מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שפשוף בסנטרחן16/06/2009
שלום!
שמי חן,אני בת 23 עברתי תאונת דרכים עם קטנוע וכתוצאה מהנפילה יש לי שפשוף בסנטר מהכביש.
רופא המליץ לי להשתמש במשחה בשם דרמקומבין למשך 10 ימים ובאמת יש שיפור עז אחרי הטיפול-הפצע התנקה והתקלף וכעת השפשוף נראה קצת כמו כוויה בצבע ורוד אדום.
רציתי לדעת אם זה בסדר,ואם צריך איזה טיפול המשך כדי שלא תישאר לי צלקת מלבד אי החשיפה לשמש.
תודה רבה,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפשוף
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2009במידה וסוג העור שלך כהה יש חשש ליצירת פיגמנטציה ומומלץ להיות במעקב רופא עור וקבלת טיפול למניעת פיגמנטציה במידה ואכן תופיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן
חן17/06/2009יש לי עור בהיר
האם בכל זאת להיות במעקב רופא או שהצבע האדום ורדרד הוא נורמאלי וזה יעבור לבד??
תודה שוב,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נק שומן באףאורית16/06/2009
ילדי בן 3 ולפני שנה בערך יצאו לו על האף 3 נק שומניות קטנות שלא עוברות לו. היינו אצל רופאת עור שאומרת שכל פעולה אגריסית תשאיר לו צלקת ושלא כדאי לגעת בזה אלא להמתין שאולי זה יעבור מעצמו. השאלה שלי היא האם בגיל קטן העור לא מתחדש מהר מאוד? בגיל בוגר יותר הטיפול הזה בוודאות ישאיר צלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק שומניות
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2009בדכ הטיפול לא משאיר צלקות ואולם בילד בין 3 קימת הבעיה של שיתוף פעולה מאחר והטיפול כואב ומצריך הרדמה מקומית של העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטןשרון16/06/2009
שלום
אני לוקח מזה שלוש חודשים רואקוטן בחודש הראשון לקחתי 20 מ"ג ולאחר מכן 40 מ"ג
אני מפקיד לשתות די הרבה מים אבל בכל זאת אין לי יובש בפנים בכלל ובשפתיים גם אולי ממש טיפה...
כמו כן בחודשיים-שלוש הראשונים היה החמרה וכעת המצב פחות גרוע אך אין עוד שום שיפור לעומת התקופה לפני שהתחלתי לקחת רואקוטן
האם זה לא חריג שלא יהיה יובש למרות שאני לוקח 40 מ"ג וגם לא סובל משום תופעת לווי...?
והאם בחודש-חודשיים הקרובים אני אמור לבוא השיפור והשינוי שאני כל כך מחכה לו?
תודה רבה,שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2009לא כל האנשים המטופלים ברואקוטן סובלים מיובש או מתופעת לוואי אחרות לגבי יעילות יש לסיים את הטיפול בהתאם למשקל הגוף ורק אז לבדוק יעילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן וטיפול מקומינטלי15/06/2009
אני לוקחת רואקוטן כבר חודשיים ועדיין יש לי קצת פצעים, בעיקר על הסנטר. רציתי לדעת אם אפשר להשתמש גם במשחה מקומית (אקנה מיצין) בזמן הטיפול בכדורים? והאם יש הבדל בהשפעה או ביעילות של התכשיר המקומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנמיצין
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2009ניתן להשתמש גם בטיפול מקומי עם השפעה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהלילך15/06/2009
עזרה דחוףףףף
שלום הייתה לי על היד בזרוע נקודת חן כזו שכבר שנים קיימת אצלי ויום אחד יצא לי לגרד אותה והיא התקלפה ומאז היא לא קיימת יותר
יכול לקרות כזה מצב שנקודת חן נעלמה לתמיד? אולי מדובר בסרטן העור וזה מסוכן או משהו???
אני מאוד מאוד מודאגת ומתקשה לתפקד בגלל זה אני מאוד חוששת
מקווה שתענו לי בהקדם האפשרי
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק חן
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2009ראשית אין סיבה להיות בלחץ יתכן וקילוף מקומי העלים את הנק מומלץ שתיפני לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה אפשר לקנות מכשיר דריוניק?יוסי15/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
דריוניק
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2009במרפאות or בהרצליה פיתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפניםדניאל14/06/2009
מה כדיי לעשות עם פצעונים בפנים שלא עוברים? (בת 20)
חלקם עם מוגלה וחלקם סתם בולטים על העור ואדומים ורק במצח
בעבר הלכתי להרבה רופאי עור שנתנו לי אנטיביוטיקות, משחות, שום דבר לא עזר תמיד הפצעים חוזרים
אם אני יאכל רק דברים ללא שומן וללא סוכר יכול להיות שאני יפטר מהפצעים כבר? אני יעשה הכל כדיי להפטר מהם, ראקוטן לא בא בחשבון כי המצב של הפצעים לא חמור יש לי תמיד רק 3 מפוזרים עם מוגלה ועוד מעט קטנים אדומים ...וזה עדין נראה רע.
