מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אדמומיות בצוואר ובבית שחי אחדשירה10/11/2011
שלום רב,
לפני כחודשיים החלה לי אדמומיות בצוואר ובבית שחי בצד אחד הנראות כמו כוויות. אין לי כאבים אך זה נראה נורא! הלכתי לרופא עור ונתן לי משחות שונות. אך זה לא עזר. לאחר מספר פעמים בהן לא נמצא פיתרון נשלחתי לאלרגולוג והוא הפנה אותי לעשות טסטים. גם בבדיקה זו לא עלו על מקור הבעיה.
אני ממש אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות. זה נראה נורא ויותר מכך, מטריד אותי שעדיין לא נמצאה הסיבה לכך.
אודה לכם אם נתקלתם בעבר בתופעה זו ותוכלו לאבחן תופעה זו. או אפילו להפנות אותי למומחה אשר יכול לאבחן את הנושא.
תודה מראש,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בצוואר ובבית שחי אחד - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ13/11/2011שירה שלום
לצערי אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש עור הפניםאריק10/11/2011
שלום. בימים אלה הפסקתי את השימוש במשחות שנתן לי רופא העור. המשחות היו אמורות לעשות פילינג עדין ולהעלים כתמים, כמו כן בתקופת השימוש אסור היה לי להחשף לשמש. בימים הקרובים אני טס לחו"ל וברצוני להנות מהחוף והשמש ככולם. רציתי לדעת תוך כמה זמן אוכל להחשף לשמש בצורה טבעית ולא תחת הגנה של קרמים. (הכתמים לא נבעו משמש אלא מפצעים ושימוש באבקת חלבון). והאם השמש בסופו של דבר תועיל למראה הפנים? בעבר פניי היו נעשים חלקים לאחר שיזוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש עור הפנים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ13/11/2011אריק שלום
אין צורך בפסק זמן של יותר מימים ספורים לאחר שימוש בקרמים על מנת להחשף לשמש. בתור רופא עור אינני יכול להמליץ על שיזוף לשיפור מראה העור.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בגוףע.10/11/2011
שלום,
אני בת 32, ולפני כשנתיים החלו להופיע פצעים מתחת לקו הלסת ועל בית החזה (בייחוד לפני מחזור) התופעה החמירה והחלה להתפשט לחזה, לגב, לצוואר ואף לכתפיים. בתחילה חשבתי שאולי זה בגלל הקיץ אך התופעה גם עכשיו כשמזג האויר התקרר והתופעהממשיכה גם אחרי מחזור.
לאיזה רופא כדאי לי לפנות לאבחנה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בגוף - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ13/11/2011ע שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, נשמע כי את מתארת אקנה וההמלצה היא לפנות לבדיקה אצל רופא עור.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים ופצעים בקרקפתג'ני09/11/2011
שלום, לפני יומיים בערך יצא לי להשתמש בשמפו שכנראה עמד המון זמן בחוץ וכששמתי אותו על הראש היה לו גם ריח מסריח (כנראה שהיה מקולקל-יכול להיות דבר כזה?)
לאחר יום התחילו לי גירודים בקרקפת ושמתי לב שהופיעו פצעים קטנים אדומים על הקרקפת ואדמומיות בעורף. האם זה משהו שמצריך בדיקת רופא? או שיחלוף בעצמו? האם צריך לקנות תכשיר מיוחד ולשים? מרשם או ללא מרשם?
האם גם איזושהם תרופות טבעיות מסויומות יכולות לעזור? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים ופצעים בקרקפת - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ13/11/2011ג'ני שלום
שמפו אכן יכול להתקלקל וייתכן והגירוי נוצר בעקבות השימוש בשמפו, אך אין לדעת בוודאות ויש להבדק על ידי רופא עור ולקבל טיפול.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים ושחורים במצח ומעט על החזהשירי09/11/2011
הי. לפני כחודש בערך התחילו לצאת לי פצעונים ושחורים במצח ומעט פצעונים על החזה. לפני כן לא היו לי פצעונים בכלל, ואני בת 28. התחלתי להשתמש במייק-אפ ויש לי פוני די עבה, את המייק אפ שמתי גם על החזה, והתחלתי להשתמש בו לפני מספר חודשים.. שאלתי היא: האם יכול להיות שהמייק אפ אחראי לפצעונים האלה? כשהתחלתי להשתמש במייק אפ לא היו לי פצעונים, ורק עכשיו התחילו. אשמח לשמוע דעה מקצועית.
