מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בצלקת ברגל?מישהו04/12/2009
שלום
לפני כשנתיים עברתי ניתוח קטנטן להוצאת נגיף מהרגל מהשוק השמאלי ברגל.
תפרו לי את האיזור.אך מיד לאחר הסרת התפרים(לאחר כשבוע) המקום נפתח.
כתוצאה מיזה נוצר לי צלקת עגולה בעובי 2 ס"מ על 2 ס"מ באיזור הרגל.
העור הוא עור מת(צלקת...)
הצלקת לפי דעתי איומה,ובכלל לא אסתטית-ממש נראה כאילו ירו לי ברגל
הלכתי לרופא על מנת שייפתח לי את הצלקת אך הוא אינו הסכםי לעושת זאת,האם בכל מקרה לנסות ללכת לרופא פרטי ולפתוח תצלקת?
האם יש דרך כלשהיא לגרות את האיזור המת(צלקת) ולאפשר לגוף לחדש לאט לאט את העור,באותו אזור?על ידי מישחה או כל דבר אחר?
אשמח מאוד לתשובה
המשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בצלקת ברגל
ד''ר צחי שלקוביץ06/12/2009שלום רב
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו יכול לעזור לי?הדס04/12/2009
אני לא יודעת מה לעשות, אני אחרי חודש של רואקוטן אני נראית גרוע אני בוכה ועצבנית כל הזמן לפעמים אני לא הולכת ללימודים אניממש מפחדת שלא רק שזה לא יעבור אלא שזה יחמיר ויגרום לבעיות קשות אחרות זה ישבור אותי לגמרי אני ממש מיואשת מהמצב שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו יכול לעזור לי
ד''ר צחי שלקוביץ06/12/2009הדס שלום
לחששותיך אין בסיס מדעי. עלייך להמתין בסבלנות לתום הטיפול.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערהלנה04/12/2009
אני בת 26 ויש לי נשירה מאוד משמעותית. במקביל חשוב לי לציין שלאחרונה רציתי לחזור למשקלי הקודם (55 קילו) כי עכשיו אני שוקלת 58 (גובהי 1.76) הבנתי שאני מזיקה לעצמי ושכנראה הנשירה לא רק בגלל לחץ מהלימודים אלא גם בגלל שהייתי אוכלת 1000-1200 גג קלוריות ביום. פשוט בעבר יצא לי לעשות 4 פעמים בשבוע ספורט וב3 חודשים האחרונים בקושי פעמיים או פעם. והתחלתי לעלות ופחדתי לעלות יותר...
אחרי התייעצויות הבנתי שאני פוגעת לעצמי בבריאות. הנשירה גברה והלכתי לעשות בדיקות דם אלא שהתוצאות היו בסדר גמור. הלכתי לרופאת עור והיא הביאה לי 3 סוגים של ויטמינים לבליעה (בניהם אבץ, וכו'..) וטיפות תרחיץ אלוקום. אמרה לי להשתמש בהן במשך שלושה חודשים. אני אחרי החודש הראשון ולא רואה כל תחילה של התפתחות לחיוב. הנשירה ממשיכה והשיער יבש ולא בריא.
חשוב לי לציין גם שבעבר היה לי שיער בריא, אומנם לא הכי מלא, אבל הרבה יותר מלא מעכשיו ובריא יותר!!!
מה אני אמורה לעשות?? האם להמשיך בטיפול או לא? ומה אתם מייעצים לי לעשות? אולי יש דרך אחרת?
אגב, בשבוע האחרון החלטתי למצוא זמן ל4 פעמים בשבוע פעילות גופנית ולנסות לאכול מסודר ויותר בריא.
מחכה לתשובה. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט04/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השימוש באלידלאלמוני פלוני03/12/2009
שלום, אובחן אצלי סבוריאה לפני זמן מה וטופלתי בניזורל (שמפו ומשחה), אגיספור וסבוסל ואף אחד מהם לא עזר בצורה משמעותית (לא על הקרקפת ולא בעור הפנים), חזרתי לרופא העור והוא רשם לי מרשם למשחת "אלידל" לפנים, לאחר שרכשתי את המשחה עיינתי בעלון המצורף שנוכחתי לדעת ששימוש קבוע במשחה עלול להיות מיושך לגידולים סרטניים ממאירים...
