מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהזוהר14/05/2012
שלום,יש לי על הפנים נקודת חן רגילה לא גדולה או מסכנת מהחומות הרגילות ואני פשוט לא אוהבת אותה,זה נראה כמו ליכלוך על הפנים האם אפשר להוריד אותה למרות שהיא לא מסוכנת?והאם אפשר בכלל להוריד כאלו נקודות חן מכייוון שזה לא פלולה,או,שומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט16/05/2012ניתן להסיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומה מכוערתלירן14/05/2012
שלום,
הגעתי להחלטה להסיר שומה שיש על גופי (בחזה) ואני מחפש את השיטה הטובה ביותר לעשות זאת.
קראתי על הסרת נקודות חן על השיטות השונות להסרתה, אבל זה לא פתר לי ההתלבטות.
אשמח לעזרה והמלצה, לפני שאגש לרופא העור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומה מכוערת - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט16/05/2012הסרה בלייזר ובאם יש צורך גם שליחה לבדיקה פתולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצלקות אקנה - אנדי מד או מטריקס?הדס13/05/2012
שלום רב,
מה ההבדל בין מכשיר ה- endymed למכשיר ה- ematrix שמשמשים שניהם בין היתר לטיפול בצלקות אקנה.
איזה מביניהם נחשב ליותר חדיש/ אמין/ בטוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצלקות אקנה - אנדי מד או מטריקס? - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט16/05/2012הדבר תלוי באופי הצלקות וגוון העור המטופל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצלקות אקנה - אנדי מד או מטריקס? - תגובה
ד''ר לריסה ברק17/05/2012שלום הדס, שני מכשירים מבוססים על אותה טכנולוגית RF- גלי רדיו. בעזרת גלי רדיו תדר אפשרי להוריד את השכבה עליונה של העור ,לגרום לצמיחת עור חדש וחלק יותר, חוץ מזה חום גבוה גורם ליצור של קולגן שעוזר במיצוק העור.מכשיר E MATRIX של חברה ישראלית "SYNERON" בטוח ואמין , מומלץ בחום לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג של בועות על המצחאופק13/05/2012
העליתי תמונה שרואים בה שיש לי מין בועות על המצח.
היה לי רק אחת כשנולדתי ובשנתיים האחרונות נוספות עוד הרבה.
אני בן 17.5 ורציתי לדעת אם יש איזה שהו פתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג של בועות על המצח - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט16/05/2012קשה על סמך התמונה לתת אבחנה מדויקת מומלץ לפנות לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוג של בועות על המצח - תגובה
ד''ר לריסה ברק17/05/2012אלו- צלקות אקנה, טיפול המומלץ -או במזורולר או במכשיר לייזר. פשוט מורידים בהדרגה את השכבה עליונה של העור, צומח בחזרה עור חדש, חלק יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על אנטיביוטיקה באופן כלליבני12/05/2012
הפסקתי לקחת מינוציקלין לאחר חודשיים נטילה , כעת אני לא לוקח יותר מינוציקלין למרות שהמרשם המקורי היה לקחת ל-4 חודשים , לאחר הפסקה של נטילה למשך חודש האם זה בטוח לחזור שוב לקחת או שיש סיכון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על אנטיביוטיקה באופן כללי - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט16/05/2012ניתן להמשיך לקחת לפי המלצת הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הדרך הבטוחהאושרית09/05/2012
להסרת שיער באיזור המפשעות בלי לגרום לנזקים בעור?
בתחילה הייתי מגלחת אבל זה יצר עור מגורה ושערות שנכנסו מתחת לעור וזה גם צמח מהר מידי.
אחרי זה ניסיתי עם פינצטה אבל זה מאוד כואב, השערות עבות וצפופות.