בכבוד רב.
ליאורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים ושחורים במצח ומעט על החזה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ13/11/2011ליאורה שלום
פחות סביר שמדובר במייקאפ אלא סביר יותר שמדובר בנטיית הגוף.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DMAEמיכל09/11/2011
שלום,
רציתי בבקשה לברר: האם החומר DMAE בסרום למריחה על העור יעיל וטובו למיצוק העור ולאנטיאג'ינג?
והאם הוא לא גורם לנזק לטווח הארוך ולא מספק רק אפקט סינדרלה?
והאם הסרת שיער במכשיר IPL ברגליים והירכיים יכולה גם לגרום מעט למיצוק העור
ובעצם משיגים 2 יתרונות ביחד?
או שלשם מיצוק העור צריך לעבוד בעוצמה לגמרי שונה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DMAE - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס09/11/2011שלום, מיכל.
נושא של DMAE עדיין לא ברור לגמרי. לפי אחד המחקרים האחרונים מסתבר, ש DMAE גורם לשינויים בתא (וקואוליזציה), שיכולים להוביל למותו. דרושים מחקרים נוספים בכדי להגיע למסכנות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרחת קטנה בראשרועי09/11/2011
יש לי קרחת קטנה בצד ימין די בקדמת הראש. הקרחת הזו כבר לפחות 20 שנה אם אני לא טועה. אני זוכר שבתור ילד גם עשו לי זריקות במקום והייתי מורח משחה כלשהי.
לא בדקתי אף פעם מזה וקיוויתי תמיד שלא יצוצו עוד כאלה.
במקרה נכנסתי לאינטרנט היום וגיליתי כי יש מחלה שיכולה לגרום לקרחות כאלה בשם "אלופסיה ארטה". די נלחצתי האמת ורציתי לשאול האם ייתכן שיש קרחת כזאת ללא קשר למחלה. כלומר, האם יש סיבות נוספות שיכולות לגרום לתופעה זו?
בנוסף הייתי מעוניין לדעת האם ניתן לבצע השתלת שיער במקום
והאם עליי לדאוג שמא יצוצו עוד כאלו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס09/11/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים אדומים רק בישבן-מה עושים?שירה08/11/2011
שלום ד"ר
אני בת 37, סבלתי מאקנה קל בנעורי אבל מאז ומתמיד יש לי פצעוניםאדומים בישבן.
אני שומרת על ניקיון ומקפידה לנקות ולייבש את האזור כל מקלחת אך עדין זה לא עובר. לאחרונה הופיעו פצעים דומים לביתי בת ה-6..
מה אפשר לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס09/11/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשיר08/11/2011
בת 33 בריאה בדרך כלל, לאחרונה שמתי לבד שכשקר העור בקצות אצבעות שלי בחלק הפניתי של הכף יד מתקמט כמו שיש אחרי ישיבה ארוכה במים אציין יש לי בעיה מזה שנים של קור בידיים וברגלים בחורף בצורה הזויה והרופא אמר שזה פשוט רגישות יתר אבל רק השנה אני רואה תכיווצים האלה אשמח לדעת מה זה האם יש לזה קשר לעור?האם זה מסוכן?ומה בעצם הטיפול חוץ מחימום במים?כי החלק הפנימי של היד ממש הופך להיות כמו יד של זקנה :) וזה לא נעים לי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאהאיתמר08/11/2011
אובחן אצלי סבוריאה שהתחילה להתפרץ לי לפני שנה, זה מתבטא בעיקר בקשקשים על האף ובמצח, כל הזמן יש משם הפרשות של כמו חתיכות עור כאלה וזה נראה כמו קילוף\יובש ובנוסף האף שלי גם שומני אני מחליק עליו את האצבע ואז האצבע ממש רטובה.
