מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אדמומיות בלחיאיתמר19/11/2011
כבר כמעט שנה יש לי אדמומיות בלחי ימין, זה כמו כתם אדם שמופיע רק בלחי בצד ימין ובמצבים מסויימים (שחם לי או שאני לחוץ או משהו) זה מחמיר קצת
הרופא עור שלי כל הזמן אומר שזה יעבור אבל זה כבר כמעט שנה לא עובר
זה מפריע לי מבחינה אסתטית, ואני לא רוצה להתחיל להשתמש במייק-אפ באופן קבוע.
אפשר לדעת ממה יכולה לנבוע הבעיה? או האם יש דרכים יעילות לטפל בה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בלחי - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/11/2011איתמר שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נושא השער..אילנה19/11/2011
שלום, יש לי בעיית נשירה ואני מחפשת איזשהוא פתרון,שמעתי שיש תרופות טבעיות שעוזרות ורציתי לדעת את דעתכם, או לפתרון שונה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נושא השער.. - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/11/2011אילנה שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי להתרשם במה מדובר ובלי לראות בדיקות דם.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור פנים שומנייסקה19/11/2011
בתקופה האחרונה החלה להופיע אצלי שמנוניות במצח ובאיזור האף, שמתי לב כשנטלתי גלולות חודש שעבר השמנוניות נעלמה. החודש הפסקתי בגלל שהגלולות גורמות לי לנשירת שיער והשמנוניות חזרה.
קרמים סבונים וכו.. הם פתרונות זמניים וצריך להשתמש בזה כל פעם מחדש וזה לא תמיד עוזר.
השאלה שלי היא, אם הסיבה לזה הורמונלית אז הפתרון היחיד הוא רק גלולות או שניתן לעשות בדיקות דם נוספות ולבדוק האם יש משהו נוסף שגורם לזה? ואולי יש ויטמנים או כדורים למניעת השמנוניות?
תודה מראש,
יסקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור פנים שומני - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/11/2011יסקה שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, השמנוניות בדרך כלל הינה נטיה גנטית . גלולות בדרך כלל עוזרות והן לרוב אינן אמורות לגרום לנשירת שיער.
ממליץ להתייעץ עם רופא הנשים על החלפת סוג הגלולה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישה בהריון בשבוע 34 עם גירודיםיהודית19/11/2011
שלום ד"ר.
לפני כי שבועיים התחלתי להתגרד באזור הבטן ורגליים הלכתי לרופאה עור וקיבלתי משפחה אקווה קרם שבכלל לא עזרה לי ומה שפחות או יותר עזר לי זה היה מקלחות ואז מריחת הקרם.
אחרי שבוע הגרד התחיל להתשפת בכל הגוף עכשיו גם ידיים מתגרדות ורגליים,ובטן מכל הצדדים ויש סימנים נקודות אדומות כאלו שלפעמים מתנפחות אחרי שאני מגרדת והרגשה כאילו משהו עוקץ אותי.הייתי מאושפזת באסף הרופא בבעיה אחרת שם קיבלתי קרם בשם דרמובט קרם וגם אלוקום קרם.שניהם לא עוזרים בכלל רק לכמה שעות אחרי מקלחת.
גם המליצו לי לקנות שמן אמבט רפואי בלנאום פלוס הוא מרגיע את הגירודים בזמן מקלחת אחרי מריחת קרם ומקלחת מספיק לשעתיים ואז שוב אני מתחילה להתגרד בטירוף ואני כבר מפחדת לפצוע ת'עצמי כי ברגליים כבר כמעט גירדתי עד הדם.רופאי נשים אומרים שזה פריחה או אלרגיה ואומרים שזה בגלל הרהיון ואף אחד לא נותן לי פטרון ולבנתיים אני רק סובלת...
