מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות בעור העפעפייםטטיאנה09/08/2009
שלום רב ד"ר, לפני כחודש וחצי הופיעה על העפעפיים העליוניים שלי נפיחות ואדמומיות המלווה בגירוד קל. פניתי לרופא עיניים ורופא עור. כבר למעלה מחודש אני לא משתמשת במוצרי קוסמטיקה כי אמרו לי שזו יכולה להיות הסיבה.
רופאת העור הפנתה אותי לזריקה של סטרואידים שלאחריה לא נראה שינוי ורשמה לי משחה "מקסיטורל" פעמיים ביום,אך המשחה גורמת לי לנפיחות גדולה יותר. בנוסף הנפיחות גדולה יותר בבוקר ולקראת הערב היא יורדת בצורה משמעותית.
רציתי לשאול מה לדעתך יכולות להיות הסיבות לכך? כמה זמן לדעתך יעבור עד שהנפיחות תרד לגמרי? עם איזה רופאים כדאי לי להתייעץ? והאם אני צריכה להמשיך את הטיפול במשחה למרות שהיא גורמת לי לנפיחות? תודה רבה, טטיאנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד''ר מיכאל שוחט09/08/2009קשה לתת יעוץ ללא בדיקה ואולם אם אין הטבה בטיפול מקומי מומלץ לגשת לבדיקה חוזרת של הרופא המטפל בדכ אכן רופא עור או עניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדפריןרעות09/08/2009
שלום, אני מטופלת מזה כשבוע באדפרין לאקנה. רציתי לשאול האם המשחה יכולה לגרום להתלקחות מחלה אוטואימונית? נאמר לי ע"י הרופא שאנטיביוטיקה לאקנה יכולה לגרום - ולכן נתן אדפרין, אך מחלתי התלקחה בשנית, רציתי לדעת האם יש סיכוי שזה בגלל המשחה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס09/08/2009רעות, שלום.
אדפרין הנו ויטמין A, לכן לא אמור להיות קשר סיבתי בין שימוש בו והתלקחות מחלות אוטואימוניות.
ליתר ביטחון תתייעצי עם הרופא המטפל שלך.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בפניםרוני09/08/2009
שלום
אני בת 24. יש לי אקנה בפנים ובגב העליון, הם מוגלתיים ומשאירים לי כתמים. העניין מאוד מתסכל כמובן, איך אני יכולה לעזור לעצמי בנושא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס09/08/2009רוני, שלום.
קודם כל לטפל באקנה- להפסיק פצעים. הכתמים, אם מדובר רק בכתמים ולא בצלקות- יחלפו לבד ללא כל טיפול.
המשך יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היעילה ביותר נגד אקנה?מנחם09/08/2009
בנזק ג'ל (בנזואיל פרוקסיד) או זינדקלין?
או שמא יש משחה אחרת שהיא לדעתך יעילה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס09/08/2009רק בבדיקה אישית ובאבחון מדויק של סוג האקנה ניתן להמליץ על טיפול אופטימאלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח נפטלין מהגוףjessica08/08/2009
שלום,
אבא שלי, בן 55, בחודשים האחרונים יש לו ריח גוף שדומה מאוד לריח נפטלין.
הוא בן אדם מאוד אסטטי ונקי, מתקלח לפחות פעם ביום.
הריח ממש בלתי נסבל.
ממה יכול לנבוע ריח כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס09/08/2009בוקר טוב.
המליצי לאביך לפנות תחילה לרופא משפחה. הרופא ימלוץ על בירור רלונטי.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנגנון הפעולה של חומצות הידרוקסיותאביטל08/08/2009
שלום לרופאים,
שאלה מקצועית: אני ביולוגית ומתעסקת באסתטיקה של העור. קראתי במאמר מ-99 שמנגנון הפעולה של AHA המסביר את יכולתן לקלף את האפידרמיס הוא כלציה של יוני סידן הנחוצים להחזקת הדסמוזומים בין תאי האפידרמיס. האם מנגנון פעולה זה מקובל כנכון גם היום? האם ידוע לך , במידה והמנגנון לא הוכח, מהו מנגנון הפעולה של חומצות הידרוקסיות (מעבר לסיסמה הידועה של "ניתוק הדבק הבין תאי"?)
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס09/08/2009אביטל, שלום.
פורומים כגון זה מהווים מקור מידע חשוב למי שמחוץ לתחום המדע ורפואה, אך לאנשי התחום כמוך קיימים מאגרי מידע הרבה יותר מקיפים ומקועיים- רק לחפור טיפה...