אני לוקחת גלולות דיאנה וזה קצת עזר בהתחלה אבל עכשיו אני כבר שנתיים עם הגלולות והגוף התרגל כנראה לגלולות אז הפצעים יוצאים בלי סוף בחצי שנה האחרונה חזרו למצב כמו בגיל 18-17
האם יש לכם המלצה על סבון פנים שיכול לעזור ממש? איך כדיי להתנהג עם הפנים כדיי שזה יעבור כבר אף רופא עור לא עזר לי ואני מרגישה ממש רע עם זה. ואני כבר בת 20 וחצי ועדין זה לא מפסיק האם זה נורמלי?
אני אשמח לקבל המלצות כאן מה כדיי לעשות ומה יכול לעזור באופן כללי למקרה כשלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממש לא רופאה
אמא לנעם15/06/2009אבל בזמנו גם אני סבלתי מפצעים בעור הפנים,
זה הגיע לשלב אפילו (סליחה על התיאור) שהם היו מוגלתיים.
בהמלצת הקוסמטיקאית שלי התחלתי להשתמש בג'ל ניקוי המינראלי של AHAVA (מין טיובה של 100 מ"ל בערך).
תוך כשבוע כבר התחלתי להרגיש שיפור משמעותי.
מומלץ בחום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2009ראשית קשה לייעץ ללא בדיקה ואולם מומלץ להמעיט במאכל של מוצרי חלב ניתן להשתמש בסבון נוזלי אקניל פעמיים ביום ומומלץ לנסות קרם אדפרין יש לציין שקיים גם טיפול באור כחול שיכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וטילגו כתמים בפניםאשר אלוף14/06/2009
שלום למומחה מחלות עור . בתי בת 20 לפני כשנה גיתה כתמים על הפנים לבנים לא גדולים כנראה וטיליגו כך אמר רופא עור במכבי אשמח לדעת אם יש טיפול ואצל מי כמו כן מה הסיבות לכך כי נאמר לנו יכול להיות עצבים יכול להיות כשל במערכת חיסון יום טוב אשמח לתאם פגישה למומחה בנדון אשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטיליגו
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2009בחלק מהמיקרים של ויטיליגו בפנים ניתן לטפל בלייזר מסוג אקסהימר ואולם לא בכל המיקרים תהיה הטבה אשמח לסייע ניתן לפנות דרך הקישור בפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות כלליות על פילינגדניאל14/06/2009
יש לי קצת שאלות על פילנג שהיתי שמחה אם מישהו שמבין בנושא עור יוכל לענות לי :)
השאלה היא האם פילינג\מסכת פילינג לכל סוגי העור שקונים בסופר פארם יכולה לעשות תופעות לוואי בעור? אם כן מה הן יכולות להיות?
אני חוששת מכתמים או גוון לא אחיד בעור בגלל זה אני שואלת חשוב לי לדעת אם החומרים שמוכרים בסופר פארם יכולים להיות חזקים ולעשות תופעות לוואי חזקות או שאלו חומרים עדינים ואין ממה לחשוש (לא מצויין על האריזה תופעות לוואי רק כתוב שזה מחדש את העור ולניקוי עמוק)
מרחתי שבוע שעבר 4 פעמים בשבוע למרות שכתוב למרוח עד פעמיים בשבוע...האם יכולות להיות תופעות לוואי ואם כן מה הן?
והאם מותר להיות בשמש? אם לא אז כמה זמן כדיי לחכות עד החשיפה לשמש האם 3 ימים זה מספיק כדיי לחכות?
תודה מראש למי שעוזר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג
ד''ר מיכאל שוחט17/06/2009לכל חומר קוסמטי ובמיוחד חומרים המשמשים לקילוף העור יכולות להיות תופעות לוואי כמו רגישות למגע אדמומיות פיגמנטציה ועוד במהלך הטיפולים מומלץ שימוש יום יומי בקרם הגנה משמש ולהימנע משימוש של החומרים מעבר להמלצות היצרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ועזרה באקזמה כרוניתאריאלה יעבץ14/06/2009
אני סובלת מאקזמה כרונית שבאה והולכת כל כמה שבועות איני יודעת למה אני אלרגית,הסבל הוא רב פיזית ונפשית אני מטופלת בכדורי אלרגיה ובמישחת אדילד שעוזרותת רק ליפעמים למעט זמן האם תוכל לייעץ לי על משהו שיוריד לי את הסיוט!!! שאני נמצאת בו בתודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס17/06/2009אריאלה, בוקר טוב.