במשפחתי יש היסטוריה מדרגה ראשונה ושנייה של תמותה בגלל סרטן ואני הייתי מטופל בייעוץ גנטי וכן מוגדר כסיכון גבוהה עקב בעיות עיכול (הסרטן שהיה במשפחה הוא במע' העיכול)...
שני הנתונים הללו מפחידים אותי עד מאוד ואיני יודע מה לעשות... מצד אחד אני רוצה לטפל בסבוריאה שמפריעה לי מאוד לחיי היום יום אך גם לא רוצה להשתמש בתכשיר לעלול לגרום להתפרצות או התקדמות כלשהי סרטנית או אפילו סיכויי כלשהו לזה...
לא קיים שום טיפול אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט04/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות באיבר מיןיניב03/12/2009
שלום
כבר הרבה זמן שקיים אצלי על איבר המין(זכר) נקודות אדומות קטנות מאוד באיזור מתחת לראש הפין, בהיקף של ריבוע קטן, נקודות אדומות, ומתחתן נוצר סוג של חתך שהלך וגדל לאט לאט עם הזמן.
בעיה נוספת היא שמאחורי הפין יש 4 נקודות כל אחת באיזור אחר ממש מתחת לראש הפין(מפוזרות).
לא קיים קשר ליחסי מין.
אשמח לקבל עזרה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות
ד''ר מיכאל שוחט04/12/2009מומלץ לפנות לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה
יניב06/12/2009אני לא מתכוון ללכת לרופא עור, אתה יכול לייעץ לי משהו אחר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי קמטיםרויטל חן03/12/2009
שלום רב, אני בת 38 והופיעו לי קמטי הבעה אשר מציקים לי במקצת, רציתי לטפל ושמעתי דעות שונות וכעת אני מבולבלת ולא יודעת אצל מי וכיצד לטפל, אשמח אם תוכלו לעזור ולייעץ לי.
איזה חומר מילוי הכי כדאי הן מבחינת התוצאה והן מבחינת הזמן שזה מחזיק???. והאם רדיאס הוא נחשב הכי טוב? ומחזיק זמן רב יותר מכל יתר חומצות ההיראניות,? בנוסף הוא הרבה יותר יקר האם באמת כדאי יותר?????.אשמח לתשובה , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמטים
ד''ר מיכאל שוחט04/12/2009רדיאנס מיועד למילוי קמטים עמוקים והשלמת נפחים בפנים הוא אינו מחזיק יותר מחומצות הילורוניות ובדכ מדובר בשנה לפי גילך נראה לי שעדיף להזריק חומר מילוי המורכב מחומצה הילורונית כמו רסטילן פרלן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי העור לאחר שעווה בגבגיא02/12/2009
עברתי שעוה להורדת שיער בגב ביום שלישי היום יום רביעי
אני גבר וזו פעם ראשונה
כל הגב מלא בפצעים אדומים בולטים עם ראש לבן
מה עושים?
האם זו תגובה רגילה שתחלוף תוך 3 עד 5 ימים?
רוקח המליץ לי למרוח קרם שנקרא ביאפין, האם כדאי?
איך לטפל בנושא
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצעונים
ד''ר מיכאל שוחט04/12/2009מומלץ למרוח קרם אפלומיצין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערהלנה02/12/2009
אני בת 26 ויש לי נשירה מאוד משמעותית. במקביל חשוב לי לציין שלאחרונה רציתי לחזור למשקלי הקודם (55 קילו) כי עכשיו אני שוקלת 58 (גובהי 1.76) הבנתי שאני מזיקה לעצמי ושכנראה הנשירה לא רק בגלל לחץ מהלימודים אלא גם בגלל שהייתי אוכלת 1000-1200 גג קלוריות ביום. פשוט בעבר יצא לי לעשות 4 פעמים בשבוע ספורט וב3 חודשים האחרונים בקושי פעמיים או פעם. והתחלתי לעלות ופחדתי לעלות יותר...
אחרי התייעצויות הבנתי שאני פוגעת לעצמי בבריאות. הנשירה גברה והלכתי לעשות בדיקות דם אלא שהתוצאות היו בסדר גמור. הלכתי לרופאת עור והיא הביאה לי 3 סוגים של ויטמינים לבליעה (בניהם אבץ, וכו'..) וטיפות תרחיץ אלוקום. אמרה לי להשתמש בהן במשך שלושה חודשים. אני אחרי החודש הראשון ולא רואה כל תחילה של התפתחות לחיוב. הנשירה ממשיכה והשיער יבש ולא בריא.
