מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איזה צד מעביר את הגן של נשירת השיערדביר28/07/2009
הצד של אבא או של אמא?
כי בצד של אבא אין נשירת שיער, ובצד של אמא יש.
מה הסיכויים שתהיה לי נשירה כשאהיה מבוגר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נכון שזה 100% מצד אמא?
דביר29/07/2009נורא נבהלתי שראיתי הרבה אנשים אומרים שאם לסבא מצד אמא יש קרחת, סיכוי מאוד גבוה אפילו בטוח שגם לי יהיה.
האם זה נכון?
השיער שלי מאוד דומה לשיער של אבא שלי, ולו וגם לאחיו אין בעיית נשירה.
יש לי סיכוי טוב להשאר בעל שיער בריא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר צחי שלקוביץ10/08/2009דביר שלום
אין אנו יודעים את התורשה המדויקת של ההתקרחות הגברית ולכן לכל הספקולציות בנושא אין כל בסיס ואין טעם להתעסק איתן.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטיחות השימוש בקרמים לשיזוף עצמילו28/07/2009
שלום רב!
הייתי רוצה לדעת אם תכשירי שיזוף עצמי אינם מזיקים לעור וכיצד לבחור תכשיר מסוים?
תודה מראש,
לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס09/08/2009לו, בוקר טוב.
השאלה היא מתחום של קוסמטיקה, לכן מומלץ להפנותה לפורומים רלונטיים.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת ציפורניים (ידיים) בהריוןאור26/07/2009
שלום רב,
עוד לפני ההריון התגלתה אצלי פטרת באוגודל, אם התקדמות ההריון הפטרת החריפה בצורה דיי מהירה גם לאגודל הנוסף, ובמצב התחלתי לשאר הציפורניים ביידים (ומעט ברגלים). בצעתי בדיקת מעבדה אשר אישרה קנדידה.
כדורים ברור לי כי אסור בתכלית לקחת, אני גוזמת ציפורניים, אבל הבעיה מחריפה.
אני עתידה ללדת בעוד חודשיים ויש בכוונתי גם להניק.
מה אוכל לעשות בינתיים ?
אודה על תשובתם,
אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מקבלת תשובה, יש סיבה ?
אור28/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים ביריכייםיקיר26/07/2009
שלום,התחלתי טיפולי הסרת שיער בשיטת shr.
כידוע לפני כל טיפול צריך לגלח את האזור שבו עובדים עם הלייזר.
בין המותניים ליריכיים יצאו לי המון פצעים חלקם עם ראש לבן.
לפני שהתחלתי את טיפולי הסרת השיער היו לי קצת פצעים,לא בסדר גודל שיש עכשיו.
מה אפשר לעשות?
תודה, יקיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
ד''ר מיכאל שוחט26/07/2009ניתן למרוח קרם אפלומיצין פעמיים ביום למס ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות
דנה מזור27/07/2009אנא התעייץ עם רופא מוסמך או עם המכון שבו אתה עושה את ההסרת שיער. שיטת ה SHR מומלצת מאוד אבל צריך לנקוט באמצעי זהירות כמו תמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירטלא קיבלתי תשו26/07/2009
רציתי לדעת אם מותר להתשמש בספירט סליציל 2% ולהיחשף לשמש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירט
ד''ר מיכאל שוחט26/07/2009בכל מיקרה בעת חשיפה לשמש מומלץ למרוח קרם הגנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטיפול בקיורטן עושה לי רע!מיואש26/07/2009
שלום דוקטור
אני בן 22
ובמשך שנים אני סובל מאקנה קלה (פצע או שניים פעם בכמה ימים)
בעיקר באיזור שסביב הפה והשפתיים
למרות שהמצב קל זה מאוד מפריע לי.
לאחר שניסיתי הרבה טיפולים שונים ללא הצלחה
התחלתי ליפני חודשיים וחצי לקחת קיורטן.
בחודש הראשון לקחתי 20 מ"ג ביום ומהחודש השני עד עכשיו אני לוקח 40 מ"ג ביום.
הבעייה היא שבכל הזמן הזה לא רק שאני לא רואה שיפור
אלא יש החמרה!
בנוסף יש לי תופעות לוואי שמשגעות אותי יובש בשפתיים ויובש רציני במחילות האף, וגם דיכאון קל
ועצבנות יתר.
השאלה שלי היא:
האם בשלב הזה של טיפול של קרוב ל3 חודשים זה עדיין אפשרי שתיהיה החמרה? ומה הסיבה שיש החמרה?
