מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רואקוטןשמרית13/08/2009
שלום לך דוקטור,
אני סיימתי לפני שבוע לקחת את התרופה רואקוטן. הפסיקו לי הפצעים אבל כתמים מפצעים בזמן הרואקוטן עדיין נשארו (חלקם אפילו מלפני קצת יותר מ4 חודשים)
תהליך ההעלמה שלהם הוא מאוד איטי . כמו כן יש לי אדמומיות בפנים
רציתי לדעת האם תהליך ההעלמות שלהם יהיה יותר מהיר אחרי שהעור יחזור לעצמו ויהיה פחות רגיש ודק? והאם יקח לזה חודשים ספורים ואז זה יעבור סופית?
ובקשר לאדמומיות- אני יודעת שזה בגלל התרחבות כלי דם, האם זה עניין של שבועות עד שזה עובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסימנים לא עוברים לבד
יניב13/08/2009לי יש סימנים מגיל 13 והיום אני בן 18 אני חושב שרק ניתוח פילינג עם לייזר יכול להעלים אותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אצל כולם
שיר13/08/2009אני עוד חודש מסיימת את הריאקוטן ונעלמים לי קצת הכתמים, לוח לזה זמן אבל הם עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד חיצוני באיבר המיןעדי13/08/2009
שלום,
אני סובלת מגירוד טורדני כרוני (כל יום, כל היום) בחלק החיצוני של איבר המין.
הכוונה שלא מגרד בתוך הנרתיק, אלא באזור בו צומח שיער הערווה, מתחת לשערות.
באזור זה אני רואה קילוף עור מסיבי (כל האזור לבן, נראה כמו קשקשת מאוד דקה).
לעתים הגירוד מורגש גם בפנים השפתיים הגדולות, ובפתח הנרתיק, אך לא בתוך הנרתיק.
רופאי נשים רבים שראו אותי רשמו משחות נגד פטריות, כדורים, ורופא פרטי אף האמין שאיבחן את הבעיה כאלרגיה ורשם לורטדין ל-3 חודשים - אך דבר לא הועיל.
מה עושים? אני מיואשת....
חשוב לציין שסבלתי מאז ומתמיד מיובש קיצוני בנרתיק ובעור הגוף בכלל (דרמטיטיס סבוריאה של הקרקפת וכן בעור הפנים) - אולי יש קשר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט14/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה בגב!???13/08/2009
שלום,
לאחרונה הופיעו על גופי סימני מתיחה בולטים, ללא סיבה נראית לעין. הדבר היחיד שייתכן שגרם לזה - עבודה בחדר כושר? נאמר לי שזה קשור אולי להורמונים. לא מזמן התחלתי להשתמש בהמלצת סקסולוג בויאגרה, האם ייתכן ששימוש זה גרם לסימני המתיחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה
ד''ר מיכאל שוחט14/08/2009סימני מתיחה אכן יכולים להופיע בעקבות עלייה במסה השרירית לאחר אימונים בחדר כושר ואין קשר לטיפול בויאגרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאני12/08/2009
שלום
אני בת 21 , לפעמים יוצאים לי פצעים באזור הישבן,פצעים בודדים , .יש לציין שאף פעם לא היה לי פצעי בגרות לא בפנים ולא בשום אזור אחר ,המקום היחיד שלפעמים יוצאים לי פצעים זה בישבן, וזה מפריע לי מבחינה אסתטית כי אני רוצה שהעור יהיה חלק
האם יש משחה או כל דבר אחר ללא מרשם רופא שיכול לעזור בנושא?י
שאלה נוספת..
האם שמעת על קרם 4321 לטיפול בסימני מתיחה? האם הוא יעיל?
הבנתי שזה מפחית ומטשטש את הסימנים בצורה משמעותית האם זה נכון?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
ד''ר מיכאל שוחט14/08/2009מומלץ לגשת לרופא עור ובנתיים למרוח תחליב קלמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגער12/08/2009
נסיון,לסבתא,יש,נגע,באף.
