מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופהגלי24/11/2011
לפני כשלושה חודשים, שוכנעתי ע"י קוסמטיקאית לבצע טיפול פנים שגרתי לרענון עור הפנים. חששתי ואפילו ביטלתי, משום שחשבתי שעליי לברר על עוד קוסמטיקאיות אחרות המטפלות באופן העדין ביותר. משום שהעור שלי קצת עדין ולבסוף זו הצליחה לשכנע אותי (למרות שציינה שייתכנו קילופי עור, מה שגרם לי לקחת צעד אחורה ואז הרגיעה, שלא בטוח ושאני לא צריכה להיות מודאגת וכ"ו )ולבסוף ביצעתי את הטיפול ובפעם הראשונה בחיים שלי, הטיפול אצלה גרם לי להתקלפויות בעור (מעין קליפות לבנות בעור) הרגשתי הייתה שבמקום ללחוץ על איזור הקומודונים (המעטים) הקוסמטיקאית לחצה בתנועות גליות וממושכות זמן מה על כל איזורי הפנים, בזמן שהניחה חומר לתפיחה, הטיפול נורא הלחיץ אותי. כי זה לא הטיפול פנים הרגיל שהכרתי בעבר. מיד עם סיום הטיפול, הבחנתי בקליפות היבשות מסביב לפנים וכמעט והתעלפתי מחרדת הטיפול ובמיוחד שהזהרתי אותה קודם. שאלתי אותה באילו חומרים השתמשה? ולדבריה הטיפול היה עם פילינג משחתי עם חומרים צמחיים. ומה עליי לעשות כדי שהקילופים יעלמו מהר בשל אירוע קרב? והיא המליצה למרוח למשך כל הלילה, משחת אלו ורה ואכן נמרחתי ובבוקר הכל הוסר במים זורמים. אך חתיכה קטנה במקום שהיה נשל נשרה והותירה סימן ממנו, שנראת כמו עיגול קטן ובפרופיל יש שקע ממש קטן. מקדימה האיזור נראה חלק, אולי טיפה אדום ומיותר לציין שחרדת הפנים שלי רק גברה. ביקרתי 2 רופאי עור שטענו שאני צריכה לתת לזה זמן. אחרי שקוסמטיקאית אחרת טענה שאם עברו 3 חוד' מאז, סביר להניח שזה ישאר במצבו הנוכחי ולכן הייתי מעוניינת לשאול את דעתכם בנידון. כי מאז הטיפול לחציי ופחדי לא חולפים ואני ממש מצוברחת מהעניין ואף על אחת פי כמה וכמה שהזהרתי ואת הקוסמטיקאית וניסיתי ארוכות להימנע ממנה ומהטיפול ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ27/11/2011גלי שלום
אם כל הצער שבדבר, אני מניח שברור לך שלא אוכל לתת לך כל תשובה אחראית בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר עזרה בבקשה?שניר חמני24/11/2011
אני נער בן 16.5 שוקל 59 ועם התייעצות עם רופא עור , קבלתי ריאקוטן 40 מ''ג . חבר שלי ששוקל הרבה יותר ממני קיבל 10 מ"ג וזה ממש שיפר לו את המצב.
אשמח לדעת אם המינון שקבלתי הוא בסדר לאור המצב..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר עזרה בבקשה? - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ27/11/2011תבור שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, המינון נשמע בהחלט מתאים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריית שמש וקומדונים לבניםחן24/11/2011
1. קיבלתי מהרופאה כדורים בשם ניזורל כנגד פטריית שמש המצוייה על גבי.
סיימתי לקחת 10 כדורים במשך 5 ימים ועדיין יש סימנים על הגב.
איך אדע האם הכדורים עזרו והפיטריה נעלמה?
אם הפיטריה לא נעלמה, מה ניתן לעשות?
2. בחודשים האחרונים הופיעו קומדונים לבנים בכל איזור במפשעות. הנני מבצעת טיפולי לייזר להסרת שיער לצמיתות באיזור זה. האם הלייזר הוא הגורם לכך שהופיעו קומדונים?
