מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צלקות כתוצאה מבעבות רוחeliron26/05/2009
שלום שמי אלירון כיום בן 23 ובערך בגיל 17 אומנם באיחור "קטן" חליתי בבעבועות רוח ונשארו לי כמה צלקות על הפנים ותהיתי אם יש מה לעשות בנושא ???? תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי פילינג רפואי?
מיטל26/05/2009אולי פילינג רפואי יוכל לעזור לצלקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקות
ד''ר מיכאל שוחט27/05/2009ניתן מקומית לשפר את הצלקות עיי טיפולי ליזר או הזרקת חומר מילוי או פרוצדורה כרורגית מומלץ שתיפנה ליעוץ רופא עור או פלסטיקאי המתמחה בשיפור צלקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אוולנס מופק מחזיר?אלונה25/05/2009
האם אוולנס מופק מחזיר ומה לגבי הדתיות מביננו שרוצות להזריק? ועוד שאלה שמעתי על חומרי למילוי קמטים בשם אמיסטס מה זה החומר מעולם לא שמעתי עליו לפני רק כמה ימים בייעוץ אצל רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבולנס
ד''ר מיכאל שוחט27/05/2009אבולנס מכיל קולגן ממקור של חזיר לגבי הפן ההלכתי לא נראה לי שיש בעיה כמו לדוגמא מסתם טוטב לבבי שיכול להיות גם ממקור חזיר ואולם את צר יכה לבדוק זאת בשאלה לרב
לגבי החומר השני אם אני לא טועה מדובר בחומצה הילורונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד ממליצה לך למלא עם טאוסיאל
דפנה27/05/2009אל תתפתי למלא קמטים עם כל חומר ---לי מילאו עם אוולנס לפני שנה ואחרי חודשיים לא היה כלום -שני המזרקים של אוולנס פשוט נספגו ,אחרי חודש הלכתי לרופא אחר שהזריק לי טאוסיאל שזה החומר מספר 1 באירופה היום ---מאוד ממליצה לך --אני כבר 8 חודשים איתו ועדיין התוצאה אותו דבר (2 מזרקים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם קפה בחלבמיכל25/05/2009
האם יש משמעות להופעת כתם קפה בחלב בודד לראשונה בגיל 20?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם קפה בחלב
ד''ר מיכאל שוחט27/05/2009יש לגשת לרופא עור לאבחן את הכתם .לכתם קפה בחלב בודד אין משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בגבקובי25/05/2009
אני בן 37 גובה 1.82 מ' משקל 120 ק"ג
ויש לי בגב פצעים כאלו קטנים ואני לא יודע מה זה
וזה רק בגב ולא במקום אחר
יכול להיות אולי בגלל צמיחת שיער אז יוצאים לי פצעונים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים
ד''ר מיכאל שוחט27/05/2009עליך לפנות לבדיקת רןפא עור ניתן להשתמש בנתיים בתרחיץ קלמין מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות השיעראיתמר25/05/2009
צהרים טובים.
בעבר טופלתי טיפול ממושך ברואקוטן אשר גרם לי לנשירה כבדה מאוד, ובסופו של דבר חלה אצלי ירידה בצפיפות השיער באופן שבולט לעין.
האם היום, כבר זמן מה אחרי שסיימתי את הטיפול, יש משהו שאני יכול לעשות כדי להעלות את צפיפות השיער?
איזה טיפולים יכולים לפחות קצת להעלות את צפיפות השיער (לחזור למצב שהיה לי לפני הרואקוטן)??
תודה רבה על העזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער
ד''ר מיכאל שוחט27/05/2009קשה לתת יעוץ ללא בדיקה מומלץ שתיפנה לבדיקת רופא עור במידה והנשירה הינה רק על רקע טיפול ברואקוטן ואין מרכיב של נשירה על רקע גנטי סביר להניח שהשיער יתאושש תוך 3 עד 6 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרקאוטן
דניאל28/05/2009האם רקאוטן משפיע על השיעור עקב הורמונים עודפים או בהשפעת ההורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???????????????????????????????????
דניאל01/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילווו??? האם..
דניאל07/06/2009האם רוקאטן מפחית שיעור או משפיע באיזשהו אופן על צמיחת השיער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים???????????????????????