יום נפלא,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקוטןדנה06/08/2009
שלום ד"ר..
לפני כ-3 שנים טופלתי בראקוטן ועכשיו חוזרים פצעים ואף שום מה יותר מלפני..
אני שוקלת סיבוב נוסף אך יש לי דילמות קשות:
1.אני מתחתנת בעוד שלושה חודשים וסביר להניח שארצה לנסות להיכנס להריון בשנה הקרובה..השאלה אחרי כמה זמן ניתן להתחיל לנסות? שאלתי מספר חוות דעת וכל רופא אומר משהו אחר(שנה, חצי שנה ואחד שאמר שלושה חודשים) מה באמת נכון ובטיחותי כי זה נורא מפחיד.
2.אני נוטלת גלולות ויודעת שחייב אמצעי הגנה תוך כדי הטיפול השאלה האם לאחר הטיפול כאשר אפסיק לא תהיה לי שוב התפרצות של פצעים?
3.האם ראקוטן יכול לעזור גם לפיגמנטציה קלה בתחילת דרכה?
4. בסיבוב בראשון סבלתי מתופעות קשות של יובש והחמרה בפצעים האם יש היום משחה שניתן לשלב תוך כדי הטיפול והיא ממזערת את ההחמרה והיובש?
בתודה מראש
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס09/08/2009דנה,שלום.
1. ניתן להרות באופן בטוח חודש מתום הטיפול ברואקוטן.
2. לא ניתן לחזות, האם יהיו השנויות נוספות של אקנה בעתיד. אחוז ההשניון נע סביב 20%
3. ספק רב, אם תראי שיפור בפיגמנטציה. קרוב לודאי שלא
4. על רופאך להדריך אותך על דרך למנוע את התופעות הלא נעימות. כעיקרון ישנן דרכים כאלה.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים מוגלתיים באזור הירכיים והישבןאבי06/08/2009
שלום
לפני כחודש ימים יצא לי פצע מוגלתי בירך ימים , לאחר התעלמות של שבוע החלו לצאת בזה אחר זה פצעים דומים באזור הירכיים וישבן , הפצעים מוגלתיים וכואבים מאוד , אחד הפצעים הופיעה באצבע ביד שמאל , לאחר שחשבתי שמדובר בקוץ וניסיתי להוציא אותו נדרשתי לטיפול כירוגי,
לפני כשלושה שבועות ביקרתי אצל רופא עור ששלח אותי לבדיקות דם ונתן לי אנטיביוטיקה (אוגמנטין 1000 מ"ג ) , הפצעים החלו להתייבש לאט לאט וביום שסימתי את האנטיביוטיקה ( 10 ימים ) הופיעה פצעים חדשים בקצב של אחד ביום, ביקרתי אצל רופא העור שוב , בדיקות הדם יצאו תקינות וכרגע נשלחתי לרופא נוסף לאבחון ( הרופא לא יודע מה הסיבה להופעת הפצעים ) כרגע יש לי פלוס מינום 15 פצעים כאילו ברגליים ובבטן התחתונה הם מוגלתיים מאוד וכואבים מאוד ,
אשמח לקבל כל אצע או דעה
תודה מראש
אבי
ד''ר אלכסנדר אלטס09/08/2009אבי, בוקר טוב.
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. מומלץ להפנות הלפורומים העוסקים במחלות עור/מחלות זהומיות.
יום נעים,
ד"ר אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK09/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוםמיכאל06/08/2009
רציתי לדעת כמה זמן צריך לעשות צום לבדיקת דם לבדיקות הבאות:
ALK.PHOSPHATASE BLOOD
CREATININE (AST )
GPT (ALT)
UREA
COMPLETE BLOOD COUNT
קיבלתי הפניה מרופא עור זה ממש חשוב אשמח לקבל תשובה :)
תודה והמשך שבוע טוב :)
ד''ר אלכסנדר אלטס09/08/2009בוקר טוב.
צום של 8 שעות (מים מותר לשתות, אך רק מים)
יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוצקלין ולייזר להסרת שיערר06/08/2009
שלום רב,
ברצוני לדעת האם מלבד ההגבלות על חשיפה לשמש, ניתן לקחת כדורי מינוצקלין נגד אקנה (100 מ"ג, פעם ביום למשך חודש) במקביל לטיפול לייזר להסרת שיער.
