מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעונים בזרועות ובישבןדינה08/12/2011
היי,
מאז נעוריי אני סובלת ממה שנראה כמו אקנה בזרועות. פצעונים קטנים אדומים עם ראשים לבנים. לא המון אבל גם לא מעט. וזה נמשך כבר כמעט 15 שנה. הבעיה היא שיש לי נטייה לפוצץ אותם או לגרד אותם וכך ברבות השנים נהיו לי הרבה צלקות קטנות במעלה הזרועות, מה שכמובן לא נראה אסתטי. יש לי שתי שאלות:
1) האם התופעה של אקנה בזרועות ידועה וכיצד מטפלים בה בדרך כלל? אני מתכוונת בקרוב לקבוע תור לרופא עור אך רציתי לשמוע קודם הערכה.
2) כיצד ניתן להסיר או לטשטש את הצלקות? האם ישנם כמה סוגי טיפולים? האם פילינג יכול להועיל?
בנוסף, בשנתיים האחרונות התחילו לי פצעונים גם בישבן. גם שם יש נטייה לפוצץ ולגרד וגם שם כבר יש כמה צלקות... זה ממש מציק לי והייתי רוצה לדעת איך ניתן לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים בזרועות ובישבן - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ11/12/2011דינה שלום
אין כל דרך לענות על שאלותייך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעונים בזרועות ובישבן טיפול ב-IPL
איריס לוי12/04/2015שלום רב,
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר יתכן ואת סובלת מקרטוזיס פילאריס -keratosis pilaris פצעים בזרועות, פצעונים קטנים, לעתים אדומים עם ראש קטן לבן, עור מחוספס וגס כמו חררה, עם אדמומיות מתפשטת.
האזורים השכיחים בפצעונים הם: החלק העליון של הזרועות. הישבן, הירכיים הקדמיות והלחיים. בחלק מהמקרים הנגעים הם לבנים-אפורים (קרטוזיס פילריס אלבה) וקל יותר למשש את הנגעים העוריים מאשר ממש לראות אותם. במקרים אחרים בסיס הנגע הופך לאדום והעור נראה כמנוקד בנקודות אדומות קטנות (קרטוזיס פילריס רוברה). עם נטייה להתפשט, לעתים קיימת הקלה בסימנים בקיץ והחמרה בחורף. במקרים קשים במיוחד חסימת זקיק השער יכול לגרום גם להתפרצות פצעי אקנה. אין ספק שחיטוטים ונגיעות באזור רק מותירים אחריהם צלקות וכתמים.
טיפול מהיר, ממוקד ומתאים בפצעים בזרועות הוא חיוני לשמירה על מראה עור אחיד, חלק, בהיר נקי ואסתטי ללא כתמים חספוס ואדמומיות גם על הזרועות.
הטיפול המומלץ רינו טיפול בטכנולוגיית IPL - קרן אור ואנרגיית גלי רדיו RF ללא תופעות לוואי וללא תרופות, מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ולשפר באחוזים ניכרים את מצב הפצעים/פצעונים בזרועות, ובישבן בבני נוער בגיל ההתבגרות ובמבוגרים. הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים החליק את העור פתר את בעיית האדמומיות, מנע צלקות וכתמים לאורך זמן.
הטיפול בשני סוגי אנרגיה המאפשר למקסם ולשפר תוצאות בצורה משמעותית – טכנולוגיית IPL -קרן אור בשילוב עם אנרגיית גלי רדיו . RF (Radio Frequency
השילוב בין RF ו-IPL מבוסס על חימום מקדים של אזור המטרה ע"י האור ויצירת אזור מוליך יותר עבור אנרגיית RF. כך מושגת טמפרטורה גבוהה יותר באזור המטרה ומתקבלות תוצאות טובות יותר, משימוש בקרן אור בלבד.
אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, מאחר והטיפול מבוסס על אורך גל מיוחד ללא קרינת UV (אולטרה ויאולט) הוכח כי הוא אינו גורם כל נזק לעור וניתן לחזור מיד לשגרה.
כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיצעונים בזרועות- טיפול ב-IPL
איריס לוי19/06/2015בהסתייגות שלא אבחנתי את מצב העור: קרטוזיס פילאריס – Keratosis Pilaris - מתבטאת בפצעים פצעונים קטנים לעיתים אדומים עם ראש קטן לבן, עור מחוספס ולא נעים למגע כמו חררה עם אדמומיות בולטת. האזורים השכיחים בגוף בהם היא נפוצה: החלק העליון של הזרועות, הישבן הירכיים הקדמיות הפנים ולעתים אף במחשוף.