סבלך מובן, אך הגעת לפורום לא מתאים. נסי להפנות את שאלתך לפורומים העוסקים במחלות עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמשה13/06/2009
האם יש טיפול להזעת יתר בכפות הידיים שהוא טבילת הידיים בחומרים מסויימים?
והאם יש לטיפול זה תופעות לוואי?
ולכמה זמן הטיפול משפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונטופורסיס להזעת יתר בכפות ידיים
רוני14/06/2009ישנו תהליך שנקרא יונטופורסיס שגורם ליובש בכפות ידיים. טיפול מצויין שאני מאוד ממליץ עליו. טובלים את הידיים בתוך מכשיר היוצר זרם חשמלי חלש, עם מים, וכתוצאה מכך הידיים מפסיקות להזיע. אפשר לקרוא על יונטופורסיס באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר צחי שלקוביץ14/06/2009משה שלום
קיים טיפול בשם דריוניק המבוסס על טבילת כפות הידיים בקעריות ובהן ספוגיות רטובות , כאשר דרכן מעבירים זרם חשמלי עדין. תהליך זה גורם לניטרול ההזעה. מבצעים אותו כשעה מדי יום.
לתהליך אין תופעות לוואי . לאחר ביצוע של מספר שבועות יש בדרך כלל הקלה למספר שבועות עד מספר חודשים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנצטיה התקלף ללא טיפולבן13/06/2009
שלום,
מלפני שנה הופיע סימן קטן של פיגמנטציה, הכתם הולך וגדל בחודשים ונמצא באיזור בין גרון לכתף (אני בן 27). רופאה טוענת שזה פיגמנטציה, אין טיפול קיים וסימן יישאר לנצח.
לאחר שנה מאז צמיחה, היום הבחנתי יש סימני מריחה באמצע כתם ונראית עור חדש ורגיל, ניקיתי את הכתם ללא קושי והכתם נעלם ללא שום סימן או צלקות.
האם זה נכון שפיגמנטציה מתקלפת בעצמם ללא טיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה
ד''ר צחי שלקוביץ14/06/2009בן שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך מכיוון שהנגע כבר איננו קיים .
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריקוטאןאבישג13/06/2009
שלום!!
אני נוטלת ריקוטאן למשך חודשיים, התחלתי לפני שבועיים.
אני גרה באילת ורציתי לדעת מהן הסכנות והנזק בחשיפה לשמש.
בנוסף,אני נוטלת גלולות למניעת הריון-מרסילון.
האם יש סיכון כלשהו? אני יכולה לקחת אחד אחרי השני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר צחי שלקוביץ14/06/2009אבישג שלום
אין בעיה ליטול רואוקטן עם גלולות יחד. יש להזהר מחשיפה לשמש ולהשתמש באופן קבוע יומיומי במסנן קרינה בעל SPF30 לפחות על כל האזורים החשופים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מחמירהמתולתלת12/06/2009
עד לפני חודש-חודש וחצי השתמשתי בכדור ששמו קיורטן אם אני לא טועה כדי לטפל בפצעים שלי ובשמנויות. בשבוע האחרון העור שלי התחיל להיות שמנוני ואני פוחדת שזה יחמיר לי. הרופא אמר שהפצעים חוזרים רק אצל 30%. אם העור שלי התחיל להיות שמנוני, זה אומר שהפצעים יחזרו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מחמירה
ד''ר צחי שלקוביץ14/06/2009דנהלה שלום
לא בהכרח.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוח שערות על נקודות חןירון12/06/2009
צומחות לי שערות על נקודות החן שבאזור הזקן.
האם מותר לגלח את השערות שעל נקודות החן עם המכונה בצורה רגילה? האם זה לא מוריד חלקים מנקודת החן?
עוד שאלה קטנה:
האם גילוח גורם לשערות במקום שמגלחים לצמוח מהר יותר, צפוץ יותר או עבה יותר או שזה סתם מיתוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוח שערות על נקודות חן
ד''ר צחי שלקוביץ14/06/2009ירון שלום
א. ניתן לגלח מעל נקודת חן אך בזהירות.
ב. מדובר במיתוס בלבד.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)