מה ניתן לעשות על מנת לטפל בתופעה זו (בקומדונים)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריית שמש וקומדונים לבנים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ27/11/2011חן שלום
א. הדרך היחידה לבדוק את יעילות הטיפול היא שיזוף וקבלת צבע אחיד של העור.
ב. לצערי אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בצלקות אקנהנדב24/11/2011
איזה טיפול הכי אתה ממליץ לעשות מבחינת תוצאות ומבחינה כספית כי שמעתי שיש הרבה טיפולים של לייזר או פילינגים ואני לא ידוע מה לבחור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בצלקות אקנה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ27/11/2011נועם שלום
יש לראות במה מדובר טרם מתן תשובה מדויקת.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעון בפניםטלי24/11/2011
אני אשה בת 38. לפני למעלה מחודש יצא לי חצקון על הפנים ומאז הוא מסרב לעזוב אותי . הוא התפוצץ כניגבתי את הפנים וכנראה זה המקור לבעיה. רופא עור נתן לי משפחה ואמר שאם היא תא תעזור תוך שבוע יאלצו להוציאו מהפנים.
כיצד מוצאים? האם רופא עור או פלסטיקאי? האם יש חשש לצלקת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעון בפנים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ27/11/2011טלי שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר, אך אוכל לציין כי כל תהליך כירורגי בפנים הוא בעל אפשרות להשאיר צלקות.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם לנקורטאדם24/11/2011
שלום,
שאלה מעט הזויה אך אני מניח שלא מעט אנשים נתקלים במצב זה.
הייתי אצל רופא עור מומחה עם שלל שאלות שאליהן קיבלתי שלל מרשמים.
הפכו את המרשים בקופ"ח וכעת יש לי קרם לנקורט שאינני יודע למה הוא קשור.
ישנן 2 אופציות, אחת, יש לי פצעים באיזור הזקן בצוואר. שתיים: קיבלתי פרוטופיק לאדמומיות קלה בעטרת הפין, אשר אותו החליט הרופא להחליף במשהו פחות אינטנסיבי לדבריו שכן הבעיה קלה.
כנראה שאחד המרשמים נעלם ונשארתי עם קרם לנקורט אחד לשני איזורים.
מה הוא האיזור ההגיוני?
בנוסף כתוב על המדבקה מהרוקח כי יש למרוח 3 פעמים ביום, האם זה לא מוגזם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם לנקורט - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ27/11/2011אדם שלום
הייתי ממליץ לשוב ולהתייעץ עם הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק בלתי הפיךיעקב23/11/2011
אני חושב לעבור טיפול לצלקות בעזרת גלי רדיו של מכשיר אנדימנד
שאלתי היא האם המכשיר יכול לגרום לכוויות ולנזק בלתי הפיך לעור ובמקום להסיר צלקות ליצור צלקות
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק בלתי הפיך - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ27/11/2011יעקב שלום
אין לי אישית נסיון עם המכשיר ולכן לא אוכל לענות.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיורטן וויטמין Dחסוי22/11/2011
ד"ר שלום רב,
ברצוני לדעת האם מותר ליטול קיורטן עם כדורים לויטמין D
הנקראים די-ויט
או שלא בגלל חשש סיכונים ואי יעילות?
ואם מותר כמה שעות לחכות בין נטילת הכדורים
המינון של הקיורטן הוא 40 מ"ג כדור אחד ליום
והויטמין D כדור אחד כמות בטבליה 400 יב"ל
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיורטן וויטמין D - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ27/11/2011חסוי שלום
אין כל מניעה לשילוב זה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעראנה21/11/2011
שלום
בת 21, שיער שלי נהיה כל כך דליל!! עוד מעט אני אהיה עם קרחת חס וחלילה ורואים אפילו את הקרקפת. פעם שעברה שהלכתי לרופא עור אמר לי לעשות בדיקת דם וחזרתי ועשיתי והכל תקין ועוד נושר אני מפחדת ששיער שלי יהיה כמו של חברה ששלה ממש נושר ויש לה קרחות!!! מה אפשר לעשות?!! ואם זה קשור להורמונים עכשיו התחלתי כדורי דיאנה לסדר מחזור והורמונים, אבל שמעתי גלולות אלה גורם לנשירה עוד יותר זה נכון?!
