מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשאלה12/06/2012
איך ניתן להבהיר או להעלים נמשים או כתמי שמש מהשפתייים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ12/06/2012שלום רב.
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, יתכן וניתן לעשות זאת בלייזר.כמובן שיש צורך לראות במה מדובר על מנת לתת תשובה סופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקוטאן מינון נמוךישי10/06/2012
שלום, הרופא עור שלי הציע לי לקחת רקוטאן. אני בן 25. ויש לי ששתי שאלות:
1. אני אמור לקחת במינון הכי נמוך שיש. האם צפויה החמרה והתפרצות של פצעים על העור?
2. אני לאחר ניתוח לייזר ויש לי סכנה מיובש בעינים. האם יש השפעה לכדור כל לחות העניים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקוטאן מינון נמוך - תגובה
ד''ר לריסה ברק10/06/2012היי שי,מינון הכי נמוך- 100-200 מיקרוגרם לקג' משקל ביום (קיימים קפסולוט של 10 ו20 מיליגרם), זה יכול לעזור, בקשר ליובש בעיניים תופעה זו ידועה בזמן טיפול ברואקוטן, צריכים להיזהר, כמו כן לבדוק תפקודי כבד ורמת שומנים בדם.קיימים טיפולים ללא תרופות- טיפול מקומי בפילינגים מיוחדים ובמכשור מיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון לאקנה?ישי10/06/2012
שלום, אני סובל מאקנה בעיקר בחזה ובעורף.
המליצו על כדורים טבעיים בשם דרמה קליר. מי מכיר או שמע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון לאקנה - דרמה קליר
איריס לוי10/06/2012שלום רב, בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אכן מומלץ השימוש בתוסף תזונה דרמה קליר לבעיות של אקנה , אך לצערי, רק שימוש בתוסף תזונה לא יתן את השיפור וההטבה המתבקשת בטיפול באקנה.
בפצעוני האקנה ניתן להבחין בעיקר בשני חיידקים:
"פרופיוני בקטריום אקנה" (propion bacterium acnes ) חיידק החי בתנאי חוסר אויר אשר משגשג בתעלות זקיקי השיער שבעור,
ו - "סטפילוקוקוס אפידרמידיס" (staphylococcus epidermidis) שמשגשג גם הוא בתעלות זקיקי השיער. חיידקים אלה מפרקים בעזרת אנזימים את השומנים שבחלב והופכים אותם לחומצות שומן שעלולות לגרום לגירוי העור לתגובה דלקתית ומוגלה.
טיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL - קרן אור.
מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ב - 80 אחוזים לעיתים גם יותר מנגעי האקנה.
קרני האור בהם משתמשים בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויולט). במחקרים שנעשו נמצא שהמערכת הפחיתה משמעותית ובאחוזים ניכרים את נגעי האקנה הדלקתיים בכל הרמות ובכל אזורי הגוף.
מהי יעילות הטיפול לטווח הרחוק?
טיפולי פוטותרפי בטכנולוגיית IPL לאקנה, פצעי הבגרות בבני נוער ובמבוגרים נמצאו יעילים במיוחד לצמצום ואף להשמדת חיידקי האקנה (P. ACNE) ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. הריפוי מתבצע כאשר האור המוקרן פועל על חומר הפורפירין הנלווה לחיידקי האקנה. עם חשיפת חיידקי הפורפירין לאור המיוחד של המערכת הוא עובר שינוי כימי ומחסל באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה.
טיפולים פוטותרפיים בטכנולוגיית IPL נמצאו יעילים לא רק בהשמדת הבקטריה אלא גם באיזון יצור הסבום (השומן) בבלוטות החלב, כיווץ הנקבוביות והבהרת הכתמים (חומים/אדומים) הנלווים לעור אקנתי.
חשוב מאוד לטפל באקנה, וכתמי האקנה הנלווים בזמן כדי למנוע החמרה של הדלקת וגרימת צלקות וסימנים בעתיד.
עלינו לזכור, שצלקות אקנה נגרמות כאשר הדלקת הנמצאת לא רק בדרמיס העליון (שכבת העור השנייה המכילה בעיקר רקמת חיבור) אלא גם בדרמיס הבינוני והעמוק והיא איננה נעצרת ללא טיפול מתאים. לטיפול המהיר בנגעי האקנה ישנה חשיבות רבה במניעת צלקות וכתמים.
אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, מאחר והטיפול מבוסס על אורך גל מיוחד ללא קרינת UV הוא אינו גורם לכוויות או כל נזק אחר לעור כמו מערכות לייזר אחרות העלולות לגרום לכוויות וכתמי פיגמנטציה . למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.
כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מפצעים באזור המפסעותערן09/06/2012
שלום רב אני כבר כ4 -5 חודשים סובל מפצעים באזור המפסעות ועל האבר מין יש לי חתכים ושאני מתקלח זה ממש סורף
הייתי אצל רופא עור והוא אמר לי שזה וירוס שעובר כחודש חודשים
אבל לצערי הרב זה לא עובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט09/06/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת סימני מתיחה ונפילת העור לאחרטל09/06/2012
האם יש קרם או תזונה שיכולים למנוע את צניחת העור אחרי לידה? או לתקן את צניחת העור שכבר קרתה.
בת 42, לפני שלוש שנים הייתי מלאה יותר בעשרה ק"ג. רזיתי, והישבן נפל. כעת בהריון ראשון ומעוניינת למנוע ככל האפשר את המשך הנפילה של הישבן. מה עושים?
האם יש קרם או תזונה שיכולים למנוע את הופעת סימני המתיחה אחרי לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת סימני מתיחה ונפילת העור לאחר - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט09/06/2012ניתן להשתמש ברטין a באופן קבוע יום יומי ולעסוק בפעילות גופנית לפחות שלוש פעמים בשבוע ניתן לשלב טיפולים ממצקים כמו גליי רדיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בגבאהלן09/06/2012
שלום,
קיימות לי מספר ציסטות בגב העליון במשך זמן רב.
את הגדולה ביותר מביניהן ניתחתי לפני יותר מחצי שנה וחשבתי שהיא לא תיראה יותר.
כעת המצב אותו דבר, הציסטה הגדולה נשארה בולטת ולא אסתטית, וכמו כן - גם הציסטות הקטנות יותר.
בנוסף, הגב העליון מכוסה בפצעים שלא מפסיקים להגיע.
כיצד ניתן לטפל? אשמח לכל ייעוץ לטיפול בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בגב - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט09/06/2012את הציסטות ניתן להסיר רק עיי ניתוח לגבי הפצעים מומלץ לגשת לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בפניםשירי06/06/2012
שלום .יש לי עוד בעיה מיזה שנים יש לי כתמים בפנים אולי מילדות או שמש .תמיד ניסיתי
ליקנות קרמים להורדת הכתמים שממלצים לי הדיילות אבל זה ממש לא עוזר.
היתי רוצה שתמליצי לי על לחות שהוא גם מלבין מעט ביגלל הכתמים יש לי עור מעורב
בת 57 תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בפנים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט09/06/2012ניתן לנסות קרם איזומד 4 אחוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בידייםשירי06/06/2012
שלום בת 56 אני מחפשת מישחה להלבנת כפות היידים עליונות. זה הגיל כמובן אני רואה הרבה נשים יותר מבוגרות אים ידיים יפות ובהירות מתופחות מאוד.היידים שלי
מלאות כתמים ויבשות למרות שאני מורחת מישחות וזה לו עוזר.תודה.מבקשת שתמליצי לי על משחה או קרם תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בידיים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט09/06/2012בדכ עדיף טיפול בלייזר או פילינג ניתן לגשת לרופא עור לקבלת מרשם לקרם הבהרה ואף ניתן להתחיל בטיפול מקומי של איזומד 4 אחוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציהימית06/06/2012
שלום וברכה,
אני בת 34 - לפני כשנתיים התחילה לי פיגמנטציה בפנים, שהתחילה באיזור השפם, לחיים ומצח עליון.
אציין כי עברתי שתי הריונות לפני 6 שנים ולפני 8 שנים שבהם לא היתה לי פיגמנטציה.
אני בהירת עור והכתמים לא ממש בולטים, אבל מקיץ שעבר ועד היום יש החמרה.
אני מורחת קרם הגנה, אך בכל זאת רוצה לטפל ולהעלים את מה שכבר קיים, כי זה מוריד לי את הביטחון.
רציתי לדעת איזה טיפול הכי יעיל.