בחלק מהמקרים הנגעים הם לבנים-אפורים (קרטוזיס פילריס אלבה) וקל יותר למשש את הנגעים העוריים מאשר ממש לראות אותם. במקרים אחרים בסיס הנגע הופך לאדום והעור נראה כמנוקד בנקודות אדומות קטנות (קרטוזיס פילריס רוברה). עם נטייה להתפשט, לעתים קיימת הקלה בסימנים בקיץ והחמרה בחורף. במקרים קשים במיוחד חסימת זקיק השער יכול לגרום גם להתפרצות פצעי אקנה.
עלינו לזכור, שצלקות אקנה נגרמות כאשר הדלקת הנמצאת לא רק בדרמיס העליון (שכבת העור השנייה המכילה בעיקר רקמת חיבור) אלא גם בדרמיס הבינוני והעמוק והיא איננה נעצרת ללא טיפול מתאים. לטיפול המהיר בפצעונים המתלווים לקרטוזיס פילאריס ישנה חשיבות רבה במניעת צלקות וכתמים.
טיפול בטכנולוגיית IPL – קרן אור ואנרגיית גלי רדיו RF ללא תופעות לוואי וללא תרופות, מחקרים מראים כי בעזרת קרן אור באורך גל מסוים ניתן להפחית ולשפר באחוזים ניכרים את מצב הפצעים/פצעונים בזרועות, בבני נוער בגיל ההתבגרות ובמבוגרים. הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים החליק את העור פתר את בעיית האדמומיות, מנע צלקות וכתמים לאורך זמן. הטיפול בשני סוגי אנרגיה המאפשר למקסם ולשפר תוצאות בצורה משמעותית .
אחד מהיתרונות העיקריים בטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה, מאחר והטיפול מבוסס על אורך גל מיוחד ללא קרינת UV (אולטרה ויאולט) הוכח כי הוא אינו גורם כל נזק לעור וניתן לחזור מיד לשגרה.
כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גם סובלת מהתופעה הזאת שנים
אלה29/06/2015אפשר לקבל לינק למחקרים שמראים שהטיפול ב ipl יעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרטוזיס פילאריס - מחקרים מדעיים.
איריס לוי29/06/2015יצא קצת לא ברור, זה הלינק למחקר מדעי כפי שציינתי לקרטוזיס פילאריס מ-2015 בו מצוין שאחרי 10 חודשים ההטבה נשמרה, ירדה האדמומיות.
http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3109/14764172.2010 שציינתי בגוגל SCHOLAR ניתן למצוא מחקרים מדעיים נוספים בתחום.
הטיפול על ידי ניתן בשני סוגי אנרגיה טיפול המאפשר למקסם ולשפר תוצאות בצורה משמעותית – טכנולוגיית IPL -קרן אור בשילוב עם אנרגיית גלי רדיו . RF (Radio Frequency
השילוב בין RF ו-IPL מבוסס על חימום מקדים של אזור המטרה ע"י האור ויצירת אזור מוליך יותר עבור אנרגיית RF. כך מושגת טמפרטורה גבוהה יותר באזור המטרה ומתקבלות תוצאות טובות יותר, משימוש בקרן אור בלבד.
הנגעים האופייניים אינם כואבים אך במקרים רבים הם גורמים לגרד בעור. בטווח הארוך יתכנו התפרצויות ברמות שונות ויתכן ויהיה צורך לחזור על הטיפול – ניתן למנוע זאת על ידי טיפול משמר בבית ובמכון.
לשאלות נוספות הנך מוזמנת ליצור עמי קשר
יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער לבןרוני08/12/2011
שלום, אני בן 24 ויש לי קבוצות שיער לבן על הראש. הדבר החל לאחרונה לגרום לי אי נוחות, והחלטתי לנסות לטפל בבעיה ככל שניתן. אין שום סיבה נראית לעין שיכולה להוביל לתופעה: אני אדם בריא והגנטיקה שלי בנושא הזה בסדר גמור. שמעתי לאחרונה על כדורי פאבא (Para-aminobenzoic acid), שעשויים לשפר את המצב. ראשית, מה דעתך על כדורים אלה? שנית, האם מדובר בוויטמין שניתן לבדוק את כמותו בגוף באמצעות בדיקת דם? אם כן, מה הערך של הוויטמין הזה בבדיקה? אודה על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער לבן - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ11/12/2011רוני שלום
אין לי כל נסיון בטיפול זה ולכן אינני יכול להתייחס אליו.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דבר זה יכול לפגוע בעור הפנים שלי?אנה07/12/2011
שלום,
אני בת 25 ויש לי חצ'קונים, לדעתי כתוצאה מאכילת שוקולד. בכל מקרה, הלכתי לרופא והוא נתן לי משחות אשר אף פעם לא עזרו לי ממש. אני מוטה לפוצץ את החצ'קונים. השאלה שלי האם דבר זה יכול לפגוע בעור הפנים שלי בעתיד ולגרום לחורים בפנים?
