מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתמי פגמנטציה - טיפול לפני היריוןדורית סודאי09/07/2009
שלום, הנני בת 33 ובשנתיים וחצי האחרונות נוצרו לי כתמי פגמנטציה על הלחיים והסנטר, אני אחרי לידה 5 שנים, מעוניינת להכנס להריון בחצי שנה הקרובה, האם כדאי לטפל בכתמים עכשיו או שבהריון יהיו יותר כהים? קבלתי מרופא העור איזומט 3 אחוז שגורם לי לגירוי ועקב כך הפסקתי? זה מאוד מציק לי מה עליי לעשות? אודה לתשובה דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
ד''ר מיכאל שוחט13/07/2009סביר להניח שהכתמים יוחמרו בהריון מומלףשימוש בקרם הגנה משמש וטיפול לאחר הלידה ניתן להשתמש בינתיים בקרם קלריאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן 60 מ"גדני09/07/2009
אני בחודשיים האחרונים ובגלל שלקחתי בהתחלה 20 מ"ג ואחרי זה 40 מ"ג הרופא העלה לי עד הסוף ל60 . שכחתי איך אני אמור לקחת את זה
3 פעמים ביום בוקר, צהריים ערב זה בסדר? או עדיף ביחד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט13/07/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהעדי09/07/2009
שלום רב!
אני בת 16.5 לפני כשנה וחצי לקחתי רואקוטן ולאחר חודש הפסקתי בגלל בעיות בראייה.ולאחר מכן לקחתי מינוצין והפסקתי גם לאחר שבועיים בגלל בעיות בראייה.
הרופא אמר שאין עוד כדורים לטיפול באקנה.
הייתי רוצה לדעת מה יקרה אם אקח שוב רואקוטן??(יש לי אקנה ברמה בינונית-קשה)
והאם יש טיפול חיצוני איזשהי משחה,חזקה שיכולה לעזור לי ??
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר מיכאל שוחט13/07/2009קימים טיפולים מקומיים רבים יש לגשת לטיפול רופא העור הנוסף ניתן לשקול טיפול באור כחול בשילוב חימום בגלי רדיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה אחרי רואקוטןיעל09/07/2009
שלום,אני בת 21 וסובלת מאקנה קשה כבר 8 שנים.
לקחתי רואקוטן פעמיים,התוצאות היו טובות אך לאחר שנה שוב האקנה חזרה. לפני כשלושה חודשים לקחתי מינוציקלין,הפסקתי ויש החמרה קיצונית במצב האקנה,אני מיואשת ומבקשת עזרה וייעוץ כי אני כבר לא יודעת מה לעשות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט13/07/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס של העור - עזרהא.נ.09/07/2009
שלום. עשיתי ביופסיה של העור עקב פריחה בזרועות (פריחה אדומה לא מגרדת). התשובה של הביופסיה היא:
2551 - SKIN BIOPSY;
SUPERFICIAL AND DEEP PERIVASCULAR LYMPHOCYTIC INFITRATE ASSOCIATED WITH VACUOLAR INTERFACE CHANGES.
CONSISTENT WITH LUPUS ERYTHEMATOSIS.
PAS STAIN IS NEGATIVE FOR FUNGI.
האם על סמך תשובת בדיקת הביופסיה הזו יש לי לופוס של העור? שני רופאים טוענים שכן ורופא אחד אומר שחסר בדיקה בביופסיה שהיו צריכים לעשות? יש לציין שבדיקות הדם שלי תקינות.
אודה לכם על עזרתכם אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן ומשקאות אנרגיהדני08/07/2009
האם אפשר לשתות משקה אנרגיה בזמן לקיחת התרופה? כמדומני אין בזה אלכוהול
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר מיכאל שוחט13/07/2009ניתן לשתות אבל לא בכמוית מוגזמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה דחוףמיכל08/07/2009
לאחר גילוח הרגלים יוצאות לי שערות מתחת לעור ברגלים ופצעים אדומים , כעת לאח חודש אחי שגילחתי יש לי מלא פצעים על הגלים , מאחורי הירך וברגל התחתונה.
