מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשרון04/07/2010
שלום. אני בת 20 ולא מזמן שמתי לב לכמו פלולות ממש קטנות באזור העיניים ומטה , הלכתי לרופא והוא נתן לי מן תמיסה שנקראת akne mycin וביקש לשים אותה פעמיים ביום אבל עבר חודש ושום דבר לא קרה מאז שהתחלתי להשתמש בתרופה (יש לציין שרשום על גביה שיש לפנות לרופא אם אין שיפור לאחר חודש) ייתכן שזו תרופה שאיננה מתאינה לבעייה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס05/07/2010שרון, בוקר טוב.
תאורך אינו מאפשר לאבחן את הבעיה במדוייק. במקרה שלך אין תחליף לבדיקה אישית של רופא עור.
אם לא מצאת פתרון אצל רופא עור אחד, זכותך לבקש דעיה נוספת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה..04/07/2010
שלום..
אני בת 22 סובלת מסימני מתיחה באיזור הישבן..
כבר חודש שאני מטפלת באיזור על ידי משחה אולם לתוצאות יש זמן לחכות..
שמתי לב שגם לאחרונה הופיעו לי סימנים חדשים במקום שעוד לא היו בו סימנים.
איך ניתן למנוע את הדבר הזה?
והאם בכלל הזמן יכול "להעלים" אותם בגילי? זאת תופעה חולפת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס05/07/2010בוקר טוב.
סימני מתיחה מופעיים בד"כ באזורים, בהם עור נמתח במהירות כגון בבטן בהריון, בהשמנה, צמיחה מהירה לגובה, התרחובות של אגן ועליה בנפח שדיים בגיל ההתבגרות וכו'.
אין הרבה דרכים למנוע את הפעתם, אך כל מה שמקנה לעור גמישות (קרם לחות במריחה תדירה וכ"ד) עשוי להביא שיפור.
ניתן גם לטפל בפסים שנוצרו, אך סוג הטיפול נקבע בבדיקה אישית של רופא עור/ פלסטיקאי- אין שיטות שעוזרות לכולם במידה שווה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר בפניםדורית03/07/2010
אני בת 61, בשנים האחרונות אני סובלת מתופעה של הזעת יתר בפנים ובראש, המפריעה לי מאד.
כיצד אפשר לטפל בבעיה זו?
תודה מראש, דורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס05/07/2010דורית, בוקר טוב
עליך קודם כל לשלול בעיות פנימיות שגורמות לתופעה: נירולוגיות, הורמונליות וכ"ד- בתחום אחריות של רופא משפחה.
במידה ותשללנה בעיות פנימיות, מומלץ לשקול הזרקות בוטולינות טוקסין (Botox;Dysport)- טיפול יעיל, קל ומאד בטוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרחת מיקודיתעומרי02/07/2010
שלום רב
לפני כשבועיים פנתי אלייך בנושא התקרחות מיקודית...
תופעה שהתגלתה לי מלפני כשבועיים כאשר שתי קרחות בקוטר של 4 ס''מ יצאו בראשי.
קיבלתי טיפול במשחות לכך אך לצערי שום דבר לא קרה ואף להפך בין שתי הקרחות התחילה לה לה קרחת נוספת ואני ממש חרד לגורל שערות ראשי, התופעה לא מפסיקה ובכל יום אני רואה מאות שערות נושרות לאחר המקלחת.
אני ממש מבקש לדעת האם ישנו טיפול אשר יכול למנוע את המשך ההתקרחות ובמקביל טיפול שיחזיר את צמיחת השיער..
אני אובד עצות וחרד מאוד מכך..