הרופא,לא,עשה,ביופסיה,כי,בטוח,שאינו,סרטני.ממלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ר12/08/2009ממליץ-לייזר-בביתו-במקום-ניתוח(חתך).
מה-המלצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדיאגנוזה
ר12/08/2009BASAL-CELL-CARCINOMA-MORPHEAFORM
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדיאגנוזה
ר12/08/2009BASAL-CELL-CARCINOMA-MORPHEAFORM
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול
ד''ר מיכאל שוחט14/08/2009מדובר בגידול סרטני של העור ומומלץ אקסיזיה כרורגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמונה של הגידול
כןאבל14/08/2009ד"ר תודה על התשובה
איך אתה יודע שזה סרטני מבלי לעשות ביופסיה?
ותוכל להסביר מה צריך לעשות בשפה פשוטה?
רב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן וכתמיםשחר12/08/2009
אני לקראת סיום הטיפול ונשארו לי די הרבה כתמים
אני יודע שרובם יעברו עם הזמן אך אני רוצה לזרז את העלמותם עם משחות
השאלה שלי - כמה זמן צריך לחכות מסיום הטיפול למתי שאפשר להשתמש במשחות ושלא יגרם שום נזק?
תודה רבה, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה לצער אותך אבל
יניב12/08/2009אני היום בן 18. לקחתי רואקוטן בגיל 13. הסימנים נשארו לי עד היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים
ד''ר מיכאל שוחט14/08/2009במידה ומדובר בכתמים כהים ניתן כבר לאחר חודש להשתמש בקרם ואולם לעיתים הכתמים חולפים מעצמם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המחיר של ניתוחי פילינג בערך?יניב11/08/2009
שלום. אני מעוניין לדעת כמה עולה בערך מחיר ניתוחי פילינג לפנים להסרת כתבים שלאחר האקנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג
ד''ר מיכאל שוחט14/08/2009לפני החלטה על ביצוע פילינג יש להתעייץ עם רופא עור או פלסטיקאי בכל מיקרה פילינג יכול לטפל רק בכתמים כהים וצלקות ולא בכתמים אדומים המחיר תלוי בסוג הפילינג קל בנוני או עמוק ונע בין 3000 שח ל16000 שח לפילינג עמוק בחדר ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עשיתי פילינג
רבקה15/08/2009אבל אני בת 54 ומבחינתי זה היה מעין "מייק אובר" לפנים. אז אני לא יודעת בן כמה אתה אבל שתדע שפילינג בינוני ופילינג עמוק בדרך כלל מיועדים לאנשים מעל גיל 40. במקרה של צלקות ואקנות וכאלה זה גם מאד מועיל אבל כמו שהד"ר ציין כדי לך ללכת לפגישת ייעוץ קודם שיתאימו לך את הטיפול לסוג העור. יכול להיות שיתאים לך הבינוני. אני עשיתי את העמוק שבו מורחים תמיסה כימית, מחטאים ואז העור נבנה מחדש, חלק ומדהים מתמיד:) כדאי לך ללכת לפגישת ייעוץ בכללית אסתטיקה, כל מי שאני מכירה שעבר שם איזשהו טיפול אסתטי (לא רק פילינג אלא הרמת עפעפיים, טיפולי קמטים,העלמת נימים וכו') היה מרוצה. לפחות בסניף שלי ברמת אביב היחס היה מדהים.
שיהיה המון בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן וטיפולי שיערשלי11/08/2009
שלום,
אני לודחת רואקוטן כבר 4 חודשים ומעוניינת לבצע החלקה בשיער.
האם יש בעיה לבצע טיפול מסוג זה או צבע לשיער ?
יש לציין כי איני סובלת מנשירה בעקבות לקיחת הכדור
(לא יותר מאשר היה לי בכל אופן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר מיכאל שוחט14/08/2009אין בעיה ואולם אם את סובלת מנשירת שיער בגלל הטיפול ההחלקה עצמה יכולה להחמיר את המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פסוריאזיסלילך11/08/2009
האם התפרצות פסוריאזיס בהריון (שבוע 12) יכולה לעבור לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי
דניאלה11/08/2009תלוי אם לשני ההורים יש?