האם נהוג לעשות באזור זה בלייזר או שזה מסוכן בגלל שזה איבר אינטימי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אושרית
נעמה15/05/2012אני רואה שהרופאים לא עונים לך בנתיים, אבל אני יכולה להגיד לך שבאופן אישי גם הייתה לי את ההתלבטות הזאת וביררתי עם רופא שהוא קרוב משפחה שלי, והוא אמר לי שאין בעיה לעשות שם לייזר אבל כן יש סכנה מסוימת לכוויות בגלל שהרבה מהמכונים עובדים על טכנולוגיה של אינפרא אדום. אז הוא המליץ לי על מכשיר ביתי שנקרא ME שעובד על שיטה של אינפרא עם גלי רדיו וזה נחשב להרבה יותר בטוח ומומלץ. אני התחלתי להשתמש בו עכשיו אז אני עוד לא יודעת להגיד לך על תוצאות, אבל מקווה שבכל מקרה עזרתי קצת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הדרך הבטוחה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט16/05/2012מומלץ להסיר בקרן אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הדרך הבטוחה - תגובה
ד''ר לריסה ברק17/05/2012מומלץ מאוד לעשות הסרת שיער בלייזר הכי מתקדם של חברת LUMENIS( מכשיר LIGHT SHEER): רק 3 טיפולים במקום 10 , כל 6 שבועות, טיפול מהיר( כל צד עוברים רק פעם אחד), ללא כאב, ללא סיבוכים, עם אחריות ל10 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער מוגברת לאחר לידהסיון08/05/2012
שלום,
אני כשלושה חודשים לאחר לידה ושמתי לב שבשבועות האחרונים חלה אצלי נשירה מאוד מוגברת של שיער. עד כדי כך שבמקלחת יש לי גושים שלמים של שיער שנושרים. מה גם אם ביומיום אני רק רוצה לסדר את השיער/לאסוף אותו המון המון שיער נושר.
גם ככה אני בעלת שיער דליל ולא מלא ואני יודעת שיש נשירה מוגברת לאחר לידה אבל אני מפחדת להישאר בסוף עם מעט שיער.
עליי לציין שהייתה לי נשירת שיער גם לפני הלידה אבל לא בכמויות כאלו. בנוסף, אני מטופלת באלטרוקסין בגלל בלוטת התריס כשנה (מאוזנת) , משתדלת לקחת ברזל (פריפול) ונוטלת גלולות למניעת הריון(יסמין).
אשמח לדעת במה בדיוק עליי להתמקד על מנת לבלום ככל האפשר את התופעה : תזונה ספציפית, כדורים למיניהם וכדומה.
אשמח לעזרה בנושא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה....
סיון10/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער מוגברת לאחר לידה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט16/05/2012מדובר בנשירה נורמלית פיזיולוגית שתחלוף מומלץ אם הנשירה מסיבית במיוחד לפנות ליעוץ רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער מוגברת לאחר לידה - תגובה
ד''ר לריסה ברק17/05/2012קודם כל נשירה של 100 שיערות ליום- זה תקין. שנית-קיימת נשירה מוגברת לאחר הלידה וזה זמני.
כדאי להתייעץ עם רופא עור ולבדוק את הקרקפת ( אם אין שם פטרייה). לבחירתך - טיפול במזוטרפיה נגד נשירת שיער - כל חצי סמ' בקרקפת מוזרק חומר עם כל מני מינרלים, ויטמינים שמחזק את השיער. מומלץ על סידרה מ10 טיפולים כל שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלת ויראלית שטופלה באמצעות חנקןדנה07/05/2012
אמורה להתנפח, לכאוב ולהפוך אדומה ( נראה כאילו התפוצץ מתחתיה כלי דם )...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלת ויראלית שטופלה באמצעות חנקן - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט08/05/2012לעיתים כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין אקנה לבריכהרוזי07/05/2012
שלום לכם.
רציתי לדעת האם בריכה יכולה לגרום להתפרצות אקנה. ואם כן, למה?
אודה לתשובתכם.