האם יש טיפול נוסף שאפשר לעשות בכדי לרפא זאת ובמקביל לעצור במיידית את המשך הנשירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס05/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמ02/07/2010
שלום,
עשיתי לעצמי לפני כמה ימים תרבית וגינלית והתוצאות במעבדה הראו על צמיחה מרובה של החיידק סטאף ונמצא גם כי הוא רגיש ל11 מתוך ה12 אנטיביוטיקות שנבדקו במעבדה
הלכתי באותו יום לרופא נשים לבדיקה והתייעצות הוא אמר שהחיידק יצא מפני שלא עשיתי נכון את התרבית וכנראה שנגעתי בעור ומכיוון שהחיידק מצוי בעור אז אין לי מה לדאוג בכל מקרה עשיתי בדיקה גניקולוגית ונמצא רק שיש לי פטריה באזור..
השאלה שלי האם אין לי באמת ממה לחשוש? האם זה בסדר שיש לי את החיידק בכמות כזאת על העור? או שצריך לעשות בדיקה מעמיקה יותר ולהתחיל אנטיביוטיקה?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס05/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופרוז בפניםאדומת הפנים02/07/2010
שלום רב, אני בת 33 סובלת מדרגה קלה עד בינונית של נימי דם בפנים שמשווים לפניי מראה אדמומי ולא אחיד שאינו ניתן לטשטוש ע"י מייק-אפ. מה הטיפולים שניתן לבצע במקרה כזה ומה סדר גודל המחיר של פרוצדורה כזו. אני עדיין מניקה, האם יש מניעה לביצוע ההליך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
במקרה של התרחבות הנימים כדאי לשקול אפשרות של טיפולי לייזר. תפני, בבקשה את שאלתך ישירות לד"ר מיכאל שוחט- ממנהלי הפורום- הוא אחד המובילים בארץ במחום הלייזרים, אם לא המוביל שביניהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרחות מוקדיות בראש.דניאל קולט02/07/2010
לפני כחודש לאחר שהסתפרתי, גיליתי לתדהמתי קרחת בראש מאחורה בגודל כפתור.אמרתי אולי זה מהתספורת...חיכיתי שיגדל לי שיער,אך לעומת זאת הקרחת גדלה והגיעה לקוטר יותר גדול בערך 2 ס"מ.
רציתי לשאול שתי שאלות:
1: ממה זה נגרם??
2: ומה דרכי הטיפול?
תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותה בעיה
עומרי05/07/2010אני יכול להגיד לך בתור אחד שגילה את זה בדיוק כמוך לפני כחודש שמשתיים קטנות זה התפתח לי בראש לשתיים גדולות ועכשיו נוספו לי עוד שתיים קטנות. אני שם משחות ומקבל טיפול לזה הוא לא עוזר בכלל ועם כל יום שעובר אני רק סופר עוד שיערות על הכרית!
מרחתי שום בעצת ''תרופות סבתא'' אבל גם זה לא עזר בינתיים. התופעה נקראית alopecia areta התקרחות מוקדית והיא נגרמת ב90 אחוז מהמקרים מלחץ נפשי, בהלה פחד וכד' אגב זה משהו שלא זכור לי שקרה לי באופן ספציפי בחודשיים האחרונים כך שאין לי מושג מאיפה זה בא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שפם לילדה בת 8גו'די02/07/2010
שלום רב,
לבתי בת ה 8 יש שערות כהות ובולטות מעל השפתיים. מה אפשר לעשות על מנת להוריד או להסוות.
אודה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס05/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=90 id=link]הסרת שיער[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב!איילת02/07/2010
אני בת 15, עם פצעי בגרות ברמה בינונית- קשה...
אמי קנתה לי לפני מספר ימים את המשחה "טין קרם (TEEN CREAM)". רוקח
המליץ לנו על המשחה ואמר שהיא מהמשחות הטובות ביותר לפצעים בגיל ההתבגרות.
המשחה מכילה: קלנדולה, אלוורה, אבץ, גופרית, ותערובת מלחי ים המלח.
---רציתי לדעת האם המשחה הזאת נכונה, טובה ובאמת תעזור להעלים את הפצעי בגרות
האיומים שיש לי?----
בנוסף לזה הוא נתן לנו את הסבון "צטאפיל".