מה אליי לעשות?למי לפנות?אולי יש כדורים שיכולים להקל על התופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישה בהריון בשבוע 34 עם גירודים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/11/2011קלי שלום
לצערי אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר. ממליץ על ייעוץ נוסף אצל רופא עור.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה בפטמה מלייזראנונימי19/11/2011
שלום רב,
אחרי טיפול לייזר גיליתי כוויות על הפטמות בצורת כתמים שחורים.
האם וכיצד זה מתרפא? האם תוותר צלקת? כרגע אני מורח ביאפין (זה הדבר היחידי שיש לי בבית ועוד לא הספקתי להתייעץ עם רופא עור)
אני מאוד פוחד שנגרם נזק בלתי הפיך..
אודה לעצתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה בפטמה מלייזר - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/11/2011אנונימי שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר , בדרך כלל במקרים אלו הכוויות חולפות ללא השארת נזקים לטווח הארוך. בכל אופן מומלץ להתייעץ עם רופא עור.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטוקסשרית18/11/2011
שלום , קוראים לי שרית ואני בת 44.
אני הולכת לעבור טיפול בבוטוקס ביום שני הקרוב.
אתם יכולים להגיד לי בבקשה מהם הסיכונים של הבוטוקס זאת אומרת למה זה יכול לגרום אם עושיםאת זה האם אפשר לפרט את כול הסיכונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם את הולכת לרופא אמיתי עם ניסיון
סיוון19/11/2011אם את הולכת לרופא אמיתי (ולא לרופא שיניים חלילה _ )שיש לו המון שנות ניסיון ,,,שש שנים או עשר שנים ולא שנה שנתיים אז זה בסדר גמור !! וגם תבררי איך הרופא מדלל את הבוטוקס או הדיספורט שלו ושהוא לא מדלל ביותר משניים וחצי cc !!!! כי אם הרופא מדלל בשלושה cc ויותר זה גם מסוכן וגם לא יעיל בכלל וחבל על כספך !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוטוקס - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/11/2011שרית שלום
תקצר היריעה מלפרט זאת במסגרת זו. תלוי באיזה אזור מזריקים ויש להתייעץ על כך עם הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמטיםלילי18/11/2011
שלום,
באיזה גיל, בדרך כלל, מתחילים להופיע קמטים? והאם שימוש יומיומי בקרם לחות לפנים עוזר לשמור על האלסטיות של העור ומפחית את היווצרות הקמטים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמטים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/11/2011לילי שלום
גיל התחלת הופעת הקמטים הינו אינדוידואלי. שימוש בתכשירי לחות באופן קבוע בהחלט עוזר לשמור על העור
.בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היצופרן תיגדל שובשרית18/11/2011
שלום לך בני בן השנתיים סגר על האצבעות דלת התוצאה הייתה שטף דם שחור בתוך הציפורן בערך חודש עכשיו הציפורן מתילה ליפול מלמעטה לא מלמעלה האם הציפורן תחזור להיות כמו שהייתה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם היצופרן תיגדל שוב - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/11/2011שרית שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, במרבית המקרים צומחת ציפורן חדשה ותקינה במקום הציפורן שנשרה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןדניאל18/11/2011
התחלתי טיפול ברואקוטן לפני כמה ימים אבל אני מתקשה לבלוע את הכדור, שמעתי שיש רוקחים שאומרים שמותר לרסק אותו בדבש או בשמן, זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/11/2011דניאל שלום
לפי מיטב הכרותי עם הכדור מדובר בקפסולה גמישה שאינה ניתנת לריסוק.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמשיםאנונימי18/11/2011
שלום יש לי נמשים על הכתפיים וקצת נקודות חן.. שקיבלתי ככוויה בדרגה 2 מהשמש
העור שלי הוא סוג עוד 1 הכי בהיר שיש.. השאלה היא מה יותר מועיל? פילינג או לייזר להסרתם? ואם כן איזה הייתם ממליצים להשתמש..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמשים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/11/2011אנוני שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, נמשים אלו גם אם היו מוסרים יש להם בדרך כלל נטיה לחזור ולכן הייתי ממליץ לעוזבם.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודםאירית17/11/2011
יש לי כבר שבוע אודם וגירוד מתחת לשדיים
איזו משחה מומלצת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/11/2011אירית שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתמיסת ורומאלעינת17/11/2011
התחלתי להשתמש בתמיסת ורומאל ליבלות על הסנטר ביום שישי ותוך כמה ימים כל העסק קולף לי ועכשיו איפה שהיו בליטות יש עיגולים אדומים ומעט גלדים אבל העור חסר בליטות כמו בעבר. השאלה היא האם אני צריכה להמשיך עם תמיסת הורומאל? (אני מפחדת שהיא תוריד לי שכבות עור "מעבר למה שצריך")
ואיך יודעים מתי להפסיק את הטיפול?
