מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודות לבנות בשקיות מתחת לעינייםאורית18/05/2009
יש לי נקודות לבנות קשות, במגע - כמו גרגרים בתוך העור מתחת לעיניים, לא אוהבת את המראה - מה הגורם. האם יש אפשרות להעלים אותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות לבנות בשקיות מתחת לעיניים
ד''ר צחי שלקוביץ19/05/2009אורית שלום
קיימות מספר אפשרויות ולכן אין דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעניין פריחה על העורנורית18/05/2009
בתי סובלת מאקנה ולוקחת בהמלצת רופא עור רואקוטן. בימים האחרונים הופיעה פריחה אדמדמה בזרועות וברגליים. האם יש קשר לתרופה שאותה היא לוקחת? באיזו דרך מומלץ להקל על הפריחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בעניין פריחה על העור
ד''ר צחי שלקוביץ19/05/2009נורית שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, ייתכן ומה שאת מתארת הינה פריחה הנקראת רטינואיד דרמטיטיס שהיא תפרחת נקודתית אדמדמה המלווה לעיתים צריבה קלה וגרד, המופיעה אצל נוטלי רואקוטן באזורים חשופים לשמש, כאשר אין שימוש מספיק בקרם הגנה. הטיפול הינו הקפדה על מסנני קרינה ומריחת לחות על המקום והתופעה בדרך כלל חולפת תוך מספר ימים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה נגד צלקותענת18/05/2009
שלום,
לאחרונה רכשתי את המשחה mederma לצלקות מאקנה בפנים. שאלותי:
1. האם יש למרוח אותה מעל לקרם פנים/ קרם הגנה או מתחת?
2. האם ניתן להיחשף איתה לשמש? יכולה לגרום לנזקים בעור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה נגד צלקות
ד''ר צחי שלקוביץ19/05/2009ענת שלום
1. אין חשיבות לסדר המריחה כל זמן שמניחים לאחד התכשירים להספג כראוי ואז מורחים את השני.
2. אין קשר לחשיפה לשמש.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויות ממכשיר IPLרון18/05/2009
שלום,
עשיתי שימוש לא נכון במכשיר HPL שרכשתי לשימוש ביתי.
השתמשתי במכשיר על רגלי לאחר חשיפה לשמש (הייתי בים בבוקר ובערב עשיתי עם המכשיר)
התוצאה היתה קטסטרופה כמובן, כויות בכל הרגלים. מייד מרחתי ביאפין ואני מורחת מאז כל כמה שעות. עם הכוויות אתמודד, שאלותי הן:
1. האם כתוצאה מכך תהייה פגמנטציה בעור וישארו לי כתמים כהים?
2. אם כן האם יש טיפול שיכול להעלים את הדבר?
3. אני יומיים אחרי, האם רופא יכול (ואולי עדיף) לתת טיפול בזמן קצר יחסית מקרות הדבר ?
על טפשות משלמים (קראתי את ההוראות אחרי), אני מקווה שהמחיר לא יהיה גבוה מידי.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויות ממכשיר IPL
ד''ר צחי שלקוביץ19/05/2009רון שלום
אין כל דרך לצפות את התוצאה . יש לעקוב ולטפל בהתאם.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה מיצין פלוסבתיה18/05/2009
צהריים טובים!
לפני כחודשיים התחלתי להשתמש ב " אקנה מיצין פלוס ",
אך הפסקתי אחרי חודש מכיוון שהמשחה כמעט ולא עזרה..
כבר חודש ואני משתמשת רק ב-סבון מיוחד לעור שומני, וספיריט סליציל..
מאז שהספקתי עם האקנה מיצין ראיתי שיפור ניכר בפצעים!
מה אתה מציע לי- להמשיך להשתמש במה שאני משתמשת כרגע [שזה מאוד עוזר לפצעים שלי!]
או ללכת לרופא עור ולבקש תרופה חדשה ויעילה יותר מה"אקנה מיצין פלוס"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה מיצין פלוס
ד''ר צחי שלקוביץ19/05/2009נועה שלום
התשובה לכך הינה אינדוידואלית לחלוטין ותלויה בשביעות הרצון/אי שביעות הרצון ממצבך.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותבתיה18/05/2009
שלום (:
שאלה 1: האם השמש מזיקה לפצעים, או רק מפחיתה את הפצעים?