בקשה תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
נטלי26/11/2011אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
נטלי27/11/2011.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ברואקוטן.תחיה21/11/2011
שלום, אני לוקחת כדורי רואקוטן מזה כחודש לפצעים בפנים.
לפני כחצי שנה התחלתי טיפולי לייזר להסרת שיער(בגוף ובפנים) בשיטת SHR ,ושאלתי היא האם אפשר לעשות טיפולי לייזר בשיטה זו בזמן נטילת הכדורים, ואם לא כמה זמן אחרי אפשר לחזור ולטפל בלייזר.
אציין כי זו הפעם השנייה בחיי שאני לוקחת את הכדורים, ואני נוטלת אותם במינון של 20 מ"ג פעמיים ביום.
אשמח אם תענה לשאלתי... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ברואקוטן. - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט23/11/2011לא מומלץ טיפול להסרת שייער בקרן אור או לייזר תחת טיפול ברואקוטן יש להמתין לפחות חודש לאחר סיום הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין ממתין לתשובתכם !גדי21/11/2011
שלום רב,
אני בן 31, נוטל מינוציקלין 100 מ"ג עקב פוליקוליטיס בגב.
שאלתי היא רק האם זה בעייתי במיוחד אם נטילת התרופה נעשית לסרוגין יום אחד למשל ב-10:00, ויום שני ב-14:00...
ברור לי שלא אמור ליטול יום אחד בבוקר ויום אחד בערב, אך שאלתי היא האם נטילה בשעות הבוקר-צהריים בטווח שציינתי לסרוגין היא בעייתית במיוחד ? ב-70 אחוז מהמקרים אני כן נוטל בשעה יחסית זהה.
אני עובד משמרות, ואני יכול לשמור על טווח כזה בלבד.
תודה על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין ממתין לתשובתכם ! - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ27/11/2011גדי שלום
לא אמורה להיות כל בעיה בנטילה באופן זה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קרם הבהרה מתאים לילד בן 13?דן21/11/2011
שלום שמי דן,אני בן 13 ויש לי הרבה נמשים על הפנים,הייתי רוצה לדעת אם קרם הבהרה מתאים לגיל שלי ומותר (לא יעשה שום נזק),תודה לכל העוזרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קרם הבהרה מתאים לילד בן 13? - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ27/11/2011דן שלום
קרם הבהרה לא אמור להיות בעיתי אך נמשים הינם פונקציה גנטית וחבל להלחם בהם כי הם חוזרים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PABA נגד הופעת שיער שיבה-אשמח לתגובתום21/11/2011
שלום רב,
ברצוני לדעת האם ידוע אם אכן נטילת פאבא יעילה כנגד נערכו מחקרים בשנות ה-40-60 של המאה הקודמת שתומכים בכך.
האם הדבר אכן עשוי לסייע ואם כך בתוך כמה זמן?
בתודה ובברכה,
תום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PABA נגד הופעת שיער שיבה-אשמח לתגוב - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ27/11/2011תום שלום
אינני מכיר את הנושא.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחות לפגמינטציה בהריוןאוריין20/11/2011
שלום, רציתי לדעת האם מותר להשתמש ב-RTIO S ו-LOCACID בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחות לפגמינטציה בהריון - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט23/11/2011כל משחה או קרם המכילים רטין a אסורים לשימוש בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברצוני לבצא ניתוח לעלמת צלקות אקנהנדב20/11/2011
רציתי לדעת מה העלות של של זה בערך והאם אפשר לעשות את זה מייד לאחר טיפול ברואקוטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברצוני לבצא ניתוח לעלמת צלקות אקנה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ20/11/2011נועם שלום
טיפול בצלקות אקנה יכול להתבצע רק כשלושה עד ארבעה חודשים מגמר הטיפול ברואקוטן. תשובה ליתר השאלה תוכל להנתן רק לאחר ראיית הצלקות וקביעת סוג הטפול המתאים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)