מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתמי עורמיכל07/06/2009
שלום , אני בעלת עור כהה ובשנתיים האחרונים אני סובלת מכתמי עור (פגמנטציה ) ואני מבינה שעיקר הבעיה היר מחשיפה לשמש, אמנם אני רוב היום לא נמצאת בשמש ואני משתמשת בקרם הגנה , ו אני עובדת במשרד מול מחשב ומזגן , אז רוב שהותי בשמש או בדרך לעבודה שזה חצי שעה , או אם אני מטיילת בסוף שבוע וזה לא קורה הרבה , הייתי מטופלת אצ קוסמטיקאית מקצועית ,ונתנה לי מוצרים להבהרה , ופילינג , ואני בכלל כבר יותר מעשר שנים עוברת טיפולי פנים ומשתמשת במוצרים טובים מאיר שגם היה לי אקנה וזה כמעט נעלם היום בזכות טיפולי הפנים והמוצרים , רק עניין הפגמנטציה אני לא מצליחה לפתור , הגעתי למצב שאני לא יכולה להוריד את המייק אפ מהפנים מאחר שזה לא נראה טוב בכלל בלי , איך אפשר לפתור עניין זה בפחות השקעה של כסף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס08/06/2009מיכל, בוקר טוב.
טיפול בפיגמנטציה מורכב, ארוך ודורש התמדה ומעקב צמוד. אין פתרונות פלא. מומלץ לפנות לרופא העוסק בתחום ולהיצמד אליו לשנים רבות של טיפול.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחת קרטוספורגלי07/06/2009
שלום רב,
קיבלתי מהרופא את ההנחייה להשתמש בקרטוספור לפטריה בבוהן . אני מורחת כשבועיים. רציתי לדעת האם להמשיך ולשים גם בחלקים בהם הציפורן הנגועה נשרה או לשים רק על החלק שנותר?
תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס08/06/2009גלי, בוקר טוב.
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. מומלץ לפנות לפורומים העוסקים במחלות עור.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב- ipl להסרת כתמים וחידוש העודינה07/06/2009
עברתי טיפול אחד ב-ipl בשבוע הראשון הפנים נראו זוועה לאחר התקלפות זה נראה נהדר לאחר 3 שבועות הופיע לי כתם חום על הלחי
האם זהו נזק בלתי הפיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס07/06/2009דינה, שלום.
לא ניתן לענות על שאלתך על סמך הסיפור בלבד. תצטרכי להיבדק ע"י רופא עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה ביותרגיל06/06/2009
עזרה חברה אני כותב את זה בוכה תעזרו לי..
אני צריך לקחת בבוקר איך שאני קם 40 מ" רואקוטן..
עכשיו לקחתי את זה אבל שקמתי בצהריים שכחתי שלקחתי ולקחתי שוב 40 מ"ג..
ככה שיצא 80 מ"ג תעזרו לי זה קריטי?? אני בוכה עכשיו בבקשה תענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס07/06/2009גיל, שלום.
זה לא קריטי. בעתיד נסה לא לעבור על מינון המומלץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימי דם בפניםבילי דגן06/06/2009
שלום
מהו הטיפול היעיל והמהיר ביותר ,אם זה אפשרי, להסרת נימי דם בולטים בפנים ובשאר חלקי הגוף?
תודה אשמח לתשובה במייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס07/06/2009שלום רב.
לייזר נחשב לטיפול היעיל בנימים בפנים. לגבי "שאר חלקי הגוף" לא ניתן לענות חד משמעית- תווך הבעיות יכול להיות רחב ביותר, גם הטיפולים בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...צביקה06/06/2009
רציתי לדעת האם נקודות חן כמו נקודות חן הקיימות על הראש, יכולות לגדול כתוצאה מחשיפה לשמש? אני יודע שהן מתכהות אך האם גם הקוטר שלהן?