תודה,
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפנים
גלית10/12/2011את יכולה לנסות מילוי בעזרת בוטוקס בעקרון זה למילוי קמטים אך לפי מה שאני מכיר יכול לעזור גם לפצעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחורים בפנים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ11/12/2011אנה שלום
בהחלט כן.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה שדיי מטרידה אותיאנונימי07/12/2011
בבצפר מישהו שם אקנומיקה בסבון שטיפת ידיים..
ולא ידעתי שהסבון מעורבב עם אקנומיקה..
ושטפתי עם זה ידיים.. ורציתי לדעת אם זה מסוכן.. (אחרי שגילתי שזה אקנומיקה
שטפתי מספר פעמים עם סבון רגיל) ויש לי קצת פצעיים פתוחים בעור של הידיים
בגלל ייובש בידיים.
זה יכול להיות מסוכן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי שאלה שדיי מטרידה אותי - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ11/12/2011שלום רב
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, הדבר אינו נשמע כמסוכן או בעייתי לטווח הארוך.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שוחט או שלקוביץ - וולומהסיוון07/12/2011
האם אתם משתמשים בוולומה או טאוסיאל אולטימייט ללחיים ? ומה מחיר למזרק ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר שוחט או שלקוביץ - וולומה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ11/12/2011אורית שלום
אני משתמש בחומרי מילוי ללחייים . המחירים אצלי אינם לפי מזרק אלא מחיר כולל לכל הטיפול הנעשה לאחר אבחון והערכת הכמות המשוערת הנחוצה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה על הפניםנדב07/12/2011
שלום לפני בערך שבועים הרגשתי כמו מוגלה בתוך הפנים נפיחות קלה על הפנים בלחיים לאט לאט זה גדל ואכשיו זה ממש גדול וכואב ואדום זה לא ניראה כמו פצע הניפחות ממש גדולה ושאני נוגע זה כואב ניסתי להשים קרח ואלוורה זה לא עזר חיצונית לא רואים פצע רואים אדום אבל בתוך העור זה ממש נפוח וכואב מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה על הפנים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ11/12/2011גיא שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם עמוק בעוררונה07/12/2011
שלום רב,יש לי כתם מאוד עמוק בפנים,הייתי אצל רופאת עור ואמרה שאי אפשר להוריד במשחה,יש אפשרות אחרת להסיר הכתם?,והאם כדאי לבוא למרפאה שלכם בפ"ת-אסטטיקה,כמו כן עוד כמה אזורים עם כתמי שמש נרחבים-יש לציין שאינני לוקחת גלולות כבר 7 שנים,הציעו לי איזומד 4 האם ניתן לקחת ללא מרשם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם עמוק בעור - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ11/12/2011רונה שלום
איזומד ניתן לרכישה ללא מרשם, מעבר לכך אין כל אפשרות לענות בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי רואקוטןמור07/12/2011
שלום רב, אני לוקחת כדורי רואקוטן כבר 8 חודשים ...הרופא שלי אמר לי שלפניי כנסתי להריון הגוף שלי צריך להתנקות במשך חודש שלם ... ברצוני לקבל את געתכם בנושא ?? האם זה מספיק ?
תודה מראש ויום טוב
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי רואקוטן - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ11/12/2011מור שלום
חודש בהחלט מספיק.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בעורמיטל06/12/2011
שלום,
לאחרונה יצאו לי על שני הירכיים כתמים שנראו בהתחלה כמו סימנים כחולים וממש התפזרו לכל אורך הירך, בפרט באמבטיה זה מגרד וה מציק לי מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בעור - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ18/12/2011מיטל שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוציקלין ולייזר בגוף ובפניםד``ר סמדר שרייבר06/12/2011
שלום אני מטופלת בלייזר בגוף ובפנים רציתי לשאול תוך כמה זמן כדורי מינוציקלין מתנקים מהגוף וכמה זמן אחרי סיום נטילת הכדורים אפשר להמשיך טיפולי לייזר בפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוציקלין ולייזר - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט06/12/2011לאחר חודש ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באקנה- די דחוף, תודה!טל04/12/2011
שלום רב!
אני בת 24. מידי פעם צומח לי פצע פה ושם בעיקר בזמן המחזור.