שאלה 2: לאחר שאני מסיימת טיפול באקנה,
מה צריך לעשות בישביל שהאקנה לא תחזור?
פשוט להמשיך לנקות את העור, וזיהו?
בבקשה תענה לי בפירוט על השאלות, כי זה מאוד חשוב לי!
תודה רבה- מראש....
הדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות
ד''ר צחי שלקוביץ19/05/2009הדר שלום
מתוך הנחה שאת מתכוונת לאקנה , חשיפה לשמש במרבית המיקרים מטיבה במידה מסוימת עם האקנה אך זו בפרוש א ינה המלצה לטיפול מכיוון שקיימים טיפולים טובים ויעילים הרבה יותר מחשיפה לשמש. שימור תוצאת הטיפול באקנה אינו תלוי תמיד בתכשירים חיצוניים בלבד אם כי הם עשויים לעזור.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהזעהדנה18/05/2009
בתי בת 14.5 סובלת מהזעה חזקה בבית השחי ובכפות הידיים. מאד מוטרדת מכך ובקשה שאקנה לה אנהידרול פורטה (שמעה שזה עוזר מאד)[
עלי לציין שבתי בטיפול של רואקוטן לטיפול בפצעים. לכן שאלותיי הן: האם התכשיר הזה באמת טוב ועוזר מאד והאם מותר לה להשתמש בו כל עוד היא לקוחת כדורי רואקוטן.
אודה על תשובות מהירות לטיפול בבעיה שמטרידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהזעה
ד''ר צחי שלקוביץ19/05/2009אורית שלום
התכשיר ברוב המיקרים בהחלט יעיל ואין מניעה להשתמש בו בזמן נטילת רואקוטן.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד עז בכפות הידיים והרגלייםתותית17/05/2009
שלום רב,
ביום שני קיבלתי אנטיביוטיקה מסוג מוקסיויט בעקבות דלקת גרון, ביום שישי בבוקר (לאחר 4 ימים מלאים בהם לקחתי 3 כדורים ליום) קמתי עם גירודים בכפות הידיים ובמהלך השבת התפשטו לכפות הרגליים (ללא סימני גידוד או תפרחת).
במוצ"ש האחרון לקחתי 2 כדורי מוקסיויט יחסית בתווך זמן קצר כיוון שלא לקחתי על פי הדרישה בצהריים ובערב ולכן "צימצמתי רווחים" ושתיתי שני כדורים בתווך של 3 שעות.
הבוקר קמתי עם גידורים איומים בגוף כולו, כולל הופעת סימני גירוד באיזור הרגליים, ברכיים , ישבן וכו'. יש לציין שהגירוד היה ברמה של בלתי נסבל וכואב ברמות קשות.
ניגשתי מיד לרופא שנתן לי מרשם לזריקה והייסטון בכדורים, חשוב לציין שתוך שעה הגירודים חלפו כלא היו.
הרופא שאל אם נגעתי או אכלתי משהו חדש תשובתי היתה שלא.
כשהגעתי הביתה חשבתי על כך , האם ייתכן שאני אלרגי לכדורים שנטלתי לטובת כאבי הגרון?, האם אלו תופעות הלוואי?, איך ניתן לבדוק שאכן קיים קשר ישיר.
לציין כי ציינתי בפני הרופא שלקחתי כדורים אלו , הוא ביקש להפסיק אותם אך לא שלח אותי לבדיקות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס18/05/2009בוקר טוב.
שאלתך חשובה, אך אינה בנושא הפורום. מומלץ לפנות לפורומים העוסקים במחלות עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבדני_2017/05/2009
לפני כשנתיים עברתי ניתוח באיזור הצוואר - צד שמאל ונשארה לי צלקת די גדולה 4 ס"מ בערך
באיזור זה גודל לי שיער, ובזמן הגילוח אני מתגלח גם באיזור הצלקת דבר שהוא לא נעים ובעייתי
שאלתי היא, האם אפשרי להסיר שיער באיזור הזה ע"י שעווה,האם זה לא יפגע בצלקת?