אני מכיר המון שיש להם קשקשים, אבל אצלי זה לא בשיער אלא בפנים במצח ובאף וזה ממש נראה רע
ניסיתי כל תכשיר שקיים בשוק, ושום דבר לא עזר לתקופה ממושכת ועכשיו אני במצב שפשוט הדבר הזה זה הדבר העיקרי שמפריע לי בחיים
זה מפריע לי מבחינה אסתטית וזה פוגע בדימוי העצמי ובכל התחומים..
אני כבר נואש לא יודע מה לעשות.. אגב אני בגיל ההתבגרות ואני לא יודע אם יש טעם לקוות שזה יעבור עם הזמן (כי שמעתי שסבוריאה זה מחלה שנשארת לתמיד)
אני אשמח לייעוץ מה לעשות בקשר לזה, שיעזור ויקל על המחלה כי זה ממש מפריע לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקסילין סקינודרם שילוביעלה06/11/2011
שלום, אני אחרי גיל 30 ויש לי אקנה כרוני
עכשיו הציעו לי על שני התרופות האלו, האם ניתן לשלב בינהן?
כמה צריך להתמיד איתם?
בנוסף, יש לי צלקות מפצעים ישנים, איך ניתן לטפל בזה..הבנתי שיש טיפולים חדשניים במה זה כרוך..אשמח לקבל פרטים, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקסילין סקינודרם שילוב - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס07/11/2011בוקר טוב.
על כל פרטי הטיפול שהוצע לך (מינונים, שילובים, משך הטיפול וכ"ד) עליך להתייעץ עם הרופא שינהל את הטיפול ומעקב.
לטיפול בצלקות קיימות כיום מספר שיטות וכל כמה זמן כמה שיטה חדשה, אך הגישה היא אישית ובד"כ מבוססת על שילובים של שיטות שונות. בכל מקרה, בשלב ראשון צריך לדאג לטיפול באקנה...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם פניםיהודית06/11/2011
אני בת 46 האם לקנות קרם לפנים שמיועד לעור בוגר? או שקרם שמתאים לסוג העור שלי יספק את הצורך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם פנים - תגובה
ד''ר אלכסנדר אלטס07/11/2011מכוון שתפקיד העיקרי של קרם פנים הוא לספק לחות לעור, ניתן לבחור כל סוג שאת מרגישה איתו טוב ונעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים על הגב לאחר שעווהדוד06/11/2011
שלום,
הופיעו לי פצעים על הגב ובזרועות לאחר שעווה שעשיתי(לפני כמה חודשים)..הם כבר די הרבה זמן ומדי פעם הופכים להיות מוגלתיים(כמו אקנה על הפנים).
הייתי אצל רופא עור שהביא לי אנטיביוטיקה+משחות+סבון דרמקס וכלום לא עזר יותר מדי
ועכשיו הוא מציע לי ראוקטן למרות ששנינו מסכימים שהמצב לא חמור עד כדי לקיחתו(עם כל התופעות לוואי שלו)
יש לציין שהיו מופיעים לי מדי פעם פצעים על הגב עוד לפני השעווה אבל לא בזרועות ששם עשיתי שעווה באותו זמן.
אני רוצה לעשות לייזר להסרת שיער אבל לא מאשרים לי בגלל הפצעים..
מה האפשרויות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס07/11/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרהרועי06/11/2011
שלום.
אני בן 23 ובד"כ הכל תקין אצלי.
לפני כשבועיים שמתי לב שעל גבי החלק העליון של הירך, איפה שבד"כ היו שערות רגילות, פתאום לאורך כ-5 ס"מ נעלמו השיערות, נשארו רק קוצים קטנים והשיער לא צומח.
זה קרה רק ברגל אחת, לא נחתכתי,נפצעתי, השתפשפתי, פתאום שמתי לב לכך.
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה ויום טוב
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס07/11/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרה של נקודת חןדנה06/11/2011
עשיתי הסרה של נקודת חן בכף היד הפצע נפל אבל אני רואה שבתוך הגלד יש נקודה קטנה ואני לא יודעת אם זה פצע פנימי יכול להיות דבר כזה ? או שזה שארית של הנקודה שאני מפחדת ששוב תגדל ... עשיתי את ההסרה לפני כ3 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרה של נקודת חן - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ06/11/2011דנה שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אין כל דרך בשלב זה לדעת מה טיב הנקודה שנשארה. יש להמתין לריפוי מלא ולהתייחס אז.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)