ד''ר אלכסנדר אלטס07/06/2009חשיפה לשמש מגבירה את פעילות של תאי הנבוס, שמתבטא גם בהתכהות גם בגדילת השומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמצית טאיאטיימית06/06/2009
אני סובלת במחלת עור אטופיק דרמטיטיס ובעקבות המחלה יש לי היפר פיגמנטציה בחלקים רבים ונרחבים בגוף.רופא העור שלי המליץ לי לאור מחלתי שלא לעב ור טיפולי לייזר או טיפולים כימיים להעלמת הכתמים.לעומת זאת הוא המליץ על טיפול דרך הפה -תמציות הטאיטאי .אני רק בתחילת הטיפול(שבוע) רציתי לדעת אם אתם מכירים את המוצר ,ודעתכם עליו. תודה
ד''ר אלכסנדר אלטס07/06/2009ימית, בוקר טוב.
בספרות רפואית מבוקרת לא מצאתי מחקרים על החומר, לכן לא ניתן לחוות דעת על יעילותו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה אלרוניתלירז05/06/2009
שלום..
רציתי לדעת מה טווח המחיר למזרק 1 של חומצה אלרונית
למלוי קמטים..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס07/06/2009מיכל, שלום.
כיום בשוק העולמי מעל 70 סוגים שונים של חומצה היאלורונית. המחירים שונים לחומרים שונים.
כמו כן שונה גם סמיכות החומצה. חומצה סמיכה יותר (להזרקות עמוקות יותר ליצירת נפח) עולה יותר, דלילה יותר- פחות. כמובן גם מרכיב אנושי משפיע על מחיר.
אני מעריך שתווך המחירים נע כיום בין כ- 1800 ש"ח ועד להודעה חדשה. חשוב לדעת, שמחיר נמוך מדי צריך להדליק נורית הזהרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בלייזרנעמה05/06/2009
שלום, יש לי תור להסרת שיער בלייזר במפשעות וברגליים בעוד חודשיים ורציתי לשאול האם צפויות להיות תופעות לוואי? והאם אוכל ללכת עם מכנסיים קצרים/חצאיות כבר ממש אחרי הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
דניאלה05/06/2009לא עשיתי הסרת שיער בלייזר
אבל עברתי כמה טיפולים בפרופורציה ומדובר במרפאה מאוד אמינה עם רופאים מעולים נחמדים וזמינים..
אל תהססי להתקשר אליהם הם באמת בסדר ויענו לך על הכל אז חבל שתבזבזי את הזמן שלך בלחכות לתשובה כאן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס07/06/2009ענת, שלום.
אם את הולכת כבר לטיפול ועדיין יש לך שאלות מסוג זה, כדאי לבקש ייעוץ נוסף של יועץ המכון.
איני יודע מה הוא סוג המכשיר שמשתמשים בו בפרופורציה, אך בכל מקרה תצטרכי להימנע מחשיפה לשמש גם לפני גם אחרי הטיפול, לכן עם חצאית תאלצי להמתין.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר לידהיערית04/06/2009
אני חודשיים לאחר לידה (ניתוח קיסרי) ונותר לי על הבטן מעין פס כהה לאורכה האם ניתן לעשות משהו?
ד''ר אלכסנדר אלטס07/06/2009יכול להיות.
בדקי את אפשרויות עם רופא העור שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי של פיטריאזיס רוזיאה???אריאל04/06/2009
שלום רב,
רופאת עור אבחנה אצלי פיטריאזיס רוזיאה הבאה לידי ביטוי בפריחה על כל הגוף, אם כי לא מגרדת מאוד ואמרה לי כי עד 3 חודשים זה אמור לעבור. עברו חודשיים וזה עדיין נמצא, רק שלפני שבוע החלה תחושה מוזרה בלשון, כמעין תחושה של כוויה ורגישות רבה יותר בחלק הקדמי של הלשון, כולל הופעת נקודות קטנות בחלק הקדמי של הלשון. הלכתי לרופאת שיניים ופה שטענה כי זה לא פטריה והייתי מעוניין לדעת האם יכול להיות שזה קשור לפיטריאזיס רוזיאה?
תודה רבה
ד''ר אלכסנדר אלטס07/06/2009אריאל, בוקר טוב.