האם לדעתכם המשחה והסבון יעזרו לי? אני התחלתי את החופש הגדול, ואני מאוד רוצה
לחזור שנה הבאה עם עור פנים חלק ואסתטי...אני כבר מתוסכלת!!!...
תודה רבה לכם מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
לא קיים תכשיר שמתאים לכולם במידה שווה. אחרת פשוט כולם היו משמשים בו ופותרים את הבעיה. טיפול באקנה, כמו בכל בעית עור אחרת הנו בתחום ההתמחות של רופא עור. לכן ההמלצה היא להתייעץ עם רופא עור בטרם ביצוע טיפול כלשהו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגיונינטלי01/07/2010
שלום ..עשיתי עיבוי שפתיים בחומצה היאלרונית והרופא הזריק לי חצי מזרק מתוך 1 סיסי ואת החלק השני הוא שומר .האם מותר לשמור חומר ?? ולהזריק לי לאחר שבוע ? שבועיים בביקורת החוזרת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מחקרים רבים הראו שחומצה היאלורונית לאחר הזרקה לא מזדהמם ולא משנה את תחונותיה, לכן מבחינה זאת ניתן להשתמש בה לפעולת השלמה במידת הצורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חןחווה01/07/2010
ברצוני לשאול מי רשאי להוריד לי נקודת חן מולדת, באיזור הפנים, ליד האוזן.האם רופא פלסטיאי,או רופא עור או רופא כירוג? היום הייתי אצל רופא באחד ממכוני האסתטיקה,והתברר לי שהאו רופא עור מומחה בהסרת נקודות חן.לצערי לא מצאתי אודותיו באינטרנט וטוב שלא הסכמתי להנתח אצלו במקום.הוא אמר לי שזה ניתוח עם הרדמה מקומית+תפרים. בתודה מראש על תשובתך.
ד''ר אלכסנדר אלטס05/07/2010בוקר טוב
גם כירורג פלסטי, גם רופא עור רשאים לבצע את הפעולה. הבחירה היא עליך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי באזור המצחאדם01/07/2010
שלום רב,
אני גבר בן 26,
המצח שלי קצת נסוג אחורה באזור שמעל הגבות, -וגם אין מספיק נוכחות כלפי קדימה,
השאלה שלי היא האם ניתן למלא איכשהו את אזור המצח שיהיה יותר כלפי קדימה, ובאיזה דרכים?
כי למלא עם חומרי מילוי אזור כזה ענק, זה ים כסף ואני לא בטוח שזה כל כך בריא?
אשמח לתשובה,
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
בד"כ בשילוב של בוטוקס וחומרי מילוי ניתן להשיג תוצאות מספקות, אך גם אופציה ניתוחית באה בחשבון. מומלץ להתייעץ אישית עם רופא עור- אסתטיקאי או/ו עם כירורג פלסטי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי בגרותאורנה LVIAA01/07/2010
סיתי בת 17 ויש לה פצעי בגרות בפנים רופא עור נתן לה מרשם לאנטיביוטיקה ל-3 חודשים האם זה מקובל .
ד''ר אלכסנדר אלטס05/07/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלינור30/06/2010
שלום,
האם לקיחת רואקוטן 30 מ"ג מזה 3 חודשים יכולה להיות קשורה לכאבים בנרתיק, לוקוציטים ואריטרוציטים בשתן?
בדיקה גיניקולוגית תקינה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת שקועהנילי30/06/2010
קראתי והוסבר לי ברפה (משווקי קלו קוט )שמשחת קלו קוט אינה יעילה לטיםול בצלקת שקועה.
מהמידע בפורום כאן עולה כי קלו קוט עשויה להיות יעילה גם בטיפול בצלקת שקועה...
אודה להתייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס05/07/2010קלו קוט מיועד קודם כל לטיפול בצלקול בולטות, היפרטרופיות, אך תיורתית יכול לשפר ריפוי של צלקות שקועות כל עוד הן טריות (אדומות). עם זאת היעילות היא מוגבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)