מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהדיאנה05/11/2011
אני מבקשת הסבר לתופעה שלא מובנת לי. יש לי בעיה שקיימת בשני הבהונות של הרגלים. בשניהם גודלת לי ציפורן חדשה מתחת לציפורן הקיימת ככל שהציפורן גדלה היא מרימה את הציפורן הקיימת עד שהיא מגיעה לקצה ונופלת זה לוקח כמובן זמן אבל זה מאד מפריע לי למה זה קורה ואיך אפשר למנוע את המצב הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ06/11/2011דיאנה שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אלו בדרך תהליכים שאנו לא יכולים להתערב בהם.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות כהותתמר05/11/2011
שלום וברכה,
מאז היותי ילדה, יש לי קבוצת נקודות כהות שטוחות לגמרי ליד פאות השיער בצד אחד של הפנים.
מדובר בבעיה אסטתית שמפריעה לי מאוד כבר שנים.
רופא עור של קופ"ח טען שמדובר ביבלות (??) וניסה לשרוף אותם. המצב השתפר מעט אך זמן קצר לאחר מכן הם חזרו למצבם הרגיל.
האם יש מה לעשות?
בברכה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות כהות - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס07/11/2011תמר, בוקר טוב.
אני סבור שניתן למצוא פטרונות לבעיתך, אך לא ניתן לפתור אותה באופן וירטואלי. בכל מקרה תצטרכי להיעזר בעצה של רופא עור/כירורג פלסטי בבדיקה אישית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעת המשךבק05/11/2011
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס07/11/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן קטנה שמגרדת המוןבק05/11/2011
בעבר היא גירדה לי רק לפרקי זמן, אך בחודשים האחרונים היא מגרדת פשוט המון.
היא קטנה מאוד ולחאורה לא נראת יוצאת דופן.
אני מצרפת עוד הודעת המשך עם עוד תמונה.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס07/11/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בעורגדי05/11/2011
שלום אני בן 23 ולאחרונה (כחודשיים) הופיעו לי כתמים בעור שלא היו קודם. יש לי פצעי בגרות ברמה נמוכה יחסית. ייתכן שהבעיה נובעת מהורמונים שנמצאים באבקות חלבון? כמו שכתמים מופיעים אצל נשים שלוקחות גלולות למניעת הריון גם שם הסיבה זה הורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בעור - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ06/11/2011גדי שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצת גיקוליתרינת04/11/2011
מעוניינת לדעת מהיכן ניתן לקנות חומצת גיקולית 10 אחוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצת גיקולית - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ06/11/2011רינת שלום
למיטב ידיעתי, הריכוז המקסימלי המותר על ידי משרד הבריאות- של חומצה גליקולית בתכשירים קוסמטיים הינו 8 אחוז. ריכוזים גבוהים מאלו ניתן להכין בבתי מרקחת לפי מרשם רופא.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינג בנוני מחכה לתשובהאלי03/11/2011
האם בעל עור קהה יכול לעבור פילינג בינוני ללא בעיות וכמה זמן בערך תקופת ההחלמה .
מחכה לתשובה.תודה רבה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג בנוני מחכה לתשובה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ06/11/2011אבי שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, ניתן לעשות זאת בהסתייגות שעלולה להופיע לאחר מכן פיגמנטציה אשר תדרוש טיפול הבהרה, או שתיעלם מעצמה בדרך כלל לאחר מספר חודשים.
תקופת ההחלמה הינה אינדוידואלית ותלויה בסוג החומר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטינוליהודית03/11/2011
האם בשימוש רטינול צריך לעשות הפסקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטינול - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ06/11/2011יהודית שלום
התשובה היא לא.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמת צלקתשירלי03/11/2011
ב- 9/7/2011 נעקצתי ע"י מדוזה. קיבלתי עצה גרועה מחברה והיא לגרד את המקום כך שנשארו לי סימני שריטות.
בכל אופן באותו יום בים מד"א התיזו חומץ על המקום ואמרו לי 15 דקות לא ליגוע בזה.
למחרת קיבלתי במרפאת אחיות זריקת טטנוס וחבישה בסילברול.
החבישה בסילברול נמשכה עד 19/7/2011 ואח"כ מרחתי ליומיים תריאולון.
העור התרפא ונשארה צלקת מהגרוד. צלקת בצורת שריטות.
הייתי אצל רופאת עור בחודש 9/2011 והיא נתנה לי למרוח לכל חודש ספטמבר דרמסילק ולחודשים 10-11/2011 איזומד ג'ל=יום כן יום לא.
עבר כבר חודש ואינני רואה שיפור.