מודאג08/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרואקוטן
ד''ר מיכאל שוחט08/06/2009רואקוטן יכול לגרום לנשירת שיער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות בזמן טיפוליובל25/05/2009
שלום.. אני מטופל במשחה לוקאציד וקלינזד
הרופא אמר לי שעלי להמעיט להיות בשמש ולמרוח את הפנים בקרם אשר יגן על פני
אני משתמש במשחה EAU THERMALE AVENE
שאלתי היא...
אני יכול ללכת לים ( בלי להרטיב את פניי) ולשהות שם כמה שעות אם אני מרוח במשחה?<
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם הגנה
ד''ר מיכאל שוחט25/05/2009מומלץ למרוח קרם הגנה כל שעתיים שלוש בעת חשיפה ממושכת לשמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחיות קטנות מגרדות בידייםנמרוד25/05/2009
אני בן 40 וזה התחיל שנה שעברה.זה מתחיל בגירוד קל בין האצבעות של הידיים. הגירוד היותר קשה מתחיל בבוקר עם היקיצה. במידה ומגרדים (ומאוד קשה שלא) יוצאים שלפוחיות קטנות המכילות נוזל שקוף.בערך יום מרגע שהשלפוחית יוצאת, הגירוד מפסיק. אולם יש עשרות שלפוחיות אחרות! כך שהגירוד יכול לשגע! במהלך היום הגירוד בא והולך.הרופאים רשמו לי משחה בשם בטה קורטין A B אבל זה לא עזר.כמו כן, קבלתי כדורים אנטיהסטמיניים וזה גם לא עזר. לא עברתי איבחון אלרגי כל שהוא. אבל אני סובל מאלרגיה אביבית קלה.
השלפוחיות, הגירוד וההרגשה הנוראית מחמירה כאשר חם בכפות הידיים. לפעמים אני מקרר את הידיים עם מים קרים מאוד. כאשר אני מורח קרם ידיים שומני יש הקלה חלקית אבל זה לא עובר.
זה לא מדבק (אחרת זה היה מופיע אצל ילדיי, לפחות לא בשנה האחרונה)
התשובות "האנמיות" של הרופאים ברשת ממש הפתיעו אותי. יש מלא ספרות רפואית כתובה אולם קשה לי לדעת במדוייק מה הגורם לבעיה מכיוון שאני לא רופא. יחד עם זאת,במידה וכן הייתי רופא, הייתי מכין סידרה של שאלות מכוונות ופותח בחקר מעמיק בנושא ולא פותר אף אחד בקלות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחיות
ד''ר מיכאל שוחט25/05/2009התפרחת שאתה מתאר נכרת דיסהידרוטיק אקזמה או דרמטיטיס מומלץ לעבור בדיקת רגישות עורית לחומרים ממגע עליך לפנות לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלפוחיות באצבעות הידיים
ענת04/05/2010אני סובלת משלפוחיות קטנות באצבעות הידיים.
ביקרתי אצל רופא עור שבדק אלרגיית למגע ע"י הדבקה של מדבקות על הגב.
לא נימצאו חומרים חשודים שאני אלרגית אליהם.
אני כרגע מטופלת במשחת במשחת סטרואידים (דרמובט לדוגמא) וזה מקל ומעלים את השלפוחיות אבל הן חוזרות מהר מאוד.
זה התחיל באצבע אחת ולאט לאט התפשט לכל אצבעות הידים.
מה יכולה להיות הסיבה לשלפוחיות והאם יש טיפול שיכול למנוע אותם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח לא נעים מהראשtuti25/05/2009
שלום,
בעלי בן 30 סובל מתופעה מוזרה של ריח לא נעים מהשער על הראש.
הוא חופף את השער פעם ביומיים עם שמפו Head & shoulders אך כמה שעות אחרי חפיפה שוב מופיע הריח.
אציין ששיער שלו שמן עם קצת קשקשת בעורף.
מה ניתן לעשות חוץ מלהחליף את השמפו? האם מדובר בפטריה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער
ד''ר מיכאל שוחט25/05/2009יש לנסות להחליף שמפו להתאים את השמפו לסוג השיער והקרקפת ולחפוף כל יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המרצת צמיחת השיעראיתמר24/05/2009
שלום,
סיימתי טיפול ממושך ברואקוטן לפני מספר חודשים.
הטיפול גרם לי לדלדול בולט בשיער.