אני הבנתי שלהרבה אנשים יש החמרה אבל רק בחודש הראשון.. ואני לקראת סוף חודש שלישי
ומתי כבר אני יראה תוצאות?? אני משתגע מיזה כבר
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס06/08/2009בוקר טוב.
טיפול ברואקוטן/קיורטן מתבצע ע"י רופא עור ובהשגחתו. כל שאלה בנוגע לטיפול צריכה להיות מופנת אליו.
צורת קשר עם רופאך תקבל הסברים והמלצות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעי בגרות במצב בינונידפנה24/07/2009
שלום רב לד"ר! אני סובלת מפצעי בגרות שהרופאים מגדירים כמצב "בינוני" או "לא נורא", אבל לי זה ממש מפריע. ניסית שתי משחות, ופעם אחת לקחתי כדורים וזה לא עזר. מה עוד אפשר לנסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה קל
לילי26/07/2009אני מכירה את זה טוב גם לי היה אקנה במצב קל שלא רצו לתת לי תרופות נגד אקנה, חברה שלי אמרה שלפעמים לוקחים גלולות כדי לאזן את ההרומונים והתחלתי לקחת פמינט ולי זה ממש עזר, תנסי לדבר עם רופא אולי שיבדוק ויראה אם זה משהו שיכול להתאים לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת ציפורניים בהריוןאור24/07/2009
שלום רב,
עוד לפני ההריון התגלתה אצלי פטרת באוגודל, אם התקדמות ההריון הפטרת החריפה בצורה דיי מהירה גם לאגודל הנוסף, ובמצב התחלתי לשאר הציפורניים ביידים (ומעט ברגלים). בצעתי בדיקת מעבדה אשר אישרה קנדידה.
כדורים ברור לי כי אסור בתכלית לקחת, אני קוזזת ציפורניים, אבל הבעיה מחריפה.
אני עתידה ללדת בעוד חודשיים ויש בכוונתי גם להניק.
מה אוכל לעשות בינתיים ?
אודה על תשובתם,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה השיטה לקבלת תשובה ?
אור29/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטרת ציפורניים בהריון
ד''ר צחי שלקוביץ10/08/2009אור שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לבן בראשריקי23/07/2009
שלום יש לי שאלה?בשבוע האחרון הלכתי לספר והוא פתאום ראה על הקרקפת שלי כתם לבן חלק ועל יד יש פצע קטן וכואב רציתי לדעת האם זה יכול להיות ממתחים ועצבים או שזה מסוכן וכדאי ללכת לרופא עור ולבדוק את זה?אם זה ממתחים מתי זה אמור לעבור?.אשמח לקבל תשובה מהירה תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם לבן בראש
ד''ר צחי שלקוביץ26/07/2009ריקי שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת מעבדהשמחה23/07/2009
לבני בן 28 הופיעו פצעים ברגליים ופצע באצבע שהצריך פתיחה והתערבות פולשנית עם הרדמה מקומית בבדיקת תרבית שבוצעה למה שהוציאו מהאצבע צוין כי יש לו חיידק בשם strep.pyogenes gr a קיבל טיפול של אנטיביוטיקה בשם quantity נאמר גם בממצא שיש צמיחה של wound culture אשמח לקבל חוות דעת ומה זה אומר
תודה מראש ולתשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת מעבדה
ד''ר צחי שלקוביץ26/07/2009שמחה שלום
את כל הפרטים בנושא עדיף שתקבלי מהרופא המטפל.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה מוזרהשרון23/07/2009
שלום ד"ר
יש לי מן בלוטה באזור הפיאה הימנית ליד האוזן
כנראה שזה איזשהו גוש שומן אבל הוא לא רך אלא קשה
רציתי לדעת האם אפשר להסיר את זה?
ואם כן האם החור שעושים כדי להוציא את מה שבפנים הוא גדול כי זה מקום שבו גדל לי שיער ..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטה
ד''ר צחי שלקוביץ26/07/2009שרון שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוי חורים באוזנייםליטל23/07/2009
שלום. חוררתי 2 חורים באוזניים בפעם הראשונה (בגיל 23). עשו לי את החורים בקניון בעזרת אקדח חורים עם עגיל רפואי. מהיום הראשון שעשיתי את החורים עוד לפני שהספקתי לחטא משהו כבר כאב לי נורא והתפתחה לי תחילתה של אינפקציה. ביום השני למרות שחיטאתי עם אלכוהול רפואי (לפי הוראותיה הלא מאוד מדויקות של המחוררת). כבר הייתה לי אינפקציה. באוזן אחת רק קצת כאב, ובאוזן השניה אינפקציה ממש רצינית - הרגשתי שאני מאבדת תחושה באוזן וגם קצת בחלק מהלסת ופחדתי נורא אז הסרתי את העגיל למשך כשעתיים וחיטאתי את המקום ואת העגיל בסביעור. לאחר מכן החזרתי את העגיל. אכן היום (היום השלישי) הנפיחות מעט ירדה אבל עדיין נפוח קצת וקצת כואב.