הפצעים מגרדים וממש לא אסתטים מה לעשות עם זה? עכשיו קיץ וזה מונע ממני ללכת לים ואפילו לשים מכנסים קצרים.
האם קיים טיפול? והאם ישנה משחה שתעביר לפחות למראה את הסימנים האדומים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים
ד''ר מיכאל שוחט13/07/2009ניתן לפצעים למרוח מקומית אפלומיצין קרם יש לשקול טיפול בלייזר להסרת שיער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליקוליטיס והזעהקרן07/07/2009
שלום,
יש לי פוליקוליטיס בעקר באיזור הגב, כבר הרבה זמן וזה לא אסטתי ומציק. אני מורחת משחה אנטיביוטית וצריכה להימנע ככל הניתן מהזעה. מאחר שקצת קשה להמנע מהזעה רציתי לפזר טלק שיספוג את הזיעה, אך בדקתי וראיתי את הסכנות בפיזור טלק על עור הגוף.
האופציות הטיפוליות הנוספות שראיתי כוללות פיזור אבקת סודה לשתיה וקורנפלור...שנת 2009 וזה מה שיש ?-: אשמח לשמוע את דעתכם והמלצתכם,
בתודה מראש,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה
ד''ר מיכאל שוחט08/07/2009מומלץ לנסות תרחיץ קלמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזמון המריחה
קרן20/07/2009תודה רבה על תשובתך.
עכשיו כשקניתי את התרחיץ, אני תוהה מתי למרוח, כמה פעמים ביום ואם לעשות זאת באופן קבוע - גם אם הפצעים נעלמים, למניעה. אני מורחת לפני שינה את האנטיביוטיקה.
שוב, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחורים ורואקוטןדני07/07/2009
שלום
אני לקראת סיום טיפול ברואקוטן
יש לי הרבה שחורים באף ואני רוצה ללכת לקוסמטיקאית שתוציא לי אותם
השאלה שלי אם אני אלך לקוסמטיקאית מקצועית שתעשה זאת בעדינות
האם אפשר ישר אחרי ללכת? או לחכות זמן ואם כן אז כמה זמן?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחורים
ד''ר מיכאל שוחט07/07/2009ניתן ללכת מיד עם סיום הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי בעיות נוראיות בעורעמיחי06/07/2009
שלום,
אז ככה,הבעיה הראשונה שאני סובל ממנה היא הזעת יתר בעיקר בבית השחי.
אני לרוב לובש חולצות שחורות וכהות ולא בהירות מחמת הבושה והאסתתיקה. כאשר אני יוצא לכל מקום,תוקף אותי גל זיעה רציני ומעיק.
ניסתי כל מיני דאודורנטים אבל שום דבר אינו עוזר לי.
אני אמור לעשות בדיקת דם כדי לבדוק את הבלוטות זיעה שלי,אבל הבעיה שאני ממש מפחד שתצוץ היא שהבדיקה תראה שהכל תקין שם ואז בכלל לא יהיה מה לעשות בנוגע לזה.
הבעיה השניה שלי היא קרעים בעור.
בתקופה האחרונה שמונה בערך 6 חודשים פחות או יותר השלתי מגופי קרוב ל-20 ק"ג והופיעו לי קרעים מעיקים בעור ומביישים. התייעצתי עם רופא עור והוא אמר לי שאין פתרון לזה מלבד ספורט (שזה מובן מאליו) אבל השאלה איזה סוג של פעילות גופנית אני אמור לעשות כדי להעלים את זה והאם אולי יש בכלל פתרון רפואי לזה.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר וסימני מתיחה
ד''ר מיכאל שוחט06/07/2009מומלץ להשתמש ברטין a מקומית לטיפול בסימני מתיחה בנוגע להזע ה בדכ הבדיקות תקינות ומדובר בהזעה בלבד ללא תופעות נוספות ניתן להשתמש בדאודורנט במו אנהידרול או טיפול מקומי בבוטקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על קרם הגנהמימי06/07/2009
האם כל קרם שמכיל מקדם הגנה 15 ומעלה מסנן את קרני uvb+uva?