חשוב לי לציין גם שבעבר היה לי שיער בריא, אומנם לא הכי מלא, אבל הרבה יותר מלא מעכשיו ובריא יותר!!!
מה אני אמורה לעשות?? האם להמשיך בטיפול או לא? ומה אתם מייעצים לי לעשות? אולי יש דרך אחרת?
אגב, בשבוע האחרון החלטתי למצוא זמן ל4 פעמים בשבוע פעילות גופנית ולנסות לאכול מסודר ויותר בריא.
מחכה לתשובה. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע קור שלא עוברטלוש02/12/2009
שלום רב ,
לפני כשבוע וחצי התפתח לי בצד השפה השמאלית פצע קור.
מרחתי עליו זובירקס ובהתחלה זה עזר ונראה שהפצע מחלים , אך כמה ימים אח"כ התעוררתי עם פצע קור מוגלתי.
המוגלה הוצאה ונשאר עור אדמומי ומגורה. שמתי עליו לימון על מנת לחטא את הפצע הנותר ולאחר מכן השתמשתי במשחת טריפלדרם פלוס על מנת להעביר את האדמומיות במהרה.
לצערי המשחה לא עזרה והפצע לא הגליד יפה והעור נותר אדום.
מה ניתן לעשות לגבי זה? האם ישנה משחה אחרת שאוכל למרוח על מנת שהפצע יחלים?
אני מתביישת לצאת החוצה עם הפצע המכוער הזה..
אודה לתשובתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע חם
ד''ר מיכאל שוחט04/12/2009ניתן למרוח מקומית משחת טראולון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בישבןקרן01/12/2009
שלום.. לצערי יש לי בעיה קצת מביכה
אני בת 23 ויש לי פצעים בישבן... הפצעים כבר מזמן אינם פצעונים אלא פצעים כביכול בשלים בולטים ואדומים.. הדבר מביך אותי מאוד ואין לי מושג מה עושים עם זה?!
אני הולכת עם תחתוני כותנה, מתקלחת כל יום ושומרת על היגיינה מוקפדת.
הדבר מופיע רק שם.
בעבר היו לי פצעונים בישבן אך לא ברמה בצורה או בכמות כזו!!
מה אפשר לעשות עם זה?!
האם יש תרופה שיכולה להחזיר את ישבני למצב הקודם??? :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהשרון01/12/2009
שלום,
יש לי או הייתה לי אקנה קלה\בינונית. אף רופא לא המליץ לי על ראוקוטן אך תמיד פטרו אותי במשחות כאלה ואחרות שלא ממש עזרו. אציין כי הייתי גם אצל רופאים "מומחים". ביררתי לגבי טיפול פוטודינמי אך לא שמעתי כאלו המלצות על הטיפול ולכן החלטתי לנסות בכל זאת משהו אחר. הלכתי לקוסמטיקאית שעברתי אצלה סדרת טיפולים (כשלושה), טיפול המותאם לטיפול באקנה, הוא נקרא טיפול הידרדרמי ובו בין היתר , חוץ מהמסכות והפילינג העמוק שעברתי , עברתי גם החדרת חמצן וגם טיפול ניקוי הפנים. אציין כי הפנים לאחר הטיפול הראשון קיבלו טראומה אך תוך כשבוע הפצעים הפכו לקילופים ופשוט עברו. כיום לאחר שלושה טיפולים כאשר מעבירים את היד על הלחי העור חלק (למעט שניים או שלושה פצעונים פנימיים) אך נותר לי זכר למה שהיה פעם וזה נקודות אדומות איפה שפעם היו הפצעים. העור עצמו חלק באותן נקודות אך הן אדומות ורואים את זה גם למרחוק. כלומר, לא צריך להתאמץ כדי לראות ואז נראה כאילו עדיין אני "מחוצקנת". שאלתי היא כזאת האם יש דרך שבה אוכל להעלים את הכתמים האדומים (זכר לטראומה שמלווה אותי כבר כמה שנים)? אציין כי יש לי כתמים רק בלחיים וגם, לא על כל הלחיים.