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוצין
ד''ר מיכאל שוחט08/08/2009מדובר בתרופה שיכולה לגרום לתופעות של פוטוסנסיטיביות ומכן שלא מומלץ לשלב עם טיפול לייזר או קרן אור להסרת שיער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לבניםמיכל06/08/2009
לבת הקטנה שלי בת השמונה יצאו מספר כתמים לבנים באזורים שונים על הפנים (לאחר נופש של שבוע באילת). בעבר היה לה כתם אחד על הלחי שנעלם לאחר תקופה ממושכת(ללא צורך במשחה/טיפול).
1. כיצד להימנע בעתיד מהכתמים (נמרחה בקרם הגנה)?
2 האם יש צורך בטיפול כלשהו כעת?
תודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס06/08/2009מיכל, שלום.
קרוב לודאי מדובר בתופעת ששמה Pityriasis alba (קשקש לבן).
נטיה לתופעה שאת אופיינית לילדים בעלי עור שחום או בהירים שעורם השחים בעקבות השיזוף.
אין צורך בטיפול, ניתן להעזר בקרם לחות רגיל.
למניעה מומלץ למרוח קרם הגנה עוד לפני תחילת הקיץ.
עם השנים תופעה חולפת עצמונית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערריקי05/08/2009
שלום ד"ר.אני אמא ל2 ילדים אני בת 36 לאחרונה גיליתי כתם לבן בקרקפת ולא הבנתי מה זה.הלכתי לרופא הוא בדק ואמר לי שזה לפעמים בה מדאגות ועצבים זה ממש ניראה כמו קטע גדול שיצא מהשורש..מה עושים במצב כזה ?האם זה יגדל מהר?האם זה יכול להחמיר?
ד''ר אלכסנדר אלטס06/08/2009ריקי, בוקר טוב.
נראה שמדובר ב- Alopecia areata- תופעה שברוב מוחלט של המקרים חולפת עצמונית ללא טיפול.
לאימות האבחנה והסבר מפורט פני נא לרופא עור שלך.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם חום בפניםריקי05/08/2009
שלום הבן שלי בן 16 היום. שהוא נולד היה לו כתם לידה בפנים קטן. במשך השנים הכתם גדל כניראה כתוצאה מהשמש.הלכנו לכמה רופאים שאמרו שאין מה לעשות חוץ מקרם הגנה כל יום בפניםאבל מה קורה עם הנער זה ממש מפריע לו הכתם ממש גדול.הרופא האחרון שהיינו אצלו אמר שגם אם נעשה לייזר זה לא יעבור וחבל שהוא יקח סתם כסף..אז מה באמת אנחנו עושים יש לך אולי פתרון ד"ר אשמח לשמוע תודה ריקי.
ד''ר אלכסנדר אלטס06/08/2009ריקי, שלום.
לצערי עצה וירטואלית לא יכולה להתחרות עם חוות דעת שקיבלתם בבדיקות אישיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנזמיציןאור04/08/2009
שלום..
הייתי רוצה לדעת כמה זמן לאחר הפסקת השימוש לגמריי בבנזמיצין עדיף עדיין שלא להחשף לשמש, אם בכלל..? כי הבנתי שהוא פעיל גם כשמורידים אותו.
ואני משתמשת בו בהוראת הרופא כבר למעלה מ-3 חודשים ובזמן האחרון הוא מתחיל לייבש לי את העור ולעשות לי קילופים..מה רצוי לעשות נגד זה..?
אני משתדלת לשים קרם לחות ולהסיר את שכבת העור המתה, האם זה נכון...?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס06/08/2009אור, שלום
חשיפה מיותרת לשמש לא מומלצת בכלל ובטיפול בבנזהמיצין בפרט, לכם מומלץ למרוח את התכשיר בלילא בלבד.
המלצות מפורטות תוכלי לקבל מרופא העור המטפל שלך.
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- becker's nevusמעיין04/08/2009
שלום, רופא העור איבחן אצלי becker's nevus הכתם נמצא בקרסול.
הייתי רוצה לדעת האם קיים כל סוג של טיפול לכתם זה אפילו רק להבהרת הכתם (אפילו טיפול ניסיוני שלא בטוח עובד אך שווה לנסות אותו) מכיוון שהכתם מפריע לי מאוד מחינה אסתטית.
תודה מראש, מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס06/08/2009מעיין, שלום.
טיפול בבקר נבוס בתחום הטיפול של כירורג פלסטי. מומלץ לפנות בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)