או שצריך להיות רשום במפורש שההגנה היא גם מ UVA וגם מ UVB?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם הגנה
ד''ר מיכאל שוחט06/07/2009צריך להיות רשום במפורש הגנה גם מ uva
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף רואקוטןשרון06/07/2009
שלום
רופא העור שלי העלה לי למינון 60 מ"ג אך שכחתי איך אני אמור לקחת את זה
האם 3 פעמים ביום 20 כל פעם?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבקשה
דני07/07/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עפעפיים עליונים נפוחים-בבקשה עזרהשלי06/07/2009
שלום רב.
כבר חמישה חודשים שהעפעפיים העליונים שלי נפוחים. המצב נגרם כנראה מכך שהתחלתי להשתמש ברטאויט 0.025% (שלא לראשונה) על עור הפנים בלבד לפני השינה, ורק לאחר שבועיים "קלטתי" שמשהו לא בסדר עם העפעפיים שלי. הם התנפחו ונפלו.
מאז הייתי אצל 4 רופאי עיניים, כאשר שני הראשונים איבחנו דלקת בעיניים ונתנו טיפולים בטיפות עיניים, ואילו הרופא האחרון (אצלו הייתי לפני שבועיים) אמר לי שזו בכלל בעיית עור ולא עיניים, וייעץ לי להפסיק עם כל האיפור וקרם הלחות וכו', מלבד מסקרה. (אני לא מורחת על העפעפיים שום קרם כבר שנים, שכן אם מורחת, למחרת נפיחות. אך תמיד היא חלפה)
האם נתקלת פעם במקרה כזה? אין לי כל סימפטום אחר, מלבד הנפיחות התמידית שאף פעם לא הייתה, כאשר בבוקר זה ממש בולט. אני ממש מיואשת, שכן מראה עיניי נפגע וזה ברור לי שמשהו לא בסדר שם. בינתיים אני חסרת אונים ומחכה לנס ......
האם זה נשמע בעיית עור באמת? מה עוד אוכל לעשות?
דרך אגב, ניסיתי גם מריחת משחה סטרואידלית על העפעפיים, מקסיטרול, במשך שבועיים, אך ללא הועיל.
תודה רבה רבה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר צחי שלקוביץ06/07/2009שלי שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמיםשירי05/07/2009
שלום רב,
רכשתי לאחרונה תכשיר להבהרת כתמים לעור הפנים של ד"ר עור ורציתי לשאול האם אפשר או האם הוא בטוח לשימוש גם על מספר כתמים המופיעים בגוף?
לתשובתכם המהירה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
ד''ר צחי שלקוביץ06/07/2009שירי שלום
התכשיר אמור להיות יעיל לפיגמנטצית יתר בכל אזור בו היא נמצאת.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תייעצו לי,אקנה.לין05/07/2009
שלום,
אני בת 15 ותמיד יש לי פצעונים בפנים, תמיד אין פעם שאין לי פצעונים. זה מטריד אותי בגלל שזה יוצר צלקות וכתמים אחר כך. ניסיתי כבר הרבה משחות.. והלכתי לרופאי עור בנושא הזה לא פעם אחת, הם בכלל בכלל לא עוזרים תמיד רושמים לי איזה משחה שלא עוזרת בכלום ובקושי מסבירים משהו או מנסים לעזור.
אני לא מבינה, מה אין מה לעשות בנושא הזה של אקנה?
ראוקוטן הייתי לוקחת אבל הרופאים אומרים שאין לי אקנה חמוד כ'כ בשביל זה.
מינוצקלין לקחתי חודש עזר קצת אבל אחרי זה חוזר הכל לא שווה.
והפצעונים אצלי לא קלים אלה עמוקים ואדומים וכואבים.
אני מנקה את הפנים בוקר ערב בתרחיץ פנים OIL FREE לעור שמן והכל כמו שצריך.
בבקשה תעזרו לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר צחי שלקוביץ06/07/2009לין שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, נשמע כי רואקוטן הינו אכן הפתרון לבעייתך . מצאי רופא עור שיסכים לרשום לך אותו.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ^^
לין06/07/2009הרופאת משפחה שלי כן מסכימה לרשום לי את זה בלי בעיה....אבל לא הסכמתי מקודם כי חשבתי שעדיף להקשיב לרופא עור. להסכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)