ומי מבינכם יש לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי יש,
לילך12/08/2009ברור.
שאלתי אם אני יכולה להעביר לו את זה...
לפני ההריון הייתי מורחת מישחות אבל עכשיו אני מפחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסוריאזיס היא מחלה
דניאלה13/08/2009גנטית אוטואימונית, בה המערכת החיסונית תוקפת את עצמה, אז כעיקרון יש סיכוי שגם לעובר יהיה. אני מקווה מאד שלא, אבל בכל מקרה, יש היום דרכים טובות להתמודד עם המחלה. ולמה הפסקת עם המשחות? זה בהמלצת רופא העור שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט14/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים על העורשיר11/08/2009
כתוצאה מאקנה שהיה לי בגוף נשארו לי המון כתמים מהפצעים, זה יעבור?
ואם כן יש דרך לגרום להם להיעלם יותר מהר חוץ מלחכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
ד''ר מיכאל שוחט14/08/2009במידה ומדובר בכתמים אדומים הזמן יעלים אותם לגבי כתמים חומים ניתן עיי קרם הבהרה פילינג או לייזר לשפר את המראה ואף להעלימם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין תזונה לאקנה?ניצן10/08/2009
מהי הדעה המקובלת היום ברפואה?
אחת ולתמיד - האם יש קשר בין אכילת מאכלים מסוימים לבין אקנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת עישוןמאי10/08/2009
1. מהי התועלת של הפסקת עישון לאחר 20 שנים (3-10 סיגריות) מבחינה חיצונית? השפעה על העור וכו'.
אני בת 36
2. האם ייתכן שהשחור מתחת לעיניים ירד קצת בגלל ההפסקת עישון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם
מאי14/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה מיצין פלוסבתיה10/08/2009
שלום..
רציתי לדעת, כאשר משתמשים באקנה מיצין פלוס,
צריך לשלב עוד סבונים כלשהם?
אם כן, איזה סוג של סבונים?
תודה מראש
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה מיצין פלוס
ד''ר צחי שלקוביץ10/08/2009בתיה שלום
שילוב סבונים מכל סוג שהוא הינו החלטה אינדוידואלית של המטופל בהתאם למצב העור ואין כאן כללים מדויקים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהל09/08/2009
שלום, רופאת עור אבחנה אצלי פטריית שמש, ורשמה לי שמפו Sebosel וקרם ניזורל.
בעלון לצרכן רשום שמותר לחפוף עם השמפו רק פעמיים בשבוע למשך שבועיים ואז לעבור לפעם בשבוע, ואילו הרופאה רשמה לי שימוש פעם ביום למשך חודש, מה לעשות?
כמו כן רשום שהשמפו עשוי לשנות גוון שיער האם השינוי הוא זמני הוא תמידי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר צחי שלקוביץ10/08/2009שלום רב
ניתן להשתמש בסבוסל בשימוש יומיומי . שינוי גוון השיער הוא זמני.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיערמישהו09/08/2009
שלום,
אני בן 24, עובר טיפולי הסרת שיער בלייזר. לאחר טיפולים (ובשל הגילוח) נוצרים לי פצעונים באזורים המגולחים. לכן הומלץ לי ע"י הרופאה המבצעת , להסיר את השיער בבית ערב לפני עם משחת VEET או דפילן במקום הגילוח במכון.
כמו כן יש לי נקודות חן באזורים המטופלים אשר מוסתרות בטיפול ע"י מדבקות:
1. האם מותר למרוח את המשחות הנ"ל להסרת שיער גם על שטח נקודות החן?
2. האם ישנן הנחיות מיוחדות לשימוש במשחות מסוג זה או אי אילו תגובות בין תרופתיות עם תרופות לטיפול בדיכאון / חרדה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער
ד''ר צחי שלקוביץ10/08/2009שלום רב
1. מותר למרוח את התכשיר גם על נקודות החן.
2. אין מגבלה לשימוש בתכשיר בזמן נטילת תרופות כלשהן.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)