האם יש טיפול המשך כמו משחת קלוקוט (נגד צלקות)
בנוסף יש לי כתמי שמש מעל השפתיים ונתנה לי משחת לוקסיד קרם (במקביל לורומאל) ומעבר לקילופים והיובש העז שהרגשתי האזור מעל השפתיים כאילו נשרף או שעדיף להגדיר את זה כאדמומיות מורגשת היטב.
קראתי שלא טוב לשלב את שני החומרים שכן לקחתי במקביל למרות שרופאה רשמה לי אותם באותו זמן. מה לעשות עם קרם הלוקסיד? האם להמשיך לקחת? (קראתי גם שאמורה להיות אדמומיות בעת שמתרגלים למוצר אבל ממש היה לי יבש האזור ומאוד לא אסטתי כל הסיפור..)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בתמיסת ורומאל - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/11/2011עינת שלום
יש צורך לראות במה מדובר ולתת את ההוראות המתאימות לשימוש בשני התכשירים וזאת את אמורה לעשות אצל הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור שמןמאור17/11/2011
קניתי קרם פנים שמכיל קמומיל, מרווה, ומנטול לגבר במטרה להשתמש בו אחרי שימוש בתחיץ פנים נטול שומן כדי להסיר שומן מעור פנים שומני הבנתי שקמומיל מכיל שמן
הקרם הזה טוב לשימוש אחרי תרחיץ פנים?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שמן - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/11/2011מאור שלום
אין לדברים אלו תשובה מוחלטת מאחר וזהו עניין של התאמה אישית.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוראיה דרמטיטיס- 3 שאלות קטנטנותקרין17/11/2011
שלום, אני סובלת מסבוריאה דרמטיטיס מילדות. ההתקף של המחלה נראה בדרך כלל בתקופת סתיו- חורף. הגירוי שהיה נפוץ באיזור האף, מתפשט לי לתוך האף וכנראה כתוצאה מזה אני סובלת מדימומים מהאף. האם קיים קשר בין השניים?
האם דיקור סיני יכול לעזור להרדים את המחלה?
האם אני יכולה להשתמש בפודרה או מייק- אפ באיזור הנגוע?
תודה, קרין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוראיה דרמטיטיס- 3 שאלות קטנטנות - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/11/2011קרין שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, דימום מהאף אינו תופעת לוואי מוכרת של סבוריאה ויש להתייעץ עם רופא אף-אוזן-גרון.
לגבי דיקור סיני אין לי ידע בתחום.
מייק אפ בדרך כלל אינו אמור להוות בעיה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביפונאזולאסנת17/11/2011
יש לי פטריה בציפורן, רופא העור שהייתי אצלי נתן לי משחה ביפונאזול קרם.
עדיין לא התחלתי להשתמש, ובימים האחרונים גיליתי שאני בהריון. האם אני יכולה להשתמש במשחה הנ"ל בהריון?
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביפונאזול - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/11/2011אסנת שלום
אנו בדרך כלל ממליצים לא להשתמש בתכשירים אנטי פטרייתיים בשני השלישים הראשונים של ההריון.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)