי ע"י רופא עור.
הייתי אצל חמשה רופאים שונים שמועלם לא נבדקתי על ידם ביסודיות. רק הסתכלו מרחוק ותקתקו במחשב...
אני שואל מדוע אף רופא לא לקח תרבית מהמקום המודלק? אולי זה זן אחר הזקוק לטיפול אנטיביוטי ייעודי?
האם ניתן לבקש זאת מרופא עור?
מה הפרוצדורה?
תודה רבה.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה משולב פוליקוליטיס - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט24/07/2012ניתן לבקש ביצוע משטח ישיר \מהנגעים ואולם אם מדובר באקנה אין צורך בכך מאחר והחיידק ידוע והטיפול מוכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר כלליתחיים14/07/2012
שלום לכולם, שמי חיים, אני חייל בן 23 לקראת שחרור מהצבא, ורציתי להתייעץ עימכם בבעיית הזעת יתר שממנה אני סובל מזה שנים רבות מאוד.
אז ככה: אני מזיע בצורה מזעזעת, חברים אומרים אפילו "מחרידה", באיזור פלג גוף עליון (גב-חזה וראש). כשאני מתאמן כדורסל באולם ספורט (גובה 2.01) אני חוזר עם חולצה שהיא רטובה לגמרי, ואני מתכוון לכך. אני מזיע גם באיזור הרגליים, בית שחי, כפות ידיים, אבל לא בצורה ניכרת כמו שבגב ובחזה.
בחמש השנים האחרונות, הופיעו אצלי בקיץ פריחות חוזרות בגוף, שסבלתי מהן בילדות אך הן הפסיקו כבעבור זמן.
כאשר התגייסתי לצבא, התגברו הפריחות אצלי בגב ובחזה בצורה ניכרת עד שהן התירו סממנים גם בחורף!
כשביקרתי אצל רופאי העור (אזרחי כשהייתי קד"צניק וצבאי אחרי הגיוס) אובחנה אצלי אקנה בגב ובחזה, וקיבלתי משחות וכדורים שלא עזרו בכלל. רק המשחה דקטקורט, שבכלל קיבלתי ברופא משפחה, השפיעה עליי, אולם הפריחות עדיין חזרו.
לפני כשנה, קבעתי תור לרופא עור בצריפין, שם שונתה האבחנה מאקנה
ל-Serve Keratosis pilaris, תוך כדי שהרופא ציין "תפרחת פוליקולרית קשה בגו ובגפיים. לבעיה זו אין פתרון רפואי. גם לא קיים טיפול כלשהו, אשר יכול להקל על החייל. מצבו קשה וגם מחמיר בחום, הזעת יתר ובדים צמודים וסינטטים."
אני יודע ובטוח שהפריחה קוראת בגלל הזעת יתר, מה שאני לא יודע זה למה אני מזיע כל כך הרבה???? הייתי בעודף משקל מספר שנים, ולפני כשלוש שנים ירדתי 20 קילו מ-117 ל- 97 והגעתי ל-BMI תקין, אך עדיין כלום לא השתנה.
רק לצורך המחשה, כמה מצבי עצוב, שיחקתי כדורסל מספר פעמים עם חבר שלי, ששוקל ממני ביותר מ-20 קילוגרם לפחות, בוודאות, והוא אפילו לא התקרב לרמה ההזעה כמו שאני מזיע.
ביקרתי אצל הרבה רופאי עור גם לפני הצבא, ואף אחד לא ידע איך להפסיק את הזעת היתר ומה מקור הבעיה, ואפילו התייחסו בזלזול. אני כבר ממש מיואש ולא יודע מה לעשות.
אודה לכל מי שיעזור/יתן עצה
נ.ב:
אם המידע הזה יעזור אז אציין שאני נחשב לאחד שבורח מהשמש, ובלשון הלצה: "ערפד" - כך שלא השתזפתי בשמש מאז הילדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר כללית - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט24/07/2012קרוב לוודאי שאתה סובל מהזעת יתר ראשונית מומלץ שתיפנה לרופא המתמחה בתחום אשמח גם אם תפנה למרפאתי להתראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בהריוןדני10/07/2012
שלום רב,
אני משתמשת בקרם לילה לפי מרשם ואני לא יודעת אם הוא טוב לשימוש בהריון הרכיבים שרשומים על האריזה הם:
CR;LACTIC ACID
GLYCOLIC ACID
CITRIC ACID
MAG ASC PH
מאחר ולא הצלחתי להשיג את הרוקח הפסקתי את השימוש, אנא אימרו לי שהשימוש בטוח...
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בהריון - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ10/07/2012דני שלום.
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, לא אמורה להיות בעיה בשימוש במרכיבים אלו בהריון..
בברכה
דר' שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)