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין אקנה לבריכה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט08/05/2012כן עקב ריכוז גבוהה של כלור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים ממיטת שיזוףיסמין06/05/2012
שלום,
הלכתי מספר פעמים למיטת שיזוף ושמתי לב שלאחרונה יש לי כתמים בכל אזור הרגליים, הידיים ומעט באזור הבטן, אלה כתמים קטנים יחסית בצבע בהיר יותר מצבע העור שיש לי.
הלכתי היום לרופא והוא אמר שלא ניתן לטפל בזה, נתן לי מרשם לסדיקות דם ואמר שאם לא יתגלה דבר- יעשה לי ביופסיה.
האם ניתן לטפל בזה? האם יש סיבה לחשוש מדבר חמור יותר?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים ממיטת שיזוף - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט08/05/2012בדכ לא ניתן לטפל ועלייך להשמע להוראות רופא העור שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח זעהרחל05/05/2012
ראשית אני לא בטוחה שזה הפורום המתאים אבל אנסה בכל זאת.
לאחרונה לבני בן ה- 11 יש ריח זעה בבית השחי, האם זה לא מוקדם מידי לגילו? אני לא רוצה שישתמש בכל החומרים הלא בריאים למינהם ששמים בבית השחי, האם יש משהו לא מזיק שאוכל לקנות לו כדי למנוע את ריח הזעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח זעה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט08/05/2012יכול להופיע גם בגיל זה מומלץ שימוש בספידסטיק יבש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןשחר05/05/2012
שמי שחר ואני בת 14.5 שסובלת מאקנה כבר כ - 5 שנים. ברצוני לדעת מהם הסיכונים שיכולים להיות לי מהבחינה של התופעות לוואי וזה אם אני ייטול רואקוטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט08/05/2012מומלץ לגשת לבדיקת רופא עור ולקבל את כל האינפורמציה בדכ התופעה העיקרית היא יובש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהרפס Acyclo-Vאורן02/05/2012
שלום, רופאת העור איבחנה אצלי הרפס באיזור האגן עם נטייה להתפשטות לעבר הגב התחתון.היא נתנה לי מרשם לכדורי Acyclo-V במינון 200 מ"ל.עלי לקחת 5 כדורים מדי יום למשך 5 ימים.בתור אחד שלא נוהג לקחת כדורים, רציתי לשאול האם הכדורים הללו בטוחים לשימוש והאם המינון אינו מוגזם ? האם ישנן תופעות לוואי שעלי לצפות להן? . בנוסף קיבלתי משחה למריחה בשם: "איכטמול". האם לא היה מקום לתת צריבה ראשונית עם חנקן נוזלי? . תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהרפס Acyclo-V - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט08/05/2012הטיפול בטוח והמינון הוא המינימלי .טיפול בחנקן אינו הטיפול בהרפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקלפות עור אצל תינוקחו02/05/2012
שלום
בני, בן שנה וחודשיים, נפל לפני כשבוע וכתוצאה מהנפילה נוצר חבורה במצח. הפצע הלך והחלים והלילה השכבה העליונה של הגלד האדום נפלה ותחתיו נחשף עור בהיר וחלק (קוטר של כסנטימטר וחצי). האם יש משהו שביכולתי לעשות או משחה למרוח שתקטין את הסיכוי שהעור שם יישאר בעיר וייראה כצלקת?
תודה רבה, חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקלפות עור אצל תינוק - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט08/05/2012מומלץלגשת לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבת יבלות באמצעות חנקן נוזליבחורה2501/05/2012
שלום רב,
לפני כ-3 חודשים ביקרתי אצל רופא עור עקב יבלות קטנות שהופיעו על השוק, והוא צרב אותן באמצעות חנקן נוזלי.
מאז נותרו כתמים כהים על העור שאינם עוברים. האם זה יישאר לצמיתות? יש דרך להבהיר אותם או לגרום לטשטושם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבת יבלות באמצעות חנקן נוזלי - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט08/05/2012ניתן להשתמש בקרם הבהרה איזומד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך מרשם רופא לקרם איזומד?
בחורה2509/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך מרשם רופא לקרם איזומד? - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט16/05/2012לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)