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. מומלץ לפנות לפורומים העוסקים במחלות עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחה מהירה של שיער פניםדור04/06/2009
שלום רב,
אני בן 30, מאז ומתמיד שמתי לב ששיער הפנים שלי גדל בצורה מהירה משל גברים אחרים.
(בערך כפול במהירות).
האם ידוע לכם משהו על התופעה? האם יש טיפול שיכול לתקן את התופעה?
תודה רבה.
ד''ר אלכסנדר אלטס07/06/2009דור, שלום.
קצב צמיחת השיער שונה מאדם לאדם. אם זה המאפיין שלך ולא נובע מבעיה בריאותית כלשהי, זה לא מחייב התערבות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקצידשרון03/06/2009
האם ניתן להשתמש בלוקציד (לצימצום נקבוביות וטישטוש צלקות אקנה) לעור עם סבוריאה קלה? ולעור עם רוזאציה? בשני המצבים כמובן בזמן שהעור לא בהתפרצות? קיבלתי שני איבחונים שונים לגביי פריחות אדומות שמופיעות לעיתים בפנים ולפני האיבחון הייתי משתמשת ברטוויט ולוקציד ששיפר מאוד את מצב העור ואפילו מנע פצעונים. השאלה אם לא ייגרם נזק או צלקות נוספות? תודה
ד''ר אלכסנדר אלטס08/06/2009שרון, בוקר טוב.
אם העור שלך סובל את לוקציד, אין כל בעיה להשתמש בו גם בסבוריאה או רוזציה
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה על העור מהשמשענבל02/06/2009
שלום
רציתי לדעת האם הקרם הגנה מפני השמש של וולדה לתינוקת בת 10 חודשים הוא מומלץ?
והאם צריך קרם מיוחד לפנים או שאותו אחד לגוף מספיק גם לאזור זה?
מה משמעות המספר על הקרמים? מה מומלץ לגיל זה? היא בהירת עור
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס08/06/2009בוקר טוב.
מספר (SPF) על קרם הגנה מציין פי כמה זמן ידרש לעור להגיע לכוויה דרגה I לעומת עור לא מוגן.
לדוגמה: אם אתה נשרף בשמש תוך דקה, עם קרם הגנה SPF 15 תשרף במשך 15 דקות.
לתינוקות מומלץ להשתמש בתכשירים, אשר פותחו במיוחד בלבילם כגון אולטראסול בייבי וכ"ד.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמטי הבעה וחריציםשרית02/06/2009
אני בת 36 ובשנים האחרונות חלה החמרה רבה בחריצים באזור העיניים (מה שקרוי קמטי הבעה), וכן התחילו להתפתח חריצים עמוקים באזור השפה העליונה.
הקרמים השונים לא עוזרים כמובן בכלל.... מה ניתן לעשות. האם פילינג בינוני או עמוק יכול לעזור ומהי השיטה המומלצת במקרה שלי? האם יש שיטה נוספת פחות "אגרסיבית" ?
( יש לי עור בהיר ועדין, רגיל (לא שמן ולא יבש).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית -רק הזרקה תעזור לך -מניסיון
דפנה03/06/2009מהניסיון שלי רק הזרקות יעזרו לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת - אפשר תשובה של רופא מוסמך
שרית06/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס07/06/2009שרית, שלום.
בניסיון לפתור בעיה כלשהי, תמיד רצוי למצוא את סיבתה. במקרה של קמטי הבעה מדובר בפעילות מוגברת של השריר, לכן טיפול בבעיה יהיה החלשת השריר- הזרקות בוטולינום (Botox/Dysport)
כאשר הקמט נשאר גם לאחר טיפול בבוטולינום, ניתן לשקול שימוש במוחרי מילוי.
פילינג עמוק גם הוא יעיל בעיקר לקימטותים סביב הפה, אך גם לקמטים בכלל.
הפתרון המועדף לבעיות ספציפיות שלך ניתן לייעץ בבדיקה אישית בלבד של רופא העוסק באסתטיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)