כמו כן אצלי הפצעים מופיעים רק כפצעים פנימיים, פניימיים אך נראים לעין. רציתי לדעת אם אפשר לדעת ממה נובעים פצעים פנימיים?
בעבר עבדתי בעבודה מלאה בשמן לחות וחום ואז החצקונים היו בעיקר כאלה שאפשר לפוצץ. כיום הם הפכו לפנימיים בלבד.
האם אפשר לטפל ולהעלים ולהגיע אולי לא לעור חלק לגמרי אבל לכמעט עור חלק?
אודה לכם על ההתייחסות
בתודה רבה מראש, שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
שרון01/12/2009שאלה נוספת היא האם גלולות או ראוקטן יכולים להעלים את הכתמים האדומים, או שתפקידם הוא העלמת הפצעים.. !?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תגובה ...
שרון04/12/2009להודעה שכתבתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה
ד''ר צחי שלקוביץ06/12/2009שרון שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, כאשר הפצעים נעלמים לחלוטין בדרך כלל תוך מספר חודשים נעלמים גם הכתמים האדומים ולכן צריך לדאוג לסיום מוחלט ככל האפשר של הפצעים וזאת בדרך כלל בעזרת רואקוטן.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליפה וגרד בקרקפתיוני01/12/2009
היי
לפני מספר שבועות הופיע גרד בקרקפת , מאז היא מתכסה בחלקה האחורי בעיקר בכמו מין קליפה , האיזור די מגרד ומנשיר קשקשים.
יש לציין שהשיער שלי אסוף רוב היום ואני משתמש בתכשירי לחות לשיער
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כתמים לבנים בעור משיזוף במכונתהילה01/12/2009
אני משתזפת במיטת שיזוף ולאחרונה נהיו לי כתמים לבנים ברגלים מאחור מה זה אומר ואם יש דרך לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
ד''ר מיכאל שוחט04/12/2009עלייך לפנות לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף.חסויה01/12/2009
אני בת 25 גובה 1.63 משקל 63-64 ק"ג.אני מנסה לרדת ל-56-57 ק"ג.מבנה גופי בינוני נוטה לצר.
אני דתיה ולובשת רק חצאיות. במיוחד בימי הקיץ וגם בחורף יש לי שפשפת שמאוד מציקה לי,אני לא שמנה ולא מלאה אלא ממוצעת ושהייתי אצל רופא עור הוא אמר לי שזה קשור למבנה גוף שבמקרה שלי הוא די צר. אני מנסה למצוא פתרונות כמו:טייץ מתחת לחצאית, מכנסון, גרביונים בימי החורף וזה מאוד עוזר לי אבל לא תמיד אני רוצה ללבוש משהו מתחת לחצאית. מה עליי לעשות? אני עושה דיאטה+עיצוב ואימון אירובי בסטודיו סי(אני סטודנטית אז עכשיו בתקופת הלימודים אני לא מספיקה להתמיד 5 פעמים,אני משתדלת לפחות 1-2 בשבוע), על מנת לרזות ואולי זה יעזור. בנוסף,נהיה לי מין כתם חום במפשעה,הלכתי לרופא עור על מנת לשאול אותו אם אני יכולה להשתמש באיזומד והוא אמר לי שלא כיוון שאני נשואה בשאיפה להיכנס להריון. תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס08/12/2009מומלץ לפנות עם שאלתך לפורום מחלות עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראטין Aparent01/12/2009
אני בת 32. שמעתי מרופאי עור מובילים בתחומם שבגיל שלי רצוי להתחיל להשתמש באופן קבוע בראטין A לעיכוב הזדקנות העור. לעומת זאת הקוסמטיקאית שלי שהיא רפואית ממש סולדת מן החומר וטוענת שהעור מתמכר אליו וכל עוד אני משתמשת בו העור ייראה נהדר וברגע שאפסיק העור ייראה גרוע מכפי שהיה נראה ללא הייתי משתמשת. בכל זאת קניתי את המשחה בריכוז של 0.05% שרופא עור נתן לי וזאת בעקבות שהעור שלי כבר מכיא משחות מסוג זה בגלל פיגמנטציות הריון למינהן.
אשמח לשמוע דעה נוספת בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטין
ד''ר מיכאל שוחט04/12/2009ממליץ בחם על השימוש בקרם יש במקביל להשתמש בקרם הגנה משמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)