הלכתי שוב לרופאת עור והיא אומרת שהעור מתחדש אחת לחודש ואת התוצאות המלאות אראה בעוד חצי שנה.
מה דעתך ד"ר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלמת צלקת - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ06/11/2011לאה שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, הסבר הרופאה נשמע לי נכון וגם אנו סבור שיש להמתין בסבלנות לריפוי מלא והעלמות הסימנים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר חשובה מאד שמציקה לימתן03/11/2011
שלום וברכה דוקטור יקר.
היה לי נזם(עגיל) באף לפני כמה שנים ונשאר לי כתם סגול גחול כזה כמו סימן של העגיל והזה הרבה זמן ככה משו כמו חצי שנה כבר וזה לא יפה ולא אסטתי. האם יש משחה או טיפול כדי שהכתם הזה יעלם?יש לציין שהוא נוצר כתוצאה מהעגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר חשובה מאד שמציקה לי - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ06/11/2011יסמין שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס ע"ג העורימימה02/11/2011
שלום,
לבני בן העשר ישנן כבר למעלה משנה מעין בועות קטנות ע"ג המצח ומסביב לאף.
רופא עור אמר שזה נגרם מוירוס. הוא טיפל בו בחנקן קר (אני חושבת). זה היה למעלה מחודש אולם הנגע לא נעלם.
האם לחזור על הטיפול או שישנו טיפול טוב יותר?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וירוס ע"ג העור - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ06/11/2011ימימה שלום
אין דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר ולכן אני ממליץ לשוב לרופא המטפל.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת בציפורנייםגיא02/11/2011
ערב טוב,
יש לי פטרת בשלוש אצבעות ברגליים (ציפורניים כמובן).
הרופא בהתחלה נתן לי משחה למריחה (שגרמה להדבקה חזקה של כל הציפורן).
ועכשיו הוא החליט לתת לי כדורים.
אני מעדיף להימנע מכדורים מחשש לפגיעה בכבד שלא לצורך וגם מכיוון שכבר לקחתי כדורים לפני מספר שנים וזה עזר ופשוט חזר שוב.
ראיתי ברשת שיש עכשיו הרבה מאוד מידע על פתרון לייזר של פטרת ציפורניים ורציתי לדעת האם למישהו יש ניסיון בתחום.
אפשר גם בארץ ואם מישהו מכיר משהו מסוים בחו"ל גם אשמח לשמוע.
כמו כן אם מישהו יודע מה הסכנות שבטיפול מסוג זה אשמח לדעת.
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לצלקות אקנהאנונימי02/11/2011
שלום!
מהו הטיפול המקובל והכי יעיל או שאתם ממליצים נגד צלקות אקנה? לייזר? אדפרין? קלו-קוט?
כל תשובה תתקבל בברכה, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לצלקות אקנה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ06/11/2011אנונימי שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, במרבית המקרים טיפולים חיצוניים אינם יעילים לצלקות אקנה ויש צורך בהתערבויות כגון לייזר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה במצחחיה01/11/2011
שלום,
בזמן האחרון מופיעה לי בליטהבמרכז המצח בקוטר של 1.5ס"מ, ללא אדמומיות, אין חום, ללא הפרשה אינה רגישה למגע. קשיחה למגע, מופיעה לחצי שעה או שעה ואז נעלמת. זה קורה באיזור פעמיים שלוש בשבוע. קשה לי לקבוע תור לרופא משום שזה מופיע במפתיע למעט זמן ונעלם. אני בת 31 ובריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס02/11/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרת כתמי עור בפניםגלית01/11/2011
שלום ,אני בת 34, בהירה, לאחרונה נוצר לי כתם חום על הלחי בפנים, בעקבות חשיפה לשמש, וגם נהיו לי כתמים קלים בפנים בעקבות פצעים שיצאו לי, רופא העור נתן לי " אזומיד ג'ל 4%, ואתמול בפעם הראשונה מרחתי אותו על הכתמים לפני השינה, כשקמתי בבוקר ראיתי אדמומיות על הכתמים שמרחתי עליהם את הג'ל. בהוראות התרופה, היה כתוב שאם תהיה אדמומיות קלה אין עליי להפסיק את הטיפול. אך לא נראה לי שזו אדמומיות קלה כי אם אמשיך את הטיפול פניי יהיו ממש אדומות, ולכן אני לא רוצה ללהסתכן ולהמשיך את הטיפול, עד שיגיע התור שלי לרופא העור, אשמח לקבל סיוע לגבי מה עליי לעשות , תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרת כתמי עור בפנים - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס02/11/2011בוקר טוב.
לא יקרה שום דבר רע, אם תעשי הפסקה בטיפול עד הפגישה עם הרופא שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)