האם כשאעשה קרחת עם סכין גילוח זה יכול להמריץ את צמיחת השיער במידה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלדול שיער
ד''ר מיכאל שוחט25/05/2009גילוח אינו ממריץ את צמיחת השיער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חן- על ידי מי?איה ל24/05/2009
שלום,
יש לי נקודת חן בעייתית שבהתייעצות עם רופאת עור קיבלתי הפנייה להסרתה.
המיקום שלה מעט בעייתי ולכן ביקשתי שאת הסרתה תבצע רופאה ולא רופא.
רופאת העור הפנתה אותי לרופאה מאותו מרכז רפואי, שמסתבר כי היא עמוסה עד מאוד ולכן יש לה תור אחד בארבעת החודשים הקרובים, שאני לא יכולה להגיע אליו.
כשהייתי במרפאה ראיתי שהרופאה שאליה נקבע לי התור היא "כירורגית".
שאלתי היא האם כל "כירורג"(ית) יכולה להסיר נקודת חן?
איפה אני יכולה לקבל המלצות לכירורגית טובה ופנוייה יחסית? (אני בקופ"ח כללית)
האם יש טעם לעשות זאת באופן פרטי?
אשמח לשמוע כל תשובה, בייחוד לשאלה הראשונה.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נק חן
ד''ר מיכאל שוחט25/05/2009באופן עקרוני כרורג כללי יכול להסיר נק חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטאוויטאלין חן24/05/2009
שלום רב,
האם ייתכן שמשחת רטאוויט גורמת במריחה לכאבי ראש וקצת בחילות? או שמא זה צירוף מקרים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטאוויט
ד''ר מיכאל שוחט25/05/2009קרוב לוודאי שמדובר בצרוף מיקרים במידה והכאב נמשך יש לפנות לרופא המישפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה , משו מוזר ....צביקה24/05/2009
שלום אני בן 18 ולאחרונה הבחנתי שיש לי שתי שכבות שונות של עור על האף. כלומר, העור על האף בשני מפלסים שונים. זה מתבטא גם בגוון מעט שונה של עור. אני בטוח מאוד כי זה לא קשור לצורה של האף אלא רק לעור, וזה גם לא נראה כמו גידול או משו חריג. זה די מינורי אך מפריע לי מאוד. מה זה לדעתם? והאם יכולה להיות דרך לשנות את זה? זה נראה כמו קילוף של העור, רק שהעור לא מתחדש במקום מסוים. תודה על עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר צחי שלקוביץ24/05/2009גיא שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחהמירי23/05/2009
שלום,
הבנתי שיש אפשרות לטפל בסימני מתיחה באמצעות לייזר.
מהם אחוזי הצלחה להעלמת הסימנים לחלוטין והאם אחרי הטיפול בלייזר הסימנים יחזרו בהריון הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה
ד''ר צחי שלקוביץ24/05/2009אליס שלום
את כל השאלות לגבי הלייזר יש להפנות לאחד הרופאים המתעסקים בכך. אין כל דרך לדעת האם הממצא יחזור על עצמו בהריונות הבאים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים אקנה - מה עושים?שרון23/05/2009
יש לי עור מאוד רגיש ואני סובלת מפצעי אקנה בתחת וברגליים מאחורה-מה אני יכולה לעשות או לקחת כדי שייעלם?
בבקשה עזרה-עונת הקיץ מגיע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי אקנה
ד''ר צחי שלקוביץ24/05/2009שרון שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי פיגמנטציה - הצילו!!!נגה23/05/2009
אני בת 38, נ+2. ניראת מאד צעירה פרט להרבה כתמי פיגמנטציה על הפנים. זה מדכא אותי מאד. הייתי 3 פעמים אצל קוסמטיקאית, שמכרה לי הרבה תכשירים ואני שמה כל יום, וגם קרם הגנה (שמכרה) ופשוט כלום לא עוזר וזה גם מחמיר (יש חדשים והישנים מתכהים). אני ממש מיואשת כי לדעתי זה מכוער מאד. האם רופא עור יוכל לעזור יותר? האן יכול להיות שזה גם מסוכן (סרטני)? מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי פיגמנטציה
ד''ר צחי שלקוביץ24/05/2009נגה שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, המצב אינו נשמע מסוכן אלא יותר כאסטתי ופה בהחלט רופא עור יוכל לעזור לך.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)