ולאחר כל הסיפור הזה, האם ישנן הוראות יותר ספציפיות לחיטוי האיזור שאתה יכול לתת? בעזרת מה, כמה פעמים ביום, האם מסירים את העגיל בכדי לחטא או לא וכו'. האם זה רק בהתחלה ככה כשעושים חורים או האם יכול להיות שהעגיל הרפואי עצמו גורם לתגובה דלקתית ואם כן האם זה יפסיק עם הזמן, האם זה אומר שאני צריכה רק עגילי זהב/כסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוי חורים באוזנים
ד''ר צחי שלקוביץ26/07/2009ליטל שלום
אין הוראות ספציפיות לחיטוי האזור אך ניתן למרוח במקום משחה אנטיביוטית- כאשר מורחים אותו על זרוע העגיל ומעבירים אותה הלוך וחזור בתוך החור. בקשר לסוג העגילים המעבר לזהב הינו רעיון טוב .
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בשביל זה משחה -
רוני27/07/2009קוראים לה ויטה מרפן, עובד לכל סוגי החירוריםוהעגילים שבגוף.
האלכוהול שהמליצו לך מחמיר את המצב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מעל השפה..דביר23/07/2009
אפשר להוריד נקודת חן מעלה השפה (קטנה יחסית) בלי צלקת ובלי לפגוע בזקן שיגדל באיזור?
אני לא ממש רואה שיער שגודל באיזור של הנקודה, אבל אני לא רוצה שזה יפגע בשיער שכן גודל אבל לא באיזור של הנקודהה.
היא קטנה יחסית (מ"מ, או מ"מ וחצי), אבל עדיין מפריעה לי כי אני רוצה שהאיזור מעל השפה ייראה חלק.
היא גם לא ממש שטחית.
יש אפשרות כזאת?
גם מאוד חשוב לי שזקן ימשיך לגדול שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן מעל השפה
ד''ר צחי שלקוביץ26/07/2009דביר שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חורים בפנים אחרי אקנהערן22/07/2009
שלום עד לפני חצי שנה היה לי אקנהה בפנים היום אין לי כלום
ולא מזמן אני מסתכל במראה ואני רואה מן שקעים / חורים בפנים
האם יש דרך להיפתר מהחורים האלה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חורים בפנים אחרי אקנה
ד''ר צחי שלקוביץ26/07/2009ערן שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנזמיצין טופיקל ג'לעדי22/07/2009
שלום!
אני סובלת מאקנה בינונית-קשה,הרופא עור שלי נתן לי בנזמיצין טופיקל ג'ל,הבנתי שיש לעשות הפסקה של כמה ימים לאחר שבועיים של שימוש במשחה,זה נכון ונחוץ??
אני התחלתי להשתמש במשחה לפניי 4 ימים.
המשחה לפעמים גורמת לגירוד בעור זה נורמלי?.
עוד דבר,האם צריך להשתמש במקדם הגנה בזמן השימוש במשחה?והאם למרוח את המקדם לפניי שאני מורחת את המשחה או אחריי?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנזמיצין טופיקל ג'ל
ד''ר צחי שלקוביץ26/07/2009עדי שלום
גירויים מהתכשיר בהחלט ייתכנו ואז מומלץ לעשות הפסקות קצרות. קרם הגנה משמש הינו נכון ונחוץ לכל אחד ללא קשר לטיפול, ולסדר המריחה אין כל חשיבות כל זמן שמאפשרים מרווח זמן בין המריחות המאפשר לכל אחד מהתכשירים להספג.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לבנזמיצין..
אור28/07/2009שלום..
הייתי רוצה לדעת כמה זמן לאחר הפסקת השימוש לגמריי בבנזמיצין עדיף עדיין שלא להחשף לשמש, אם בכלל..? כי הבנתי שהוא פעיל גם כשמורידים אותו.
ואני משתמשת בו בהוראת הרופא כבר למעלה מ-3 חודשים ובזמן האחרון הוא מתחיל לייבש לי את העור ולעשות לי קילופים..מה רצוי לעשות נגד זה..?
אני משתדלת לשים קרם לחות ולהסיר את שכבת העור המתה, האם זה נכון...?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)