אציין כי הזיפים ממש צמודים לקו הצלקת ומעטים גם על הצלקת עצמה.
אם הבעיה הזו אינה קשורה לפורום הזה, מתנצל מראש לא מצאתי מקום אחר רלוונטי
ואודה לכם מאוד אם תוכלו לענות ולעזור
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס18/05/2009דני, בוקר טוב.
ניתן להסיר את השיער גם בשעווה ללא חשש, כמו כן מומלץ לשקול הסרה בלייזר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דוקטור !
דני_2019/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת פצעים על הפניםidanofar17/05/2009
שלום,
מזה כשנה, מאז שהפסקתי לקחת גלולות המכילות אסטרוגן (עקב רגישות שפיתחתי), התחילו להופיע פצעים על הפנים מדי פעם (בעבר זה היה ממש נדיר, כנראה בזכות הגלולות)
האם יש פתרון לעניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס18/05/2009בוקר טוב.
בודאי קיימים טיפולים. לבחירת הטיפול המתאים לך מומלץ לפנות לרופא עור במקום מגוריך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה ורודים-סגוליםאולגה16/05/2009
שלום,
לפני כחודש הופיעו לי מין סימני מתיחה ורודים-סגולים
בבטן התחתונה,משני צידי הטבור.
מדוע הם נוצרו?
כיצד ניתן לטפל?האם יעלמו עם הזמן?
האם נטילת גלולות למניעת הריון משפיעה?
תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס18/05/2009אולגה, שלום.
קודם כל יש צורך באבחנה מדויקת של המצב. הטיפול יקבע בהתאם לתוצאות הבדיקה. פני לרופא עור במקום מגוריך והוא יכוון אותך במהלכים הבאים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה נגד צלקותירון16/05/2009
על מה אתם ממליצים יותר, kelo-cote או medema?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
ירון16/05/2009מדובר בצלקות אקנה על הפנים. חלקן גם בנות מספר חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס18/05/2009ירון, שלום.
לצלקת חדשה (אדומה) וצלקות שטוחות מדרמה יכולה להועיל יותר. בצלקות "שמנות" וישנות יותר מומלץ על שימוש בקלו-קוט
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוופ.דנה16/05/2009
שלום אני בת 15.. לפני שנתיים התחלתי להשמין והשמנתי בערך 13 קילו... ויש לי סימני מתיחה על כל המתניים והיריכיים והייתי רוצה לדעת אם אפשר להעלים אותם לגמרי? והאם אם אני ארזה איזה 15 קילו יחזור לי הגוף של פעם בלי כל סימני המתיחה ?.. או שזה אבוד?
ד''ר אלכסנדר אלטס18/05/2009מורן, שלום.
לא ניתן להבטיח העלמות מוחלטת של הסטריאות (פסי מתיחה), אך ישנן דרכים לשפר את מראה שלהן. מומלץ להתייעץ עם מומחה בתחום באזור מגוריך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניםרן16/05/2009
שלום !! רציתי לדעת אם אפשר לטשטש חורים על האף כתוצאה מאקנה ,יש לציין שזה חורים לא גדולים אבל עדיין לא יפים רציתי לדעת אם אפשר לטשטש אותם דרך חומרים או משהו שיגרום להם להיעלם !! תודה ולהתראות !!
ד''ר אלכסנדר אלטס18/05/2009רן, שלום.
לא ברור לגמרי למה אתה מתכוון. בכל מקרה, כיום באסתטיקה שיטות רבות ושונות. יכול להיות, שגם לבעיתך יימצא פתרון. פנה למומחה באזור מגוריך להתייעצות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאה דרמטיטיסשרון15/05/2009
שלום.
רופא עור אבחן בפנים שלי סבוריאה דרמטיטיס ושאלתי האם המחלה יכולה לעבור כלעצמה
או שעלי לחיות עם המחלה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס18/05/2009נח, שלום.
התופעה היא כרונית, ז.א. נמשכת זמן רב בהטבות והחמרות. עד כה לא פותח תכשיר כלשהו הפותר את הבעיה אחת ולתמיד, אך תמיד ניתן לשמור על רגיעה בדרך זו או אחרת. לשם כך מומלץ להיות במעקב רופא עור שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)