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט09/06/2012ק3רוב לוודאי ומדובר במלזמה -פיגמנטציה הורמונלית מומלץ שימוש בקרם הבהרה למשך מס חודשים וניתן לשלב בטיפול סידרה של פילינגים קלים או טיפולי לייזר המתאימים לטיפול המלזמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הסרת נקודת חן פנים בלייזררויטל06/06/2012
שלום מיכאל,
אני כשלושה שבועות לאחר טיפול לייזר שהתבצע אצלך במרפאה להסרת נגע בעור הפנים.
נשאר מסביב להיכן שהנקודה היתה סימן, כמו כוויוה בעור. רציתי לדעת כמה זמן עד שיעלם הסימן? כמה זמן אסור עדיין להיחשף לשמש בלי מקדם הגנה? והאם יש קרם, שמן או משחה כשלהי שתחדש את תאי העור ותעלים או תבהיר את הסימן שנוצר?
בברכה,
רויטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר הסרת נקודת חן פנים בלייזר - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט09/06/2012במידה ונשאר כתם אדמדם מומלץ שימוש בקרם הגנה משמש באופן קבוע עד להעלמות האודם תהליך שיכול להמשך שבועות ואף עד שלושה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חפיפה ונשירהתמר06/06/2012
שלום רב,
בעקבות חסרים תזונתיים היתה לי נשירה מספר חודשים שעתה נפסקה עם חזרה לתזונה תקינה, עם זאת השיער נותר דליל ויקח זמן עד שיחזיר את נפחו, רופא עור אמר לי שיש לחפוף פעמיים בשבוע בלבד את השיער, אך קראתי במקומות אחרים שצריך יום כן- יום לא.
מה לדעתך עדיף?
תודה מראש תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפיפה ונשירה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט09/06/2012מס החפיפות אינו משפיע על דלילות השייער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ביבלות ויראליותמעיין05/06/2012
שלום, לפני 5 חודשים התחלתי טיפול ברטאויט ליבלות ויראליות בפנים. עד כה ללא הצלחה ואין שום שיפור. רופא העור שלי אמר לי שצריך לרשום לי משחה חדשה עם אחוזים גבוהים יותר של חומר כלשהו שאני לא זוכרת את שמו.
כשהשתמשתי ברטאויט ממש סבלתי, האיזורים סביב היבלות התקלפו במשך כל זמן הטיפול והעור אדום ומגורה (דבר שהיה רשום שאמור לעבור לאחר ההסתגלות)
השאלה היא- האם קיימת אופציה אחרת להיפטר מהיבלות האלו חוץ מפשוט להמתין שנים עד שהן תעבורנה מעצמן? הרופא שלי שלל את הלייזר על הסף כי יש לי עור כהה, יש אופציה אחרת שהוכיחה את עצמה שלא תאלץ אותי לעבור שוב את כל ההתקלפויות והגירויים בעור?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ביבלות ויראליות - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט09/06/2012ניתן לטפל גם בבעלי עור כהה בלייזר בעדינות ובזהירות בנוסף אפשרי שימוש באלדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחור בצוואראמיר05/06/2012
שלום
הצוואר שלי כבר כמה חודשים שחור מאחורה ומעט על הצדדים כאילו שלא מנקה שם ואני כל יום מתרחץ ופשוט מנקה ומנקה וכלום לא עוזר הצבע השחור לא הולך והוא מפריע לי מאוד , תודה רבה לעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחור בצוואר - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט09/06/2012מומלץ לגשת לבדיקת רופא עור ולהפסיק לשפשף את המקום וגם להמנע משימוש בבושם עד לבדיקת הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים שחורים מתחת לענייםעינת04/06/2012
שלום,
אני בת 27, ויש לי קצת שקעים שחורים מתחת לעניים..
האם יש לזה פתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים שחורים מתחת לעניים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט09/06/2012הפתרון בחלק מהמיקרים הוא הזרקה של חומרי מילוי- חומצה הילורונית- לאזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להבהיר רק את הכתמיםשלוה04/06/2012
שלום ...
אני מורחת רט אויט להבהרת כתמים אחרי אפילציה.
אילו נקודות קטנות ואני קצת גולשת עם המשחה על עור נקי בלי סימנים , האם זה גם יבהיר לי את העור שאין לי עליו כתמי פיגמנטציה ???? ניסיתי לשים את המשחה גם עם מקלון אוזניים ובכל אופן היא נוגעת בעור הרגיל , מה לעשות ??
תודה מראש ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להבהיר רק את הכתמים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט09/06/2012לא לדאוג לא תהיה הבהרה באזורים התקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)