בגלל שנשארו לי סימנים, לפני כשנה הרופאה נתנה לי כדורי מינוציקלין למשך חצי שנה ובאמת רוב הסימנים נעלמו. מאז שהפסקתי עברה חצי שנה, לפני כ3 חודשים אבא שלי נפטר ומאז, כנראה בשל הלחץ, צמחו לי המון המון פצעים מוגלתיים, לא זכור לי מקרה כזה אי פעם... כתוצאה מכך גם נשארו לי הרבה סימנים אדומים.
הלכתי לרופאת עור אחרת והיא הציעה לי לקחת ריאוקוטן ואמרה שאם אני לא רוצה אפשר לקחת שוב מינוציקלין אבל היא חושבת שזה פחות יועיל...
אני חוששת לקחת ריאוקוטן... השאלה שלי, האם כדאי לקחת ריאוקוטן בכל זאת? או לקחת מינוציקלין + משחת RETAVIT?
בנוסף, שמעתי שטיפול בIPL להסרת שיער מהפנים עוזר מאוד לגבי אקנה, האם זה נכון? (ואז אוכל לשלב מינוציקלין ביחד עם הIPL...)
תודה רבה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באקנה- די דחוף, תודה! - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ18/12/2011רוני שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, לדעתי רואקוטן לאורך זמן יהיה יעיל יותר מאשר מינוציקלין מכיוון שרואקוטן לאחר 6 חודשי טיפול גומר במרבית המקרים את הבעיה ללא תלות בטיפול מתמשך בניגוד למינוציקילין. לא מוכר לי הקשר בין הסרת שיער בפנים ב-IPL לבין אקנה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקל ננסיאהוד04/12/2011
שלום,
אני כבר זמן מה קורא על טבליות המופקות מהדקל הננסי.
הסיבה לכך היא שהבנתי שהחומר המצוי בהן עשוי לעצור נשירת שיער.
בכל מקום מצויין כי בתחום זה עדיין לא בוצעו מספיק מחקרים ואף גוף רשמי אינו מעוניין להתעסק עם הטבליות שכן הן מוגדרות כתוסף תזונה טבעי.
שאלתי היא:
האם משהו יכול לייעץ (מתוך נסיון או הגיון מושכל) אם כדאי להתחיל ליטול את הטבליות או שמא להתרחק מהן.
אני מאד חושש מתופעות לוואי ומבחינתי הטבליות הן כתרופה לכל דבר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקל ננסי - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ18/12/2011אהוד שלום
אין לי כל נסיון בנושא ולא קראתי על תכשיר זה בשום ספרות מקצועית.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום טיפול ראוקוטןנדב04/12/2011
שלום עוד שבוע אני מסיים את הטיפוול לאחר שמונה חודשים הפנים חלקות אבל נישאר טיפה צלקות הפנים קצת מחוספסות רציתי לדעת איזה טיפול אפשר לעשות מייד אחרי הטיפול כי לא בא לי למשוך את זה עוד כמה חודשים אולי אפשר טיפול פנים רגיל ?
ושאלה שניה שלי האם אפשר לחזור כבר למחורת בבוקר אחרי הטיפול לחישפה לשמש ולספורט?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסור
?06/12/2011אתה צריך לחכות שהאנטיביוטיקה תתנקה מהגוף ורק אחרי חצי שנה להיחשף לשמש.. אבל עדיף שתשאל ממוחה. ואני חושבת שאתה יכול לעשות טיפולי פנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיום טיפול ראוקוטן - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט06/12/2011יש להמתין עד חודש לפני חזרה לחשיפה רגילה לשמש ופעילות גופנית מאומצת טיפולים לטשטוש צלקות ניתן לבצע רק כשישה חודשים לאחר סיום הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן ושעווהתקווה03/12/2011
שלום
אני נוטלת רואקוטן 20 מ"ג אחד ביום
מתקשה להוריד שערות בצורת גילוח וכדומה
רציתי לדעת אם אני יכולה להוריד שערות מהיידים והרגליים בשעווה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה ענו לשאלתי..
תקווה05/12/2011האם מותר לעשות שעווה בגוף עם נטילת כדורים 20 מ"ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרואקוטן ושעווה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט06/12/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשירים שהרופא הביא ליגיא02/12/2011
שלום
אני משתמש במשך כשלושה שבועות באדפרין בלילה מריחה על כל הפנים וזינדקלין בבוקר נקודתי , לפני כיומיים הרופא אמר לי להמשיך בטיפול וגם הביא לי משחה שנקראת נאו מדרול ולא אמר לי כיצד להשתמש בה ? , מתי אני צריך להשתמש בה , ואיך האם באופן נקודתי או על כל הפנים ?
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשירים שהרופא הביא לי - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט06/12/2011באופן נקודתי עד פעמיים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)